Besök hos Giah med flock...

Igår for vi iväg till Gunbritt och Benny med vovvarna för ett besök. När vi kom dit möttes vi av följande syn, kan man bli annat än helt valptossig ;)



Härliga valpar var det, så sociala, orädda och frammåt!


Började med att ta ut våra vovvar för en rastning efter att de suttit i bilen, sen blev det in och hälsa på dom vuxna hundarna, mamma Giah och Dahro... jättetrevliga båda två.... snygg som få var han också Dahro, en rejäl kille precis som Tim.

Dahro bekantar sig med Jonas


På besök kom även Sigge svamphund och matte. Var roligt att få se dom i verkligheten och Sigge är ju bara för rolig med alla sina påhitt. Jag tog ut Ina och lät dom kika på varandra genom staketet en stund och märkte att Ina var lite osäker men ändå skapligt lugn så vi släppte ihop dom vilket gick utmärkt. Ina ville gärna leka med Sigges vattenkanna med den ville han behålla själv så efter det gick Ina mest och kollade av omgivningarna medan Sigge demonstrerade tunnrullning, däckkast och vattenkannebus... Ina tyckte nog mest han var lite konstig så hon roade sig med att tigga köttbullar från hans matte istället... gott... Var så roligt att se att Ina faktiskt var riktig lugn och social, hon hälsade glatt på folk utan en massa skäll (även på Benny trots att han var lite läskigare) och gick till mig och sökte stöd flera gånger istället för att agera på egen hand när hon tyckte det blev jobbigt.

Ina hälsar på Sigge


Sigge kör tunnrullning med matte medan Ina spanar omkring


Sigge jobbade hårt för att få Jonas att busa...


Ina tigger godis av Gunnbritt...


Efter det fick Ina gå in en stund i bilen medan Tim fick komma ut och röra lite på sig. När han och Sigge fick syn på varandra på varsin sida om staketet snetände dom båda omgående och vrålade i att dom minann inte tyckte att den andra behövde vara där... jag gick in och bröt Tim då jag inte tycker det är ok att han beter sig hur som helst. Efter det blev Tim låg och krypig som han blir när jag sagt ifrån och när han sen fick träffa Giah vågade han inte riktigt bjuda upp till lek trots att hon försökte och han egenetligen tyckte att hon var ganska mysig... Dom trivdes ihop iallafall Tim och Giah och vad härligt det var att se att Giah var så lekfull och social trots att hon hade valpar... inte alls vaktig eller så vare sig mot hundar eller människor.

Tim och Giah hälsar på varandra...


Tim passade på att tigga kötbullar av Sigges matte, dom var väldigt delikata tyckte han....


Efter det fick mina vovvar följa med in på nedervåningen, jag var lite orolig att Ina skulle reagera mot valparna även om dom var bakom galler i valphagen men både hon och Tim var jätteduktiga. Rikitgt lugna och fina inomhus och efter ett tag fick dom nosa lite på en valp i taget medan den satt i Gunbritts famn. Lite läskiga tyckte dom att valparna var, speciellt Tim som mest tyckte dom var små och konstiga så han gick undan istället. Ina skäldle lite på Benny inomhus när han kom ner från övervåningen men annars var hon så lugn och fin för att vara henne och visade inte upp några sociala rädslor eller illa beteenden utan låg lugnt på golvet.

Efter det såg jag att Tim började bli rejält trött i huvudet så han fick gå och lägga sig i bilen och sova medan vi tog ut Ina och Dahro på baksidan. Först var dom lite spända så vi gick lite och lät dom spänna av och kolla läget innan vi släppte ihop dom. Dahro var lite väl påflugen tyckte Ina först då han försökte upp och klättra på henne så hon blev lite rädd med vi gick imellan ett par tillfällen och styrde upp det och efter det gick det bättre och Ina tyckte nog att han var lite småspänannde. Var roligt att se att Ina var riktigt tydlig i sitt språk och att hon allt mer börjar både söka hjälp hos mig om det blir jobbigt men även att hon allt mer agerar på ett sunt sätt. Jag misstänker att hon faktiskt har ett myclet bättre hundspråk än jag tidigare förstått men att det inte märkts förrens nu då hon tidigare haft en sån hög grundstressnivå eller vad man ska kalla det att hon inte riktigt klarat av att hantera olika situationer.

Dahro och Ina kollar av varandra...






Eftter detta var även Ina rejält trött mentalt så även hon fick lägga sig i bilen där både hon och Tim somnade medan vi gick in ett tag till och umgicks med valpisarna. Var jätteroligt att få sitta och prata med Gunbritt en del, hon är verkligen härlig och så sund i sin hundhållning. Jag kan ju ärligt säga att jag blev inte mindre sugen på en belgare framöver i livet då jag tror att jag skulle trivas med rasen,  sen får man se vad som händer och sker på vägen, två hundar i taget är ju max för mig så det är ju inte aktuellt än på att tag ;)

Jag trivdes med en varm ullbolll i famnen, här är det lilla "grön" och jag som myser...


Stort TACK till Gunbritt och Benny för att vi fick komma och för både lunch och fika! Även tack till Helena, Sigges matte som kom förbi. Var riktigt trevligt att få träffa er alla i verkliga livet!

Kommentarer
Postat av: Elisabeth och Sacco

Åh, vilket härligt besök ni fick hos Ghia och Co! Och Sigge fick ni träffa också, fast det har ju jag också gjort. Kan tänka mig att det blev lite diskussioner mellan Tim och Sigge:) Modigt att gosa med valparna, man vill ju gärna ha en med sig hem efter ett sånt besök. Vore kul med en till, men för oss sätter dagisavgiften stopp för ytterligare hundar, tyvärr.



Ett tips ang tandvisningen... man får avstå moment, det kan ju vara ett alternativ för att kunna genomföra tävlingen så här att börja med. Man kan säkert pratat med domaren också och be dem att bara komma fram och ställa sig bredvid utan att röra henne istället för att avvika till det momentet. Ger inga poäng men dock träning..



Önskar er en trevlig söndag!



2009-10-18 @ 11:48:22
URL: http://sacco.bloggagratis.se
Postat av: Sigge Svamphund

Tack själva för igår!

Mycket trevligt. Men jag är fortfarande av åsikten att Tim kunde ha befunnit sej någon annanstans.

Var ju rädd för att han skulle försöka stjäla Giah från mej!

Postat av: ALICIA

åh vad söta valpar!

2009-10-18 @ 13:32:39
URL: http://www.breezy.se
Postat av: Stella och Doris matte Lotta

Jaha, här skulle jag INTE gått in, livsfarliga valpbilder :-)



Så underbart söta valpar!! Och ja, alla andra vovvar är ju naturligtvis oxå söta!

2009-10-18 @ 22:23:08
URL: http://www.blondinstella.bloggagratis.se
Postat av: Kasper

En sån spännande dag! Giah, Dahro, alla valpisarna och Sigge! Fattar att ni var helt uttröttade, både Tim och Ina.

Att mina kompisar Sigge och Tim inte gillade varandra var ju lite trist förstås, men ni behöver ju inte träffas mer, i alla fall inte ofta!

Men Giah fanns ju för Tim att umgås med, och Ina hade ju TVÅ kavaljerer, både Dahro och Sigge, så klart att DET var en toppendag!

2009-10-18 @ 22:42:38
URL: http://www.belof.se
Postat av: Torsten

Så kul att ni varit hon Ghia o hälsat på! Måste vara kul att åka iväg och träffa lite bloggvänner och se dom i verkliga livet! Förstår ju att ni var trötta sen, många hundar och dessutom sötvalparna!

2009-10-19 @ 07:04:11
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: pillan

men så härligt besök ..

valpar & sigge ...måste ha varit toppen ..

2009-10-19 @ 14:55:41
URL: http://www.pillans.se
Postat av: Marianne

Fina foton på alla hundarna, men valpar är ju alltid oemotståndliga. Inte utan man blir lite valpsjuk.

Måste varit roligt att få träffa alla dessa hundar och Sigge måste vara en hund med mycket attityd.

Det måste kännas gott att era hundar klarar av situationer där det förekommer så mycket nya retningar och möten med okända hundar och människor.

Ha det gott. Kram

2009-10-19 @ 20:58:54
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Johanna & Max

Vilka mysiga valpbilder!

2009-10-19 @ 21:15:37
URL: http://jareback.com
Postat av: Johanna & Max

Vilka mysiga valpbilder!

2009-10-19 @ 21:16:12
URL: http://jareback.com
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

VALPAR MYYYYSIGT!!



Trodde nästan ni skulle komma hem med en;) Själv ska jag åka och titta på lagottobebbar snart hos kompisarna som har en kull på 6 st...suck!



Kramis!

2009-10-19 @ 23:45:37
URL: http://minahundarochjag.blogg.se/
Postat av: Josefin

Ursöta små ulltussar de där valparna var!

2009-10-20 @ 09:57:47
URL: http://www.nifesoj.se
Postat av: Susanne o Pebbels

Vilka goa valpar, jag vill ha!!!! ;)

2009-10-20 @ 10:18:31
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Härliga valpbilder:-) förstår att det inte var svårt att bli "lite sugen;-)...

2009-10-20 @ 10:59:51
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: malte o snoki

gu vilken rolig dag o inlägg!! så sööööta små valpar! livsfarligt o hälsa på man vill ju ha allihopa! ja sigge verkar vara en jätte speciell o rolig hund! va kul att ni fick träffas!

stor kram till er allihopa o så de vanliga slafspussarna vid fotvrists höjd

2009-10-21 @ 09:52:53
Postat av: Ann-Helen

Hej! Vilka små sötnosar, man glömmer hur fort de växer. var finns dessa små godingar

2009-10-21 @ 14:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0