Vilken värme vi har!

Jisses vilken helg det har varit, riktigt varmt och strålande sol.... hundarna halvtrötta i värmen och jag smått rödsvedd i skinnet. I fredags grillade vi hos min far och hundarna fick vara med ute på tomten där dom fick ligga kopplade och tugga ben medan vi åt. Dom skötte sig faktiskt riktigt fint och Ina var riktigt tyst trots att hon såg grannhunden och lite annat.

Igår fick hundarna en lugn dag då jag ägnade mig åt att plantera lite blommor och sånt. Det såg mest ut såhär hemma hos oss då...


Idag var det upp tidigt för sökträning med Ina. Hon gick ut som näst sista hund så det hade börjat blir rätt hett då. Ina fick en manlig figge för första gången idag, först tyckte hon att han var lite läskig så hon reste ragg och skällde men då hon och Pyro fick vara med och valla rutan idag så släppte det då  hon fick hälsa ordentligt i lugn och ro innan vi började. Var så kul att se att hon vågade sig ut och att hon nästan bjöd upp till lite frivilligt bus idag. Hon fick två utplanteringar samt två korta motivationsfiggar där den avslutande figgen (den manliga) fick ta av henne tjänstetecket och komma in med henne.

Ina iväg klockrent mot första figgen :)


In med första figgen (Tessan) i full fart....


Här planteras andra figgen ut, första gången det är en man som figgar och jag var lite fundersam på om det skulle gå eftersom Ina kan bli rätt reserverad mot främmande folk, framförallt män.....


Japp det funkade och hon gick ut, duktig tjej!


Nähe du matte jag tänker inte stanna där.....Sista figgen där Ina inte ville stanna kvar hos figgen först


Dock jobbade figgen på bra och fick ut henne igen för lite "avklädning" och avslutande bollbus :)


Tjoho det var ju en skojjig "gubbe" i skogen...inte alls farlig och min boll hade han också....


När vi kom hem la sig Ina och sov, helt slut efter att ha jobbat i värmen. Vi passade på att låta henne vara hemma och vila medan vi tog med Tim och åkte till Tinnerö där vi gick en lugn runda vid smestad dammar och sen över bort mot Berga där Tim fick svalka sig lite i Tinnerbäcken på ett ställe där jag ofta var med min första hund då jag bodde i närheten då. Har inte varit där på säkert 5 år så det var lite mysigt att komma dit igen även om det väckte en del minnen från min förra hund. Tim tyckte det var spännande att gå på ett nytt ställe med nya dofter och njöt i det svala vattnet.

Matte får jag bada...snälla?


Varmt ute...tungan hänger som en slips....


Men kom då!


Timse som vanligt gåendes mig hack i häl 
 

Äntligen svalka!


Då får man lite ny energi....


Gott med kallt härligt porlande vatten


Plask plask!


Mysigt att ligga i vattnet.....


Resten av dagen har varit lugn, hundarna har varit trötta och vi har mest suttit på balkongen och tagit det lugnt. Nu väntar sängen då jag ska iväg och jobba lite imorgon...Zzzzz....

Besvilkelse på dagens samträning

Usch...just nu är jag rätt besviken och irriterad på mig själv då jag fått ett bakslag i träningen med Ina igen....


 Vi var och samtränade ihop med Sara och Linnea och det hela började bra, Ina var väldigt taggad och kul att jobba med och vi tränade en del följsamhet och fotgående där Ina fick ha långlina på sig. Efter ett tag tänkte jag bryta för en paus för att behålla hennes glöd och precis när jag skulle börja samla ihop oss för att gå och hämta kopplet så slog det slint på Ina som drog bort mot Linneas lilla tik Zumi. Jag fick inte fatt i långlinan utan Ina kom ända fram till Zumi där hon ställde sig över henne och betedde sig som en riktig ragata vrålandes och härjandes på Zumi som pep och försökte komma undan. Jag fick dock fatt i henne rätt så  fort  och släpade bort henne därifrån och agerade väl tyvärr i stunden helt förkastligt då jag var riktigt besviken, arg och ledsen över det inträffade. Band fast Ina vid ett träd då jag helt enkelt var för besviken för att orka göra något mer. Tack och lov verkade Zumi klarat sig utan några fysiska skador alls, jag hoppas bara att hon inte blev allt för skrämd men hon verkade rätt glad och så när i skiljdes åt tyckte jag. Får ändå tacka för att jag har så snälla personer jag samtränar med som ändå tar det så pass lugnt.


Blir bara så less att det ska hända, jag har ju brustit som hundägare då jag uppenbarligen utsatt Ina för en situation hon inte klarat av... samtidigt har vi samtränat mycket ihop tidigare utan att det hänt något.... det är så svårt för om jag aldrig kan lita på Ina så blir det heller ingen bra träning. Det verkar ju helt enkelt som att hon inte tycker om andra tikar och just nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå till väga. Jag kräver ju inte att Ina ska tycka om andra tikar man hon måste kunna acceptera att dom finna i närheten. Jag som tyckte vi kommit så långt både vad gällde träning med störningar och hundmöten i allmänhet, skit också! Jag skulle verkligen behöva lära in ett stanna/brytkommado på Ina.. trots att jag tycker att jag lägger en väldig massa tid på henne för att få henne att fungera bra i vardagen så vete katten hur jag ska jobba vidare just nu för att få bukt med just dessa utfall som kommer utan att jag hinner se att dom är på väg.

Några bilder från dagen blir det iallafall....

Jag och Ina medan det fortfarande var lugnt i början av träningspasset


Min lilla grintant.....


Zumi busar med matte och verkar glad trots det inträffade


Ikaros gillar att busa med sin matte!!!


Igår blev det promenad och vattenbus, idag vila....

Igår tog jag med båda hundarna och mötte upp Sara och hennes vovvar i valla för en gemensam promenad med alla fyra. Inte helt lätt att hålla koll på två hundar vardera då det bitivs var trångt där vi gick men jag tycker ändå det gick riktigt bra och imellanåt var det riktigt lugnt, tyst och samlat med alla hundar snällt gåendes utan att trassla omkring eller bry sig om varandra. Bitvis fick Tim gå lös och han gick mest snällt bakom mig och strosade även om han gärna ville smita förbi vid ett par tillfällen. Vi mötte en del joggare, Tim brydde sig inte som vanligt men även Ina skötte sig riktigt fint även om hon ibland blev lite spänd när dom sprang för nära i hög fart.  Det  var riktigt varmt ute så efteråt var vi rätt trötta så efter lite vattenpaus och vila så begav vi oss hem åt varsit håll. Väldigt nyttigt att ha med båda och promenera ihop med andra, det är något vi behöver träna på eftersom jag inte har samma möjlighet att jobba med dom lika mycket som när jag bara gå med en hund.

Vattenpaus.... taskiga matte band oss i ett träd....suck...


Hej sara har du godis???......


mmm tack så mycket....


mmm...du är en bra "kliare" du Sara.....


Saras sötnosar


På hemvägen passade jag på att låta hundarna plaska av sig lite i "bäcken" vid universitetet, jisses vad dom tyckte det var mysigt att få kyla ner sig och busa i vattnet.... låter bilderna tala för sig själva :)

Idag har hundarna fått vila för jag har varit iväg och jobbat lite (gått brevid inför mitt semestervik) så när jag kom hem var jag aldeles för trött i huvudet för att orka hitta på något med dom.


Sökträning med Ina.

Idag var det sökkurs igen och vädret var verkligen med oss, från att ha öst ner så sprack det upp och solen sken medan vi var i skogen, härligt! Ina fick två utplanteringar och två motivationsfiggar idag. Vid första utplanteringen var det Sara som skulle figga vilket gjorde Ina extra taggad då hon ju känner Sara från våra samträningar och gillar henne skarpt så hon drog rakt och fint ut till henne utan tvekan så det var riktigt kul att se. Vid andra figgen kom hon av sig och började flamsa så jag fick kalla in henne men sen fick hon in vinden och då trillade poletten ner och hon drog ut fint med bra fart. Vid motivationsfiggarna hade hon bra fart och intresse men som vanligt ville hon inte leka med figgarna utan det fick bli godisbelöning som vanligt. Får försöka lära henne (träna på) att leka med andra personer framöver då det skulle vara bra att ha en mer triggande belöning än godis imellanåt eftersom det är lugnande.

Ina fick även komma ut lite och hälsa på Tessans pälsbollar men hon var lite smågrinig och nu i efterhand kom jag på att det kan bero på att hon ev kan vara på väg in i skendräktighet eller att hon bara prodecerar en del hormoner just nu. Ina fick även sällskap i sin bil av Ozzy som behövde någonstans att sitta medan dom andra hundarna jobbades och det gick bra, Ina brydde sig inte om honom i bilen och sen var dom ute ihop en kort stund och hon var inte så intresserad av honom då heller så det var skönt.

Jag ska figga för Hedvig


Ozzy är taggad på att få jobba...


Ina på väg ut till första figgen


På väg in med upphittad figge


Ina har tappat fokus på vad hon skulle göra vid andra skicket och ser lite förvirrad ut...


Nytt försök med omskick....Ina sök!


Sådär ja...nu är hon på gång igen...mot figgen!


In med första motivationsfiggen... Ina börjar se trött ut....


Man måste sitta vid sidan innan man får gå ut på stigen....


Färdiga för dagen och Ina och Ozzy får komma ut en liten sväng innan hemfärd

Gårdagens midsommarfirande

Igår for vi till bekanta i Boxholm  för att fira midsommar. Det blev traditionell lunch med sill och potatis, jordgubbstårta, dans kring midsommarstången, lekar, grillning, kubb mm. Hundarna fick vara med nästan hela tiden utom senare mot kvällen vid lekarna då jag först satt med dom vid sidan av för att dom inte skulle vara ivägen men sen fick dom ligga en stund i bilen och vila då dom hade lite svårt att slappna av när alla for runt.  Dock sov dom gott medan dom låg i bilen så dom tyckte nog det var lite skönt med en paus. Överlag tycker jag dom var ganska duktiga, Ina skällde lite ibland men annars brydde dom sig inte så jättemycket om folket. Dom roade sig mest med att leka med varandra, ligga under bordet och städa all mat som spilldes av småbarnen, tigga lite kel samt bli bjudna på prinskorv.

Bilderna säger nog mer än ord skulle jag tro :)
 
Vi var först på plats så hundarna roade sig med att busa och undersöka tomten


Sen kom allt folk så då blev det mycket att hålla reda på
Tim hittade en kelkompis...


Lunch under tak för säkerhets skull...man vet aldrig med midsommarvädret


Jag och hundarna tar en paus medan dom andra leker


Puss på dig Ina!


Lite får man ställe upp för laget...jag och "husse" i säckhoppsstafett....inte min starkaste gren så jag tror laget hade klarat sig bättre utan min medverkan ;)


Mormors lilla kråka skulle ut och åka ingen hade hon som körde.....


Kvällsgrillning


Lite gottis och kvällsmat i det fria är ju aldrig fel tycker Tim som åt så fort han kunde....


Ina tog lite mer tid på sig....


På natten valde vi att sova i tält för att hundarna skulle slippa bry sig om dom andra, jag tror hundarna sov rätt gott medan jag mest frös och kände mig stel trots att Ina låg nära mig och värmde mig imellanåt. På morgonkvisten tassade vi in i huset då vi såg att dom var vakna och sen bjöds det på frukost innan vi for hemmåt.

Tim tog på sig morgonens uppgift som första barnpassare


Jag försökte få upp värmen efter tältandet, vad är bättre en lite morgonmys med ett barn som kryper upp i famnen :)


Hundarna har mer eller mindre sovit sen vi kom hem, det blev en dag full med intryck för dom igår så då kan man behöva vila upp sig lite.

Zzzzz......jobbigt och fira midsommar....


Skönt att vara hemma i sin egen soffa....

Trevlig midsommar!

Vill bara önska alla en riktigt trevlig midsommar! Hoppas på skapligt väder, mys och trevligheter för alla :)

Själv ska vi åka iväg till bekanta och fira midsommar, grilla och umgås. Blir nog bra för hundarna (och oss) för dom har en stor mysig inhägnad tomt där dom kan strosa omkring bäst dom vill. Vi stannar över natt så det blir till att tälta så att vi får plats med vovvarna och slippet trängas i deras hus, Tim har ju tältat förut men jag tror inte att Ina har gjort det så vi får se vad dom tycker om det.


Gårdagen, en härlig dag med träning och mysigt umgänge :)

Igår var det som vanligt dags för samträning i Ryd så jag tog med mig Ina och mötte upp Sara och Frida på plats. Ina var lite flamsig och ofokuserad när vi tränade men lite apporteringsträning med fasthållande och gripande blev det iallafall. För tillfället är det mest fokus på att belöna hennes intresse och hitta rätt nivå så att hon är taggad utan att stressa upp sig. Det blev även en del passivitetsträning och hon fick sitta uppbunden lite och sen tog vi en promenad i spåret ihop med de andra. Ina var riktigt duktig och brydde sig inte speciellt mycket om dom andra hundarna även om hon fortfarande gärna vill lägga sig i när hon tycker dom inte sköter sig men hon är lättare att få att fokusera på mig nu så skam den som ger sig :)

Ina tycker det är trist att sitta uppbunden medan matte gör annat....


Tränar gripande
Hålla fast utan att tugga är svåååårt!


Blääää äckligt med träapport!


Frida med sin Ronja tog en vattenpaus


Sara med sina grabbar


På kvällen mötte jag upp Linnea och sen cyklade vi till Sara där det bjöds på tacos. Det var jag, Linnea, Sara och Frida så huvudämnet för kvällen blev självfallet hund ;) Roligt att för en gångs skulle få sitta och diskuttera och prata med likasinnade hundtokiga människor som inte suckar så fort man nämner ordet Tim eller Ina eller hund :) Var jättetrevligt och tiden formligen flög iväg, ser fram emot nästa gång då vi skulle ses hos Frida, skoj! Självklart blev det även en hel del gosande med Saras goa vovvar, jag är bara så fashinerad över deras lena mjuka gosiga päls så jag hade lite svårt att hålla fingrarna borta från dom.....

Sara och Frida mitt i matlagningen


Mys och prat på balkongen...här Sara, Frida och jag


Linnea som annars var den som mest höll sig bakom kameran :)


Idag har det inte hänt mycket för hundarnas del, jag har varit iväg på ett jobbrelaterat möte och sen har vi varit och handlat lite inför midsommar så hundarna har fått nöja sig med promenader och gos idag.

Badglada hundar

Jisses vad dålig jag är på att blogga just nu, helgen sprang iväg med endera regn eller blåst och inte mycket till hundträning. Idag blev det iallafall en trevlig promenad med hundarna ihop med Ivana och hennes cockerspanielhane Snöboll.  Hundarna fick vara lösa en hel del men Tim och Ina brydde sig mest om varandra så Snöboll gick mest för sig själv i närheten av matte. Vi såg några hundar och Ina skötte sig riktigt fint, vid ett tillfälle skällde hon till men annars var hon tyst och riktigt lugn. Tim skötte sig bra som han brukar även om jag vid de flesta hundmötena valde att koppla upp honom för säkerhets skull. Dock var han väldigt nosig av sig idag, är nog mycket löptikar i närheten just nu. Va riktigt nyttigt att promenera med båda hundarna ihop med en annan hund som störning samt trevligt att få lite sällskap.

PÅ kvällen åkte vi till blåa ihop med pappa och alla hundarna. Tim fick komma ut först och simma lite i lugn och ro eftersom han behöver simma  utan en massa bus för att använda sina muskler och rörelser rätt. Efter en stund släppte vi även ut Ina och Zingo så alla hundar fick bada lite och plaska omkring.

Kvällsdopp vid sjön...Tim syns bra i sin lysande flytväst


Jippie bada!


Simma simma....


Tim ligger plant och fint i vattnet


Zingo och Ina fick också komma ut och bada efter en stund.... som två sälar i vattnet
Allihopa...


Sen måste man busa lite


Ina vill ha Tims leksak....


Mattes blöta älsklingar!


På hemvägen blev jag och Tim avsläppta och promenerade sista biten hem så han fick trava av sig lite innan jag stretchade honom och han kändes jättefin :)  Nu sover vovvarna sött här hemma efter dagens aktivitet, härligt att se dom ihoprullade som små rävar djupt sovandes utan att ens lyfta på ögonlocket när man passerar.

Äntligen en blogguppdatering...

Har varit lite mycket ett par dagar för min del med möten, arbetsintervjuer och annat så hundarna har fått ett par ganska tråkiga dagar med vanliga promenader och lite klickerträning av trix inomhus. Idag blev det iallafall träning i valla med Sara och Frida så jag tog med mig båda hundarna dit. Tim fick träna rutan med tasstarget i samt apportering där jag medvetet la fokus på ett säkert gripande och inte farten. Placerade apporten dels i närheten av de andra hundarna som störning och även på olika avstånd så Tim var tvungen att behålla fokus för att gripa bra om apporten. Tycker han var duktig med ett bra gripande även om farten lämnar mycket att önska men det får jag träna mer separat sen för trycker jag på honom för mycket innan gripandet är bra så brukar han bli väldigt sladdrig i munnen.  För Inas del blev det främst lite träning av fasthållandet med apporten, bitvis griper och håller hon bra så länge jag är i rörelse men hon är forrtfarande väldigt osäker och vill gärna börja leka med apporten så vi skyndar långsamt och provar oss fram lite. Är ändå nöjd över att hon behöll så pass bra fokus på mig trots de andra hundarna att hon tog apporten. Nyttigt att ha med båda hundarna och turas om att låta en av dem sitta uppbunden, Tim är riktigt duktig och lägger sig oftast rätt fort men Ina tycker det är jobbigt och skäller en hel del men bitvis ligger hon/ är tyst så med träning hoppas jag på att hon ska acceptera det mer och mer.

Tim var otroligt intresserad av Ronja idag och tyvärr drog han fram till henne vid ett tillfälle, tur man har så tålmodiga träningskompisar. Frida trodde att hon nog snart var på väg in i löp så jag misstänker att det var därför Tim var extra intresserad för han brukar inte vara så påstridig. På hemvägen var Tim helt stollig och bara full i bus så det slutade med att jag fick ha båda i koppel. Dom var rätt trötta och nöjda när vi kom hem, skönt för dom att få utlopp för sin energi efter att ha haft ett par tråkdagar.

Tim tränar rutan med hjälp av tasstarget... dock är hans kroppskontroll inte den bästa....


Ina tycker livet är pest när hon får vara uppbunden medan jag jobbar Tim...men ack så nyttig träning


Frida med Ronja som Tim tyckte var sååå intressant idag....


Sara med sina grabbar


Annars har det inte hänt så mycket, dagarna springer iväg i full fart känns det som just nu utan att det blir så mycket gjort.

Sökkurs med en allt mer avslappnad Ina :)

Igår var det dags för sökkurs så vi var ett ganska trött gäng som samlades tidigt på morgonen i skogen. Släppte Ina så hon fick hälsa på alla figgarna först och hon gick självmant fram och kollade av alla på ett lugnt och bra sätt utan några tydliga rädslor, kul! Ina fick som vanligt ett par utplanteringar och några avslutande motivationsfiggar. Hon var på väg att ta spår så jag fick kalla in henne vid ett tillfälle men annars fick hon upp näsan efter nån meter in från stigen och då sprang hon med bra fart och självsäkerhet ut till figgarna. Jag fick mycket påpassning om att tänka på mitt kroppspråk och min blick så att jag med hela kroppen visar att fokus är in mot skogen eftersom Ina kollar av mig hela tiden. Vid den avslutande motivationsfiggen var tanken att denne skulle ta med Ina ut på stigen igen men då slog vall/flockkänslan till i Ina hon ville inte riktigt stanna hos figgen utan hon drog ut mot mig där jag stod på stigen. Det slutade med att alla figgar gick ut och jag och Kicki (instruktören) stod kvar på stigen och då fick dom med sig Ina och det blev en lång stund belöning och försök till bus bland dom. Är så otroligt kul att se hur Ina allt mer släpper sina sociala rädslor mot folk, hon var väldigt positiv mot alla och reste ingen ragg, var tyst och mest nyfiken och intresserad. Visserligen har hon ju träffat figgarna ett par gånger nu och börjar ha koll på vilka dom är men ändå, för att vara henne är det riktigt bra.

Goa terven Zorro med upphittad figge på väg in


Hedvig spanar efter figgen...


Ina har brått ut ut till figgen....


På väg in med figgen


Ina vill inte stanna kvar hos sista motivationsfiggen utan är på väg in till mig igen....


Dragningen när alla figgar gick ut blev dock för stor för Ina så då gick hon ut självmant och fick sin belöning... härligt och se att hon vågade sig ut utan stöd av mig :)


Efteråt släppte jag ut Ina och gick en promenad ihop med Tessan och hennes grabbar. Ina var rätt tuff mot grabbarna när dom blev för närgångna men trots det tycker jag att hon har ett bra språk och hon är tydlig i dom signaler hon sänder ut. När vi kom hem somnade Ina som en stock, det tar på krafterna att göra nya saker.

Tre troll i skogen....


Kommer ni eller?

En härlig dag i Gryt

Idag for vi till husses mamma och deras sommarstuga ute i Gryt. Stugan ligger jättefint straxt ovanför vattnet med skogen precis bakom knuten så det är ett litet paradis för hundarna att få strosa omkring där. Idag var inte den närmsta grannen där heller vilket gjorde att hundarna kunde gå helt fritt utan att jag behövde passa dom, riktigt avkopplande att bara kunna vara och låta hundarna ströva omkring bäst dom ville. Dom skötte sig riktigt fint, höll sig i närheten och roade sig ömsom med att busa, bada och vila. Det var två riktigt trötta och nöjda hundar som sussade gott i bilen på vägen hem.

Ett gäng bilder som vanligt :)

Sommarstugan med skogen precis bakom


Utsikten från stugan


Ina kollar in uteplatsen


Tim gillar läget :)


Tjoho här ska badas!


Sist i är en rutten sill!!!.....


Jag hann först!


visst...tjejerna först, man är väl en gentleman....


Blötdjur!


Vilopaus med lite bentuggande


Efter vilopausen måste man ju busa lite i skogen...


Två rätt nöjda bustroll!


Visst är vi väl fina?


Blev en ordentlig stretching av Tim när vi kom hem och igår fick han en rejäl djupmassage där jag hittade en del spänningar framförallt i lårmuskulaturen... han känns ändå riktigt fin nu så det känns skönt. I samråd med vår ortopedveterinär har vi nu beslutat att prova och sänka Tims rimadyldos ytterligare ½ tablett så nu får han 3/4 tablett morgon och kväll så hoppas jag att det ska fungera. Är ju skönt om han kan äta så lite medicin som möjligt.

Nä, nu väntar sängen för min del, har sökkurs tidigt imorgon bitti så jag får kolla in hos er andra imorgon efter det.

Promenad med bustrollen

Idag blev det en längre förmiddagspromenad med hundarna då jag gick bort till "gropen", ett gammalt igenväxt föredetta grustag där hundrana fick springa fritt och ha det gott och bara vara. Det är rätt skönt och gå där för man ser rätt långt och förutom en gångare och två rådjur på fältet bredvid var vi ensamma där hela tiden så jag slapp passa hundarna så mycket, skönt :) Tim är så söt för han vill oftast inte gå så långt från mig så när Ina drar iväg och busar så stannar han ett par meter ifrån och väntar in mig, smidigt värre. Var riktigt härligt, vi var nog ute ett par timmar men med pauser såklart eftersom Tim inte får ta ut sig för mycket.... det enda jag saknade var kaffetermosen. Som vanligt kommer en hel hög med bilder, dom säger oftast mer än tusen ord :)

Får vi gå nu?


Hej hå, hej hå på promenad vi gå....kommer du eller slöfock?


Flytta på dig Ina jag ska ju kissa här ju...


Du matte han är rätt knasig den där Tim ibland.....knuffas och har sig....


Tim hittade en kul sandgrop att gräva i....


Sen måste man ta en vilopaus...


Å hej och hå upp vi gå......


Det gäller att ha tungan rätt i mun....


Kolla det ligger en boll här, vilket fynd bara till mig!


Attans den smiter.....


Jobbigt... måste vila lite....


Mattes älsklingar!


Nu på kvällen har jag klickertränat lite gripande av träapporten inomhus med Ina, vi skyndar långsammt eftersom hon har ett stort föremålsintresse och lätt triggar igång och jag vill behålla henne lugn och fokuserad nu i början utan att det blir för mycket bus. Tycker hon var riktigt duktig även om hon lätt skäller av iver imellanåt.  Tim fick fortsätta träna att cirkulera runt mig vilket han nu förstår riktigt bra och jag jobbar på att börja plocka bort en del av hjälperna. Han skiljer även allt bättre på freestylens snurra och spinn nu och vet att det rör sig om olika håll, oftast utan handhjälp.  Annars har det varit en lugn dag, på eftermiddagen har det mest regnat och varit grått och trist.

Samträning med en väldigt lugn Ina :)

Idag var det tisdagsträning i Rydskogen igen. Ina var väldigt trevlig och lugn idag, hon skällde knappt något och vid flertalet tillfällen kunde vi passera hundar riktigt tight och hon skötte sig fint med bra kontakt med mig. Vi gick en promenad ihop med de andra samt tränade lite frittfölj, läggande och nån inkallning. Ina var lite seg i fria följet men hon kändes mer samlad och lugn än hon brukar, inte så flamsig så jag är väldigt nöjd ändå. På hemvägen fick hon gå lös lite och vi kunde passera folk en bit ifrån utan att hon ens tittade på dem, härligt! Så här harmonisk och lugn har nog aldrig Ina varit när jag haft med henne, speciellt eftersom vi går genom universitetet där det är fullt av folk och massa liv och rörelse så det känns faktiskt riktigt bra.

Dagens samtränare på promenad


Ina ligger och spanar på dom andra medan jag fotar lite...


Sara med Ikaros och jag med Ina ställer upp framför kameran :)


Koppeltrassel....


Lättare utan koppel....försök till frittfölj...


Segt i språngmarch...


Återgång vid läggandet, Ina låg stilla och fint :)


För Tims del blev det en promenad i skogen. Nu är det ju så att jag har en fobi här i livet...mördarsniglar....jag tycker dom är sååå äckliga och hela skogen var full av dom, gissa om Tim undrade vad sjutton matte höll på med när jag tjutandes trippade fram på tårna....himmel vilken syn det måste ha varit ;)

Kommer du eller knäppmatte?


Vilopaus på fältet medan solen kom fram en kort glimt.....


Myyyser......


RSS 2.0