Veterinärbesök...bara början?

Idag var det dags för veterinärbesöket på Norsholm. Arne som veterinären hette kände igenom höfter och rygg samt kollade hur Tim rörde sig. Underökningen visade att Tim verkade mer stel i ländryggen än höfterna och undvek vissa belastande rörelser men det var svårt att säga vad som var smärtsamt eller inte för Tim eftersom han kör på av ren vilja ofta. Veterinären höll med mig om att Tim var väl omusklad över bakpartiet med tanke på hur mycket han rör sig. Vi fick tid nästa vecka på onsdag för ryggröntgen i olika vinklar och vidare utredning av Tims ländrygg. Tim skulle aktiveras normalt men undivka hög fysisk belastning på bakpartiet (ex hopp, mycket tvära kast) så länge. Efter veterinärbesöket ringde jag Kicki som bjöd in oss på nybakt fika, mums! Skönt att få prata av sig lite för tyvärr har jag en obehanglig känsla i att Tim är stel i ländryggen (är rädd att kotorna tagit stryk) samtidigt som det ska bli skönt att få honom undersökt ordentligt.

På kvällen var jag med när Kicki hade stadspromenad på valpkursen, skönt att få nåt annat än Tim att tänka på en stund. Valparna var gudomligt söta och jätteduktiga i den nya miljön.

Nere vid stationen med valparna

Fartfylld sökkurs

Ikväll var det dags för sökkurs igen. Vi var bara tre ekipage idag, först ut var lagottona (Primo och sen Tambo) och sist Tim. Hundarna var duktiga överlag idag även om Tambo hade lite spring i benen till och från. Idag var Tim verkligen jätteduktig, han fick börja med två figgar som vi var med och planterade ut och därefter en närplacerad figge som gick ut när vi inte såg. Tim hade full fart idag och tog rullen jättefint och säkert, det märktes att han visste vad som väntades av honom idag för sån här fart och fokus ut till figgarna har han nog aldrig haft. Påvisen gick i sån fart så jag tappade honom innan vi var framme så det var väl inte så bra  men hellre det än en hund som inte vill gå ut. Lite av Tims extra driv idag kan ju bero på att vi tagit det lite extra lungt nu innan vererinärbesöket. Det märks att han inte klarar av att ta det lugnt för många dagar, han är verkligen en hund som gillar att jobba både fysiskt och psykiskt. Tyckte han rörde sig lite stelt i traven några steg efter söket men jag vet inte om det är inbillning eller inte för han verkade helt ok när vi kom hem.

Inget är som väntans tider...Tim ligger och väntar på sin tur.


Kanonkulan Primo kommer med rullen


Sprintern Tambo på väg in med rullen


Tim hade brått ut till figgen idag!


Full fart med rullen i högsta hugg


På väg in med figgen och en väldigt ivrig Tim

Tim provat blodspår

Igår på kvällen åkte vi och träffade Kicki med sina schäferjuveler i skogen för lite spår. Kicki la ett spår med blod i till Tim vilket han aldrig gått förut. Han var lite fundersam och lite virrig till och från då det både var blod och ny spårläggare. Bitvis samlade han sig och gick riktigt fint och arbetade metodiskt med låg nos. Det roligaste var att se vilken skilnad det blev på Tims fart, jag brukar ju ha svårt att bromsa honom i spåret men igår va det så mycket nytt att han gick väldigt mycket långsammare. Det var kul att se hur fint Kickis schäfrar jobbar i spåret och hur olika dom löser sina uppgifter, väldigt nyttigt att se lite mer erfarna hundar i spåret. Tyckte Tim verkade röra sig bättre igår och var pigg och alert, visserligen så var det ju svalare och han hade vilar hela dagen så det kanske berodde på det. Ska bli skönt och få honom undersökt oavsett om dom hittar något eller inte så att man vet.

Tack Kicki för trevligt spårsällskap :)

Tim ivrig på väg till spåret


Tim luktar fundersamt på en blodfläck...

Seg dag i värmen

Idag har det inte varit mycket aktivitet i värmen. Min "förkylning"  har tagit faret igen så nu snorar jag och hostar men hoppas att det innebär att jag får ut skiten ur kroppen snart. Husse åkte iväg till en skog här i närheten med fina stigar i så att Tim fick stosa omkring lös och ha det bra ett tag. Tim fick  en vilodag igår eftersom han blev så slut efter söket i tisdags så idag började han pocka på aktivitet igen genom att komma bärandes på olika leksaker som han la i mitt knä.  Jag gav mig ut till en gräsmatta här brevid en stund och tränade lite att få Tim och gå och ställa sig på en target som utgjordes av ett blått plastlock. Han fick även träna lite fasthållande av apporten vilket gick bra.

Har fått tid för undersökning och ev ny höftröntgen av Tim i Norsholm nästa torsdag kl 14:00. Lika bra att kolla upp honom ordentligt eftersom jag tycker att det är så svårt att se om och i såna fall hur mycket han har ont. Idag tyckte jag han rörde sig väldigt fritt och kändes mindre spänd över korset men jag tycker fortfarande han springer lite konstigt med höger bakben till och från men det är svårt att veta vad som är inbillning eller inte och hur mycket han lyckas dölja för mig bara för att han tycker att det mesta man gör är så kul.

Min älskade skrutt!

Tim har ont :(

Idag var det dags för sökkurs, det var lite manfall så det vara bara tre hundar idag. Var kul att träffa alla igen. Alla hundar var duktiga och jobbade på även om både Tim och Tambo sprang och drack vatten i ett vattenhål som var lite för lockande, bushundar... Tim fick tre figgar, först en djup figge som vi gick och planterade ut, sen en redan utlad vilket fungerade kanon, man riktigt såg hur Tim visade att han hade vittring. Därefter fick han en som vi följde ut igen och då var han rejält trött och släppte rullen lite för tidigt. Tim var inte riktigt sig själv idag, blev trött väldigt fort och var lite seg. Kollade igenom honom tillsammans med instruktören och han rör sig skapligt men jag tycker han "kniper lite" i traven och han reagerar i muskulaturen över korset/höger höft. Han visar tydligt att han har smärta och jag känner mig smått dum som inte riktigt velat "se detta" innan. Tim har ju inte velat göra lägganden riktigt och jag har ju tyckt att han varit seg i sättandena i lydnaden. Troligt är väl att det har berott på smärta men att jag inte upptäckt det eftersom Tim kämpar på så gott han kan. Tim är ju röntgad med en d-höft på höger sida (c på vänster) och risken är ju att det är detta som börjar visa sig. Ska ringa till Norsholm imorgon och be om en tid så att de får titta på honom. Känns lite jobbigt just nu, man vill ju alltid att ens djur ska må bra och vara smärtfria, det är svårt när man inte vet hur ont dom har eller hur mycket Tim visar.

Trött matte och Tim efter att ha planterat ut första figgen

Lydnadsträning med massiv störning och jättestolt matte

Idag fick Tim leka med pappas hund Zingo i skogen ett tag för vi skulle kolla om det kommit någon svamp ännu vilket vi inte såg, dock blev det lite hallonplockning och Tim passade på att plaska i alla fina lergropar som finns där. På eftermiddagen åkte vi en sväng till klubbarp för att vara med på deras måndagsträning då Tim inte varit där på jättelänge och han behöver störningstränas. Det var ett helt gäng med hundar med idag så Tim hade en hel del att titta på. Jag hade Tim kopplad de fem första minuterna men sen åkte kopplet av och jag jobbade med Tim lös resterande tid. Vi fick träna sedvanligt fotgående, läggande, ställande och inkallnig samt även med olika störningar då hundarna kallades in i omgångar mellan varandra, vi fick gå tätt tätt i par bitvis mm. Måste säga att Tim var såå duktig, han tyckte det var lite jobbigt när det blev för trångt mellan de andra hundarna men klarade det över förväntan med stöttning av mig. Det ända vi inte gjorde helt var läggande under gång bland alla hundar (jag stannade och la honom som en vanlig platsliggning istället) eftersom vi har haft en del problem med de momentet.  Det kände så skönt att det flöt på idag, att jag kunde jobba med Tim lös trots alla hundar i närheten och han kändes så lugn och fin. Är faktiskt riktigt stolt över min trollunge, han kan ju när det väl klaffar mellan oss :) Tim fick avsluta med att ta några hinder på agilityplanen vilket gick bra, han tycker ju att det är kul och det blir lite mer fritt och fartfyllt efter all koncentration på lydnadsplanen eftersom vi enbart gör det på en lättsam nivå. Det märks på Tim att det var mycket intryck för honom idag och ganska höga krav på träningen för han har sovit som en stock sen vi kom hem.

Mycket folk på gruppträningen


Tim tyckte det var lite läskigt att sitta mitt bland alla hundar först


Tim ligger snällt medan jag fumlar med alla saker


Fritt följ och halter
Inkallning mellan hundarna, Tim har full fart


Platsliggning medan alla förare går runt


Salom på agilityplan


"gungan"


Hopp!

Lite sökträning

Igår hade vi bestämt träff med Git och Håkan i "sök" skogen. Tim och Åke fick springa lösa och leka medan vi trampade ruta. Tim fick två figgar som han fick se när dom gömde sig, först Git som han haft som figge förut och sen Håkan som var ny som figge. Tim tappade rullen på första långa skicket men tog upp den igen och kom med den, andra skicket gick kanon, Tim ut som ett skott och in med rullen. Vi avslutade med en kort motivation med lek och bus som avslut. Åke fick gå ett långt skick som gick bra, sen avslutade vi med en motivation där han fick kamprullen som belöning. Det märks att det var ett tag sen vi körde sök, dom vare bra trötta killarna. Quincy som aldrig vart med på sök fick prova att springa ut till Håkan som sprang och gömde sig bakom en stor gran och sen även till Git, hon var jätteduktig och tyckte det var kul. Efteråt fick Tim och Åke vara med vid fikat, tycker dom skötte sig riktigt bra, var lugna och låg snällt.

Tim på väg in med rullen


Här har vi varit på påvis och ska gå in med figgen


Åke i full fart in med rullen


Quincy spanar efter husse


Är det det här som kallas att kissa i kors?


Idag har det inte hänt mycket för Tims del utan det har varit en lugn dag då det mer eller mindre ösregnat ute hela dagen. Blir nog en lugn kväll också skulle jag tro, nu ska jag baka kanelbullar, mums!

Full fart hela dagen...pust...

Idag har det varit full fart, på förmiddagen var jag ute och tränade lydnad med Tim medan pappa fotade lite. Tim var väldigt motiverad, alert och trevlig idag. Vi tränade en del vändningar och det märks att Tim inte riktigt hinner med att läsa mig då han halkar efter eller tränger i vändningarna trots att han kämpar på bra. När jag väl koncentrerar mig på att planera min väg, vara tydlig och inte "springa runt"  i vändningarna utan ge Tim en chans att hinna med så är han faktiskt riktigt duktig. Vi behöver bara få lite bättre kroppskontroll tillsammans. Ställandet gick ok idag förutom att jag gör dubbelkommando, vilket syntes tydligt när jag kollade igenom bilderna. Jag såg även att jag rör mig väldigt konstigt med benen ("spatserar") vid läggande under gång vilket kanske kan förklara varför Tim blir så osäker och inte förstår vad jag vill. Annars är jag väldigt nöjd över Tim idag, han kämpade verkligen och gjprde så gott han kunde, de tabbar som blev på träninge var heöt och hållet mitt fel.

Tim ser smått galen ut...


Fritt följ


Inkallning


Kolla matte vilken kontakt jag kan ha, ge mig godis!


oj, oj, oj....Jag gör dubbelkommando med handen på hög nivå vid ställandet


tur han stanna iallafall...


Vid lunchtid åkte vi till husses mormor och åt middag vilket Tim tyckte var jättemysigt eftersom hon alltid har lite extra gottis till honom. Vi blev kvar ganska länge och när vi kom hem tog jag, husse och Tim en långpromenad på Tinnerö eklandskap. Tim gick lös och skötte sig utmärkt ända tills var nästan framme vid bilen, då tvärnitade han och slängde sig med huvudet före i en komocka...urk! Det var bara att ställa sig och bada honom när vi kom hem vilket inte är jättekul då Tim tycker det är jättetrist att duschas och det tar sin lilla tid. Ren och fin blev han iallafall och jag blev helt slut så nu väntar snart kudden.

Spår och lite annat i skogen

Idag hade jag bestämt att träffa Tessan och hennes pälsbollar i skogen för att låta Tim och Acke spåra. Jonas la ett ganska långt och krokigt spår till Tim med en spårapport. Medan spåren fick ligga till sig passade vi på och fika och trampa upp en ruta så att Primo och Tim fick köra lite uppletande. Tim var väldigt virrig men hittade första grejjen men sen blev han väldigt okoncentrerad och osäker så jag bad Tessan gå ut och leka/droppa en sak så att Tim såg, då stack han ut men tog ändå inte saken först men tillslut så hämtade han den iallafall så det blev ett ok slut. Får nog börja om lite med uppletandet på honom då han verkar väldigt osäker på vad han ska göra. Spåret gick sådär, Tim var lite fladdrig, troligtvis för att det blåste en hel del. Han markerade iallafall spårapporten genom att lyfta upp den men jag höll på att missa det först gå jag höll på att trassla med linan. Jonas filmade spåret så jag ska kika på det sen och klura lite på vad som var bra/dåligt mm. Tränade även lite gripanden och ingångar med apporten, Tim var duktig först men tröttnade efterett tag och sprang bort med apporten och la den i bilen istället för att ge den till mig, kan man vara tydligare?...hämta den själv kärring.... nåja, jag avslutade iallafall med en kort ingång och då fungerade det så han fick massa bus med kamptrasan. Tyckte hundarna fungerade väldigt bra ihop idag även om Primo fortfarande tycker Tim är lite stor och visar sig underlägsen. Tim bryr sig inte så jättemycket om dem utan går mest och pysslar för sig själv.

Inte helt lätt att försöka fota tre hundar som inte vill vara still...


Acke myser i mattes knä


Tränar fasthållande av träapporten


sen Ingångar....


Ge hit min trasa!


Primo i full fart på uppletandet som gick jättebra


Flamstrollet Tim har hittat sista saken


Tessan och Acke i spåret


Tränade några ställanden här hemma i hallen på eftermiddagen, tycker det går mycket bättre sen jag bytte kommando  från "stå" till "stanna", känns som Tim stannar upp fortare och mer säkert än innan även om han gärna vill flytta någon tass när jag är på väg tillbaka. Behöver testa det utomhus nu och se om det fungerra bättre även där.

Platsliggning är svårt...

Gick iväg med Tim till valla idag för att träna lite lydnad, han fick gå lös dit och skötte sig jättebra, brydde sig inte om människor, cyklar mm. När vi tränade passerade det folk med en hund så jag kopplade upp Tim just då eftersom jag inte är helt säker på att han stannar i alla lägen, samtidigt måste jag väl våga chansa någon gång för att se hur bra grundlydnad jag har på honom....svårt det där... Nåja, träningen gick sådär, Tim var duktig i fotgåendet och ställandet gick mycket bätte än det brukar även om vi har en bit kvar. Tim har dock börjat bli sämre på platsliggningen, det känns lite som om han tröttnar och tycker det är tråkigt att ligga. Vet inte riktigt hur jag ska få honom att ligga mer aktivt och koncentrerat, han har väldigt lätt att gå upp nu. Får försöka fjäska för lite folk så att jag får träna plats med andra hundar, andra störningar mm så kanske vi kan få ordning på det tillslut.

Tim tokstolle...


kvällsaktivering och bad

Tim har haft en lugn dag så på kvällen åkte vi ut med sällskap av husse, pappa och Zingo för att ta en promenad samt lägga ett spår till Tim.  Hundarna fick busa lite och promenera med husse och pappa medan jag gick bort och la ett spår åt Tim. Spåret gick i tuff terräng (sly, gropigt, mossigt, halt, över en rishög mm) med två "vanliga vinklar" och en spetsvinkel, i spåret la jag en kort spårapport och i slutet Tims mjukoststub. Idag fick husse spåra med Tim och det gick jättebra förutom att Tim höll lite högt tempo (husse bromsar honom inte alls). Tim gick klockrent trots bökig terräng och markerade spårapporten fint genom att lyfta den och vända sig stolt mot husse..."titta vad jag hitta", innan han släppte den och fortsatte spåra. Efter spåret åkte vi bort till blåa så hundarna fick bada vilket dom tyckte var kanonmysigt, Zingo ville inte alls följa med upp sen när vi skulle hem. Tim simmade ut riktigt långt idag vid ett tillfälle, kul att se eftersom han brukar bli lite fegare när Zingo är med och badar.

Tim och husse förbereder sig innan spåret


Tim spårar i full fart


Typiskt Tim, ligga ner i vattenpölen och dricka...


Två badglada hundar


Simma, simma.... Zingo vill ha Tims leksak
Tim i profil...han börjar bli rätt rejäl i kroppen nu....


Finaste Tim! (Inte alls partisk....)

Mysig hunddag

Idag har vi haft en jättehärlig hunddag. Vi började med att vandra en vacker naturled som jag glömt bort vad den heter utanför ljungsbro någon stans tillsammans med Git och Håkan och deras vovvar Quincy och Åke. Vi var väl ute kanske 2 timmar med ett par pauser. Först gick alla hundar kopplade, sen vid första fika stoppet vid vattnet fick Tim vara lös och svalka sig lite. Han ville väldigt gärna gå fram till Quincy som jag tror var i slutet av sitt löp men han höll sig i skinnet. Tim fick gå lös bakom mig när vi fortsatt en bit och var jätteduktig sen fick han frikommando då Åke släpptes så det fick hälsa och leka. Dom hade jättekul ihop och fungerade över förväntan, visserligen så är ju Åke kastrerad och jag såg på Tim att han inte var det minsta spänd men att de skulle leka på så lika villkor var en överaskning. De sprang och plaskade i vattenhål, över stock och sten i skogen och fann verkligen varandra. Bitivs tog vi in hundarna till sidan så de fick lugna ner sig samt vid olämplig terräng. Tim gick fint lös bakom mig och skötte sig bra utom de tillfällen då han försökte smyga bort till Quincy, tillslut fick han sig en åtsägning både av henne och mig så då skötte han sig bättre (hon luktade ju såå gott...)

Promenad på rad....


Åke och Tim busar


Vattenpaus


Efter promeaden skulle Git och Quincy till avslutning på deras rallylydnadskurs och vi var välkomna att följa med så det gjorde vi. Tim fick hälsa lite på Alice när vi kom fram vilket gick bra  även om hon tyckte han var lite småläskig. Git och Quincy var jätteduktiga på rallylydnaden då de gick en hel bana jättefint. Jag fick prova att gå banan med Tim och det gick faktiskt bra med tanke på att han bara provat rallylydnad två gånger och det är bra länge sen. Andra gången vi gick banan fick Tim gå lös så jag slapp trassla med kopplet och det gick jättebra, han höll sig fint hos mig trots störning av att husse rörde på sig, Quincy mm en bit bort. Är faktiskt riktigt stolt över Tim idag, han har skött sig aldeles utmärkt och han är alltid så positiv till att hitta på saker, Min älskade "plutt".

Alice och Tim sitter fint


Git och Quincy i rallylydnadsbanan


Här försöker vi oss på en vänstersväng


Koppletrassel vid läggandet...mycket att hålla reda på


Lättare utan koppel...här ska vi gå slalom


Tack Git, Håkan & Anita (samt alla fyrbenta såklart) för en trevlig hunddag!

Skärgårdsbesök & avslutning på lydnadskursen

Igår for vi till Gryt där husses mamma och sambo har en stuga. Tim trivs verkligen där då han kan springa lös, bada och så ligger skogen precis bakom huset. Tyckte Tim skötte sig riktigt bra, grannen har en hund (en kastrerad welsh springer spanielhane) som Tim knappt brydde sig om trots att den vid ett tillfälle sprang till honom  så det var skönt, dock vet jag ju att dom fungerar ihop så jag håller mig ju lugn då vilket gör att Tim fungerar bra. Tim fick bada massor och roade sig med att hoppa från bryggan, sen simma under bryggan och upp igen och runt.... Det var jättemysigt väder så vi njöt nog allihopa som var där.

Myyysigt i vattnet!


Simma, simma...


Tjohoooo


På kvällen var det dags för avslutning på lydnadskursen, vi blev kommenderade och filmade genom olika moment som vi sen diskutterade. Jag hade sällskap av både husse och pappa ut så jag var helt säker på att det ksulle gå åt skogen då Tim gärna vill hålla koll på dom som ingår i flocken. Jag kan ju inte skryta med att vi gjorde några speciellt bra moment men det positiva var att Tim inte stack till någon människa eller hund utan att jag lyckades hålla honom hos mig vilket faktiskt känns jättebra. Jag måste bara våga lite mer på att vi faktiskt fungerar ihop och att Tim funkar skapligt  trots störningar. Att momenten inte funkar beror ju på att jag gör massa konstigheter med mitt kroppspråk och har dålig tajming i belöningen....jag tror att jag belönar en hel del felaktigheter bara för att jag inte litar på att Tim ska stanna hos mig. Fick mig ett gott skratt vid videofilmningen iallafall, vid läggandet la sig Tim framför mig som en ostbåge, vid inkallningen och ställande tveka han för att jag var så spänd och vid linförigheten släpade han. Apporten grep han iallafall men ack så tveksamt (den luktade ju annan hund). Platsliggningen gick bra ett tag men sen reste sig hunden brevid för andra gången och Tim satte sig upp, han vred även väldigt mycket på huvudet.

Utgångsposition med förvirrad förare


Så här knäppa ser vi ut ibland vid belöningsdax....


Min trasa!


Osäker Tim vid "vanlig" platsliggning (alla hundar på rad)


Platsliggning med alla förare i mitten


Efter träningen skulle Tim få hälsa på Dixon, en ung schäferhanne (ca 15 mån gammal) som gått kursen. Tyvärr tyckte Tim att han minsann skulle uppfostra den där ynglingen ordentligt vilket Dixon inte riktigt ville tillåta så det blev en hel del gruff och tuffa tag från Tims sida. Nu vet inte jag om Tim påverkades av att det var en tik närvarande men jag blir ändå lite less på mig själv. Jag vill ju att Tim ska lite på mig så att han slipper gå in och slåss/härja och att han ska kunna vara lös utan att tjafsa med andra hundar. Nåja, ingen av hundarna fick skador eller så och efteråt var det lugnt igen. Suck, ibland klantar man sig som förare...tur att våra hundar är så förlåtande i slutänden.

Tränat lydnad med överladdad hund...

Idag gick jag ut för att köra igenom några lydnadsmoment på Tim på fm för jag ville se vad som satt nu efter att han vilat. Vi hade sällskap av husse och pappa då dom ville prova lite kamerainställningar. Tim var överladdad idag och det gick inte speciellt bra. Ställande och läggande gick inte och vid frittfölj drog han några varv runt gräsplanen. Linförighet gick skapligt bitvis och fasthållande av apporten gick ok. Tim fick göra två apporteringar, första funka inte alls då vi inte hade någon kontakt men andra gick bra förutom att Tim höll väldigt löst vid ingången. Platsliggning med störning av mig (krypandes, springandes, hoppandes mm) gick bra, men det var nog mest för att tim var trött.

Det kallas kommunikationsproblem...fråga mig inte vad vi gör här?...


Oh, ett kort ögonblick kontakt vid linförighet...


Apport!


Tim busar med bollen


Tim fick gå en promenad och busa lite med Zingo sen för att få göra av med lite kroppslig energi, han skötte sig bra och tyckte nog det var ganska mysigt att få komma ut lite. Det var riktigt skönt väder ute då, bitvis soligt och fint. Tim behövde få ladda ut, nu tror jag han börjar bli sig själv igen efter att ha vilat då han ligger och sussar i sängen istället för att springa runt och tjata. Jag ska nog snart lägga mig jag också, börjar få lite feber igen och ont i huvudet.

Tim myser i skogen


Vilopaus

Baggenkoppel

Idag blir det inte så mycket bloggat då jag mest tagit det lugnt och legat i soffan för att kurera mig. Det var några som var nyfikna på kopplet jag köpt från Baggen  (mer finns att läsa på http://www.baggen.se/) . Kopplet har en elastisk del som verkar ryckdämpande och finns i några olika längder, jag köpte ett 2 meters som jag tänkte ha vid påvisen på söket då Tim gärna ligger på en del och jag vill skona hans nacke och mina armar. Tanken är ju att få honom att hålla ett lite lugnare tempo framöver men nu i "början" vill jag inte dämpa honom för mycket så att han riskerar att tappa driv ut till figgen.

Baggenkoppel


Lägger även ut an bonusbild på Tims nya halsband som är tänkt att användas tillsammans med kopplet. Färgerna är lite konstiga då kortet är taget utan blixt eftersom det är reflekterande.


Nu väntar sängen så hoppas jag att jag är piggare imorgon för Tim behöver ett träningspass innan han klättrar på väggarna här hemma, han har ju vilat ett tag från träning nu när jag varit borta. Det är avslutning på vår lydnadskurs på torsdag ochså, känns inte som vi har dom bästa förutsättningarna att göra bra ifrån oss...

Hemma igen från stockholm

Jag kom hem från stockholm och World dog show mitt inatten (kl 01) efter att ha hjälpt till tillsammans med andra från Fritt följ med städningen i fyra dagar så jag var rejält trött så dagen har spenderats i soffan då jag har lite ont i halsen och feber. Det visade sig att en av de som var med upp och städade haft halsfluss och igår fick ett par av de som var  med feber men jag hoppas vi alla piggar på oss snart. Nåja, vilken upplevelse det var att se alla hundar, människor mm ur ett annat perspektiv än när man själv ställer hund. Jättemånga vackra hundar! Jag såg inte så jättemycket av vare sig utställningen eller annat då jag hade mitt städområde kring gallerian och entréen och hade fullt upp med det. Dock sprang jag bort en sväng och kikade när de vita ställdes och träffade på några bekanta ansikten. Vår uppgift var att städa efter hundarna (kiss o sånt) och tömma sopor/hålla ordning, det märktes verkligen att det var kulturskilnader mellan länderna i hundhållning då det var en hel del som rastade sina hundar inomhus och inte ens försökte plocka upp efter sig samt hur de agerade över lag.  Jag räknar med att ha gått ett par mil eller nåt dagligen då vi städade från morgon tills det stängde så jag är något trött i fötterna. Jag fick/köpte lite provpåsar foder som jag tänkte ha som godis till Tim samt kex och ett ben. Hittade även sådant jag tänkt skicka efter till Tim så jag passade på att handla det på mässan, ett elastiskt baggenkoppel och ett halsband från hurrta som jag tänkta ha i söket vid påvisen, spårvimplar, en boll samt en kamprulle.

Jisses vad konstigt det kändes att vara borta från Tim i flera dagar, jag saknade honom efter ett tag. Han blev jätteglad när jag kom hem och det har blivit en hel del kel idag...måste ju ta igen  mitt gosbehov :) Jag tyckte Tim hade gått upp i vikt medan jag var borta då han mest tagit det lugnt med husse och bara gått nåt spår och så, eller så är det bara för att jag inte sett honom på några dagar....han kändes stor på nåt sätt, min plutt!

Kolla vad matte hade med sig hem till mig!


Mitt ben!


Skogspromenad, bad och bloggpaus...

Idag for jag och Tim ut i skogen med husse, pappa och Zingo för att kika efter lite svamp. Vi hittade ingen svamp men hundarna fick en mysig stund i skogan iallafall. Dom hittade ett gyttjehål som dom kastade sig i så dom var väl inte allt för fina efteråt....

Trollungen Tim (med väldigt skitiga ben)


Kolla vilken fin pinne jag hitta matte!


Låt bli min pinne!


Två skitgrisar


På kvällen fick Tim göra ett uppletande med fyra föremål, det gick inte så bra då han efter att ha hittet ett förmål stannade upp med ena baktassen lyft och såg lite skrämd ut. När jag skulle kolla igenom honom fortsatte han dock leta men väldigt ostrukturerat. Jag hittade inget i hans tass utan jag tror att han trampade på en taggig gren då vi såg att det fanns en taggbuske i "rutan". Efter uppletandet fick Tim bada lite, det var en annan hund vid sjön men Tim brydde sig inte om den utan höll sig hos mig så det var bra. Det var länge sen han badade nu och det märktes att han tyckte det var mysigt.

Tim spanar in uppletanderutan


Kolla vad jag hittade i rutan...


Bada!!!!


Blötdjur!


Jag och Tim får passa på att önska er alla en trevlig vecka då det kommer att bli en bloggpaus resten av veckan här. Jag åker nämligen upp till stockholm imorgon och fram till söndag för att hjälpa till med renhållningen på World Dog Show så Tim får roa sig med husse här hemma under tiden. Må så gott, kära bloggvänner!

RSS 2.0