Premiär för simträning

Idag var det dags för besök på Norsholms djursjukhus igen för att träffa Marie på rehabavdelningen. Hon tyckte Tim svarat bra på Rimadylen och var mindre spänd i höftböjarna så det var skönt. Tim fick prova simmet lite och jag tycker han skötte sig jättebra eftersom hela situationen var ny för honom i att simma i basäng med flytväst och sitta fast i linor. Efter en stunds plask simmade han faktiskt riktigt lugnt och fint bitvis och fick då två badleksaker att simma efter vilket han uppskattade. Tror nog inte det blir några problem att få honom att simträna bara matte lär sig alla moment runtomkring.

Kolla Matte, det finns massa vatten här...


sniff, sniff...luktar spännande...


nej...jag tänker inte gå i!


Dom putta i mig!!!...ja ja...oki...jag simmar....


vilopaus i simmandet vid basängkanten


Efter simningen blev Tim avduschad och stretchad av Marie, först fick jag visa hur jag stretchar och sen visade hon hur hon gör och hur långt man vågar gå...jag har ju varit väldigt försiktig av mig de få gånger han stretchats och inte riktigt vågat ta ut hans rörlighet. Tim visade sitt missnöje i att behöva stå still en längre stund vid stretchingen och duchningen och ylade och lät konstant men jag tycker ändå han var duktig eftersom allt var nytt för honom. Det positiva var att Marie tyckte Tim hade bra rörlighet och han kändes inte något glapp i höften så hon sa att hennes målsättning var att Tim med rätt rehabilitering/uppbyggnad och fortsatt underhåll och ökad kunskap hos mig skulle kunna delta aktivit i både lydnadsträning och bruksgrenarna. I samråd med Marie beslöt vi även att sänka hans Rimadyldos lite från och med imorgon. Nästa besök blev inbokat torsdag om en vecka då vi förhoppningsvis även ska gå igenom lite massage och sen inbokades ett par tätare besök (2ggr i veckan) med fortsatt simträning. Tills dess ska Tim fortsätt ta det lugnt men vi kunde ev länga kvällspromenaden något och även spåra i lite tuffare terräng (inte helt plant) och jag ska försöka stretcha honom här hemma. Känns skönt att Tim går åt rätt håll och börjar komma igång i sin rehabilitering nu och att vi ska ha en såpass tät kontakt nu i början så att han kontrolleras noga nu innan jag blir säkrare på att känna hur Tims kropp är/ska kännas och fungerar. Det märks att Tim blev enormt trött både fysiskt ch psykiskt av besöket idag, mycket intryck för honom. Han har mer eller mindre sovit hela eftermiddagen och nu ligger han lite slött och gnager på ett grisöra.

Kommentarer
Postat av: Sigge

Jag har gått jättelångt i skogen åt dej plus simmat i skogssjö med extra dopp till dej.

Skönt att du blir bättre.

Det där med flytväst och linor ser ju skumt ut.

Men är säkert bra

2008-08-27 @ 19:52:33
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Åhhh då vet jag en som blev överlycklig att få höra allt detta;)Träna, jippi!!!



Så himla skönt att det kommer att fixa sig, ok om det tar sin tid, men herre jösses det är det ju värt!!

Kram till matte och Timsevimse!!

2008-08-27 @ 22:40:29
URL: http://www.ackebus.bloggagratis.se
Postat av: Tanten

Vad härligt med en så bra prognos, grattis! Nospussar till Tim från oss alla!

2008-08-27 @ 22:55:33
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Kasper med matte

Lite fräckt att PUTTA i dig förtås, men härligt att du får träna dig frisk i vatten! Heja, heja, heja dej! Och tänk, sen så småningom får du hoppa och busa precis som du vill igen. - Var nog värt att bli iputtad! :-)

2008-08-28 @ 00:09:58
URL: http://www.belof.se/
Postat av: malte o snoken

va skönt att det gick bra även om tanten putta i dig! leksaker är alltid kul o hämta! grattis till det lyckade badet o den fina känslan i höfterna!

grattis pussar från fluffbrorsorna

2008-08-28 @ 10:14:33
Postat av: Carolina & Latte

Hej Tim! Vad duktig du är på att simma. Du verkar ju trivas som fisken i vattnet, eller? Jag gillar inte alls att simma, och jag som ska vara en vattenhund... haha, matte tror inte att jag är en pudel.



Kramizar!

2008-08-28 @ 15:27:59
URL: http://www.123minsida.se/latteshundtips
Postat av: Frans och Sara

Åhhh det ser roligt ut med vatten juhe! Kul att höra att det ser bra ut för framtiden. =) Frans har inte fått bada annat än i badkaret ännu. =) Eller ja, mer duscha iofs...

2008-08-28 @ 18:10:50
URL: http://uglybird.blogg.se/
Postat av: Frans och Sara

Hejje, ja du är ju en av dem som jag refererar till som trogen läsare som motiverar mig att skriva. =) SÅklart juuuhe, du e ju duktig på att skriva kommentarer! =) Självklart får du länka till min blogg. det är ju underbart bara. =)

2008-08-28 @ 21:35:08
URL: http://uglybird.blogg.se/
Postat av: camilla

Så underbart att det går åt rätt håll!!!

Här är det kanon bilder som vanligt ;-)

2008-08-28 @ 22:43:49
URL: http://www.bentleypojken.se
Postat av: malte o snoken

har ni inte kommit upp ur bassängen än? ser timsingen ut som ett litet russin nu?

2008-08-29 @ 10:42:45
Postat av: Sigge

Ett tips Tim.

Släpa med dej din matte till närmaste Grisöronaffär och se till att hon handlar en (eller gärna flera) såna där badleksaker till dej.

2008-08-29 @ 19:36:11
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Cavvetjejernas matte

Simträning är väldigt skonsamt har vi hört!

Du blir säkert bra snart.

Nosisar från Molls & Mos

2008-08-29 @ 21:54:14
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0