Eftermiddagsbad med hanhundssocialisering

Idag blev det lite plugg och pustande i värmen på förmiddagen. Tim blev schamponerad av husse på förmiddagen då han luktade hemskt inne i pälsen. På eftermiddagen/kvällen åkte vi bort till den konstgjorda sjön och lät Tim bada lite. Det var två personer där när vi kom men de hade inget imot att Tim var lös så han fick leka av sig lite och bada en hel del. Jag passade faktiskt på att ta åters första dopp, det var lite kallt först men sen ganska skönt. Tim verkade mest tycka att jag ett hot mot hans "pipis" så han simmade en bit ifrån mig. Efter ett tag kom det några människort gående med en hund så jag satte på Tim en långlina och fortsatte bada/leka med honom. Han brydde sig inte speciellt mycket om hunden. Efter ett tag kom de fram till oss och frågade om det skulle gå att de fick hälsa/vara lösa båda två och jag sa att visst kan vi prova. Det visade sig att deras hund var en schäfer/collie blandis hane, jämngammal med Tim. Jag valde ganska fort att koppla lös Tim när de hälsade men det blev rätt så gruffigt/bråkigt imellan dem, troligtvis för att jag blev lite nervös vilket Tim kände av  samt att deras hund var kopplad. Jag bad dem då släppa sin hund istället  då ägarna till hunden var så lugna och då löste det sig själv. Hundarna nosade lite på varandra och sen struntade dom i varandra och fortsatte bada på varitt håll. Efter det var det iallafall inga problem att få Tim att hålla sig hos oss. Jag skulle behöva "leja" lite situationer där det kommer en hund utan att jag kopplar Tim för att se hur lydig han är och vad som fungerar. Nu fick han ju frikommado att hälsa och jag tycker att det hela gick bra då jag tror att gruffandet helt berodde på min osäkerhet vilket påverkade Tim.

Jippie, bada igen!!!
image829

Jag och Tim simmar
image830

Sötnosen i vattnet
image831

Hopp i vattnet...mot pipisen!...
image832

Lägger i bromsen!!!
image833

Tim hälsar på hanhunden vi träffade på (spänt läge)
image834

När dom väl var lösa gick det lugnare till
image835

Kommentarer
Postat av: malte o snokas matte

modiga knäppkängor! var det inte kallt? var inte du nyss sjuk! jag råkade sitta ute lite för länge häromkvällen o ja nyser o snorar lite bara av det...bara tanken på bad får mig o brrrr.....

2008-06-01 @ 10:49:47
Postat av: Elisabeth

Vilken modig matte som vågar bada!

Kul att det gick så bra med hanhunden. Erkänner att jag är lite feg där och inte gärna släpper ihop Sacco med jämngamla hanhundar. Vissa går det ju jättebra med men som sagt, inte alltid.

2008-06-01 @ 13:49:08
URL: http://www.bjorkmannarna.se
Postat av: molle

men vilka helt underbara bad bilder som vanligt... hur sjutton bär du dig åt

2008-06-01 @ 17:25:30
Postat av: camilla

Jag håller med Molle! Hur 17 gör du ;D

2008-06-01 @ 21:05:14
URL: http://www.bentley.dinstudio.se
Postat av: Cavvetjejerna

Inga badkrukor här ser vi! Härliga bilder

2008-06-02 @ 00:23:24
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0