Pip och skäll hundar är vad jag har.....

Idag blev det träning på hundungdom med Jeanette samt en bekant till henne, Malin tror jag hon hette (japp.... jag är helkass på namn...) Började med Tim som fick lite fritt följ, nåt ställande samt agera storstörning för de andra på platsliggningen. Jag har ju inget krav att Tim ska ligga "rakt" pga hans fysik utan han får lägga sig så som känns ok och det märks att han lätt byter ställning och vimsar lite. Tim tycker det är ganska jobbigt med platsliggning sen han blivit uppjagad 2ggr och det gäller att stå nära honom och stötta för att han inte ska hitta på annat, specielt idag när vi hade en liten ny hund med.... Jättebra träning dock för Tim som visserligen pep en del men han kändes ändå mindre orolig än sist med tanke på att han inte tränas aktivt på platsliggning pga höften/att han inte kommer tävlas.

Efter det blev det träning en och en, alltid nyttigt att kolla när andra tränar sina hundar och förhoppaningsvis kunna hjälpa till något.  Under tiden fick Tim prova att ligga i Jeanettes stora tygbur som vi fick äran att köpa, kanonbra när man kan få tag i begagnat och testa. Tim pep och gnällde lite men efter ett tag tycker jag han låg bra där inne, rymligt och tryggt så jag tror han kommer lära sig att koppla av allt mer eftersom.

När de andra plockat in sina hundar i bilen blev det Inas tur att komma ut. Hon var rejält taggad efter att ha legat i bilen så förutsättningarna var väl inte de bästa. Fokus blev mest att hon inte skulle bry sig om omgivningen och människorna utan välja att vara hos mig istället samt lite träning av ligg/plats med väldigt korta stunder, låga krav. Imellanåt tycker jag hon är duktig, hon är fortfarande för PÅ, skällig och taggad men samtidigt känns hon positiv och jag tycker hon så smått går fortare att bryta när hon felfokuserar och låser sig på omgivningen.

Problemet med mig är att jag gärna vill dämpa henne då jag har svårt att hantera hennes energi vilket resulterar i att hon bara blir ännu mer frustrerad... tålamod är vare sig min eller Inas starka sida så då är det inte lätt. Får ändå se det positiva i att hon börjar få till ett släppande av belöningen, har slutat hoppa efter mina händer och låsa sig på dom... sen att jag ibland känner att vi mest flamsar runt utan tydliga mål nu när v inte tränar några rena moment det är en annan sak, jag behöver helt enkelt lära mig att bli tydlig, planera och se dom små små framstegen istället för att haka upp mig på allt runtomkring.

Efter träningen blev det enkel hämtlunch för mig och jeanette hemma här. Vi delade som vanligt av med kompostgaller, tycker det fungerar riktigt bra nu då mina hundar allt oftare går undan och lägger sig även om Ina forfarande vill ha lite koll men med tanke på hur hon har varit så är hon faktiskt riktigt duktig.

Ina knasfia!



Kommentarer
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Ha,ha... "äran att köpa".. det lät det;-) Blir glad av att läsa inlägget där du inte förminskar era framsteg. För det gör ni HELA tiden:-) Kram

2010-03-02 @ 18:53:11
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Torsten

Du säger hela tiden att du inte har tillräckligt med tålamod....Ändå fortsätter du oförtrutet, kallas inte det för tålamod kanske??!

Duktiga är ni!

2010-03-03 @ 07:21:50
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Eleni (Tidus matte)

Jag tycker verkligen att du är duktig med dina vovvar! Läser här då och då och vill bara ge dig beröm för dina engagerade satsningar :)

2010-03-03 @ 18:36:58
URL: http://www.tidus.bloggagratis.se
Postat av: linnea

haha äh så farligt är det inte, jag ramlade ju inte ens ;)

2010-03-05 @ 22:47:27
URL: http://willspirit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0