Dr Jekyll & mr Hyde.... och bloggpaus

.... Jag funderrar onekligen på om Ina är lite som Dr Jekyll & mr Hyde... häromdagen tyckte ag ju att det kändes rätt bra, vi gjorde små framsteg i lydnaden och hon hade börjar visa en bra attityd i många situationer för att igår hamna på ett stort bakslag igen då Ina bet en av mina vänners hundar :( Jag skulle nämligen möta upp Sara med sina hundar samt Linnea för en fika hos mig och tog med mig båda hundarna för en promenad först. Vi mötte upp och hundarna skötte sig skapligt, Ina gick kopplad brevid mig och Tim gick lös bakom mig brevid Linnea strosandes i sin egen lilla värld som han brukar. När vi gått en bit gör Ina ett utfall mot Saras hundar och jag tröttnar och går in och korrigerar henne rätt bryskt då jag tröttnade vilket säkerligen inte var så bra men hon gav sig och gick sen snällt hos mig. När vi gått en bit till så slänger sig Ina plötsligt fram i kopplet och hugger Saras äldsta hane, Ikaros, i baken! Stackars Ikaros blir helt överumplad och skriker till då han lugnt gick rakt fram och inte gjorde det minsta för att provocera Ina.... vi andra blir även vi förvånade men jag får tag i Ina iallafall och får loss henne från Ikaros. Efter tumultet fortsätter vi hem till mig utan fler incidenter men mitt förtornde för Ina har ännu en gång fått sig en rejäl törn.

Jag funderar såklart på vad det är som trigggar henne, hur jag ska få bort det, om det är jag som sätter henne i nån situation son hon inte klarar av utan att jag förstår det eller vad det är???.... sen finns funderingen på om det till viss del kan vara hormonstyrt och om det skulle hjälpa något att sterilisera henne, Ina har precis i dagarna börjat storfälla och tode börja sätta massa hormoner för att framöver gå in i löp. De gånger hon har försökt/ lyckats gå på andra hundar har det ju alltid varit i anslutning till, innan löp/under löp/ skendräktighet... Hon får ju väldigt mkt hormoner och blir riktigt grinig/uppjagad imellanåt då men tidigare har hon mest visar det gentemot andra tikar så att hon gick på Ikaros som hon känner och är van att träffa blev lite droppen för mig. Jag måste få bukt på hennes utfall, frågan är bara hur?.... för förutom det så är ju Ina i grund och botten en väldigt trevlig hund, arbetsvillig, go och en stor del i familjen.

Jag är iallafall lycklig över att jag har såna förstående och lugna vänner som inte lägger benen på ryggen när något sådant här inträffar. Vi hade en trevlig fikastund hemma hos mig ändå där Saras hundar fick vara med oss i köket och skötte sig gudomligt medan mina busar fick vara i datarummet bakom kompostgaller. Tim var lugn som vanligt medan Ina skällde lite men imellanåt var hon riktig duktig, husse satt hos dom en del och kunde berömma när det var lugnt och fint.

Fikadags (tyvärr missade vi att få med Linnea på kort som vanligt då hon höll sig bakom kameran...)


Jag är en söt kille som heter Ikaros men lite sur är jag nog för Ina bet mig rumpan....


Jag fjäskade in mig hos Saras killar med en tub viltost


Förutom det har helgen varit ganska lugn, i fredags var jag med pappa i skogen ihop med Ina och pappas hund Zingo. Det blev lite fika, svampplockning och massa hundbus.

Zingo och Ina passar svampkorgarna


Fikadags... Ina fick smaka av pappas korvsmörgås....


Det kommer att bli en bloggpaus nu under nästa vecka då jag ska iväg med jobbet över natt och stannar antingen till onsdag eller troligtvis till fredag.... kommer att sakna hundarna något grymt som får stanna hemma hos husse men samtidigt kanske det kan vara nyttigt att få vara ifrån dom ett par dagar. Då får jag ju en chans att hitta lite nytändning och ny energi att jobba med hundarna igen, framförallt nytt tålamod till att jobba med Ina i vardagssituationer.

Önskar alla en skön vecka!

Kommentarer
Postat av: Cavvetjejernas matte

Låter jobbigt med Inas utfall. Alltid oroligt när man inte vet vad det beror på.

Härligt med kantareller! Har inte plockat några i år. Kanske får bli en tur i eftermiddag.

Hoppas du får det riktigt trevligt med jobbet!

Kram

2009-08-23 @ 11:51:08
URL: http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Vad tråkigt med utfallet & du som jobbar så hårt med Ina. Din fundering om hormonerna tror jag inte är så dum! Nya tag & energikramar ifrån Jeanette & 4-benta.

2009-08-23 @ 14:57:44
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Anonym

Ja många duktiga flattar är det! Dina hundar ser lika goa ut som vanligt. Du är så duktig när du tränar på med Ina och verkligen försöker hitta lösningar till hennes små ideer. Kram på dig

2009-08-23 @ 20:55:00
Postat av: Elenor och Zidane

Ja många duktiga flattar är det! Dina hundar ser lika goa ut som vanligt. Du är så duktig när du tränar på med Ina och verkligen försöker hitta lösningar till hennes små ideer. Kram på dig

2009-08-23 @ 20:55:29
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Torsten

Jag är säker på att du kommer att lösa Inas problem, du som är så duktig! Du verkar ju ha ett tålamod som få! Blir säkert bra att komma ifrån ett tag som du säger själv, ibland behöver man få lite distans och tänka lite i lugn o ro!

Ha en bra vecka!

Kram på dej!

2009-08-23 @ 21:04:02
URL: http://www.prinstorsten.bloggagratis.se
Postat av: Pia

Hej Anna!

Hoppas du hör av dig om du behöver hjälp och avlastning.

Dessa utfall hade inte Ina mot andra hundar. Men hon befann sig inte bland så mycket hundar då!

Hon blir ju annorlunda kan man säga då det är dags för löp.Om du vill kan Ina vara här under löpet/ Pia

2009-08-24 @ 06:43:16
Postat av: Sussi

Hundar kanske har som vi människor.. PMS!!

Alla dagar är inte bra dagar. Förhoppningsvis händer det inte igen men jag förstår att du börjar tänka på vad det kan bero på.

Hoppas det löser sig!



Ha det så bra

2009-08-24 @ 10:08:41
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: malte o snoken

ha så kul med jobbet!

ikaros var en sötnos!

duktiga ni är som vaktar svampkorgar!

slafspussar (vi är avis på den där tubosten!)

2009-08-24 @ 21:45:41
Postat av: malte o snok me matte

mäh! jag glömde skriva det viktigaste...virrpanna! tråkigt det här med ina! ikaros såg ut att ha en mkt söt bak dessutom, säkert gnagvänligt!

slafspuss o va inte så hård mot dig själv, det kan mkt väl bara ligga hos ina, tyvärr det oxå...

2009-08-24 @ 21:47:34
Postat av: Marianne



Tråkigt att Ina gör utfall utan synbar anledning. Det är alltid oaceptabelt att en hund använder tänderna mot andra djur och människor. Jag hoppas du ska finna en lösning på problemet.

Här har all svamp torkat bort, så vi får njuta av den klarblå himlen istället för smörstekta kantareller.

ha det gott

2009-08-25 @ 12:36:06
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Gunbritt med Dahro och Giah

Tråkigt med Ina!!!

Kan mycket väl vara hormonstyrt (till en del i alla fall) det var det på vår tik Omrah...

Kastrering kan kanske hjälpa...



Kan vara värt att testa kemisk kastrering först, en spruta i halvåret fick vår tjej...

Det fungerade rätt bra på vår Omrah ett tag!!!

Det blev bättre vid/under löpperioderna, vilket gjorde att hon kunde vara kvar hos oss längre...vår älskling!!!!



I.o.f. blev vi tvungna att ta bort henne pga mentaliteten till sist i alla fall:(

Det jobbigaste beslut vi någonsin tagit...

Saknar henne sååååå...Vårt hjärtegull!!!



Hoppas du hittar en lösning som fungerar på Ina

Kramar Gunbritt.



Ps.Ring gärna om du vill!!!

2009-08-25 @ 13:53:38
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: camilla

Va trist när det blir sådär :(

Kemisk kastrering tror jag oxå kan vara värt att prova. En spruta räcker ett halvår...då har du tid på dig att se om det har nån effekt :)



Hoppas det ordnar sig.



Kramis!

2009-08-25 @ 23:13:11
URL: http://www.bentley.bloggagratis.se
Postat av: lotta med Juni o Cola

förstår att det käns jättejobbigt, inte kul att behöva gå och vara berädd på det värsta hela tiden. Hoppas det löser sig!kramar i massor, ha det fint med jobbet:)

2009-08-26 @ 21:32:51
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Maja

Huff da-håper inderlig det løser seg med Ina. Høres klokt ut å vurdere kastrering-og det fins i såfall også noen andre blodprøver man kan ta hos veterinær for å se om det ligger en evt "stressor" her. (Er jo også mulig det er noe annet hun har følt seg "stresset" over - om den andre hunden løp løs rett foran henne kan det vel hende det kan trigge jaktlysten og at hun ble irritert fordi hun var koblet?) Fikk ikke helt tak i om hun bet på "alvor" eller om hun bet fordi hun var oppglødd og evt stresset...? (Min dårlige svensk..) Men, uansett har jeg stor tro på at det skal gå bra-hun kunne umulig hatt en bedre eier enn nettopp den eieren hun har i deg!:)Ha det bra-håper du har hatt en fin uke!Utorlig fine bilder her inne som vanlig!;)))

2009-08-27 @ 23:54:02
URL: http://majas-skriblerier.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0