Stadspromenad idag

Idag var det kurs igen för mig ooh Ina, det stod stadspromenad på schemat så det blev en riktigt utmaning för både Ina och mig. Ina tyckte det var riktigt jobbigt först med alla lukter, folk, ljud mm och hon gick upp rejält i stress och skällde, drog i kopplet och hässjade. Allt eftersom vi fortsatte lugnade hon sig dock och tillslut var hon jätteduktig, skapligt lugn, bitvis mycket kontaktsökande och verkade nästan tycka att det var lite spännande. Hon vill dock gärna hålla koll på gruppen och det märks att hon har mycket vallanlag i sig som kommer fram. Mot slutet fick hon klättra på lite olika saker som bänkar, stenar mm i stan vilket hon tyckte var kul, hon är en liten gummiboll min lilla tjej och hon är så söt när hon stolt lyckas med olika saker, då växer hela hon. När vi kom hem var både jag och Ina helt slut, jobbigt att gå på stan för Ina och mycket för mig att tänka på för att agera på rätt sätt och stötta henne utan att göra någon grej av olika saker. 

Ina har sovit sött i princip hela eftermiddagen och kvällen....jobbigt på kurs.


För Tims del blev det en promenad i spåret här hemma, han fick gå i långlina för att jag vill ha en säkerhet på honom där det är mycket hundar/folk smatidigt som  han då kan röra sig som om han vore lös och jag kan kolla av lite att han sköter sig utan att vara rädd att han sticker. Tim var såå duktig, vi mötte en hel del hundar på håll och Tim försöker inte dra dit även om han gärna vill titta lite på dem. Vid ett tillfälle hade vi en hund bakom oss en lång bit men Tim tittade inte ens efter den, skönt! Jag mötte en bekant som har en äldre hanhund som Tim inte riktigt gillar så vi slog följe en bra bit så Tim fick träna på att gå "lös" och sköta sig trots att dom gick brevid mig, jättenyttig träning att kunna gå ihop utan att hälsa/umgås.

Mitt bustroll och jag.....


Annars har det varit en lugn kväll här hemma, fick besök av pappa som bjöd på sockarkaka, smaskigt. Nu väntar nog snart sängen, har fått en sån envis huvudvärk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0