Det här med passivitet är inte lätt...

Idag var jag med Ina på ortsgruppens träningsplan igen där Anita hade samträning. Ina var ganska utåtagerande först och hoppade omkring... tyvärr var jag aldeles för ofokuserad för att det skulle bli någon helt seriös träning utan det blev lite ställande, lite fotgående med släpande koppel och ingångar. Bitivs är Ina duktig men tyvärr skällde/pep hon bitvis väldigt då hon är taggad, vill så mycket men saknar koncentrationsförmåga så just nu har vi mycket frustrationsskällande. Funderar på att om jag är med nästa tillfälle så tror jag bara vi ska träna passvitet, stå eller sitta och bara vara medan de andra befinner sig runt omkring för vare sig jag eller Ina kan fokusera när det är för stissigt, trångt, mörkt, snöigt och halkigt.

Efter ett tag gick vi med in och fikade, tycker Ina var riktigt duktig då för hon mestadels låg ner och var tyst och lugn trots att flera andra hundar skällde, vid ett par tillfällen svarade hon lite men det gick ganska lätt att bryta henne. Verkligen nyttigt för henne att bara varva ner och lära sig lita på att jag har koll på läget. Efter fikat blev det lite inomhusträning i lilla rummet brevid och först var Ina lite osäker då det blev ganska tight till dom andra hundarna men jag tycker hon tog det bra och efter en stund tränade vi platsliggning med fokus på att lägga ner hakan. Nu stod jag precis framför henne för att kunna stötta henne men hon var duktig och vi fick flera fina stunder där hon låg bra med hakan nere trots att hunden brevid lekte med sin matte. Nu belönade jag visserligen väldigt tätt men det gäller att skynda sakta känner jag om hon ska bli trygg i att ligga och klara av att fokusera utan att börja ljuda/åla.

Ina var ganska trött efter det så då bröt jag träningen och det var nog tur för då hade Ina svårt att ignorera de hundar som var kvar och blev lite skällig och frustrerad igen. Är en himla balansgång med Ina, jag behöver bli bättre på att få henne att bara klara av att vara utan att det händer något men det är svårt för det är främst när hon är "utan kommando" som hon börjar gå upp i varv och stressa/bry sig om omgivningen..... helt enkelt att ta det lugnt är inte hennes starka sida.

För Tims del har det varit en lugn dag, han fick en djupgående massage igår då han var lite stel och hade en del knutor framförallt på vänster sida rygg/höft. Fick dock tänja höftböjarna ordentligt på honom och sen tyckte jag han kändes lite mjukare men eftersom risken att han har träningsvärk/är lite muskelöm efter det är ganska stor så ville jag att han skulle ta det lite lugnare idag så det blev koppelpromenader och täcke på för hans del.


Kommentarer
Postat av: linnea

Hej! om du undrar så gick Timpa mest lös igår, men mest bakom eller lite lugnt, han kan ju ändå studsa i koppel om han vill det. jag blir så förbaskat handikappad med koppel! Kram

2010-01-26 @ 15:08:06
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: malte o snokas

vadå passivitet? studsa studsa...vadå?!!!

taxstudsar

2010-01-26 @ 16:48:29
URL: http://www.cybertaxarna.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Ja, det är inte alltid så lätt... speciellt om man har en nyfiken dam/er;-)Postivt att Ina har postiv förväntan och slappnar av vid fikat. Kram till dig & dina vita, duktiga 4-benta ifrån oss:-) Syns på fredag!

2010-01-26 @ 17:15:15
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Marianne

Det är svårt för oss själva att vara passiva då det händer saker runt omkring oss. Jag tycker Ina är duktig som kan koppla ner, även om det är för en stund.

Ha det gott

2010-01-26 @ 17:32:02
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: linnea

tänkte bara så du inte blev orolig eftersom jag lämnade koppel o halsband "isär" kram

2010-01-26 @ 22:42:25
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: linnea

det är tur att jag får göra lite nytta! annars skulle jag nog ruttna :P

2010-01-27 @ 22:18:58
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: Gunbritt och Giah med flock

Vill bara skicka en kram till er från oss :)

Vovvarna skickar pussar ;)

Ha det bra...

Gunbritt

2010-01-28 @ 23:45:03
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: Elenor och Zidane

Ja, passivitet är verkligen svårt. Men Ina verkar fixa det bra. Du har en award att hämta hos mig! Kram

2010-01-30 @ 19:24:22
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0