Lydnadsträning i mörkret

Idag var jag faktiskt lite piggare när jag kom hem, såpass att jag orkade med att köra lite lydnad med Tim på en fotbollsplan. Eftersom det var vid den tiden som de flesta är ute och kvällsrastar sina hundar så fick Tim ha långlina så jag slapp hålla stenkoll på omgivningen och lättare kunde slappna av. Körde platsliggning med extern bollbelöning, Tim var lite osäker först men efter att jag lagt om honom låg han fint trots att det passerade hundar en bit därifrån. Tim var riktigt trevlig vid fotgåendet idag, alert men utan att gå upp för högt i varv och börja ljuda. Han höll även en bra position, han har ju lätt att gå lite långt fram när han blir för ivrig men idag gick han precis där jag vill ha honom. Provade även lite längre sträckor spångmatch vilket fungerade bra förutom att han var lite sen i sättandet. Det kom förbi en granne med en äldre tik som Tim älskar en bit bort, trots detta skötte sig Tim och klarade både fotgående och inkallning med henne i närheten, kul! Tim har överlag varit enormt duktig ett par dagar vid hundmöten, även när jag har varit ute med både honom och Zingo samtidigt. (Zingo brukar ju sköta sig även om han kan bli lite pipig ibland men det händer att dom drar igång varandra.) Dom har suttit snällt och tittat på när det gått förbi hundar och igår när jag var ute med dem gick det förbi en hund riktigt nära ca 1½ meter från Tim och ändå satt han som ett tänt ljus vid min sida, tyst, lugn och avslappnad så jag hoppas bara att det håller i sig.

Det ända moment som Tim var lite osäker på idag var apporteringen, fasthållandet fungerade kanon men när jag skulle göra en korrekt apportering tvekade han vid gripandet och ville inte ta apporten, jag valde att vänta ut honom vilket funkade och sen när han kom in blev det kamp med trasan vilket tände honom lite. Därefter fick han göra en kort apportering med apporten mellan oss utan kommando, då gick det bra så vi avslutade med lek och kamp samt en motivationsinkallning. Blir till att backa lite för att göra honom mer säker i själva gripandet, funderar på att försöka klicka in just den biten i momentet eftersom fasthållandet verkar funka bra fortfarande.

Platsliggning i mörkret med extern bollbelöning
image425

image426

Ställande under gång, Tim lite osäker så här behövs mer träning och stadga
image427

Efter en snygg inkallning får man springa och hämta bollen....
image428

Nu ska jag nog försöka sova om det går... det krasar och låter en del här hemma då grabbarna grus ligger och tuggar på varsit märgben.

Kommentarer
Postat av: Sigge

Grisöra är alltid smaskigt!
Borde serveras mycket oftare............
Jag länkar till dej hoppas det är ok

2008-03-13 @ 18:24:14
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Sigge

Länkat och klart!

2008-03-13 @ 21:23:23
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0