Dagens träning och lite annat

Idag började jag morgonen med att ta en runda med vovvarna så dom fick busa av sig lite och springa lösa på fältet som ligger i närheten här hemma. Det var två busiga vovvar som for runt.







När vi kom hem lämnade jag av Tim och tog bara med Ina då vi skulle bli upphämtade av Jeanette för lite träning ute vid hundungdoms inomhuslokal. När vi började med att värma upp hundarna var Ina skapligt fokuserad och om man jämför med förra gången vi tränade ihop så var hon mycket tystare och skällde, ljudade inte alls lika mycket medan vi tränade. Att sitta uppbunden klarar hon inte alls speciellt bra så idag fick hon ligga i bilen vilket kändes mycket bättre då hon inte var lika överstressad när hon kom ut. Jag började med lite linförighet och imellanåt går Ina riktigt bra och vi fick till ett par fina vänstersvängar där hon verkligen kämpade för att få med sig bakdelen, dock är hon fortfarande för het och har lätt att tappa fokus och högersvängarna strular ordentligt. Positivt var att hon inte verkade bry sig om kopplet och bli störd av det, nu gäller det bara att jag lär mig hantera det utan att störas av att det finns där.

Annars blev fokus mest för våran del belöning, belöning, belöning där jag fick många tankeställare och nyttig diskussion av Jeanette som provade lite med Ina... ganska intressant att stå en bit ifrån och studera Inas språk samt hur hon agerar även om det skiljer sig när hon och jag tränar eftersom vi tyvärr har ett större konkurrerande mellan oss när det gäller belöningsbiten. Lite början till ställandeträning fick vi även till där jag tycker Ina var duktig men mattes timing (och kastförmåga) behöver bli bättre, dock kommer jag nog tänka mer på det nu för jag hör bara Jeanettes härliga utrop i huvudet... "på S:et, på S:et!!!" ;) ;) ;)

Efter träningen blev det en liten gemensam rastningsrunda med vovvarna innan vi for hem till mig för en fika, umgänge och en massa prat. Härligt att tala med en likasinnad människa där man inser att man har många gemensamma tankar och där personen har fötterna på jorden och vågar vara rak och ärlig, sånt gillar jag!. Även nyttigt med passivitetsträning för hundarna då Sly och Enya fick vara med oss i köket medan mina vovvar fick ligga i resten av lägenheten då vi satte ett övertäckt kompostgaller mellan dem. Ina hade lite svårt att slappna av först men efter ett tag var hon lugn och tyst så länge Jeanettes hundar inte kom för nära avgränsningen.

När dom skulle åka hem tog jag ut Tim på en mysrunda där han mest gick lös och strosade runt i snön, är verkligen glad att han är så cool min gosegubbe, han skötte sig fint när vi hade besök och brydde sig inte ens speciellt om att Ina stojjade lite imellanåt... lite måste man väl få skryta ibland eller hur var det nu ;)

Kommentarer
Postat av: Cavvetjejernas matte

Vad duktiga dom är dina hundar! Ina har ju verkligen gjort stora framsteg sen hon kom till er.

Tycker du hon ändrat sig sen kastreringen eller det kanske är för tidigt att se.

Hos oss blir det nog väldigt glest med inläggen ett tag framöver. Vi ska byta köksinredning och det tar nog några veckor.

Ha det gott!

Kram

2010-01-20 @ 22:23:45
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Ha, ha...jag blir lätt engagerad i träningen om man säger så:-) Roligt att Ina redan var så mkt coolare. Du gör helt rätt i att skryta om Tim;-) Mr Cool är verkligen helt rätt namn för den killen:-) Kram

2010-01-21 @ 00:40:52
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: susanne o pebbels

Visst är det underbart att ha likasinnade att träna och reflektera med!!! :-)

2010-01-21 @ 12:02:23
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Cavvetjejernas matte

Vad roligt det låter att Ina blivit en så positiv hund efter kastreringen. Men du tränar ju hårt också!

Det kommer säkert dyka upp lite bilder så småningom men just nu är det mycket att stå i. Har beställt det mesta idag.

Ha det gott!

Kram

2010-01-21 @ 23:02:00
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Torsten

Ja, ni är duktiga ni! Kul att hitta träningskompisar som man fungerar väl med!

Klart att du ska skryta över Tim, han är ju så fin!

Jag gillade bilden i inlägget nedanför, på Tim o katten....jättemysigt!

Ha en trevlig helg!

2010-01-22 @ 12:24:30
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Marianne

Roligt att det går framåt för er. Bra och ärliga träningskompisar är inte lätt att få. Och visst är det skönt att få sitta och fika och bara prata om saker som intresserar alla vid bordet. Och man måste få skryta lite också. Framgångar och motgångar går ju arm i arm.

kram

2010-01-22 @ 18:47:14
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Jenny och Qing

Vilka fina träningsbilder och snöleks bilder. Mn njuter när man ser att ens hund har det kul i snön=)

2010-01-24 @ 21:52:58
URL: http://qingsperspektiv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0