Samträning och myspromenad

Idag var det tisdagsträning med tjejerna igen och ska jag vara ärlig så var jag inte på topp idag. Hade rätt ont i huvudet och dåligt med tålamod vilket inte blev bättre av att jag insåg att hela rydskogen kryllade av barn. Insåg rätt fort att det inte skulle bli mycket till seriös träning för min och Inas del utan vi fokuserade på att träna passviitet vilket är minst lika viktigt samt någon inkallning, ingång och vårt eviga dilemma...belöningen... Har väldigt svårt att hitta en lagom nivå att belöna Ina på, med godis går det ibland men ofta vill man ju ha en jackpott att ta till när hunden gör rätt och kamp triggar hon lite väl mycket på ibland. Boll tycker hon är jätteroligt men det är ett evighetsjobb att få henne intill sig efteråt då hon tycker att hon lika gärna kan leka med bollen själv utan mattes inblandning. Nåja, det är bara och fortsätta att pröva sig fram tills vi hittar rätt belöning till rätt moment för att få upp lagom tempo/aktivitet. Det var väldigt trevlligt att träffa dom andra iallafall även om jag är lite trött på att Ina gärna vill agera polis om man inte passar henne och styra upp unghundarna, speciellt Ronja.

Jag och Linnea väntar på Sara och Frida


dagens träningsgäng....Sara med Ozzy, Frida med Ronja  och Linnea med Zumi


Linnea, jag och Frida (Sara fotar)


Svårt med belöning, här har vi just kampat med trasan och Ina vll inte riktigt släppa


På eftermiddagen hade huvudvärken tilltagit men jag släpade mig ut på en längre promenad med Tim och när vi gått en bit passade jag på att sätta mig ner i gräset och bara vara medan han fick strosa runt. Det tog inte lång tid förren jag blev på gott humör, Tim var så go och mysig, bara att se hans livsglädje gör en varm i kroppen. Han var så oerhört lyhörd, kom vid minsta vissling från mig och ville bara vara nära, Två gånger for det upp harar någon meter framför honom men han gjorde inte ens en ansatts att dra efter dom utan tog självmant kontakt med mig... så härligt det är när allt bara flyter och man märker att hunden vill vara hos en och inte bara lyder för att den måste utan med glädje oavsett vad man ber den om. Tim pasade på att plaska i bäcken och gölen vid universitetet och fick leka med sin tennisboll en stund innan vi gick vidare. Han var så söt och busig så jag fick mig många skratt...rena huvudvärksmedicinen :) På hemvägen fick han klättra lite i en stor sandhög och efter det blev det stretching och gos innan vi traskade sista biten hem.

Lite bilder från promenaden...som vanligt alldels för många men jag var verkligen sugen på att fota i det fina vädret så det blev en hel del bilder för jag kan inte bestämma mig för nån enstaka efter att jag valt ut mina favoriter (tyvärr lite överexponerade) ..... ;)



















Kommentarer
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Härliga bilder!!



Visst kan våra vovvar få oss på bättre humör!

Ni är så duktiga som tränar på så flitigt. även om man har sina dagar då man inte är på humör... Ska träna med Git i morgon...hon ville testa "uppletande " med Gudrun ( valpen) själv kör jag väl ett uppletande med Primo och lite lydnad...får se vad orken säger;)

Kram!

2009-05-20 @ 00:17:01
URL: http://lagottokrullisarna.bloggagratis.se
Postat av: Kasper

Åh va mysigt ni ser ut att ha haft det. Precis som jag idag! Visst är det härligt att badsäsongen har börjat på riktigt, var liksom inte samma sak att bara plaska lite i isvakskanten... :)

2009-05-20 @ 00:54:31
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: Maja

Herlige bilder-som vanlig!:)Det er virkelig moro å fotografere hund!:)

Takker for klikker-tips på ställande; det funker jo kanon bra. Kjenner forresten til det der med belønninger-Ina virker veldig heit/laddad/høy i drifter hun også. Syns selv jeg kommer mye lengre med å benytte gode forsterkere som ball/kamp når hunden er så sugen på den typ belønning-alt går så mye fortere å befeste.(Men har brukt laaang tid på å få til "slippen" så han ikke stikker i vei lengre for å kose seg med "byttet/ballen")

Ser virkelig ut som søkstrening er noe for ina-så utrolig kult!Du kan nok sikkert nå langt med henne. marco elsker det, han med:)

Veldig irriterende med den studenten som løp inn i Ina-det var da virkelig unødvendig. Gjorde han det på tok eller? Man skulle jo virkelig tro det-så irriterende!Usj, enkelte mennesker...!

Til slutt må jeg si at jeg er så enig med deg i holdningen at hunden skal komme til en/gjøre saker for en fordi den syns det er gøy/morsomt...blir fortsatt like forundret når jeg ser enkelte trener til konkurranse med negativ forsterker-eks klype hunden og "ta" hunden.Skjønner bare ikke meningen...kan ikke være gøy for hverken hund eller eier...!Nei, man har det så mye bedre når man har glede av hverandre i treningen-som dine to har av deg- og motsatt! :)

(Ups, ble et helt lite foredrag-vil bare si at sidene dine er til stor inspirasjon!Du e dyktig!) Ha en flott treningsdag!

2009-05-20 @ 02:20:28
URL: http://majas-skriblerier.blogspot.com
Postat av: Torstens matte

Bästa medicinen är ju ofta ett gott skratt, och det är nåt våra hundar verkligen kan hjälpa oss med!

Ni är så himla duktiga på att träna, och man blir alltid lika glad av dina fina bilder!

Ha det bäst idag!

2009-05-20 @ 07:10:54
URL: http://www.prinstorsten.bloggagratis.se
Postat av: camilla

Åhh jösses vilken badkille!!

Är det en liten fors han badar i ? =) Ser toppenhärligt ut.



Ja då ska du väl gå och kolla på Dökött i kväll då :D

Kanske du har sett nån snygg affish stavning? på grabbarna .Höhö!

2009-05-20 @ 12:43:24
URL: http://www.bentley.bloggagratis.se
Postat av: Frippe & Cash med matte

Ja, vi håller på ganska så mycket nu, men jag kan ju bara säga detsamma, ""gud va du är duktig och hålla på med dina älsklingar!!"

Men nu bär det iväg till stora staden. Kram på er...

2009-05-20 @ 13:32:13
URL: http://frippe.bloggagratis.se
Postat av: camilla igen :p

L´orient (eller nåt liknade) är platsen för spelningen :)

2009-05-20 @ 16:17:53
URL: http://www.bentley.bloggagratis.se
Postat av: Sigge Svamphund

Grattis till badet Tim!!!!!

Men du som den sanna vän jag är fortsätter jag att simma åt dej!

Egna pengar i Grisöronaffären är superbra.

Tips lär dej leta upp mängder med svamp, såna mängder att din matte kan sälja och vips har du egna pengar!

2009-05-20 @ 19:41:43
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Fantastiska bilder som vanligt! Känner mig tjatig ;)

Håller med, passivitets träning är minst lika viktigt som allt annat.

Pebbels behöver träna massor på det!



Kul att du satt igång projektet klossen :)

2009-05-20 @ 20:14:59
Postat av: Pebbels

Fantastiska bilder som vanligt! Känner mig tjatig ;)

Håller med, passivitets träning är minst lika viktigt som allt annat.

Pebbels behöver träna massor på det!



Kul att du satt igång projektet klossen :)

2009-05-20 @ 20:15:27
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: '♥♥♥♥lotta, Juni o Cola♥♥♥♥

å jag är jätteglad för att du inte kan bestämma dig:):)NJUUTER av dina fina bilder:)

2009-05-20 @ 20:46:14
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Hej. Jag gillade bilderna ifrån promenaden jättemycket. Älskar när det är mycket ljus och färg!

2009-05-20 @ 21:23:05
Postat av: Elenor och Zidane

Så mysigt! Han verkar så mysig Tim. Hur går han på utställning? Jag kan inget om din ras och vet inte rasstandarden. Ina är ju med fin i mitt tycke. Bilderna underbara som vanligt.

2009-05-20 @ 21:26:46
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: Åsa

Ni är så duktiga som tränar så mycket! Finfina bilder som vanligt ser jag ;)

2009-05-20 @ 22:14:36
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Marianne

Härliga foton och jag förstår att du inte kunde välja ut ett par, hela bildserien hänger ju ihop.

Våra djur ger oss så mycket och de gör oss friskare.

Ha en trevlig helg

2009-05-20 @ 23:06:00
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Maja

Takk for koselig kommentar i bloggen!:)Så interessant det er det du skriver om Tim! Ja, jeg tror ikke det har så mye å si om MH eller MT beskrivningen viser at de er lite interessert i figuranten i akkurat den settingen-tror det kan være forskjellige årsker: at man enten er trent til å ikke gå bort, eller at man generelt er litt mindre opptatt av fremmede.(man ser jo uansett driftene/kamp og foremålsintr.mm. når de kommer i lek) Har sett flere MT-beskrivinger av tjenestehunder som har vist lite intr. i figuranten, og "går fram med støtte av eier". Det beror jo også på at man feks ikke vil ha tjenestehunder som er FOR sosiale (heller LITT usosiale)- og førerorienterte. Samtidig er jo dette helt klart veldig dyktige hunder i søk og spor mm. ettersom feks politiet ikke ha noe annet-og det er jo her det største behovet deres er:gode sporhunder;)

Har ikke tatt MH eller MT på Marco enda, men regner med at han kan få typ lignende beskrivning som Tim. Mye beror jo på det jeg beskrev i bloggen, han er generelt ikke så veldig opptatt av fremmede,(selv om han er ekstremt kosete og go mot flokken og snill med mennesker) og endel kommer nok av dressur og sikkert også noe avl.(Han er på tjenestehund-typ linjer)I og for seg er det veldig deilig-men ser at figurant interessen må jobbes mer med i søket. Har kun hatt han i søk på folk ha kjenner hittils, og DA har det virkelig ikke manglet på interesse og motivasjon.:)Så vi skal nok få en ordning på det!

Hm, jeg har ikke syklet med Marco enda-må kjøpe ny sykkel UTEN stang(jente-sykkel!)så jeg får sjansen til å hoppe av i tilfelle krise...! Debuten blir nok på en øde skogsbilvei, regner jeg med!:) Men jeg har stått på roller-blades med de-ble bare bråstopp den dagen jeg skulle dra til høyre og marco løp til venstre....:)Tips:Om du fester båndet til Ina i stanga foran på sykkelen, så har du nok litt bedre kontroll.

Ha en fin Kr.Himmelfartsdag-regner med den blir i "Hundens tegn" den også!:)

2009-05-21 @ 02:14:09
URL: http://majas-skriblerier.blogspot.com
Postat av: Elisabeth och Sacco

oj, här är det aktiviteter i massor i vanlig ordning:) Kul! Gillar bilden på Tims huvud med himlen som bakgrund, rolig bild den på de tre rumporna nedan också:)

Idag är det tävlingsdax.. hua jag kanske hinner ångra mig och tar en långpromenad i skogen istället. Nä, så feg får man inte vara..

2009-05-21 @ 08:53:39
URL: http://www.bjorkmannarna.se
Postat av: Sussi

Vilka fina bilder. Vilka skojiga saker ni hittar på hela tiden..



Ha en fin dag

Kramisar

2009-05-21 @ 10:38:46
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0