Inkallning med stor störning

Tim fick följa med till hundklubben på kvällen när jag och husse skulle dit och hjälpa till på en valpkurs. Vi blev ombedda att visa hur en inkallning med korrekt ingång/sättande kan se ut. Inte helt lätt att vara lugn och avslappnad inför nio små söta valpar men det gick riktigt bra. Visserligen gjorde Tim en tjuvstart och övervägde att springa bort till husse men höll sig i skinnet och gjorde ett par fina inkallningar. Han blev lite nervös när några av de lite större valparna började skälla men valde att ta skydd hos mig istället för att gå i försvar vilket måste ses som ett stort framsteg :)

Innan vi åkte hem fick Tim köra en kortare enkel bana på agilityplan, han var jätteduktig och lyssnade bra. Även vippbrädan togs i full fart utan att tveka, härligt!

Full fart
image2
image3


lösspringande getter under platsliggning...duktig vovve :)

Idag gick jag med Tim till valla fritidsområde för att träna lite mitt på dagen då han behöver träna på att hålla fokus på mig trots störningar. Tränade en del linförighet och Tim var väldigt på tårna men för en gångs skull lyckades jag dämpa honom utan att han tappade intresset. Gjorde ett par inkallningar på kort avstånd för att få till fina ingångar, gick kanon! Avslutade med en platsliggning där jag endast gick ifrån 2m  (Tim kopplad då det var så mycket liv och rörelse). Tim låg fint och stilla när det plötsligt brakar till i skogen bakom oss, ut kommer en get farandes och efter en människa som skrikandes sprang och försökte fånga den lösa geten. Därefter kommer ytterligare två tjejer springandes med två getter. Trots tumultet som uppstod låg Tim kvar som ett tänt ljus utan att röra en muskel :)
Detta kändes jätteroligt då Tim inte alls ville ligga kvar på platsliggningen i måndags då det var gruppträning. Det är bara och kämpa på så att han tillslut blir trygg i att ligga var

Välkommen till min nya blogg!

Här kan man läsa om den vita herdehunden Tims träning, vardag och tokigheter.

image2


RSS 2.0