Sökkurs på eftermiddagen

Idag var det sökkurs på eftermiddagen. Vi var inte så många idag, bara fyra ekipage. Tim gick som andra hund och  fick börja med en utplanterad figge vilket gick bra, han kom med rulle och påviset gick i rasande fart (jag höll på att braka in i ett träd men höll mig på fötter). När vi var på påvis gick en annan figge ut så Tim fick testa utan utplantering. Tim blev lite osäker och vände så jag fick kalla in honom ett par gånger och gå fram lite och skicka om. Han tog iallafall rullen när han väl sprang ut. Avslutade med att husse låg bakom en sten och medan jag riktade Tim däråt sprang husse iväg utom synhåll och Tim släpptes på, Jisses vilken fart han fick. Släppte Tim vid sista påviset annars hade jag nog slagit mig sönder och samman, det var inget fel på motivationen då minsann... Jag tycker det är kul att vår instruktör är så påhittig för att få hundarna att verkligen vilja jobba och kämpa för att hitta figgarna, det är väldigt inspirerande att gå en sådan kurs. Tack alla för en trevlig eftermiddag i skogen!

Tim får träna sitt stanna kvar medan jag går bort till gruppen
image681

Påklädning
image682

Var är figgen Tim?
image683

Tim på väg in till mig med rullen
image684

Påvis i flygande fläng
image685

Tim sök!
image686

Primo med rullen i högsta hugg
image678

Tambo ska ut och söka
image679

Söta Vilda ska ut
image680

Besök i djuraffär och på marknad

Igår fick Tim följa med till fyra tassar och stallbutiken för vi behövde lite hundgodis, en klövjeväska och en ny sele. Det blev även köpt tre pipleksaker til Tim att ha vid träning, en extra sökrulle samt grisöron och märgben. Tim passade på att charma personalen lite extra och gosade med några besökare så han var nöjd över all uppmärksamhet. Idag blir det lite sämre kvalite på bilderna då dom är tagna med en mobil...hoppas ni står ut :)

Tim utanför fyra tassar
image671

Inne i stallbutiken
image672

Matte köp mycket godis nu!
image673

Det blev även en promenad till slaka där det var marknad. Nyttig träning för Tim att gå bland massa människor, hundar och saker. Tim var duktig och höll sig lugn. På kvällen fick Tim sällskap av pappas hund Zingo då vi var hundvakt över natten.

Tim charmade en liten kille som passade på att klia honom i örat....myyyysigt
image674

Vilopaus i skuggan på marknaden
image675

image676

Vårigt med färgglada buskar
image677

Grillning med trött matte

Idag har inte Tim fått någon avancerad fysisk träning, pappa var här på eftermiddagen och var hundvakt eftersom jag går så långa dagar på praktiken. När Jonas kom hem gick vi bort och grillade hos pappa. Det blev nyttig pasivitetsträning för Tim att ligga kopplad brevid på tomten och bara ta det lugnt trots att det rörde sig runtomkring med barn på studamattor och annat. Båda Tim och Zingo (pappas vovve) skötte sig utmärkt och var lugna och fina.

Vill ni smaka grillade marshmallows vovvar?
image669

Vadå matte?, jag har inte sölat....hmmm.  Tim hade smält marshmallows runt hela nosen (syns inte på bilden så bra) och jag hittade även en mosad i pälsen på magen...suck...
image670

Joggat med husse

Idag var husse så duktig så han tog och joggade ett varv i spåret (2,5km) med Tim....eller som husse utryckte det...85 kilometer ungefär....fast det kanske är så det känns när man inte är van att jogga :) Hoppas bara att det håller i sig så att han forsätter jogga ett par gånger i veckan framöver. Skulle vara bra för både husse och Tim. Själv har jag bara tagit det lugnt sen jag kom hem förutom en kort promenad med Tim, hade ingen ork kvar efter en lång dag på praktiken...Zzzzz... Hopaps jag ska orka lite mer imorgon, det är ju underbart ute i det här vädret.

Tim balanserar på en stock
image668

Budföring och backträning...pust...

Ikväll åkte vi med Tim till en gammal igenväxt grusgrop där Tim fick skritta nedför backar och springa uppför ett par gånger. Vi gjorde även 4 längre budföringar på ca 300 meter imellan oss så Tim sprang ca 1200 meter sammanlagt. För att Tim skulle få använda huvudet lite och inte bara kroppen så fick han  bära med sig en dummie som han lämnade vid varje budföring. Tim var kanonduktig och jobbade på bra, han vart ganska trött men återhämtade sig fort när han fick en kort paus och lite vatten. Vi avslutade med en promenad med lek och bus. Jag bävar för om jag ska kunna jogga med Tim, min kondis är verkligen usel när det gäller att springa och jag tycker det är tråkigt att jogga. Jag undrar om jag kommer att lyckas få Tim nåt trött om jag ska springa, jag tror snarare att jag kommer vara helt slut innan Tim ens fått igång flåset... Får fjäska och se om inte husse vill börja jogga lite med Tim, han är ju än gammal orienterare.

Tim på väg till husse vid en budföring
image661

Duktiga Tim har full fart  till husse med dummien
image663

Husse försöker gömma sig bakom ett träd...gick inte så bra...
image664

Tittut!
image665

Matte jag vet att du har magfickorna fulla med gottis!
image666

Vackert med alla vitsippor
image667


Sökkurs i strålande väder

Idag var det dags för sökkurs igen. Jag blev utskjutsad lite tidigare och när vi kom dit var instruktören redan på plats. Tim fick springa av sig lite med instruktörens fina tik Rexi, jisses vad snabb hon är....

Tim och Rexi
image650


Tyckte alla hundar jobbade på bra på det stora hela och vi fick en ny medlem i gruppen, en tjej med två hoffar.
Idag försökte jag mig på att ha lite bättre koll på Tim vilket gjorde att han blev lite dämpad...fösta figgen gick kanon med rulle och allt men sen blev han lite osäker och tappade rullen i skogen. Tim blev trött idag så vi har fått order om att börja konditionsträna...Jag får försöka ta tag i det ordentligt...hmmm, jag som avskyr att springa... Funderar på backträning och intervallträning (långa budföringar) samt muskelbyggande promenader i lite svårare terräng/skog.

Instruktören Kicki med sina två juveler
image651

Gruppens nya medlem med en av sina hoffar (jag är värdelös på namn...)
image652

Åke kollar efter figgen
image653

Koncentrerade...
image654

Det är tråkigt att vara lydig och ligga och vänta i sökskogen....
image655

Var är figgen Tim?
image656

På kvällen straxt efter att jag kommit hem från söket tog jag och husse en promenad med Tim på ca 1½ timme i en jättestor tom hage på Tinnerö. Tim fick gå lös och sprang omkring och hade skoj. Det var verkligen undervart väder och väldigt vackert ljus... Nu sover Tim sött efter en heldag med sök och bus i skogen.

Är väl bäst att jogga lite då så vi gör som instruktören säger...pust...stånk....
image657

Puss matte!
image658

Weeee....
image659

Över stock och sten...
image660


Jag tror min hund är en känguru.....

Tim har ju en ganska egen stil när han hoppar i vattnet, jag börjar så smått förstå att han hos en del har smeknamnet den vita kängurun...tycker han är rätt charmig faktiskt.

Känguru?
image643

Attack!
image644

Tjohoo...
image642

Fokuserad...
image645

Det här med kroppskontroll är inte lätt...
image646

Vart tog hunden vägen?
image647

Där är han!
image649


Badat igår igen

Igår åkte vi och badade med Tim, pappa och hans hund Zingo var med. Vi lät hundarna bada i omgångar eftersom Zingo har en gammal skada och varit lite småstel till och från och det kan gå rätt vilt till när grabbarna grus busar. Tim mår bara bra av att träna passivitet även när lekkompisen är med, även om han säkert inte håller med. Passade även på att träna några steg fritt följ med Tim, han var väldigt kontaktsökande...mycket kan man göra för att få bada med en kul leksak. Tim tvekade inte det minsta idag utan simmade på bra och hämtade in leksaken....det var full fart även från början, Kanske har han lyssnat på Sigges kloka ord om att bada med full fart från början.

Pappa med sin hund Zingo som fick bada först
image634

Zingo på väg och simma...han tar lite mer kontrollerade hopp ut än Tim
image635

Matte bus då!
image639

Men matte kasta då...Tim är otålig....
image636

Tim simmar lugnt och fint
image637

Ett monster?...Näää bara en galen Tim...
image638

Tränar lite fritt följ
image640

Fy på mig som tittar ner....
image641

kursdags på Bk igen

Idag var det dags för kurs igen, tränade platsliggning, sitt stanna kvar, inkallning samt promenera utan att dra. Tim var väldigt borta idag, inte dum på något sätt men lite "flummig". Han ville bara nosa och strosa runt och det var svårt att få kontakt några längre stunder. Inkallning gick dock kanon med bollbelöning och sitt stanna kvar, dock flyttade han tassar vid platsliggning och nosade i gräset. Tim fick vara med vid fikat och teorin och då skötte han sig iallafall kanon, låg snällt hos mig trots flera hundar som nosade på honom och for runt. Tim var inte speciellt gruffig eller så idag så det var iallafall positivt även om han var lite seg och verkade gå i sin egen lilla värld.

Hallå??? Kontakt??? Så här intresserad var Tim en stor del av träningen idag...suck...
image629

Små glimtar av kontakt fick vi till imellanåt
image630

Platsliggning
image631

Platsliggning i en några dar gammal tävlingsruta (massa lockande dofter)
image632

Sitt stanna kvar
image633

Film på årets första dopp (från i måndags)

Tycker Tim har ganska rolig stil när han skuttar ut för att sedan simma till pinnar och dylikt, lägger in en film från precis i början av årets första riktiga bad. Tim är alltid lite feg precis i början (se filmen), sen får han tokryck och slänger sig i med mer fart. Han simmade ju längre sträckor efteråt och även utan att hämta något bara för att det var mysigt.


Annars idag har det inte blivit mycket gjort med Tim, när jag kom hem på eftermiddagen hade jag världens huvudvärk så vi har mest legat och gosat. Fy vad Tim fäller nu, man kan tro att vi aldrig städar här hemma. Har precis bäddat rent i sängen men det ser redan ut som om vi odlar hundpäls, suck....

Bus och lättsammate träning (film)

Lägger in en film från i måndags där det blev lite lättare kontaktträning/bus vid sjön innan Tim fick bada. Hade egentligen tänkt att försöka träna lite seriöst med honom i olika uppdelade moment men orkade inte riktigt, är så trött just nu eftersom jag har fullt upp med plugg och praktik.

Årets första simtur

Idag for vi iväg till en konstgjord sjö (ett vattenfyllt grustag) där vi brukar låta Tim bada ibland. Tim var överlycklig över att få ta årets första simtur. Passade på att träna lite enklare fritt följ/ inkallning eftersom jag då kunde uttnytja värdens bästa belöning enligt Tim (att få bada). Tror det var skönt för Tim att få göra nåt annat idag eftersom han verkar genomgå någon spännande hormonperiod eller nåt. Annars har det inte hänt så mycket  för Tim då jag var rätt mör efter en tuff dag på praktiken. Ska bli skönt att sova, fast risken är att jag får dela säng med en blöt och sandig "vit" trollunge...

Vatten!!!!!
image619

Tim njuter i vattnet
image623

Jag blev blöt...bläää...
image624

Tjohooo...vatten är kul!
image625

Magplask....
image626

Tim hittade en fin pinne
image627

Mattes blöta trollunge är ganska söt
image628

Samträning i solen

Idag promenerade jag med Tim till "Frittfölj" där det var samträning. Det tog ca 45 minuter att gå dit, så Tim fick göra av med lite energi. Det märks att Tim börjat lyssna bättre och bli lugnare bland andra hundar sen jag blivit mer nogrann. Han gjorde ett utfall precis när vi kom till klubben men avbröt sig tvärt när jag sa till (bröt), skönt. Märkte att Tim var mer lyhörd idag och höll koll på mig samt verkade lita mer på att jag skyddar honom om det behövs mot andra hundar. Jag är lite chockad över hur stor skillnad det är på Tim sen brytkommando testades i fredags så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Tim fick vara kopplad lite i början när vi skulle gå slalom mellan hundarna och träna möten, därefter fick han träna sitt, ligg stanna kvar med koppel. Tim brydde sig inte så mycket om de andra hundarna så jag valde att jobba en del med honom lös med undanstoppat koppel. Vi tränade fotgående, hundmöten, sitt stanna kvar/ inkallning, hopp samt platsliggning med annan hund samt i grupp med störning. Tim var så duktig så, höll sig hos mig och var lugn och sansad trots att han gick lös, jättekul! Idag var det en hund där som Tim tidigare haft väldigt svårt med (han gillar inte Tim ) och Tim klarade av att ligga lös ett par meter ifrån honom.

Passade även på att träna lite fasthållande samt hämtande av apporten, vid ett tillfälle stack Tim mot två hundar som busade (troligtvis för att han jobbade en bit ifrån mig). Jag sprang iallafall efter och då bröt han och la sig ner på kommando. Därefter gick vi lite längre bort och fortsatte med apporteringen, Tim var lite osäker först men sen släppte det så jag kunde avsluta på ett bra sätt med honom lös och bus med bollen.

Tim fick även vara med vid fikat idag samtidigt som det var en till hund där, nyttig passivitetsträning. Vi fick skjuts hem av snälla Tessan sen så vi slapp gå. Tim var rejält trött i huvudet när vi kom hem och nu sover han gott. Det känns verkligen kul när det funkar sähär bra.

Platsliggning i koppel i början av träningen (terriern bakom har Tim haft svårt för)
image601

Hopp över hinder
image602

Klättra på "gallergolv"
image603

Stor och liten...platsliggning brevid Tessans putt Acke
image608

Tim ligger fint trots olika störningar och rörelse
image609

Ställande
image610

Tim har fin kontakt med mig (men sitter toksnett)
image611

Platsliggning med stor störning i grupp
image612

Min duktiga kille!
image613

Tränar fasthållande av apporten även när jag går iväg en bit
image616

Fasthållande med stor störning bakom av människor/hundar (Tim lite osäker men duktig)
image617

Tim på väg in med apporten, här var vi en bit ifrån de andra och han blev säkrare
image618


Hormonstinn Timse och brytkommando

Igår började jag lära in ett brytkommando/nödkommando på Tim. Han reagerade kraftigare än vad jag trodde så jag hoppas att det kommer att fungera i de situationer där de kan tänkas behövas, exempelvis om han försöker jaga vilt eller om han försöker ta sig till en annan hund i fel läge etc. Jag har ju tränat mycket inkallning med Tim där han alltid får massor med belöning men i vissa fall där störningen är för stor räcker inte min belöning till hur rolig jag än försöker vara och då kan det vara bra att ha ett nödkommando (skrämsel) att ta till. Det handlar inte om att jag vill vara elak mot min hund eller så men i vissa fall föredrar jag att säga till ordentligt än gång än att tjata och bråka utan att det ger något, framförallt i situationer där Tim egentligen vet vad som gäller men gärna försöker tänja på gränserna.

Har även märkt att Tim har en massa hormoner i kroppen just nu (vårkänslor?), han testar en del och det gäller att vara nogrann och konsekvent i alla lägen. Tim har även så smått börjat ifrågasätta rangordningen mellan honom  och pappas hund Zingo som är ett år äldre, hittils vågar han inte försöka klättra helt men det blir att hålla koll och se hur det utvecklas. Idag var pappa och Zingo på besök så då valde jag att gå in och bryta Tim när han var för jobbig mot Zingo. Annars har det inte hänt så mycket idag, det har regnat som spön i backen och jag har mest roat mig med plugg. Nu ligger Tim och smaskar på ett tuggben, han ska ju också få lördagsgott.

Myser i sängen
image591


Apportering och kurs på Linköpings BK

Idag var husse hemma på lunchen och apporterade lite med Tim, det blev dirigeringsträning med två olika dummies. Tim hade tydligen varit jätteduktig så det lät bra.

Tim sitter kvar efter att ha hämtat in dummien
image584

Mina dummies!! Stolt Tim...
 image585

Ikväll var det dags för fortsättningskurs på brukshundsklubben igen. Vi fick träna sitt stanna kvar med och utan störning, fartfylld inkallning där målet var att få det så roligt som möjligt att komma till föraren, hantering/tandvisning med nya människor samt gå fint mellan andra hundar. Tim hade svårt att koncentrera sig vid sitt stanna kvar, annars gick det ok. Tim var lite rastlös och pipig och började rulla i gräset när han hade tråkigt. Tycker vi tränat massor med passivitet men det är tydligt att vi behöver träna ännu mer på att bara vara still/göra ingenting. Det var två nya hundar med idag så Tim gruffade lite precis när dom kom men slutade när jag sa åt honom samt gav honom en uppgift. Det känns ändå bra att Tim inte bryr sig så mycket om de andra hundarna, det går ju ändå att få kontakt med honom och han var riktigt duktig när vi skulle passera igenom de andra hundarna som stod på båda sidor av en stig.

Vad ska vi göra nu då matte?
image586

Försöker få lite kontakt innan kursen börjar
image587

Skitgris! Tim är delvis lertäckt efter att har rullat sig i gräset mellan övningarna...
image588

I skogen blev det träning att gå fint/sitta still mellan hundarna
image589

Här ska vi straxt passera alla hundar
image590

Lite lydnadsträning i tråkväder...

Körde lite lydnad med Tim här hemma på eftermiddagen, det blev fokus på att börja få till ställandet ute, lite platsliggning, linförighet samt någon inkallning. Eftersom det var en del folk och hundar ute fick Tim vara kopplad mellan momenten och jag hade svårt att släppa kollen av omgivningen vilket påverkade vår koncentration. Jag litar ju tyvärr inte helt på att Tim stannar hos mig om det kommer en annan hund för nära eftersom han tidigare blivit påflugen här hemma sammanlagt vid tre olika tillfällen när han varit kopplad vilket påverkat Tim lite (och även mig tyvärr). Iallafall så gick träningen skapligt, Tim var lite seg vid sättandet vid linförigheten samt pep lite vid platsliggning annars var han trevlig. Ställanden går sakta frammåt men Tim har verkligen ingen koll på framtassarna, står hur som helst i total obalans...får väl vara glad att han iallafall sakta börjar inse att han ska vara still. Tim avslutade med en klockren inkallning samt ett fint läggande under gång så det kändes bra iallafall. Tog några kort med mobilen, därav kvaliten....gjorde dem svartvita då de blev så enormt överexponerade. Imorgon är det dags för kurs igen, ska bli intressant och se om Tim sköter sig igen bland de andra hundarna.

Platsliggning
image581

Ställande
image582

Titta matte vad fin min belöningsboll är!
image583


Ställande med klicker

Idag har det inte hänt så mycket, jag var ganska trött och slut när jag kom hem så husse har tagit promenaderna idag. Tim har haft lite svårt för ställande under gång så vi har börjat om lite med de momentet, klickertränade lite ställanden inomhus nu på kvällen och det gick riktigt bra. Efter ett tag började Tim fatta lite vad han skulle göra så jag bröt när han var som mest fokuserad för att inte trötta ut honom. Blir till att träna lite till inomhus och sen börja i lättare miljö utomhus så hoppas jag att vi får ordning på det så att Tim blir säkrare och förstår vad jag vill.

Gonatt!
image580

Härlig kvällspromenad på Tinnerö

Inspirerad av det härliga vädret ikväll blev det en nästan 2 timmar lång promenad bortåt Tinnerö. Tim fick gå lös mestadels och roade sig med att bada i en bäck, rejsa på ett stort fält och strosa runt i skogen. Tim stack efter ett rådjur i skogen, dock vände han  när han insåg att matte blev riktigt arg. Jag kopplade upp Tim en bit och lite senare såg vi 5 till rådjur som kom från ett fält och  skuttade förbi oss knappt 3 meter framför oss, en mäktig syn måste jag säga. Kommenderade Tim att ligga medan rådjuren sprang förbi och det fungerade. Därefter fick Tim gå lös igen. Tim hörde även en fasan som han stack efter, dock måste den varit långt bort för jag såg den aldrig. Jag satte av efter Tim som blev jätteförvånad  och tvärt bröt sin jakt, därefter höll han sig i skinnet och var nära mig med bra kontakt. Jag hoppas verkligen att det bet så att Tim inte fortsätter försöka jaga djur, fortsätter han får jag ta fram långlinan ett tag och pränta in ett bättre brytkommando. Jag tror att Tim vill valla dem för han visar inga tecken på att försöka få tag i dem om han kommer nära. Nåväl, resterande del av promenaden var underbar och föflöt utan några incidenter. Tim fick ett märgben när vi kom hem och nu sover han som en stock helt utslagen på sidan.

Jippie, äntligen lite vatten att bada i!
image574

Tim var väldigt nöjd över att få plaska lite
image575

Tim får ett tokryck etfer att ha badat...tjohooo...
image576

Vackert ljus på kvällen
image577

Solen höll på att gå ner när vi gick i skogen
image578

Skymmning på fältet
image579Apportering och mys i skogen

For iväg med Tim och husse för att träna lite samt bara vara i skogen en stund. Husse var lite seg så han satt mest och tog det lugnt samt fotade lite. Tränade lite apportering med dummies och dirigering med Tim, han var lite osäker, märks att det var länge sedan sist. Tim uppförde sig lite knasigt ett tag i skogen, vet inte om det gått något djur där eller så för han var väldigt låg och krypig. Det släppte dock efter ett tag så vi sysselsatte oss med lite godisträd och trixträning som sitta fint, slalom, kryp och snurra runt. Tim ser rätt rolig ut ibland, han har inte riktigt koll på benen i alla lägen när vi tränar trix. Vi blev överraskade av en hund idag, Jag och Tim var fullt upptagna vid ett godisträd och hör bara plötsligt bakom oss "är det en hane eller en tik", vänder mig då om och ser karl med en stor borzoihanne ett par meter ifrån oss. Jag fick fatt i Tims halsband och satte honom medan de fick passera så ingen skada skedd, men vad förvånade vi blev....vi var verkligen helt distraherade av det vi höll på med och märkte inget annat... Man kan ju tycka att Tim borde hört att det kom en hund, men det kanske var viktigare med godisträd.

Tim på väg in med en dummie
image568

Ska precis belöna Tim med lite gott
image569

Tim ska precis gripa en högerkastad  dummie
image570

Vilopaus och mys i skogen
image571

Puss matte!
image572

Detta kort togs av mig liggandes på mage för att försöka få till ett porträttfoto, inte lätt...
image573


Seg dag i solen

Idag har husse varit lite sjuk och jag var iväg på fm och pluggade så det har inte hänt speciellt mycket idag för Tim. Vi satt ute ett tag på em i solen och fikade samt gick en sväng och hälsade på min pappa och hans hund Zingo. Kan inte skryta med någor kul träning eller så utan en allmänt seg dag. Tim verkare lite trött efter gårdagens kurs, det blev ju mycket intryck och passivitetsträning och det tar på krafterna om man är en sprallig vit torped....

Tim ute vid förrådet där jag brukar sitta och fika ibland i solen
image565

Tim fick sällskap av vår ena katt "Anton"
image566

Mattes älskling!
image567

Börjat ny hundkurs på brukshundsklubben

Jag har varit sjuk ett par dagar så Tim har inte gjort nåt vettigt fram till idag utom att agera värmedyna åt mig. Nu står jag iallafall på benen igen så ikväll bar det av till brukshundsklubben där vi var anmälda till en fortsättningskurs (typ vardagslydnad). Tim var den äldsta hunden där och egentligen kan ju Tim en del grundlydnad men han behöver lära sig att slappna av/ träna passivitet bland andra hundar samt lyssna i lägen där det är mycket stimuli. Eftersom vi inte gått på bruks tidigare blev det en helt ny miljö för Tim och jag var lite rädd att han skulle gå i spinn helt och tokstressa. Han var faktiskt riktigt duktig, visserligen hade han lite svårt att inte bry sig om husse samt att koppla av men det gick ändå över förväntan. Han brydde sig inte speciellt mycket om de andra hundarna, däremot la han sig när han var uttråkad och rullade runt i gräset, gissa om han blev snygg med lera och gräsfläckar överallt....
Det blev lite träning i form av hälsa på människa med hunden lugn, gå med kontakt mellan de andra hundarna, sitt stanna kvar på kort avstånd samt motivationsinkallning där vi fick gömma oss i skogen. Tim utförde allt bra och jag är nöjd även om han ylade lite när han tyckte det var långtåkigt. Efteråt var det fika och teori, Tim fick följa med in och träna passivitet bland de andra människorna samt ett par hundar. Enormt nyttigt för Tim som lätt går upp i varv.

Här står vi och lyssnar på instruktören i början av kurstillfället
image559

Här har vi precis gått runt mellan de andra hundarna, Tim har bra kontakt
image560

Tränar hälsning med Tim liggande
image561

Här håller instruktören i Tim vid motivationsinkallningen där jag springer in i skogen
image562

Belöning och bus med bollen efter inkallning
image563

Kolla matte vad fint jag kan gå trots hundar och ny miljö!
image564


Bloggen igång igen!

Nu hoppas jag att allt ska fungera på bloggen här igen, tack alla som sagt till om problem med att lämna kommentarer och liknande. Eftersom jag inte kunnat blogga börjar jag med en sammanfattning av de senaste dagarna, det blir en hel del bilder.... 

I söndags hade vi ingen sökkurs så vi åkte ut själva så Tim fick träna på att hämta sökrullen med en ny figurant, en kompis till mig som Tim känner sen innan. Vi körde fyra korta motivationsskick med rulle och påvis, bara för att förstärka själva tagandet av rullen. Tim var kanonduktig! Tog rullen direkt och lämnade den till och med i min hand vid två av tillfällena. Påviset gick i flygande fläng, figgen utgjorde en ganska stark motivation för Tim så då tvekade han inte det minsta, kul!

Tim spanar efter figgen Anna när hon gömmer sig
image542

Full fart ut
image543

Full rulle in med rullen
image544


Påvis

image545

På väg tillbaka efter att ha hittat figgen
image546

Efteråt blev det lite lek och bus, godisträd och balansövningar. Här kör vi slalom mellan benen
image547

Inte lätt med stor hund
image548

Igår mådde jag rätt kass på dagen men piggnade till lite på kvällen så då åkte vi ut till Klubbarp för att vara med på gruppträningen. Tim var riktigt duktig och klarade både inkallning, platsliggning mm i grupp. Vid ett tillfälle försökte en  yngre hanhund som var lös gå fram till Tim  men jag lyckades avstyra det vilket gjorde att Tim slappnade av ytterligare lite, bra om han kan lita på att jag skyddar honom även på lydnasplanen.

Efteråt passade jag på att göra en agilitybana som Tim fick gå två gånger, han var riktigt duktig. Det märks att det var ett tag sen han körde agility för han var väldigt fokuserad och tyckte det var kul. Han brydde sig inte alls om de andra hundarna en bit bort. Vi kör ju bara agility som en kul grej och därför håller vi ju inte så hög fart i hindern men Tim överraskade mig med att gå riktigt fort och stadigt i slalomet så det var kul.

Gruppträning
image549

Sitt stanna kvar i grupp
image550

Inkallning av alla hundar samtidigt, Tim jätteduktig
image551

Agilityträning...slalomet
image552


"Gungan"
image553

Balansbommen tycker Tim är lite läskig
image554

Trångt i däcket om man är stor....
image555

Långhopp
image556

A-hindret tycker Tim är kul
image557

Tim på väg in i en hoppkombination
image558


RSS 2.0