Happy Halloween!

Får passa på att önska alla bloggvänner och besökare en trevlig helg och Happy Halloween!

Bhuuuu...blev ni rädda?...jaså inte det....men jag är ett väääldigt farligt spöke ju...buuu....


Oki då, kanske inte så lyckat spöke säger matte...men jag kan väl få charmpoäng iallafall?


Hoppas ni får en skön helg med massa mys och GODIS!


Hallå har du fotat klart nån gång eller...vill ha mitt gottis...


Nu orkar jag inte längre...undra vad som finns i påsen......Åh frolic, gott!


Idag har vi haft snöslask vilket jag inte tyckte var allt för mysigt, Tim däremot njöt av fulla drag...han formligen älskar snö oavsett hur blöt och slaskig den är. Speciellt årets första snö är extra rolig att undersöka medan matte står och huttrar brevid.

Kolla vad konstig marken är...


Myyysigt!


Bustroll!


Säg ahhhh!


Men matte jag vill inte gå hem...mysigt ute....


Nu ikväll är vi bortbjudna på middag hos ett par bekana så Tim får följa med och socialisera med deras ena hund, en canecorso hane som är jämngammal med Tim. Det är rätt kul att dom kan umgås så okomplicerat, visst kan det vara lite gruff men dom känner varandra så bra så det räcker med att vi ber dom vara lugna så sköter dom sig oftast riktigt bra och verkar trivas ihop. I vanliga fall har dom en hund till hemma men hon är i höglöp så hon är bortlämnad ett par dagar till släktingar vilket var tur för oss så vi slapp lämna Tim hemma eftersom han har lite svårt att låta just den tiken vara ifred även i vanliga fall utan löpdofter.

Apportering med fart :)

Sen Tim började sin rehabilitering så har ju jag varit väldigt försiktig vid träning då han mest fått lugna belöningar som godis och kel men allt eftersom han börjar komma igång och verkar smärtfri så har vi ju börjat träna lite mer och det verkar ju fungera bra bara jag är nogrann med uppvärmning och nedvarvning/stretching. Ikväll fick Tim träna lite fasthållande av apporten samt ett par enkla apporteringar där jag för första gången sedan han "skadades" belönade med boll och kamp. Gissa om Tim blev lycklig!, han som inte riktigt gillar apporteringen sprang ut till apporten och full fart in med en enorm motivation bara för att få sin boll... Mattes duktiga älskling! Det är verkligen härligt att se vilken arbestglädje Tim har. Efter apporteringen fick Tim göra ett par lägganden under gång och han la sig fint med bra fart, något han absolut inte skulle gjort om han hade haft ont så det kändes väldigt skönt. Bara hoppas på att det fortsätter flyta på nu.

Fasthållande


Apport!...In med apporten till matte...full fart....


Min älskade boll, jippie!!!


Den är Min!!!


På hemvägen träffade vi på grannhunden Alice, en snart 10 årig tik som Tim avgudat sen han var valp. Det är en dam med mycket skinn på näsan men ett hjärta av guld!

Koppeltrassel...


Promenad hemmåt, gäller att kolla in alla fläckar....Tisdagen som försvann...

Idag känns det som om dagen bara försvann.. På förmiddagen var pappas hund Zingo här medan pappa jobbade och eftermiddagen ägnades åt allehanda vardagssysslor. Tim har mest legat i sängen och haft det bra samt fått vanliga tråkpromenader. Eftersom vi inte har något alls att berätta idag får ni se lite bebisbilder på Tim istället då jag satt och kollade igenom gamla bilder förut..jisses, har han vart sådär liten?

Tim dagen då jag valde honom hos uppfödaren...4 veckors knubbsäl somnade i mitt knä...


Tim 8 veckor, dagen vi hämtade honom


Några veckor äldre....


3,5 månad....


Dumbo...

Film på Tims simmande

Idag hade vi en frisimstid med Tim på kvällen så därför fick han nöja sig med lugnare promenader idag.  Tim fick simma 7+8+7 minuter med paus imellan idag och han simmade bra och kändes rörlig och fin i sina leder. Tim fick ha sitt back on track täcke i bilen på hemvägen och nu ligger han här hemma och sover sött med det på sig. Han verkar tycka att det är ganska skönt och eftersom vi håller på och minskar Tims smärtlindring så ser jag det bara som positivt att han får ha det en stund även inne efter simmet så att hans muskler inte drar ihop sig och kyls av för fort eftersom han är fuktig i pälsen.

Lägger in en liten film från när Tim simmade idag....inte lätt att jaga leksaker...

Freestyle

Idag hade Anita freestylekurs  och Tim fick vara med igen :) Kul att få lära sig mer och se vad glada och lugna hundarna är trots varierande ålder och kunskap. Idag fick vi träna mer på positioner, backa samt få hunden att gå runt ett ben på föraren. Måste faktiskt säga att jag är lite stolt över Tim idag för han var väldigt lugn och fin, pep inget och jobbade på bra hos mig med en himla vilja till att bara göra mer. Det är så skönt att han går att jobba lös på ett helt annat sätt nu där jag faktiskt vågar lita på honom och att han stannar hos mig och därmed slippa massa onödiga konflikter. Även när jag bara stod still och kollade på de andra så låg Tim snällt lugnt vid mig utan att försöka hitta på bus eller spralligheter. Husse var med idag eftersom han får agera chaufför men han passade på att sitta inne i huset i värmen medan vi var ute i regnvädret, han fotade ett par kort genom fönstret så det blir ett par mobilbilder idag:

Tim sov gott när vi kom hem och resten av dagen har varit ganska lugn. Nu på kvällen började jag så smått klicka frivilliga ställanden med Tim vilket gick jättebra, han fattar kvickt vad det är jag vill. Ska lägga lite krut på ställande samt läggandeträning så vi får ordning på dom momenten igen. Tim har ju kunnat momenten skapligt förr men när han hade som mest ont (innan jag fattade att han hade smärta) så ville han ju inte utföra läggandena och sen dess har jag börjat krångla och göra massa dumma dubbelkommandon och snurrat till det så att det inte fungerat alls så nu tar vi nya tag.

Ännu en lördag som gått

Ja idag har det inte hänt så mycket för Tims del, visserligen börjar jag piggna till nu men det blev ingen hundträning idag då jag och husse åkte till ikano och träffade ett par bekanta samt åt lunch. Tim fick vara hemma och passa lägenheten under tiden. Annars har det inte hänt så mycket, har masserat igenom Tims bakben vilket han tycker är riktigt skönt eftersom han lätt blir lite spänd och sen har han fått ett ben att gnaga på så förhoppningsvis tyckte han ändå dagen var rätt ok. Nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund innan sängen väntar, är fortfarande ganska trött i kroppen även om febern lagt sig.

Mitt märgben!


Vadå inte på mattan?...den är endå redan skitig matte...Mmmm....slask, gnag, gotti....

Ingen vettig dag...

Idag har det inte hänt mycket, jag är fortfarande lite seg men bomulstussarna börjar lätta så smått så det är skönt. Fick besök av pappa med Zingo som kom förbi på en fika. Efter en strund dummade sig pappa och satte på Tim sina glasögon så det slutade med att jag var tvungen att ta ett par kort på hundarna. Jag gillar ju egentligen inte att spöka ut djur i allehanda saker men eftersom grabbarna knappt brydde sig utan var mer intresserade av korven som bjöds så tyckte jag inte att det var någon större fara för dom. Ja, vad säger man....vissa dagar är man lättroad....

Kloka hundar...


Mattes skarpsynta hund...


Hatthundar....


suck...får vi korv nu...


Annars har det inte hänt så mycket idag, har mest legat i soffan och tagit det lugnt och nu ligger Tim och smaskar på ett märgben. Förhoppningsvis är jag piggare imorgon så Tim får lite mer aktivitet.

Återbesök hos veterinären

Idag var det ju dags att träffa veterinären Arne igen, dagen började inte så bra för jag har fått feber igen och var väl inte helt alert vid besöket men jag försökte få fram mina funderingar så gott det gick. Arne kände iallafall igenom Tims rörlighet i bakdelen, tog bakbenen i alla möjliga vinklar och bände och vred, gjorde svanktest och sen fick Tim trava omkring utomhus. Tim fann sig snällt i alltihopa och visade ingen smärtreaktion på någonting och Arne tyckte han kändes rörlig och fin så det var ju jättebra :)

Tim har ju dock fortfarande ett glapp i sin högra höft och Arne betonade vikten av att Tim bygger mer muskrer runt höfter och bakparti för att stabilisera höften eftersom han har början till små små pålagringar och det gäller att försöka mota olle i grind så mycket det går. Eftersom Tim börjar komma igång och inte visar någon stelhet så beslutades att vi succesivt under två veckor skulle börja dra ner Tims rimadyldos för att sluta helt så från och med imorgon kommer Tim inte att få sin morgondos (½tabl) längre. Vidare sa Arne att vi skulle jobba vidare med att muskla Tim genom simning, att gå i uppförsbackar, ojämn terräng och liknande samt att det var bra att jag så smått börjat låta Tim vara lös och röra sig mer fritt. Målet enligt Arne är ju att Tim ska bygga såpass med muskler att hans höft håller för högre belastning så Tim klarar av mer tvära rörelser och mer aktivitet (vilket han behöver för att må bra psykiskt). Därför var det viktigt att vi höll igång honom så hans muskler får jobba samtidigt som vi skulle fortsätta jobba med förebyggande stretching och massage. Vidare sa även Arne att vi troligen fick räkna med att Tim ibland får bakslag och smärta/stelhet efter aktivitet men att det var oerhört viktigt att det släppte fort igen annnars skulle vi höra av oss omgående till dem igen.

Efter veterinärbesöket passade vi på att boka lite nya simtider till Tim, känns viktigt att han får simma och så nu när medicinen ska sättas ut så får vi se hur mycket simning det blir framöver för honom. Det beror ju mycket på hur jag lyckas att muskla honom hemma genom rätt form av fysisk aktivitet utan att överbelasta leden.

Känns som det blev ett lite rörigt inägg idag, skyller på feberfrossa och att huvudet känns som om det vore fyllt med bomulstussar....

Mattes duktiga simmare!

Idag var det dags för ett frisimspass med Tim igen på Norsholm, han fick simma 8+8+6 minuter och höll ett fint jämt tempo och jobbade på bra. Det märks att Tim börjar bli riktig van nu för man kan uttnytja hela basängen på ett helt annat sätt nu när han simmar lös utan att försöka smita upp.  Han var överlag väldigt duktig idag, klarade av att sitta still mellan simpassen och stod snällt stilla vid duschningen och stretchingen. Blir lite småsuddiga mobilbilder som vanligt från simningen :)  Kanske har Camilla (Bentleys matte) rätt?...Tims ögon ser verkligen klorfärgade ut när man fotar med blixt, kanske håller han på att förvandlas till en delfin? Eller en fisk? Eller en piraya?

Förväntansfull Tim väntar på att få börja simma


Hallå ge hit min leksak!


sådär ja...bäst att hålla fast i leksaken så inte matte snor den igen....


Undervattenskoll...så här ser det ut när jag simmar...


Påklädd och färdig för dagen...


Får jag åka hem nu?

 
Imorgon har vi tid för ett återbesök hos veterinären Arne med Tim, hoppas på att få reda på lite om hur vi ska göra med Tims smärtlindring som han fortfarande äter samt vilken aktivitetsnivå jag ska våga försöka ha på Tim mm. Hoppas på en bra prognos men man vet aldrig, tar en dag i taget.

Viltost på tub...

Idag vill Tim passa på att bjuda alla bloggvänner på "viltost på tub", hoppas det smakar....
Passa er för konkurrens bara....

Promenerat

Idag har jag och husse varit ute och promenerat med Tim i det fina vädret. Tim tyckte det var jättemysigt att få springa fritt (under kontrollerade fomer självklart) och det märks att han rör sig väldigt bra just för stunden. Passade på att ta ut rörligheten hos Tim innan vi åkte hem och han kändes fin och mjuk i muskulaturen. Det är ju fortfarande en balansgång i hur myckett jag vågar låta honom röra sig, springa, leka, busa mm...gäller att hitta en aktivitetsbalans som passar honom samtidigt som han måste få "vara hund" och hållas igång för att må bra. Husse passade på att fota lite i det sköna vädret så som vanligt blir det en hel del bilder då jag har svårt att välja...

Bustrollet Tim


Tim hittade en pinne som han promt skulle bära på och busa med...


Ju större desto bättre eller hur var det?....


Tränar "snurra"


mmmm, "tubost" är gottis...


Titut...Tim kommer fram bakom trädet....


Tungan hänger som en slips när man är en sprallig kille som inte vill ta det lugnt...


suck...detta eviga stretchande hela tiden....

Lyckan är en "spagrop"

Idag tog jag och Tim en promenad i det fina vädret bort mot universitetet och vallaskogen. Tim hittade lite vatten att plaska i och var supernöjd när jag inte hindrade honom utan lät honom hållas, lite kul måste han ju få ha. På hemvägen såg vi fyra hundar en bit bort men trots det kom Tim som ett skott utan att tveka när jag kallade in honom och höll sig fint hos mig trots att han var lös. Känns så skönt att han fungerar så bra för det mesta nu fast att han är pigg och har en massa energi, mattes duktiga kille!

Mysigt på promenad


Jippie vatten!


Mysigt...


Äta vatten är gott...


Mattes bustroll!


Tråkdag ur Tims synvinkel

Idag har Tim fått en lugn dag med bara promenader då jag "roat" mig med tvätt och städ och sen på kvällen skulle jag iväg och hjälpa till på kurs. Tim fick ju en rätt lugn dag igår med och han tycker verkligen det är pest att vara still för många dagar i sträck. Han är så oerhört lekfull, busig och sprallig just nu så jag kan inte annat än att skratta åt honom. Han försökte dra igång mig i lek förut fast att han vet att man inte ska leka inomhus, det märks att han börjar få upp sin kondis genom simningen för han har mer ork och vilja nu...

Kom igen matte, bus!!!!


snälla...lek då!


dumma matte.....Tim fick inte igång mig i nån lek så han gav upp tillslut och gick och la sig istället...


Träningssugen Tim

Kan börja med att berätta att vi åkte och "frisimmade" med Tim igår på kvällen för första gången och det gick bra, Tim simmade 7+6½+7 minuter och skötte sig fint. Han var lite smått otålig när jag skulle torka honom men stretchingen gick bra och vi höll vår tid på simmet utan att behöva stressa så det kändes skönt.

Känns lite uttjatat med en simbild på Tim men ni får stå ut ändå :)


Förmiddagen här hemma var lugn eftersom Tim simmade igår så ville jag att han skulle få vila lite. På eftermiddagen var han dock så pigg och alert så då gav vi oss ut för lite träning för att han skulle få göra något. Tim har ju slarvat lite med att markera spårapporterna så Idag la jag ut ett gäng spårapporter på gräsmattan här hemma och sen fick Tim markera dom en i taget medan jag väntade ut honom. Han var lite för ivrig först och ville bara rusa vidare men efter att jag belönat översvallande när han tog upp de första två spårapporterna så fattade han poängen och plockade fint upp apporterna och gav till mig i utbyte mot gottis.

Titta vad jag hittade matte!


Hmmm här ligger en apport


Den tar vi...


Jag vill ha mer köttbullar matte!


Tim var så himla kontaktsökande och arbetssugen efter träningen med apporterna så han fick träna lite fotgående och sen kopplade jag loss honom och tränade några steg fritt följ, lite snurra och slalom samt kontakt. Tim tyckte verkligen det var jättekul och hade full koll på mig utan att bry sig om husse som stod och fotade. Vi fick lite störningsträning då det kom en mamma med barnvagn och två barn gåendes över gräsmattat och tittade på oss men Tim var så duktig och brydde sig inte om dem utan höll sig fint hos mig. Det är verkligen kul att se hur Tim lyser upp bara han får göra lite småsaker, han är verkligen en underbar hund att träna med när vi är på samma våglängd. Jag får verkligen bita mig i tungan bitvis för att inte träna för mycket med honom utan hålla det på en lagom nivå så att han är arbetssugen och glad utan att överanstränga honom fysiskt så att han får smärta eller blir stel. En gränsdragning som inte är helt lätt att veta vart den går i dagsläget.

Inte lätt att träna slalom med stor hund när matte inte har kroppskontroll...


Jag har stenkoll på dig matte!


De här kallar jag kontakt!


Ska vi göra nåt mer? Tim alltid lika förväntansfull...


Nu på kvällen fick Tim stanna med husse här hemma medan jag var med när det var valpkurs på stan, jättekul att se hur duktiga alla små valpar och förare är. Nu blir det nog en kopp the, en filt och lite slappande i soffan.


Härlig helg!

Måste bara skriva att det varit en härlig helg om man ser till Tim, igår var det ju spårkurs och idag fick Tim vara med när jag skulle ut till Anita och hennes Freestylekurs. Tim var faktiskt riktigt rolig idag, så glad över att få "träna" och samtidigt tyckte jag han höll sig lugn och fin och klarade av att ta pauser på ett bra sätt. Ett enormt tack till rara Anita (Du är guld värd!) som lät Tim få lite aktivering genom att vara med idag trots att jag då inte kunde hjälpa till med något. Tim var så nöjd, kontaktsökande och go efteråt så jag bara njöt av att se honom efter att vi blivit hemskjutsade.


På eftermiddagen var vi bortbjudna till husses mamma så Tim fick följa med dit. Tim hade lite svårt att slappna av och av någon anledning är han lite rädd för husses snälla bror och drog sig undan. Tillslut tog dock Tims nyfikenhet överhand och han gick själv  fram och hälsade och mottog kel även från honom så det kändes bra. När vi kom hem kom Pappa över på en kopp kaffe och nu sover Tim sött efter dagens alla intryck


Spårkurs

Idag har vi börjat spårkurs vilket känns jättekul eftersom jag bara spårat själv med Tim förut och det är bra att få lite tips och hjälp på vägen. Vi delades in i två grupper beroende på hundarnas spårerfarenhet och la spår, fikade en stund medan de låg till sig och sen gick vi med hundarna i respektive grupp och kollade när de spårade. Jättenyttigt att se hur olika hundar jobbar.

Isak ska spåra


Annie i spåret


Tim var väldigt pigg och på idag eftersom han inte spårat på ett tag och det var massa hundar och människor att hålla koll på. Han fick gå ett ca 300 meter långt spår lagt av husse som gick i skog och över gräsmatta med tre apporter samt slutapport. Tim hade en hiskelig fart i början så jag fick bromsa allt jag kunde så första apporten sprang han förbi, andra markerade han lite snabbt och då stannade vi för belöning och nytt påsläpp. tredje apporten ignorerade Tim men han hittade slutet och gick i ett mycket bättre tempo efter en stund så jag är nöjd ändå. Jag fick bra hjälp av instruktören som är på mig när jag börjar styra Tim för mycket...ajabaja.... har lätt att börja med det (ofta omedvetet) när Tim börjar flacka lite.

Tim var något taggad...


Spårupptag


Tim börjar lugna sig lite ute på gräset


Tim blev rätt trött efter sitt spår så det blev täcke på och vila. Stretchade igenom Tim när vi kom hem och han kändes fin och nu ligger han här hemma och sussar gott.

Några till av deltagarna som var med:

Anne med sin softis


Två goa tjejer som Tim gillade, Ika och Kola (har tyvärr glömt vem som hette vad....)
Tim spanar in söta valpisen Ester

Igår tog vi "simkörkort"

Igår var vi i Norsholm med Tim igen, den här gången hade vi "uppkörning" på simmet vilket innebar att jag fick simma Tim helt själv samt duscha, stretcha och städa. Tim fick simma 7+7+7 minuter med vila imellan, Tim var väldigt pigg och fräsh och höll ett fint tempo så han fick simma en kort stund andra och tredje passet med jetstream på medelmotstånd vilket gick bra. Jag fick lite frågor gången innan om simning och dessa gick jag och personalen Sussi igenom tillsammans och hon tyckte allt gick bra så nu har jag tagit "simkörkort" vilket innebär att jag har rätt att simma Tim själv utan personal på deras frisimstider. Vi köpte ett 10 gångers kort igen och har bokat in ett eget simpass nu på måndag samt veckan efter.  Då ska vi även tträffa veterinären Arne för en koll av Tim och se vart vi står inför framtiden, träning och så eftersom Tim fortfarande äter lite smärtstillande.

Ge mig leksaken då matte!


Tim fick ha sitt back on track täcke i bilen när vi åkte hem efter simningen och han verkade tycka det var skönt då han kändes mjuk och fin och avslappnad i muskulaturen när vi kom hem utan att han verkade för varm eller flåsis.

Tim verkar piggelin igen :)

Idag har jag och Tim haft en lugn dag eftersom han verkade lite seg igår och blev bra trött efter simningen. Tim verkar iallafall helt bra idag, rör sig fint och har varit pigg och alert under dagen så det var nog bara en tillfällig svacka får vi hoppas. Tim fick följa med mig på kvällen när jag skulle hjälpa till på en valkpkurs och ligga i bilen då jag inte ville lämna honom helt ensam en längre stund då han varit lite lös i magen (svalde nog för mycket klorvatten igår). Tim ville gärna hälsa på valpisarna då jag rastade honom efteråt. Han blir lite ivrig samtidigt som han gärna vill ha koll på omgivningen om jag inte ligger steget före hela tiden men han är skapligt kontaktsökande trots allt tycker jag med tanke på att han fortfarande är lite understimulerad av att ta det lugnare.

Eftersom jag försöker ta tillvara på alla småsaker i vardagen just nu för att aktivera Tim så har han fått börja bära in tidning/post från brevlådan. Ibland går det jättebra men Tim tycker nog att det är lite för kul att busa med posten hittils, men lite aktivering och tankeverksamhet blir det ju ändå för honom.

Bära bära...


Ja matte jag håller i tidningen....


Upp för trappen...


Kommer du då?
Varsågod matte!

Back on track...

 Tim verkade ha lite ont igår em då han vid ett tillfälle kissade utan att lyfta på benet samt var lite tjurig mot pappas hund då de var förbi en sväng men sen på kvällen verkade han som vanligt igen och kändes fin. Det är svårt att veta om det var träningen som gjorde honom dålig en stund eller om det bara var något allmänt. Pratade med Marie idag på Norsholm när vi var där för ett simpass och hon troddde att jag skulle få räkna med att Tim ibland kommer ha sämre dagar utan att det behöver vara något vi gjort utan att han bara helt enkelt kanske har en "dålig dag". Marie kände iallafall igenom Tim och hon hittade inget konstigt utan han kändes rörlig och bra men vi kunde ta det lite lugnare ett par dagar. Tim fick iallafall simma 6+6+5minuter och han blev rätt så flåsis efter första omgången, sen gick det bättre. Tim kändes dock lite tröttare idag, han vilade mer efteråt och var inte lika alert och pigg på leksaken vid simmet.

Jobbigt att simma idag...pust...


Efter att ha pratat lite mer med Marie om att skapa de bästa förutsättningarna för Tim nu under hösten, vintern så valde jag att fjäska för husse så vi fick köpt ett Back on Track täcke (keramiskt som reflekterar kroppsvärmen). Detta då både jag och Marie tyckte att det kan vara bra att ha efter simningen då vi åker hem om det är kallt för att musklerna inte ska kylas ner för fort då han är fuktig. Kan även vara bra att ha om han ska ligga i bilen eller still ute, om han verkar stel i rygg och höfter mm samt vid uppvärmning och nedvarvning inför aktivitet vid kyligare väderlek. Nu har ju Tim en hel del päls så det kan tyckas fjantigt att täcka honom men han har känsliga höftleder och har även haft en del smärta i sin ländrygg och därför tror jag att det kan komma till användning för att undvika ytterligare skador eftersom han inte kan ses som en helt "frisk" hund.

Tim provar sitt täcke..."Jaha nu ska man ha kläder också...manligt...suck..."


Härligt väder och lite träning

Idag har det verkligen varit härligt väder. Tog en promenad bort mot universitetet med Tim idag med lite pauser där vi stannade och tränade lite trix som slalom, snurra, vinka mm. Tim fick gå lös en hel del och var jättego med en härlig attityd och uppmärksamhet på mig. På em fick Tim träna en kort stund,  lite frittfölj och ingångar samt lite med träapporten. Tim var lite flamsig först men fokuserade efterhand samt enormt duktig med apporten, inget tugg och fint fasthållande. Tim är verkligen härlig att jobba med när han är med på noterna, det gäller bara att ta det varligt så att han inte överansträngs i sin muskulatur/höftled nu när han är så ivrig och vill så mycket. Jag hoppas bara att han kommer att hålla för en del träning framöver eftersom han är en hund som verkligen lyser upp så fort vi tränar lite mer "seriöst" och inte bara går promenader eller flummar runt. Imorgon är det dags för simning igen så det blir att gå upp tidigt.

Har inga bilder från idag så det blir ett par bilder som togs vid ett tidigare träningstillfälle här hemma.

Gårdagens tur till Överum mm

Igår for jag, Tim, husse samt min pappa och Zingo till sjön i överrum där vi varit en gång innan. När vi kom dit blev det lite fika och så innan jag tog med mig Tim ut i skogen för att kolla efter svamp medan de andra stannade vid sjön för att prova fiskelyckan. Tim fick strosa lös i skogen och han skötte sig jättefint och lugnt trots att han vid ett par tillfällen hörde de andra. Efter ca någon timme gick jag tillbaka med Tim så att han skulle få vila och lämnade honom vid husse innan jag tog ett varv till i skogen. Jag hittade några få kantareller, ca 5 liter taggsvamp och ca 10 liter trattisar så det var kul. Framförallt eftersom jag ofta missar en hel del svamp för att jag inte ser dem.

Fisk på gång, en fin regnbåge blev det


Matte jag ska bara dricka lite...


Jag lovar matte...jag trilla i...mmm plask, plask...


Hallå kommer du någon gång matte?


lyckad skogstur för att vara mig :)


När vi kom hem fick hundarna varsit märgben att smaska på medan husse lagade en delikat måltid av regnbågen till oss och jag började ta hand om en del av svampen.

När jag vaknade i morse var jag rätt seg, var väl inte helt bra att gå i skogen igår efter att ha haft feber men ack så mysigt. Var iväg för att "hjälpa till/gå med"  på en freestylekurs som startade idag, jättekul att få veta lite mer om freestyle och se glada hundar och förare. Fick så klart massa inspiration om trix och sådant som jag kanske skulle försöka lära Tim, det verkar ju så himla kul. Jag blir ofta smittad/inspirerad av denna hundinstruktör, hennes energi och påhittighet/glädje som hon har på sina kurser så det var riktigt kul att få möjlighet att vara med och kika.

Nu blir det en lugn kväll framför soffan tror jag, känner mig rätt trött i kroppen.

Fortfarande soffläge

Tim vid tangenterna nu, matte har varit så där tråkig idag igen och mest legat ner. Fast egentligen är det ju rätt mysigt, jag får ju massa kli bakom örat, pussar mm och sen mummlar matte mest om att jag är en go lufsig myskille och ser så där konstig ut på ögonen som hon gör när hon tycker jag är extra söt. Jag la mig på matte idag i soffan, hon påstod att jag var för stor för att vara en knähund, taskigt va! Jag vägrade iallafall lyssna och tillsut hade jag gjort en fin plats åt mig inknödd bakom mattes knän med huvudet på hennes mage, tyckte jag låg jättebra där men matte hävdar att det blev väldigt trångt så hon höll på att trilla ur soffan. Matte har lovat att vi ska åka ut till stället där vi var med husse och fiskade en gång vid sjön, jag hoppas hon låter mig plaska lite iallafall fast hon säger att jag inte får bada. Nu ska jag fortsätta ta hand om matte så hon orkar vara pigg imorgon, hon har visst planer på att leta svamp då.

Sov gott!

Soffliggare

Idag har jag mestadels legat i febertoppar i soffan tillsammans med Tim och gosat, sett på tv, druckit the och tagit det lugnt. Nu på kvällen känner jag mig piggare och förhoppningsvis var det bara något tillfälligt. Tim har iallafall varit jättego och legat och värmt mina fötter (vem behöver fårskinnstofflor när man har en herdehund....). Nu väntar sängen snart så hoppas jag på att vara pigg och fräsch imorgon.

Detta soffhörn har varit min och Tims plats nästintill hela dagen idag...


Jag är en mästare i soffliggning....

RSS 2.0