Samträning x 2

Idag var det som vanligt samträning i Ryd så jag tog med mig Ina dit för lite social samvaro. Ina var lite skällig först med överlag tycker jag hon var riktigt tyst och lugn idag för att vara henne. Passade på att jobba henne i långlina och tränade att gå med kontakt och nåt steg fot, några lägganden under gång och sen blev det lite bus och hopp över mattes ben. Vid ett tillfälle drog Ina bort mot Ozzy innan jag han ställa mig på linan (sorry Sara!) men annars brydde hon sig inte så mycket om hundarna, även om hon var lite intresserad av Azlans leksak. Tyckte det var väldigt lugnt överlag på samträningen idag utan en massa spänningar mellan hundarna, jättebra och trevligt :)

Sara med sin Ozzy som jobbade så fint idag!


Linna och Zumi lika fina som alltid


Azlan med sin leksak som Ina tittade avundsjukt på....


Ina börjar så smått få in rätt position i fotgåendet imellanåt


Men oftast vill hon gå långt ut och lite framför mig istället för brevid


Ligg med fullt fokus frammåt


Att komma in med bollen är inte Inas starka sida men vi jobbar på det....


Puss på dig Ina!


Hopp över mattes ben är kul....


Ibland blir det dock lite för kul så då hoppar man åt alla håll på en gång :)


Fick ett telefonsamtal av Erika så på eftermiddagen följde jag med henne och Josefin till hundungdom för lite freestyleträning med Tim. Nu blev det ju inte så avancerat eftersom Tim fortfarande tar det ganska lugnt och så men lite positionsarbete, snurr/spin, nån slalom och lite trix blev det i alla fall. Tim tyckte det var jättekul att få göra något och få lite egen träning med matte och han var väldigt kontaktsökande och trevlig även om han ibland erbjöd helt andra beteenden än de jag efterfrågade. Var skönt att se att Tim funkade så fint att jobbas lös trots att vi var inomhus i en lokal där han aldrig varit och det var tre andra hundar närvarande samt att han var så pass lugn och låg ner medan vi tittade på de andra. Var väldigt kul att se de andra och höra deras tankar kring musikval, saker, momentinlärning mm... är imponerad över vilken fantasi dom har när det gäller att sätta ihop hela program och träna in saker, jag som inte ens hittat en låt till mig och Tim ännu ;)

Josefine och Coyak tränar freestyle


Jag avslutade med att låna en metallapport för att se om Tim skulle ta den eftersom han bara apporterat trä hittills. Han tog den fint och fick även göra ett par riktiga apporteringar med fokus på ett bra gripande/hållande av apporten. Nyttigt för Tim att få testa metallen eftersom han gärna vill hålla lite löst och med metallen tvingas han gripa hårdare för att den inte ska ligga och skramla i munnen. Tim var så arbetsvillig och alert eftersom han tagit det ganska lugnt ett tag nu så det hela gick kanonbra och han höll stadigt och grep noga med hela munnen :)

Tim håller metallapporten för första gången :)


Apport som apport verkar Tim tycka och sprang glatt och hämtade in metallapporten




Det känns väldigt bra att båda hundarna fått egentid med mig idag, tror det var extra viktig för Tim för han har varit tokpigg ett par dagar nu eftersom han fortfarande går mindre än vad han är van vid. Jag har  varit ganska dålig på att belöna honom i vardagen så det var bra att få jobba lite ihop idag för att öka intresset för mig igen, nu kanske han inte bara tycker jag är en tråkmatte som bromsar honom och ber honom att ta det lugnt. Vi har förresten sänkt Tims rimadyldos idag med sammanlagt ½ tablett så nu får han 1½ tablett morgon och kväll. Vi hoppas på att kunna sänka dosen ytterligare om ett par veckor samtidigt som vi nu så smått sätter igång honom ännu lite mer och jobbar med backträning och att gå allt mer i kuperad terräng.


Kommentarer
Postat av: Sara

Vad duktig du varit idag! Man mår verkligen bra när man vet att hundarna har fått göra något kul och är riktigt trötta :)



Kram

2009-04-14 @ 23:33:22
URL: http://www.ikarosochozzy.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Det ser fint ut med både Ina & Tim! Härligt! kramar

2009-04-15 @ 10:24:51
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Sussi

Vad duktig han är på att hålla kvar den i munnen. Där har vi det lite svårare. Doris vill bara bära pinnar alla andra saker går hon liksom och tappar hela tiden..



Ha en bra kväll

2009-04-15 @ 16:57:57
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Johanna & Max

Vad duktig du är på träna!. Jättehärliga bilder.

2009-04-15 @ 17:46:55
URL: http://jareback.com
Postat av: Sigge Svamphund

Oj vad ni tränar och ligger i varenda dag!

Jag bara badar, samlar fynd och har börjat jobba so murkelhund igen.

2009-04-15 @ 19:44:27
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Carolina & Latte

Duktig matte och duktiga vovvar.... Vad mer kan man säga? Gud vad mycket ni hittar på med träning hela tiden! Superduktigt!



Kramiz,



//C&L:-)

2009-04-15 @ 20:06:25
URL: http://www.latte.bloggagratis.se
Postat av: Torsten med matte

Ni är så himla, himla duktiga! Kul att Tim är pigg o glad och att han fått börja röra sej mer igen!

Fina bilder...som vanligt!

Sov så gott!

2009-04-15 @ 20:22:38
URL: http://www.prinstorsten.bloggagratis.se
Postat av: Kasper

Fina fina Tim och gulliga gulliga Ina! :-)

2009-04-15 @ 20:51:14
URL: http://www.belof.se
Postat av: Elenor och Zidane

Vilken mysig , kul lokal ni var i. Freestyle är nog det enda jag inte testat känns det som. Verkar kul

2009-04-15 @ 21:12:17
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0