Tränat fart i apportering och läggande

Idag pasasde jag på att träna lite i det fina vädret. Tränade med pappa som fotograf samt störning i form av hans hund som låg bunden en bit bort. Bra för Tim med lite störningar då han behöver lära sig att hålla fokus på mig. Jag valde att träna två moment, apportering samt läggande under gång då detta är moment som Tim oftast utför men aldeles för segt och långsammt. Jag tränade ett kort pass apportering med Tim där han först fick gripa apporten och hålla fast på kommando vilket gick bra. Därefter jobbade jag upp honom lite i fart med bollen som jag visade för Tim att jag hade. Sen fick han apportera träapporten ett par gånger och så fort han gripit tog jag bollen och sprang baklänges för att få upp farten mot mig. Fösta gången Tim grep gick det väldigt långsammt och då uteblev belöningen (bollen). Därefter tände Tim till lite och hade bra fart ut och kom in med apporten i galopp så då var jag nöjd. Tim fick även gå lite fritt följ bärandes på apporten för att få Tim att vilja vara nära mig även med apporten, det gick riktigt bra. Tim höll bra koll på mig och tuggade ingenting utan höll apporten stadigt.

Tog en paus och passade på att äta lite lunch med pappa medan Tim opch pappas hund Zingo fick gnaga på varsit märgben. Därefter blev det ett kort pass där jag tränade läggande under gång med extern bollbelöning. Det gick lite segt första gången men jag var nogrann med att Tim bara fick bollen när höll bra fart och fokus vilket gjorde att värdet på bollen steg samtidigt som Tim fick kämpa lite mer innan belöningen kom. Var även noga med att innan bestämma vart läggandet skulle ske så att jag var nogrann i min kommendering och ställde lite högre krav.  Annars är det så lätt att jag väntar ut Tim tills jag ser att han är helt med och då blir det ofta väldigt flamsigt då jag har svårt att bestämma när jag ska kommendera. Positivt med att ändra belöningsform vid läggandet var att Tim låg blixtstilla. Han har väldigt lätt för att börja flytta tassarna när jag går tillbaka vid hans sida men idag låg han stilla ända tills han fick klartecken att hämta belöningen.

På kvällen fick även Tim följa med husse ut på en joggingtur, tre varv runt spåret blev det, sammanlagt 7,5km. Bra jobbat!

Tränar fasthållande på kommando
image722

Tim håller lite dålig fart vid apporteringen så belöningen uteblir
image723

Apport! Mycket bättre fart ut till apporten
image724

Yes!! Tim kommer in målinriktat med apporten i full fart
image725

Då får man ha så  här kul med bollen
image726

Fritt följ bärandes på apporten
image727

Duktig kille!
image728

Vilopaus och mys i det fina vädret
image729

Tränar läggande under gång
image730

Ligg!
image731

Fy på mig som sneglar bakåt...
image732

Språngmarch
image733

Ge hit min boll!
image734

Jag tänker inte släppa, den är min!
image735

Kommentarer
Postat av: Sacco

Kunde inte låta bli att småle när jag såg att du sneglar bakåt under läggandet. Jag gör precis likadant - fast jag vet att jag inte ska, speciellt inte när man har någon med som kan titta åt en. Varför är det så lätt att lägga sig till med ovanor och inte goda vanor istället?

2008-05-07 @ 22:36:44
URL: http://www.bjorkmannarna.se
Postat av: malte o snoken me matte

matte hälsar att hon gilla dina byxor o att du va fin i den coola sjalen...
typiskt våran matte o säga såna ytliga saker när det var ert fina samarbete ni ville visa..

2008-05-08 @ 09:03:47
Postat av: Cavvetjejerna

Fin kontakt ni har.
Visst är det svårt när man inte litar riktigt på att hunden gör som den ska, utan att man slänger ett öga bakåt.

2008-05-08 @ 10:32:10
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se
Postat av: Sigge

Du Timse så här är det...........
Vinnaren är utsedd och jag snodde en bild på berörd hund. Så sa matte att man inte får stjäla bilder utan att fråga först.
Om nu vinnaren burar in mej så tänkte jag att du får i uppdrag att åka hit och ta hand om alla mina sjöar när inte jag kan sköta dom

2008-05-08 @ 20:19:16
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Cavvetjejerna

Tack, snälla för alla bra tips. På den kurs som vi går, där använder vi inget godis alls utan vi jobbar enbart med rösten, mycket beröm i rätt ögonblick och kroppsspråket förståss.
Men det var en jättebra ide att filma de olika momenten. Ska be att min sambo gör det i helgen.
Kram och nospussar Moa med matte

2008-05-08 @ 21:28:19
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0