Trött idag!

Är nästan för trött för att blogga idag... skulle ha varit ledig idag och åkt och simmat med Tim på norsholm men blev uppringd igår sent på kvällen och inkallad att jobba idag så det var bara att pallra sig upp efter för lite sömn och ge sig iväg. Med andra ord har hundarna haft en oplanerad tråkdag idag men det gjorde nog inte så mycket då dom fick jobba en del igår. Igår träffade jag nämligen först Anita samt Anna E på förmiddagen för lite lydnadsträning här hemma på en fotbollsplan i närheten. Jag hade bara med mig Ina och hon var så fruktansvärt duktig för och vara henne! Ina har ju bara träffat Annas hundar vid ett tillfälle innan och då på håll och även Anitas hundar brukar utgöra en stor störning för henne, trots det klarade hon av att bitivs jobbas lös, bitvis i långlina med mestadels bra fokus på mig. Hon hade lite svårt att fokusera när de andra belönades med bollar och bus men gick att bryta direkt och valde då att jobba med mig istället. Vi fick till ett par riktigt fina lägganden även om Ina fortfarande har svårt för att hålla position och fokus på transportsträckan. Fick även hjälp av de andra med tandvisning där Ina måste lära sig att lita på mig så att vi kan avdramatisera det till att bara bli "ett moment som alla andra". Var jättekul att träna och se att Ina ändå klarade av att både slappna av skapligt i de pauser vi tog och även behålla fokus i momenten och att hon verkligen bjöd upp till lek och tyckte det var roligt att träna :)

Tog tyvärr inga bilder på Ina men dock några på de andra.

Anita med Alice


Anna med Oso


Härliga Ester i bus med matte Anita


På eftermiddagen igår tog jag med Tim för träning ihop med "tjejerna" i valla. Jag var rätt trött då så det blev ett försök till uppletande som inte var så lyckat. Tim var lite låg och väldigt mattig och ville inte gå ut på djupet i rutan utan bad mig om hjälp så jag fick börja om lite och peppa honom för att komma igång.....lilla flamspelle. Han tände till lite när han väl hittade föremålen och kom glatt inspringandes med dom men själva drivet ut var allt annat än bra. Bilderna på Tim är tagna av Sara.

Tim på väg in med första föremålet


Det gällde att peppa Tim ordentligt!


Lite bättre fart sen... tjoho matte jag hittade trasan!


Timsevimse slöhund trivdes bäst i slappartagen....


Ikaros var Tims motsats på uppletandet, riktigt envis och taggad... här sitter han och väntar på att få börja


Ozzy får belöning hos matte...


Frida och Ronja såg ut att har det gott...


Zumi och Linnea likaså


Får kolla in till er andra vid tillfälle, är för trött idag.... Zzzzzz....


Gårdagen och lite annat

Igår träffade jag Sara för lite uppletande. Jag hade bara med mig Ina och hon skötte sig riktigt bra, var skapligt lugn och samlad även om hon fortfarande skäller när hon blir uppbunden. Själva uppletandet gick bra, kanske inte så raka skick men bra attityd och fokus hos Ina och skapligt duktig på att komma in med sakerna. Hon vill ju gärna leka själv med grejjerna så för oss är uppletandet mest en träning i byteshandel samt en rolig aktivering så jag lägger inte fokus på att få till raka tävlingsmässiga skick utan mer fokus på att hon ska komma in med föremålen och att hon ska jobba i bra tempo och självmant söka av området. Ävan Saras grabbar jobbade på fint med härlig attityd.

Ina väntar på att få börja jobba....


hittat första föremålet, ett gosedjur...


här låg en trasa matte!!!!


På väg in med sista föremålet...


belöning..... mums!


Ikaros letar...


Tubost är smaskens enligt Ozzy!


Efter uppletandet tänkta jag och Sara att Ozzy och Ina skulle få busa lite som belöning då dom varit lösa ihop vid ett tillfälle innnan och även suttit i samma bil utan spänningar mellan dom så vi hade ingen anledning och tro att det inte skulle gå utmärkt. Tyvärr var det en missbedömning från vår sida, Ina la omkull Ozzy ganska omgående så det slutade med att jag fick fatt i henne och bröt henne så det ville sig inte. Inga skador vad jag kunde se på hundarna förutom ett litet skrapsår på Inas ena trampdyna fram så troligtvis ville bara Ina fostra men det hela gick överstyr :( Riktigt tråkigt både för Ozzys del men även för Ina som inte behöver mer dåliga erfarenheter av hundumgänge men jag får ta det på mig, ibland tror man att det ska gå vägen utan att det gör det.... Jag är ju annars väldigt restriktiv med vilka hundar mina får umgås med, dom leker ju mestadels bara med varandra samt pappas vovve så jag får lära mig av händelsen och helt enkelt jobba på att bli bättre på att läsa Ina och försöka att inte utsätta henne för situationer hon inte reder upp. Vi avslutade iallafall med att stå och prata ett tag och även om Ozzy var lite osäker så hoppas jag inte att han tog någon stor skada av det inträffade.... suck...

Idag har jag jobbat medan Jonas var iväg på sökkurs med Ina, hon hade visst varit jätteduktig fick jag höra så det var roligt. Annars har det varit en lugn kväll med gos i soffan och mys.

Trevligt umgänge och spår med Ina och olydig Timse

Igår hade jag både en bra och en dålig dag. Det positiva var att jag tog med Ina träffade Linnea och Zumi vilket var jättetrevligt, det negativa var att Tim som alltid brukar sköta sig och som jag litar på gick fram till en hund igår :( Det var nämligen så att jag och Tim var ute på förmiddagspromenad och vi mötte som vanligt folk, hundar mm och han skötte sig fint och gick lös hos mig ända tills vi skulle runda ett hörn och mer eller mindre krokade  med en hund och dennes matte. Innan jag hinner med har Tim tagit ett språng fram till dom och ställer sig och skäller för att försöka skrämma iväg dom. Jag rusar fram och backar av Tim och ber honom lägga sig vilket han gör medan jag ber om ursäkt allt jag kan och förklarar att Tim aldig brukar bry sig om mötande och att jag självklart inte skulle haft honom lös då. Fy vad besviken jag blev på det inträffade, jag som liksom trodde att jag och Tim hade skaplg koll eftersom han fungerat så bra nu en längre tid utan intresse av omgivningen... får helt enkelt ta nya tag och styra upp honom lite och se till att öka mitt värde igen. Jag vill ändå påpeka att Tim aldrig rörde den andra hunden på något sätt utan han skällde bara av osäkerhet då han troligtvis blev överraskad av att de dök upp så plötsligt, men ändå... han får INTE gå fram mot främmande oavsett om det är hundar, människor, cyklister eller vad som.

Nu till något roligare, min träff med Linnea. Vi möttes upp i valla för att gemensamt promenera bort en bit och lägga grusspår. Tyvärr blåste det ju upp till halv storm under tiden så förutsättningarna för att hundarna skulle spåra ostört var inte särskilt lysande, bitivs spårade dom dock bra båda två men jag tror både Zumi och Ina imellanåt gick på vindvittring och kom då av sig. Förutom spår blev det även nyttig passivitetsträning för Ina både då Zumi och Linnea busade runt lite och körde nåra freestylemoment samt hade stor genomborsting av pälsen. Att en liten rödtott kan fälla så mycket.... himmel... Jag och Ina avslutade med en inkallning och lite fritt följ och rent tekniskt var det en katastrof då Ina trängde, gick för långt fram, lekte känguru och ljudade men hennes glädje var underbar.... hon hade KUL vilket bara det är en seger eftersom vi hade störning av zumi en bit bort. Vid ett tillfälle var Ina på väg att dra efter en joggare men hon vände när jag kallade så det kändes bra, att det fungerade och bryta henne direkt.

Lite bilder från dagen, alla foton på Ina och mig är tagna av Linnea Björk Timm.

Zumi spårar


Ina spårar


gottis i spårslutet... mums!


Linnea och Zumi tränar "mellan"


Fina Zumi!


Övertaggad Ina som var både högt och lågt.....


Bus!


Min trasa!!!!... nöjd Ina lyckades dra upp trasan ut min ryggsäck när jag inte hade koll...


Mattes gosegumma!


Att se Ina så glad, sprallig men ändå med förmågan att varva ner skapligt imellanåt kändes riktigt kul. Ina gjorde till och med en lektinvit åt Zumi vid ett tillfälle och även om jag vill att hon helst inte ska bry sig alls så är det bra mycket bättre än att hon spänner en massa mot henne. Nu hoppas jag bara att vi kan behålla glädjen vi börja få upp ihop och även framöver börja få in lite mer precision och kroppskontroll. Måste även tacka Linnea för den goa kommentaren hon skrev om att jag och Ina verkad mer tillfreds med varandra nu, jäklar vad det värmde :) Jag tror att det så smått har börjat hända något i vår relation åt det positva hållet där matte så sakta börjar få ett större värde och vi har mer ordning och reda i vardagen.


Äntligen lite träning :)

Känns som jag varit lite frånvarande från träning och umgänge ett tag med löpande tik, dumma jobbtider och trötthet men igår blev det äntligen lite träning och det gav mersmak :) Först på förmiddagen tog jag ut Ina för ett  ett kortare grusspår samt lite lydnadsträning för att känna lite på henne efter att hon löpt och vilat. Hon tog grusspåret riktigt fint även om hon låg på lite men med tanke på att det var andra gången hon gick ett hårt spår så var jag jättenöjd. Vi tränade även ett kortare lydnadspass där jag mest ville känna på henne och fokus blev frittfölj och läggandet. Hon hade en riktigt härlig attityd vilket var kul att se eftersom jag var rädd att hon bara skulle busa runt efter att ha vilat från träning så länge. Hon inte har så bra kroppskontroll i fria följet ännu men för mig var det en vinst att hon valde att jobba med mig trots att husse var med som störning och att hon gick med riktigt hög förväntan och en vilja att göra rätt. Vi gjorde några lägganden både från språng och vanlig march och Ina damp ner i backen med fullt fokus, stilla och fint men med bra tyngd i backen så det känns verkligen som det börjar sitta nu trots vila, kul! Nu blir det till att fokusera på de andra delarna, framförallt henens koncentration samt hitta bättre sätt att belöna då jag fortfarande har svårt både att använda externbelöning samt belöning bort från mig på henne och då hon går igång för mycket och tappar allt fokus på att vi jobbar. Det gör ju att jag har svårt att ex få till ett bra ställande då jag vill ha dragning bakåt från mig och skulle behöva kunna belöna med externbelöning bakåt... Inomhus går det skapligt men utonhus är fortfarande allt runtikring lite för roligt för att hon ska klara av att fokusera på mig om hon får tag i en boll att latja med.

Ina jobbade fint i sitt grusspår


Va ska vi göra nu då matte?


Kanske inte så tekniskt snyggt men härlig attityd hos Ina som VILL jobba....
Fokuserad vid läggandet


Nöjda efter ett trevligt träningspass :)


På eftermiddagen tog jag med Tim för lite träning med tjejerna (Sara, Linnea och Frida). Var länge sen sist jag träffade alla samtidigt med vovvarna så det var roligt. Tim fick ett uppletande vilket först inte gick alls då han blev låg och krypig av någon anledning så jag fick börja om från början med rena synretningar för att stärka honom och tillslut tände han till och hämtade glatt in föemålet som idag bestod av en trasa. Tim fick även göra ett par korta motivationsökskick med rulle och löst påvis i lätt terräng då jag inte vill störa och hålla imot i honom för mycket med tanke på hans musker och så. Tim var lite flamsig först så jag fick skicka om men sen gick det som på räls och han hämtade rullen och fixade påvis utan tvekan vilket var kul eftersom han knappt kört sök sen vi slutade träna det seriöst pga hans höft vilket är över ett år sedan nu.

Full rulle in till matte efter att ha hittat figgen (foto Linnea)


Tim sök! (foto Sara)


Tim har just hämtat rullen hos figge nr 2,  Linnea som sitter bakom stenen (foto Sara)


Jag försöker hjälpa...eller kanske stjälpa...;) Sara och Ikaros vid uppletandet, här är det belöningsdax (foto Linnea)


Tim fick även gå ett kortare spår men tyvärr såg jag att folk klivit omkring i vårat spår så första delen gick kanon och Tim markerade apporterna tydligt ch jobbade i fint tempo på slak spårlina men mot slutet snurrade han till det rejält innan han fann spårslutet och därigenom missade han en apport.

Titta matte här är slutapporten, varsågod!


Innan vi skiljdes åt undrade Frida om hon fick släppa Ronja lös lite med Tim då hon blir så påverkad av kopplet och visst fick hon det, Tim är rätt lugn och tydlig i sitt språk så han trivs utmärkt när han får vara herre på täppan ;) Det gick aldeles utmärkt, dom nosade lite på varandra men annars gick dom mest för sig själva. När Ronja kopplades upp fick Zumi busa med Tim en stund, hon är ju lite mer fysisk men Tim tar henne inte riktigt på allvar då hon är så liten och övertydlig i sina signaler. Han tycker  mest att hon är en rätt mysig och en kul prick som fjäskar och hoppar runt för honom.

Tim och Ronja spanar in varandra


Kom igen då Tim, busa!....


Kom då lilla rödtott...Tim ser ut som han ska ge Zumi en kram.... (foto Linnea)


Måste avsluta med en bild som Linnea tog som bara är Tim i ett nötskal... rullandes i gräset totalt avslappnad i en stor myshög mitt bland hundar och människor, min stora livsnjutare!


Tre bustroll på lösen :)

Idag tog vi med hundarna och min pappa samt hans vovve och åkte bort till ett vattenfyllt grustag där hundarna fick roa sig med att bada, busa och bara ha det mysigt ihop. Skönt för dom ibland att få vara lösa utan en massa kommandon och annat då vi var ensamma på plats så dom kunde rejsa loss bäst dom ville. Tror det var skönt för dom att få umgås ihop alla tre och "återställa ordningen" efter löp och annat. Dom verkade så nöjda så och jag tyckte det var rätt skönt att bara gå och strosa utan att behöva hålla stenkoll på hundarna. Tim är ju dock för söt, imellanåt kommer han upp intill mig med en blick som säger "ska inte vi göra nåt, du och jag matte"... märks att vi inte tränat på ett tag, han har en sån förväntan så fort jag råkar titta på honom så han blir nog nöjd över att jag imorgon tänkte ta med mig honom på lite träning i valla. Tror det har varit väldigt bra för mig med att ha en träningspaus nu medan löpet varit för jag börjar längta efter att sätta fart igen och har en annan träningslust nu vad gäller båda hundarna.

Lite bilder från dagen blir det såklart, de flesta fotona har min sambo eller min far tagit då jag inte höll i kameran så mycket.

Tre "vitingar" som trivs ihop


Härligt att få roa sig bäst man vill ihop....


Zingogubben....


Timse smutsgris ser ut som en tjockig i all fluffpäls....


Tim gillade att busa i sandhögarna


Ina står och spanar...


Fina Ina gumman....


Ina myser i vattnet som vanligt... en riktig badtoka är hon....


Tim går mer och strosar runt han...


Tim (till vänster), Zingo och Ina... tre nöjda vovvar efter dagens bus.....

Veterinärkoll på Norsholm med Tim

Idag for vi till Norsholms djursjukhus för att träffa vår ortopedveterinär Arne för att jag ville kolla av hur Tim är i sin höft/bakparti. Jag var lite orolig att Tim hade spänt sig lite för mycket nu under Inas löp och därmed riskerade att ha ont igen men Arne kände igenom honom grundligt, gjorde böjprov och palperade och det såg fint ut :) Tim är lite stelare på vänstersidan vilket kan bero på att han spänt sig nu vid löpet men annars rörde han sig bra och visade inga smärtreaktioner (förutom att han protesterade vid djupgående palpation av höftböjarna men det förstår jag då Tim alltid är lite spänd där och har lätt att bli kort i musklerna bak). Eftersom han inte visar någon smärta så ansåg Arne att den Rimadyldos han äter är nog och förhoppningsvis kanske vi kan sänka den ytterligare något framöver, nu går ju Tim redan på en låg dos (1½ tablett om dagen) så vi får se hur det blir. För säkerhets skull valde vi att kolla Tims lever och njurvärden eftersom han ätit Rimadyl en längre tid nu och även om dosen är låg vill man ju veta att allt är ok. Värdena var dock helt normala så det var skönt! Sist Arne träffade Tim i slutet av mars var ju Tim i en riktig svacka och hade tappat oerhört i både muskler och vikt så han blev rejält överraskad att se Tim nu då Tim gått upp från ca 37kg till hela 43,8kg. Vi fick ett varningens tecken att han inte fick gå upp mer i hull nu då Arne tyckte han låg på sin toppvikt, däremot är han forfarande lite tunn i muskulaturen bak så det får vi fortsätta jobba med.

Tjejen i receptionen skrattade gott efter invägningen i väntrummet då "lillkillen" promt skulle sitta i mattes knä....


Lite konstigt först att bli rakad på benet tyckte Tim men själva blodprovstagandet gick så bra så bara man får luta sig lite mot matte där bakom medan dom pysslar med en....


Vi talade även om våra tankar kring att kastrera någon av våra hundar då löpperioderna är oerhört påfrestande på dem båda och Arne avrådde starkt från att kastrera Tim, både för risken för viktökning men även för att han är så pass välmående som han är nu. Därför ansåg han att det var mer rättvist att i såna fall kastrera tiken då så täta löp ofta ändå innebär onödigt stora påfrestningar både fysikt och psykist vilket ju stämmer väl med Ina. Tål som sagt att fundera på men samtidigt känns en kastrering allt mer lockande, Ina är verkligen en annan hund mellan sina löp och skendräktighetsperioder. Det märks på henne redan nu när hon är på väg ut ur löp att hon blir mer kontaktbar, mjukare och riktigt inte lika osäker och stressad.

Vi passade även på att köpa ett simkort till Tim på 10ggr, dock hann vi inte boka in några tider idag utan det får jag ta över telefon framöver. Känns iallafall oerhört skönt att Tim mår bra i kroppen och att allt ser positivt ut just nu. Vi fick beröm för att Tim var en väldigt trevlig och social hund och sånt känns ju allltid extra roligt, mattes gosegubbe!

Nu väntar ryggläge i sängen med en bokstund för min del, varit fullt upp idag med veterinärbesök och sen jobb, får kolla in till er andra imorgon efter jobbet eller i helgen då jag är ledig :)

Lugnet har börjat lägga sig nu...

Äntligen har det börjat bli som vanligt här hemma, Ina är på väg ut löp och Tim är nästan sig själv igen. Han har börjat äta igen och igår tog jag en längre promenad med dom där dom fick vara lösa och busa en del. Visst vill Tim fortfarande lukta Ina i baken men han accepterar att hon säger ifrån och det blir inget mer av det (annars hade dom ju självklart inte fått vara lösa ihop). Var mysigt att vara ute i det vackra höstvädret och låta hundarna rasa av sig lite energi.

En hel hög med bilder från gårdagen blir det som vanligt, deras lek/sammandrabbningar ser tuffare ut än det var...

Iväg i en virvlande hög....


Ska vi leka?


Let´s tango!


Håll ordning på benen drummel....


Tim, Håll dig i skinnet sa jag!


Oooops... förlåt då....


Jag tycker om dig ändå, trots att du är en surtant...


Idag har det varit en lugn dag för hundarna, Tim har fått sig en dusch då vi ju ska till veterinären imorgon för en koll och jag tycker inte han ska behöva stå ut med Tims stank efter alla hormoner...urk! Lite hjälper väl en tvätt iallafall även om Tim inte riktigt uppskattade det.

Ynklig kille med schampo i hela pälsen....


Hoppas på att kunna komma igång och träna med hundarna snart igen, har liksom blivit ett rätt tejält uppehåll från det nu i och med löp och så. Bara jag piggnar på mig lite till så hoppas jag att träningslusten och energin tar fart igen.

Snart tillbaka till det "normala" här hemma...

Har inte bloggat på ett tag, har varit lite mycket.... Vi hämtade hem Ina igårkväll efter att jag kommit hem från jobbet. Tim tycker fortfarande hon luktar intressant och är lite pipig imellanåt men hon har gått ur höglöp och säger ifrån ordentligt så snart ska vi nog vara tillbaka i den normala vardagen igen eller vad man nu ska kalla det. Skönt att ha båda vovvarna hemma iallafall, man saknar dom fort när någon av dom är borta, trots allt är jag ju en liten hönsmamma som vill ha dom nära. Det blev en lugn dag här hemma idag, jag jobbar inte förrens imorgon kväll och har varit lite småhängig, febrig och seg i ett par dagar så jag hoppas att det inte är nåt skit på gång, vill inte bli sjuk! Har mest ägnat dagen åt att sitta och mysa i solen på balkongen med hundarna och gosat samt lugna promenader.

Flocken samlad igen


Ina verkade tycka att det var skönt att komma hem till egna sängen igen...


Nu väntar nog sängen för min egen del... blir till att sova ordentligt om jag ska orka jobba imorgon...segt... Zzzzz....

Stressad Tim och "hundbyte"

Igår blev det "hundbyte" här hemma, pappa ringde och berättade att Tim var så stressad och taggad utav att komma hemifrån så han lyckades inte få honom att vare sig äta eller lugna ner sig. Vi bestämde då att jag skulle ha grabbarna hos mig eftersom jag har lättare att bryta Tim när han går upp i varv så fick Ina komma till pappa. Bytet fungerade skapligt, visst hade Ina varit lite pipig och fundersam först hos pappa men när jag pratade med honom sen verkade hon ha funnit sig rätt bra att vara där trots allt. Jag var och jobbade när bytet skedde men när jag kom hem var Tim fortfarande riktigt uppstressad men han lugnade sig rätt fort efter att jag kommit hem och dämpat honom. Det gäller att bryta Tim innan han går upp för mycket i stress vilket både min pappa och Jonas har svårt för, dock är ju Tim en riktig mattegris så nu när jag fått hanterad honom så har han lugnat ner sig såpass att han kan lägga sig och vila samt att han börjat äta igen, skönt! Det här löpet har nog varit det bökigaste hittils om man ska se både till hur trött Ina har blivt av det och hur mkt det påverkad Tim. Måste nog tala med en veterinär framöver för troligtvis måste jag nog kastrera en av dem, känns inte rimligt att dom ska ha det så här när dom ändå inte ska gå i avel. Sen jag tog över Ina har hon ju hunnit löpa 3 gånger och vi har inte ens haft henne ett år (ca 4 mån mellan löpen) så det är tufft för henne, hon hinner ju knappt repa sig både fysiskt och psykiskt innan det är dags för löp igen.

Dagen här hemma har varit lugn för grabbarnas del, Tim har mest vilat vilket är förståligt efter hans stressande. Igår förmiddag innan jag började jobba när Ina fortfarande var hemma hos oss så tog jag och hon en långpromenad där hon fick springa lös där det passade. Jag är ju lite försiktig med att ha henne lös vid löptider men på vissa ställen ser man så långt över åkrar och annat så där kan man passa på att låta henne rejsa av sig.

Lite bilder från vår promenad blir det som vanligt.... hon ser lite rolig ut Ina nu när hon tappat så mkt päls, lilla nakenfia!

Bus på fältet


Hmmm lukta gott här...


Blääää!


Fläkta tungan lite....
 

hej hå traska på


Tvätta nosen måste man göra...


I skogen fanns godisträd...mums!


Blickar ut över skogen....


Jipiie... lyckan är en sandhög.....


Gräva....GRÄVA!!!


Det här var mysigt matte!Timse på "semester" ett par dagar

Idag märkte vi att det började bli lite väl jobbigt för Tim här hemma, även om Ina inte är i höglöp helt ännu så börjar det tära på Tim att gå här hemma med henne. Egentligen så sköter sig Tim riktigt bra men Ina vill gärna dra igång honom och hon börjar så smått att vara lite väl närgången vilket Tim inte riktigt klarar eftersom han vet att han inte får betäcka och man riktigt ser vilka konflikter det blir i hans lilla huvud. Därför valde jag nu i förmiddags att ta en skogstur med bara pappa och hans hund Zingo så Tim fick komma hemifrån ett tag utan löptik. Vi for till skogen och plockade lite svamp, hittade de första trattisbebisarna och lite rödgul trumpetsvamp förutom kantareller och taggsvamp. Tim och Zingo hade det mysigt i skogen men hittade ett par riktiga sumphål att plaska i så på hemvägen blev det ett dopp i sjön. Passade på att schamponera Tims bakdel som stinker lite extra när han har hormonpåslag, urk! Det var två nöjda killar som badade, busade och hade det gott.

Bilder från dagen, de flesta tagna av min pappa.

Grabbarna grus i svampskogen


Vilopaus medan dom tvåbenta envisas med att plocka en massa svamp


Tim hittade sig en spaanläggning....


Pappa bjöd på smörgårs, smaskens!


Jippie vi ska få bada!


Tortyr!!! Jäkla matte tog fram schampoflaskan....


Fort ut i vattnet och skölja av tortyrmedlet!


Tim har onekligen en säregen badstil....


Mysigt i vattnet!


Mysigt att strosa omkring....


Timse kollar läget...


japp... jag är kung av sand....


Två nöjda grabbar efter dagens aktiviteterNär vi kom hem bestämde jag att Tim skulle få slippa Inas löpdofter ett tag så jag lämnade honom till pappa så får han vara där ett par dagar nu och vila upp sig lite. Är ju inte så bra för Tim att han går och spänner sig vilket han gör när Ina löper eftersom han då felanstränger sin muskulatur kring sin dåliga höft och risken är att han stelnar till. För säkerhets skull har jag bokat in en koll hos vår "ledveterinär" om 2 veckor för Tim nu inför hösten/vintern. Vill gärna få honom kollad och även diskuttera om vi ska behålla den låga rimadyldos vi har just nu.

För Inas del har det varit en lugn dag, hon var ju på sökkurs igår och eftersom hon blir lite tröttare och allmännt påverkad när hon löper så tyckte jag att det räckte med vanliga promenader utan allt för stora krav för hennes del idag.

Sökträning och lite annat

Idag var det dags för oss att börja sökkurs med Ina igen så på förmiddagen bar det iväg bortåt skeda udde till en stor fårhage där sökträningen skulle vara. Var lite rädd att Ina skulle jaga de lösgående hönorna eller baggarna som fanns i närheten men jag tror aldrig hon såg dom så det var skönt. Trots att Ina löpte så tycker jag hon jobbade riktigt fint utifrån sina förutsättningar. Hon var dock rätt uppstressad och taggad när hon insåg att det var sök på gång så det var lite svårt att varva ner henne först men ett par fina skick fick vi till trots att ena figgen satt väl dold i ett hav av ormbunkar och grönska. Det allra positivaste för mig var att Ina inte skällde eller reste det minsta ragg mot någon av människorna trots att det var en för henne helt främmande man med bland åskådarna (han vars mark vi lånade). Så härligt att se att hon själv vågade sig fram och hälsa utan att börja skälla/resa ragg eller härja utan hon var riktigt sansad och kollade av honom på ett bra sätt.

Jag och Ina på väg till sökrutan


Ina var smått övertaggad när vi skulle börja... inte lätt med löp, stress och annat.....


Sök! (fy på mig som inte stoppat undan kopplet....)


Mot figgen!


Tillbaka mot stigen efter att ha hittat figgen


Ina hälsade glatt på alla, även främmande trots att det var en man :)


Tessan med Primo var efter mig och Ina idag för att se om det funkade trots löptiksstörning, bra jobbat av dom!


Sara och Ozzy som samåker med oss till söket gjorde riktigt bra ifrån sig fick jag höra, tyvärr missade jag deras sök då jag värmde upp Ina då. Visst är han väl söt lilla Ozzy!


Här har jag varit ute och figgat för Zorro


Resten av dagen har varit rätt slö, söket tog ju rätt många timmar så vi var ganska trötta när vi kom hem. Efter att ha hämtat Tim hos pappa som tog med sig sin vovve Zingo och slog följe med oss hem blev det en gemensam lugn kväll framör tv:n.

Kom på att jag glömt bort att berätta att Ina fyllde 4 år den 25 augusti nu. Jag var inte hemma då eftersom jag var borta med jobbet så vi firade henne nu i veckan. Det blev lite gottis, ben och mys. Av oss fick hon en gosedjursigelkott och pappa kom förbi med en gosepipis i form av en hamburgare, mycket uppskattat var det. Känns lite knepigt att tänka att hon är hela fyra år, vi har ju inte ens haft henne i ett år ännu och hon är så busig och nästintill "valpig" fortfarande ibland så hon känns mer som en yster unghund.

Grattis i efterskott på fyraårsdagen gumman!Solskenspromenad igår.

Igår mötte jag upp Sara med vovvar i valla för en härig promenad. Hade bara med mig Tim eftersom Ina löper och det var skönt för Tim att få komma ifrån henne att tag och vila från alla dofter och regler hemma. Det märks när man kommer ut med honom att han blir lite väck när han bor med en löptik, han gick mest i sin egen lilla värls, sniffandes och lullandes omkring väldigt nöjd över att vara lös. Han trivdes med att gå ihop med Saras killar då han ansåg sig ha en självklar plats i att visa vägen och bara vara utan att behöva hälsa och stojja en massa. Han verkar egentligen inte bry sig så mycket om hennes hundar utan han bara finns...  målmedvetet kliver han in och tar täten i den nya flocken och går där han vill. Det verkar som att alla hundar var rätt nöjda över den lösningen då det inte var några större spänningar eller så även om jag bitivs får gå in och styra Tim om jag anser att han blir för närgången, han är trots allt ettt bustroll av stora mått. Vi hade några hundmöten och Tim skötte sig fint, jag tog in honom vid sidan där det var tight, på vissa ställen kopplade jag av hänsyn till de mötande. Är verkligen glad att jag nästintill dagligen får bekräftelse på att Tim fungerar i vardagen, är så otroligt mycket värt med tanke på att vägen dit inte enbart varit en dans på rosor.

Var väldigt skönt att bara få promenera med trevligt sällskap, både jag och Tim njöt av att släppa lite på kraven och mest strosa runt. Efter promenaden satt vi och mös i gräset och pratade om ditt och datt, lite skönt att bara vara en stund. På hemvägen passade Tim på att få sig ett dopp och väl hemma blev det stretching innan han nöjt la sig till rätta.

Vad har du fått syn på Timse lilla?


... jo se Sara med flock var det han spanade in....


Paus efter vår promenad


Timse ser rätt nöjd ut.... (Sara som fotat)


Vilopaus på hemvägen


King of the hill....
Kolla matte... fårskallar!


Plask, plask!


Sitta i vattnet en stund är mysigt!


Min vackra kille!

RSS 2.0