Härlig dag med uppletande och spårträning

Vallade av en ruta medan Tim fick sitta i bilen och la ut 5 olika föremål (strumpa, svamp, gosedjur, pipleksak, trasa) som Tim fick leta upp. Han letade på bra idag men släppte ett par av föremålen en bit innan mig, kom inte in hela vägen. Jag var iallafall noga med att ta upp honom till mig innan han fick leta efter nästa föremål så det gick lite bättre mot slutet. Jag får passa på att träna mer byteshandel med Tim så att det blir värt att komma in med saker till mig.

På väg och letar
image192

Där är en grej!
image193

Hittat strumpan (Tim är inte så kuvad som han ser ut)
image194

På väg in med gosedjuret som knappt syns
image195

Duktig kille!
image196

Jonas la ett spår utan apporter (men med en strumpa som målmarkering) till mig och Tim på ca 500m, liggtid ca 50 min med en del klurigheter och knivig terräng (genom en stor grop och ner vid en hal sluttning). Tim var jätteduktig och jobbade på fint och lugnt, även om han fick vindvittring ett par gånger och tappade spåret så märkte han det fort, gjorde en cirkel och löste det själv. Jag var tvungen att be honom stanna och vänta in mig vid ett tillfälle när terrängen var tuff (brant sluttning), ändå tog han själv upp spåret galant när jag kom på fötter och höll koncentrationen hela vägen. Väldigt nyttigt att gå ett ouppmärkt spår där jag måste lita helt på Tim. Jonas gick med en bit bakom för att kolla så vi gick rätt samt fota lite.

Idag var det verkligen kul att träna med Tim, han var så positiv och jag var verkligen taggad så vi hade kanonkul ihop. Det måste ses som livskvalité :)

Tim har fått upp spåret
image197

Fokuserad Tim trots knivig blåst
image198

Lugnt och fokuserat
image199

Tim hittat spårslutet
image200

Belöning i spårslutet, bra jobbat...
image201

Puss på dig älskade trollunge!
image202


Kommentarer
Postat av: Tessan och

Ja som jag skrev i min blogg...JAG ÄLSKAR MINA HUNDAR!! Ser att du är lika "förälskad" ;) Dom är ju för härliga....
Kramis

2008-01-26 @ 23:30:11
URL: http://www.ackebus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0