Träning i valla och bus i snön...

... det är ungefär vad vi hunnit med idag. Jag träffade Anna F med sin ena tollartjej i valla idag på förmiddagen för lite träning. Hade med mig båda hundarna och turades om mellan dem. Ina var riktigt taggad och hade väldigt svårt att sitta uppbunden, Tim däremot gav sig efter ett tag och låg lugnt och mös i snön och väntade på sin tur. För Tims del blev det lite frittfölj, nåt ställande samt lite apporteringsträning med metallapporten. Han var lite flamsig till och från och det märks att han inte tränat så mycket på sistone då han var lite på och tjuvstartade mot apporten ett par gånger samt gjorde någon avstickare då han tappade fokus. Är dock nöjd över att han grep fint trots att det var iskall metall med snö på, min duktiga kille :)

Tim väntar på att få börja jobba....


Apporteringsträning, metallen....








För Inas del blev det lite frittfölj, ställandeträning samt en del tandvisningsträning där jag fick bra hjälp av Anna och vi fokuserade på att kunna närma oss Anna utan att Ina skällde/for omkring.... mycket jobb återstår om jag ska få henne att klara det i en trängd situation (ex tävling) men med envishet och massa träning hoppas jag på att få det att fungera. För mig är det viktigaste att Ina accepterar det såpass att vi inte skulle bli förbjudna att tävla vidare, sen om hon skulle nolla momentet så skit samma, bara vi får fortsätta. Det märktes iallafall tydligt idag att det inte är tandkollen i sig som är problemet utan just att det kommer fram nya/okända människor. Stort tack till Anna som med stort tålamod gjorde så att vi fick till ett par fina repetitioner även om Ina var i gasen.

Ina lika förväntansfull som vanligt där hon väntar på att få fortsätta jobba....


En liten bild på vårt träningsällskap idag...


Positivt idag var iallafall att även om Ina lätt triggar igång och far omkring och hittar på annat (idag var hästbajs väldigt lockande) så var hon inte alls speciellt fokuserad på de hundar som passerade oss när vi tränade. Håller bara jag mig lugn och Ina har en uppgift (dvs går under kommando) så verkar hon inte speciellt intresserad av att fara omkring mot främmande hundar så det kanske finns hopp om att komma frammåt vad det lider.

På hemvägen tog jag en omväg över valla och ut på ett stort fält där det låg massa orörd snö som hundarna for runt i... imellanåt var dom lite puschiga mot varandra occh det blev en del smådiskussioner men samtidigt lyssnar dom bra och har ett fint samspel mellan dom så dom fick lösa det själva.... det ser dock lite bitskt ut där dom busar runt men i grund och botten är dom finfina vänner....

















Det var två trötta och nöjda hundar som kom hem så det var skönt. På eftermiddagen fick vi sen besök då jag fyllde år i fredags. Vi lät hundarna sitta i datarummet bakom kompostgaller medan vi släppte in alla och visst skällde Ina en del men hon fick inte komma ut förrens alla var inne och hon lugnat sig skapligt. När hon väl fick komma ut då tycker jag hon skötte sig bra, kollade runt lite men var inte speciellt skällig utan tog det ganska lungt. Tror det är bra för henne att man är noga med att hon inte får hälsa förren hon är lugn eftersom hennes skällande enbart bygger på osäkerhet. Får hon då hälsa när hon är lugn och bara om hon själv vill och man ber folk ignorera henne så kanske hon inte känner sig så trängd, dels för att jag välkomnat dom besökande till oss och dels för att hon slipper bli stressad eftersom många spontant vill vara snälla och hälsa på hunden så fort dom kommer in. Resten av kvällen flöt på bra, Ina valde själv att komma fram och gosa och ligga med så hon släpper ju sin osäkerhet fort och gillar ju egentligen att bli gosad med och vara nära bara hon får känna av läget först.

När alla gått hem blev det en lugn kväll här hemma, hundarna fick varsit märgben och vi tvåbenta slöade framför en film... gött med jobbledig helg helt enkelt ;) ... imorgon väntar sovmorgon... härligt!

Kommentarer
Postat av: Kasper med matte

Först vill vi gratta matte så väldigt mycekt, i efterskottt!

Sen vill vi säga att vi verklgien gillar dom där snöbilderna.

Och så vill JAG, Kasper, säga att SJÄLVKLART är hästbajs mycket intressantare än nästan allt annat!

2010-01-24 @ 01:03:46
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

GRATTIS i efterskott! Vad härligt med ett givande träningspass. Bilden på en stolt Tim som håller metallen trots kyla är härlig:-) Gillar "aktionbilderna" också på dina vita fartraketer också;-) Stor Kram ifrån oss.

2010-01-24 @ 12:09:26
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Jeanette igen...

Jisses..blir "ordblind" då fingrarna på tangentbordet och huvudet inte samarbetar... Gillar också "aktionbilderna" på dina vita fartraketer:-)...Skulle det stå.. inget annat;-)... Kram

2010-01-24 @ 12:14:47
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Gunbritt och Giah med flock

Grattis i efterskott från oss med!!!

Härliga bilder som vanligt ;)

Den när dom "snackar" med varandra är toppen...Dom är så fina småtrollen...

Härligt att det gick bra med Ina på kalaset...Tror oxå det är bra ide att hon får vänta med att hälsa tills hon lugnat sig...Du är duktig med dina hundar!!!

Här har vi haft valpträff :) :) :)

Var jatteroligt!!!

Kram Gunbritt med flock

2010-01-24 @ 17:12:34
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: kicki fohlin-svensson

Tack för kommentaren på min blogg! Men det var inte din blogg jag syftade på, utan det var helt andra bloggar som är mera inriktade mot klickerträning framförallt.

Har inte vart in här och läst sedn före jul tror jag! Fina bilder på vovvsingarna, hoppas allt är ok med dig!

/ Kicki

2010-01-25 @ 13:02:20
URL: http://www.rexago.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0