Spår och lite annat i skogen

Idag hade jag bestämt att träffa Tessan och hennes pälsbollar i skogen för att låta Tim och Acke spåra. Jonas la ett ganska långt och krokigt spår till Tim med en spårapport. Medan spåren fick ligga till sig passade vi på och fika och trampa upp en ruta så att Primo och Tim fick köra lite uppletande. Tim var väldigt virrig men hittade första grejjen men sen blev han väldigt okoncentrerad och osäker så jag bad Tessan gå ut och leka/droppa en sak så att Tim såg, då stack han ut men tog ändå inte saken först men tillslut så hämtade han den iallafall så det blev ett ok slut. Får nog börja om lite med uppletandet på honom då han verkar väldigt osäker på vad han ska göra. Spåret gick sådär, Tim var lite fladdrig, troligtvis för att det blåste en hel del. Han markerade iallafall spårapporten genom att lyfta upp den men jag höll på att missa det först gå jag höll på att trassla med linan. Jonas filmade spåret så jag ska kika på det sen och klura lite på vad som var bra/dåligt mm. Tränade även lite gripanden och ingångar med apporten, Tim var duktig först men tröttnade efterett tag och sprang bort med apporten och la den i bilen istället för att ge den till mig, kan man vara tydligare?...hämta den själv kärring.... nåja, jag avslutade iallafall med en kort ingång och då fungerade det så han fick massa bus med kamptrasan. Tyckte hundarna fungerade väldigt bra ihop idag även om Primo fortfarande tycker Tim är lite stor och visar sig underlägsen. Tim bryr sig inte så jättemycket om dem utan går mest och pysslar för sig själv.

Inte helt lätt att försöka fota tre hundar som inte vill vara still...


Acke myser i mattes knä


Tränar fasthållande av träapporten


sen Ingångar....


Ge hit min trasa!


Primo i full fart på uppletandet som gick jättebra


Flamstrollet Tim har hittat sista saken


Tessan och Acke i spåret


Tränade några ställanden här hemma i hallen på eftermiddagen, tycker det går mycket bättre sen jag bytte kommando  från "stå" till "stanna", känns som Tim stannar upp fortare och mer säkert än innan även om han gärna vill flytta någon tass när jag är på väg tillbaka. Behöver testa det utomhus nu och se om det fungerra bättre även där.

Kommentarer
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Tack för några trevlig timmar i skogen!!



Kramis

2008-07-17 @ 00:05:51
URL: http://www.ackebus.se
Postat av: kicki

Vad skönt ni ser ut att ha det! Hoppas allt är bra med dig o familjen, här är det inte fel att vara. Vädret i topp och hundarna stormtrivs verkligen.

Vi ses nästa vecka när jag kommer hem, då är det dags för kurs igen.

Krama isbjörnen och ge även Jonas en liten klapp från mig!

KRAM Kicki fohlin-svensson

2008-07-17 @ 10:37:22
Postat av: Sigge

Jo du Tim den där ön är trevlig.

Fick jag bestämma så skulle jag hälsa på där flera gånger i veckan.

Tänk att vara omgiven av hela mälaren och kunna bada hur mycket som helst, det är livet det!

2008-07-17 @ 18:38:46
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0