Träningstävling på Fritt Följ

Idag var det träningstävling i Lydnadsklass1 ute på Fritt Följ så jag passade på att åka dit för att köra båda hundarna. Fick startnummer ett och fyra så Ina fick vara vara först eftersom hon även skulle vara med på platsen och sen Timse. 

Jag märkte redan när vi gick in på platsen att Ina var upp i det blå, nosig, skällig och väldigt splittrad. Valde att inte gå hela sträckan på platsen men tyvärr reste sig Ina när en annan hund gick upp och sprang förbi snett framför henne, dock inget tjafs mellan hundarna utan jag la om Ina och sen stod jag bredvid henne och då låg hon bra resten av tiden, något pip men annars stilla. Resterande delen av vårt program var en katastrof, jag har svårt att hantera Ina när hon blir för splittrad och skällig och jag var i valet och kvalet om jag skulle bryta halvvägs... Tyvärr hann Ina först och tog saken i egna händer då hon fick ett överslag och drog ett varv med apporten och sen hittade en fin mjuk plats kon att roa sig med.... Om jag tyckte vi kännes på gång för ett tag sen så insåg jag idag att vi har MYCKET att jobba på, men, men... jag kan inte klaga på att hon inte har energi iallafall krutgumman, det gäller bara att lära sig att hantera den.....

En film blir det från dagen på hur det INTE ska se ut ;) ;).... vi kom sist idag av förståeliga skäl (6: e plats), med oförtjänta 113poäng


Eftersom Tim knappt tränat någon lydnad senaste året (mest freestyle och annat) så var det mest en kul grej för att se vad han kom ihåg (avstod platsen med honom). Dock var jag lite trött efter Inas och mitt knasiga program så med Tim orkade jag inte riktigt utan flamsade alldeles för mycket och belönade igång honom med tjo och tjim lite väl mellan momenten bara för att jag verkligen ville att iallafall han skulle få en bra erfarenhet av dagen. Tim skötte sig dock betydligt bättre och med tanke på hur lite lydnad vi tränat så tycker jag han var riktigt duktig! Ofokuserad och nosig i linförigheten där jag vet att han kan bättre men de andra momenten gjorde han bra för att vara så ringrostig.

Ingen film på Timse då husse inte fick vara med när vi körde pga att det stör honom för mycket. Tim kom på tredjeplats idag med följande poäng:

Platsliggande 0 (avstår plats)
Tandvisning 10
Linförighet 7,5 (nosar, segt sättande, tränger)
Läggande 8 (sätter sig före kom)
Inkallande 8,5 (sitter snett, Bra tempo!)
Ställande 8,5 (steg)
Apportering 7,5 (tar innan kom)
Hopp över hinder 7,5 (segt hopp, nosar, sitter inte)
Helhetsintryck 7,5 (trevlig hund med positiv attityd, matte härjar för mkt!)

Summa 137p

Trots våra ljumma insatser så fick vi finfina rosetter och priser :)
Nu blir det sängen och kvällsläsning för våran del, hundarna är trötta efter kvällens aktivitet och jag likaså... är bara att inse att jag inte var på topp idag, tröttheten tar ut sin rätt ibland men det är bara att ta nya tag.

Gonatt!

 


En härlig höstdag!

Idag är det min enda helt jobblediga dag på veckan och dagen till ära var det ett strålande höstväder, härligt! Hundarna och jag har roat oss med en härlig förmiddagsrunda där dom fick strosa lösa och busa loss. Det är ganska roligt att studera dom för ibland ser det ut att gå rätt så hett till mellan dom då dom är väldigt fysiska med varandra men dom har en härlig relation sins emellan. Tim är ju annars en hund som oftast krävar ganska stort utrymme omkring sig men med Ina är han trygg och även om det ibland kan gå lite vilt till från bådas håll så har dom en oerhört starkt flockkänsla mellan sig.

På eftermiddagen tog jag mig ut och la spår till dom på varsin stubbåker en bit hemifrån och sen skjutsade husse ut oss när han kom från jobbet så vi kunde gå spåren i lugn och ro med en hund i taget. Först ut var Tim som gick fick ett ganska långt spår på ett stort fält med tre mjukare vinklar, två spårpinnar och pipbollen i slutet. Han har ju några misslyckade spår i bagaget men idag gick han riktigt bra, härligt! Han tappade en vinkel men ringade självmant och gick på precis där han tappat och fullföljde sen klockrent och plockade spårpinnarna fint trots att dom var ganska kamoflerade på fältet (jag såg dom inte alls) och kom in med dom till mig. Överlag bjöd han på en härlig attityd och självkänsla i spåret vilket känns riktigt kul eftersom han ju är ganska lättstörd, svansen gick som en propeller efteråt, busunge! ;)

Tim spårar


På väg in med första spårpinnen
jobbar fint och koncentrerat :)


spårslut och belöning efteråt


Nöjda och glada på väg tillbaka...


Weeehee bollen!!!!


För Inas del blev det ett lite kortare fältspår men med två räta vinklar och en mjuk, tre spårpinnar. Hon började kalasfint men tog efter en bit upp ett viltspår istället, kom på sig själv efter några meter, ringade och tog upp rätt spår igen så det var bra. Därefter gick hon kalasfint och markerade nogrannt de två första pinnarna, den sista markerade hon utan att plocka upp men jag gjorde ingen grej av det, det tar vi separat sen. Det märktes att hon tyckte det var lite klurigare med fältspår än skogsspår men jag tror det stärkte henne att få tänka till lite extra för hon tvingades koncentrera sig mer och inte bara "springa på" och hon löste det fint. Det var en nöjd tjej som bar tennisbollen till bilen efter avslutat jobb.

Bra spårupptag


Efter en miss i början gick hon kalas med bra fokus och tempo


Plockat upp första spårpinnen
Belöning efter avslutat spår


Trötta, nöjda och väg tillbaka...


Jag lyckades tappa en av mina handskar en bit efter Tims spår så när vi var klara tog jag ut Tim och släppte honom på ett uppletande där jag trodde den var, han fann den direkt och kom glatt in med sitt fynd, tur man kan ta hjälp av de fyrbenta när man är slarvig!

Nu sover hundarna sött  efter dagens aktivitet och jag ska snart börja göra kväll med eftersom det blir upp tidigt till jobbet imorgon.  Önskar alla en trevlig helg!

Deltagit på KM

Idag var det KM på Linköpings Hundungdom så dagen har spenderats där. Jag hade med mig båda hundarna då Tim var anmäld till freestyle och Ina till lydnaden. Anmälde dom även till race för skojs skull så dom skulle få göra nåt roligt utan en massa krav.

Först ut var lydnaden och Ina var riktigt taggad, jag valde att avstå platsliggningen vilket jag bestämt sen tidigare eftersom det strulat lite och jag inte vill utsätta henne eller andra för onödiga chansningar. Vi gick in lagom till tandvisningen och Ina var rätt skällig av sig men backade inte utan domaren fick kolla tänder och fick nästan en glad Ina i famnen istället... Visst är ju drömmen att hon ska var lugn/tyst men hellre lite för glad och ”på” än osäker och tillbakadragen. Vi hade sen startnummer 2 så jag gick ut och försökte värma upp vilket inte var det lättaste, hade svårt att få en bra balans och Ina var verkligen på tårna. Det märktes att hon var lite övertänd då hon skällde mer än vanligt men med tanke på störningarna av husse, annat folk, dofter inomhus mm så är jag helnöjd över att hon höll ihop såpass som hon gjorde. I vanliga fall bryter jag ju henne på träning när hon blir för het men idag fick jag verkligen hålla tungan rätt i min för att försöka samla ihop henne så gott det gick. Mellan momenten fick hon endast ett lugnt tyst ”Brrraaaa, duktig tjej” och trots det tycker jag hon var skapligt med mig mellan momenten med tanke på hennes höga aktivitetsnivå, helt enkelt mycket nyttig träning för både mig och henne! Fick även till en bra belöning och bus med bollen efter avslutat program så det känns som att Ina fick en bra erfarenhet av dagen!

Våra poäng nedan med kommentarerna från domaren efter, en snäll bedömning men kul såklart ;)

Platsliggande:
0 avstår
Tandvisning: 9
Linförighet: 7 skäller, fin position & attityd
Läggande: 9 snyggt läggande, sitter upp innan kommando
Inkallande: 10 snyggt! :)
Ställande: 10 snyggt!
Apportering: 8 tuggar
Hopp över hinder: 8.5 slarvar i början och i avslut
Helhetsintryck: 9 härligt ekipage
Summa: 149 poäng

Lägger upp filmen oredigerad just för att det är så bra för en annan att se allt runt omkring, utan träning kan man ju inte utvecklas!För Tims del var målet med Freestylen mest att få honom mer positiv och alert än förra gången och även om han bitvis inte gjorde så bra ifrån sig så kändes han överlag gladare trots att jag klantade mig och lyckades kliva honom på tassen under programmet :(. Det märktes att Tim blev störd av att husse satt en bit bort och tittade/ville dra dit emellanåt men korta stunder jobbade han fint och det bästa av allt var att han efter programmet kändes glad och det var lätt att belöna honom så jag hoppas han fick med sig en positiv bild från dagen. Vi fick ihop 52,5 poäng och kommentaren:
Lite okoncentrerad idag, Bitvis kanon bra!! :)

En oklippt film även från freestylen blir det där det syns hur ojämna vi är men skam den som ger sig, vi kämpar på ;)


Hundarna fick även delta i race i Large klass (spring så fort du kan en viss sträcka) och husse fick hålla dom medan jag tog emot... Ina min lilla galna krutmaja vann klassen och fick med sig en fin buckla, helt klart ett passande pris för henne för springa fullt ös medvetslös, det är hon bra på !;)

Ina ser måttligt road ut av sin buckla ;)


Överlag en trevlig dag bland härligt hundfolk och en skön stämning där man kände sig välkommen trots eventuella brister och fel, precis som det ska vara! Hundarna sover sött efter dagens aktivitet och nu blir det soffläge även för mig... det tar på krafterna att vara iväg när man inte är van.

Tredje gången gillt?

Idag blev det förmiddagsträning med hundarna och jag kan bara konstatera att jag idag fick beviset på att Inas platsliggning är sabbad.... suck, suck suck!!! Jag började ju med att lära In haka i backe på Ina, plockade sen bort det för att hon verkade bli så tryckt av det och trodde att det var ett smart drag av mig... Hon har efter det legat riktigt bra och stabilt och jag hade kommit till ca 15 meters avstånd och skyndade långsamt.... I förra veckan reste hon sig på en plats där vi tränade själva och sprang till mig, jag trodde det var en engångs grej och la om henne på kortare avstånd och hon låg fint så jag var nöjd över att det verkade vara tillfälligt.

Ack så fel jag hade!!!!

Idag gjorde hon samma sak, när hon legat klockrent ca 1½ minut så reser hon sig utan vad jag kan se minsta intensionsrörelse, rätt upp som en gummiboll, drar järnet bort till mig och kommer ín fot med världens förväntan och en blick som säger "vad ska vi hitta på för skoj nu då matte".... suck! Jag lägger om henne på kortare avstånd och belönar med täta intervaller... hon ser ut att ligga stabilt med bra fokus men helt plötsligt poppar hon upp igen och drar till mig ännu en gång med blicken full av förväntan.... Det märks att hon helt enkelt börjat se platsliggningen som en väntan på nästa roliga grej och inte som en uppgift i sig... Hon verkar inte så miljöfokuserad då vi hade störningar av skällande hundar en bit bort, Tim som satt bunden och folk/bilar... det enda hon fokuserade på vad mig och vad som komma skall.... Efter mycket klurande hit och dit provade jag att lägga henne med externbelöning bakom vilket fungerade bra eftersom hon då får en dragning bakåt, men samtidigt känns det som att hon inte fokuserar på platsen i sig utan mest ligger och väntar på "nästa" grej.

Efteratt ha funderat fram och tillbaka har jag bestämt mig för att gå tillbaka till kriteriet "haka i backe" då jag verkligen vill att hon ska se platsen som en uppgift med tydliga kriterier så att hon blir trygg i vad hon ska göra, om det är rätt eller fel vet jag inte.... kanske är det tredje gången gillt som gäller?.... Hoppas, hoppas det ska fungera......

Vi körde ett kvällspass nu inomhus och hon hade inga problem med att bjuda på beteendet igen :) Var noga med att köra korta perioder med fokus på att hon ska klara av att ha kvar hakan i backen både när jag rör mig och även när jag står brevid henne (hon vill gärna titta upp på mig då), nu ska det bli tydligt vad som gäller om vi ska få någon jäkla stadga i det tillslut.... Sen att få det att fungera utomhus med diverse störningar känns som ett livsprojekt men skam den som ger sig....nu jäklar ska vi jobba hårt...Gaaah!!!!

Nog tjatat om detta jäkla moment.... En bra sak är iallafall att hon börjar få till ett riktigt bra gripande för det mesta min lilla piraja, tur något går frammåt iallafall :)


ps.... om någon har nåt bra träningstips vad gäller platsen så mottages allt tacksamt, är rätt tom i huvudet på idéer snart.... har inte ens hittat den optimala belöningsnivån än......


Har du sett Herr kantarell....

Igår blev det en riktig utedag då jag och Jonas åkte till Överum tillsammans med Linnea och Kalle för fiske och svampplockning. Ina fick vara hemma med hundvaktshjälp från min far så hon slapp vara ensam så mycket då jag har svårt att kunna koncentrera mig på bla svampplockning när hon är med då jag måste ha koll på henne och inte kan kolla i marken hela tiden, speciellt när det är andra hundar med. Hade därför bara med Tim och det var nog så fullt upp att ha koll på honom, inte så att han egentligen är speciellt svår då han håller sig i närheten men han var bara så otroligt glad och full av energi och studsade fram likt en känguru bitvis... med diverse svampmos, lekinviter mot Zumi och annat som föjd.... Jag är väldigt tacksam över förlåtande hundvänner som Linnea som inte bad oss fara och flyga ;) Fick gå in och bryta och försöka styra upp honom imellanåt men samtidigt så även om han blir lite "stökigare" så kan jag inte riktigt låta bli att vara glad över att han mår så bra, han är verkligen bara en enda stor vit busunge...  Att han är så lekfull, sprallig och full av energi är ju ändå ett tecken på att han är fräsh och mår bra både fysikt och psykiskt. 

Dagen kan sammanfattas med en trevlig dag i mitt tycke där Jonas och Kalle roade sig med fiske medan jag och Linnea tog med hundarna och gav oss ut på diverse rundor i skogen med resultatet av två fulla svampkorgar samt en stor påse av skogens läckerheter, härligt! Även fika och grillning blev det, härligt att sitta vid brasan när man är trött i kroppen efter allt klivande i skogen.

Gårdagen i bilder:
(foto Linnea Björk Timm)


(foto Linnea Björk Timm)
Gårdagen innebar träff med Sara

Igår tog jag med hundarna och mötte Sara i valla där vi la spår åt Tim och Ikaros och sen tog en gemensam promenad. Därefter blev det lite träning medan spåren låg till sig.

Ett gäng förväntansfulla vovvar


Sara och Ozzy tränar slalom


Ikaros med fötterna i vädret...


Jag och Ina blev kommenderade av Sara i linförighet, läggande, inkallning, ställande och jag kan bara ännu en gång inse vilket detaljpill och vilken färskvara lydnad är. Vi har ju inte tränat riktigt lika mycket lydnad på sistone och det märktes då Ina var alldeles för taggad och tjuvade på inkallningen, läggandet var segt och hon kändes lite osäker även om hon utförde det rätt. Linförigheten var en katastrof då jag upptänkte att Ina blir väldigt intresserad av min högra hand där jag håller kopplet och resultatet blir att hon tränger, går på dubbla spår och gärna för långt fram. Blir helt enkelt att träna mer både med och utan koppel framöver. Testade även att ha en synlig leksak på vänstersidan under armen och då blir hon hjälpt att bli lite rakare, det i kombination med att jag är noga med att belöna rätt position samt belönar bakåt hopaps jag ska kunna hjälpa oss på rätt spår igen. Dagens höjdpunkt var dock hennes ställande, det kändes snabbt, snyggt och stabilt!

Ina något övertaggad, allt för långt fram och fokus på min högerhand...


och så var det det här med att inte vara så belöningsfokuserad...hmmmm.... ;)


Något rakare och med mycket bättre fokus  


Ina fick även ligga en kort plats medan Sara tränade Ozzy i slalom en bit bort och hon fixade det bra då, låg stabilt, tyst och fokuserat så det finns hopp men vissa dagar känns hon mer splittrad än annars mina lilla gummiboll.

För Tims del lånade vi Saras slalompinnar på skoj för att se vad han kom ihåg från vår korta tid vi tränade agility när han var yngre, konstaterade snabbt att han var rätt väck med han tyckte det var ack så skoj så matte fick sig ett par glada skratt åt sin stora fumliga vita klumpeduns.

När Sara gick Ikaros spår passade jag på att köra igenom nästan hela vårt freestyleprogram och Tim kändes helt underbar, bästa attityden hittils och det märktes att han var uppgiftsfokuserad istället för att bara tänka belöning. Inte ofta jag får rysningar men just då kändes det verkligen som att allt bara klaffade och för stunden kändes det verkligen som jag lyckats med att stärka och få upp Tims attityd i träningen. Han såg ut som han ägde världen med en självsäker och nästan lite kaxig attityd jag ofta saknar hos honom, härligt!

Min härligt glada Timse :)


Jag avslutade med att gå Tims spår som gick käprätt åt skogen då det var folk överallt som traskat runt även i vårt spår så jag bröt och gjorde ingen grej av det, vi tar nya tag någon annan dag. Tog istället en omväg hem så hundarna fick sträcka ut lite och bara njuta av tillvaron. Det är verkligen härligt att bara stå och titta på dom.... så glada, starka, vackra och fulla av livsglädje..... dom är vekligen mina lyckopiller även om dom har en viss förmåga att framkalla huvudvärk imellanåt ;)

Idag blir det nog en lugn dag, borde ta tag i lite tråkiga måsten nu på em... som att försöka gräva fram hemmet igen och rensa igenom massa tråkiga papper och annat... inte bara sitta framför datorn och dricka kaffe ;)

Önskar alla en härlig helg!

Fullspäckad start på veckan :)

Jag kom hem i söndags kväll men var så trött då och sen har dagarna runnit iväg så jag har inte riktigt haft tid och ork att blogga så nu blir det ett "ihopsamlat" jätteinlägg med varning för mycket bilder ;)

I måndags tog jag och vovvarna en promenad på tinnerö. Hade tänkt mig att gå ca 2 timmar som max men när jag kommit halvvägs insåg jag att det var fullt med kor på tinnerö som blockerade diverse grusvägar så vi fick snurra omkring i nästan fyra timmar genom diverse omvägar för att ta oss hem....Jag går nämligen INTE i närheten av kor om det inte är ett staket imellan sen jag och Tim blev jagade för ett par år sedan.  tur jag hittar skapligt där ute iallafall ;) Jag var dock rätt mör efteråt men hundarna verkade nöjda över den extra långa turen.... pust!
På kvällen blev det sen en tur till Og plan för lite samträning där jag turades om att träna båda hundarna som kändes pigga och glada. Avslutade sen med att följa med en promenad runt med Jonas, Linnea, Kalle och Frida + alla vovvar. Nyttigt för mina att promenera med andra när husse är med också. Ina var lite i gasen imellanåt men Tim skötte sig fint och fick strosa lös bakom.

Igår tog jag med mig Tim och mötte upp Linnea för lite freestyleträning på förmiddagen innan jag skulle till jobbet. Fokus blev mest på att skapa en positiv förväntan med mycket lek och varierad belöning för att få upp honom lite extra. Tyckte Tim kändes fin, hade bra aktivitetsnivå och bjöd glatt på allehanda beteenden.... oftast de jag efterfrågade ;) Han har fått en ny kampleksak från klickerklok och för en gångs skull tror jag att jag faktiskt lyckats träffa mitt i för han verkar tycka den är rätt latjo och mysig att gripa i (fårskinn). Att den sen piper vilket triggar honom lite extra ser jag emdast som positivt eftersom han ju är rätt försiktig av sig annars.

Linnea och Zumi i härligt belöningsbus!


Mer matte!


Bilderna nedan på mig och Tim från igår är tagna av Linnea Björk Timm., som vanligt tycker jag hon är en fena på att fånga känslor med sina bilder....därav att det blir så många för jag kan inte välja ;) 

Det var ett givande träningspass rent attitydmässigt där det kändes som att Tim och jag hade en härlig känsla om än på viss bekostnad av det estetiska då vi bitvis är lika smidiga som dunderklumpen....

Backa om = många tassar att hålla reda på ;)
Slalom med bra fokus....


Rulla, rulla, rulla.... tro mig, Tim är inte så skräckslagen som han ser ut ;)


Studsboll???......näää bara en glad Timse och en targetstick ;) 


Belöning och början till kamp med nya fårfluffen....


Idag var det Inas tur att få lite egentid med matte eftersom hon fick vila igår, det blev en spårmorgon ihop med Jeanette och hennes damer. Jag är ju egentligen rätt morgontrött men oj vad skönt det känns när man väl kommer ut, speciellt när jag börjar jobba på em och man tagit vara på förmiddagen. Ina fick ett lite längre spår lagt av mig som gick bitvis kuperat med någon vinkel och diverse spårpinnar/boll/kamptrasa i spåret. Märktes att hon blev tröttare nu när jag försvårat det för henne men hon jobbade på fint och det kändes som att hon blev extra stärkt av att lyckas.

Är verkligen härligt att se hur nöjda och trötta hundarna blir efteråt, jag och Jeanette tog en lunch hemma hos mig innan vi skiljdes åt och våra damer verkade trivas gott efter morgonens aktiviering... skönt att dom kan koppla av så fint ihop på varsin sida kompostgallret.

En bil kommer lastad..... med vadå?.... ett gäng spårsugna brudar ;)


Jeanette och Sly var först ut i sitt fältspår


En förväntansull liten näsa.... låt mig jobba nu!!!!Äntligen tycker nog Ina som väntar på att matte ska fippla klart med grejjerna...


Full fräs iväg vid påsläppet....
Belöning vid markerad spårpinne....


Idag fick vi överlag tilll bättre belöning i och efter spåret då Ina även bjöd upp till en liten kampstund efter avslutat jobb vilket hon inte brukar ha ro med då spåret i sig är självbelönande för henne


Enyas tur.....hon syns knappt i gräset lilla raketdamen....


Nu väntar några dagar ledigt för mig eftersom jag jobbat en hel del extra i och med övernattningarna med jobbet i helgen samt veckan innan. Jag är ledig ända fram till tisdag då jag jobbar em..... känns riktigt lyxigt och faktiskt ganska välbehövligt!Energigivande promenader :)

Jag måste säga att hösten kom fort, från en dag till en annan känns det som.. men åh vad jag tycker det är härligt med dessa klara, friska, vackra, soliga dagar som vi fått njuta av nu ett par dagar. Såna här riktigt fina dagar med höstens skapra ljus, vackra kontraster och värmande solstrålar i den lite kyligare luften är som balsam för stressade själar, iallafall för mig. Jag har jobbat em/kväll nu tisdag och onsdag så förmiddagerna har spenderats med hundarna och det har verkligen varit energigivande. 

I tisdags blev det spår med Ina ihop med Jeanette och hennes brudar. Ina gick som en raket trots att det var länge sedan vi spårat och jag fick glatt inse att det är dags att börja försvåra och länga hennes spår, vilket lyxproblem ;) Tyckte överlag att hon kändes lite mer samlad även om hon fortfarande bygger upp en hel del förväntan som hon gärna talar om högt och ljudligt imellanåt. Men hellre en laddad och glad vovve som vill jobba och tycker det är skojjigt än tvärtom.

Igår njöt jag och hundarna av det fina vädret och tog en relativt kravlös buspromenad där vi mest njöt av att vara och samlade energi....  Jag lyckades med bedriften att belöna båda när dom gjorde som jag ville utan att dom gick i spinn mot varandra pga konkurrens (Om jag inte passar Ina brukar hon putta bort Tim som det är annat än godis som förväntas och Tim som gärna undviker konflikter backar då oftast). Jag gjorde så att jag belönade Ina med kamp och under tiden hivade jag iväg en boll till Tim vilket fungerade bra, Tim kunde komma in med bolen utan att Ina försökte sno den och Ina kunde kampa med mig utan att Tim försökte gå imellan.... Tur man har viss simultankapacitet för ibland känns det som om man skulle behöva ett par armar till ;) Just att kunna belöna med lek även i vardagen och inta bara i träning tror jag allt mer på, dock tycker jag det ofta är svårt om jag har med båda hundarna men skam den som ger sig.... jag blev iallafall omåttligt poppis ett tag efter vårt busande så det kändes gött ;)

Nu ska jag snart iväg och jobba och imorgon far jag iväg igen med jobbet över helgen så det blir lite bloggpaus igen här tills jag kommer hem.... är lite mycket jobb just nu så jag kommer sakna juvelerna lite extra.

Lite bilder på busungarna blir det så klart, dom njuter av hösten och jag kan bara konstatera att det inte är lätt att fota glada hundar i skarpt ljus... suddigheten får ni på köpet ;)


RSS 2.0