Lugn dag och besök på nosholm.

Idag har det varit en lugn dag utan några mer möten med läskiga personer. På eftermiddagen var det tid för simning med Tim igen. Han fick simma lös utan linor från början idag och jag gick vid sidan och lockade med en leksak vilket gick jättebra. Tim simmade 16 minuter med två pauser (5*5*6 min). Tim ville gärna vända åt "fel håll" i basängen så en personal (Sussi) fick hjälpa till lite att styra honom rätt, han lärde sig dock fort och simmade sen fint utan att försöka ta sig upp ur basängen på eget bevåg. Tim var lite otålig vid duschningen och ville inte stå still. Idag stretchade jag honom själv medan Sussi såg på för att se så att allt gick bra vilket det gjorde.

Simm simm


Ge hit leksaken då matte!


Duschas och torkas är tråkigt....


På kvällen fick Tim vara hemma med husse medan jag var med när det var valpkurs. Tim har sovit ganska mycket, han verkade rätt trött i huvudet efter simmet idag. Tror det tog psykiskt på honom att simma fritt i basängen samtidigt som vi inte gav honom någon uppmärksamhet när han började plaska och krångla lite utan bara väntade ut honom. Nu väntar nog sängen för min del, jag har haft feber till och från sen igår och känner mig rätt seg.

Otäckt! Idag blev jag och hundarna hotade :(

Idag var jag med om en otäck händelse här hemma på förmiddagen. Jag var ute med hundarna som gick snällt i koppel när vi såg en äldre man med hund en bit bort på gånggatan, jag går då ut på gräsmattan brevid och sätter hundarna ner brevid mig och tänkte låta honom passera i lugn och ro. Hundarna sitter snällt/tyst och väntar medan mannen kortar in sin hund som nu morrar och fortsätter stirra på mig med läskig blick, sen säger mannen följande till mig " jag har vapen på mig, om ni tar ett steg frammåt skjuter jag, jag har rätt att självförsvara mig och skjuter". Mannen står still och upprepar flera gånger att han har vapen som han kommer använda om vi rör oss imot honom samtidigt som han viftar med handen mot kroppen. Jag blir rejält rädd men lyckas så lugnt jag kan få ur mig att jag lovar att  stå still tills han passerat. Tim och Zingo sitter snällt kvar vid min sida trots att jag vid det här laget mer eller mindre mordhåller dom i halsbanden i ren panik opch tillslut går mannan iväg bortåt. Jag skyndar mig år ett annat håll och när jag tagit mig bort till en gräsmatta en bit bort sätter jag mig och ringer Polisen för en anmälan så att de vet om vad som hänt ifall mannen ger sig på fler människor. Hundarna sköter sig som små änglar när jag går hem med dem men Tim känner av min stress och blir dålig i magen, stackaren. Ja usch, det finns verkligen människor till allt, hoppas jag slipper se honom något mer.

Eftermiddagen har iallafall varit lugn, pappa var här och hämtade hem Zingo eftersom hans rygg börjar bli bättre så nu är det bara Tim här hemma igen. Jag tvingade husse och gå ut med Tim förut, behövde lugna ner mig lite till efter dagens händelse.

Skogspromenad med klantig matte

Idag får jag skämmas lite för bristande koll på hundarna :( Jag var nämligen ute i skogen med Tim och Zingo och dom fick strosa lösa då dom gick snällt utan att busa. Jag passade på att fota dom lite och vi hade det allmänt mysigt när Zingo helt plötsligt börjar springa iväg, jag vrålar stanna men han bara vänder sig om med en blick som säger "skiter i dig kärring". Då hakar Tim på efter Zingo för att kolla vart han ska och jag rusar efter för att se vad dom tar sig till. När jag kommer i fatt står en tjej med sin hund i famnen och Zingo står glatt och viftar på svansen brevid. Tim halvligger ett par meter ifrån och gör lugnande signaler och verkar inte bry sig om hunden utan kollar på mig (han var aldrig framme förstod jag det som). Jag kommenderar Tim att ligga kvar medan jag hämtar Zingo och ber tusen gånger om ursäkt. Tack och lov är tjejjen inte arg och hennes hund verkar inte rädd, men fy vad jag skämdes. Kopplar upp Zingo och kommenderar Tim att gå hos mig och vi fortsätter vår promenad. Tim sköter sig fint resten av promenaden medan jag har svårt att få någon bra kontakt med Zingo. När vi kommer hem går jag därför ut med bara Zingo, klickern och ett lass köttbullar för att enbart träna lite kontakt och inkallningar vilket gick skapligt. Jag tycker det är lite svårt med Zingo för han är Tims motsats, han har ganska svårt för ögonkontakt, klarar inte mina röstnyanser på samma sätt som Tim (kan ex inte peppa honom som Tim med glada tillrop) och jag har svårt att nå fram till honom helt. Inomhus är han tvärtimot, tigger uppmärksamhet och ska gärna kela och ligga brevid och gosa.

Grabbarna grus på promenad


Myser i skogen


Zingo fick vara kopplad efter sitt upptåg...


Kvällen här hemma har varit lugn förutom att Zingo varit lite pipig, trodde först han behövde ut och göra ifrån sig men det visade sig att han var helt tossig ute och kände löptiksdofter och fnyste, pep och for omkring...suck... Nu har han dock äntligten gett upp och lagt sig till ro för natten så nu hoppas jag att vi får sova utan pip och gnäll.

Buskillar!

På eftermiddagen tog vi bilen ut till en skog där jag aldrig varit förut för att jag skulle kika efter lite svamp. Vi tog med både Tim och Zingo och turades om att ha den ena hunden lös och den andra kopplad, ett tag fick dom gå lösa samtidigt och det gick bra fast man fick hålla koll så dom inte började busa. Mot slutet fick Tim gå kopplad eftersom han inte får springa och busa en massa. Stretchade Tim innan vi åkte hem och han kändes mjuk och fin men var lite otålig under tiden. Jag hittade iallafall lite blek taggsvamp och några vanliga kantareller, tyvärr inte så mycket men alltid något. Får väl tacka Sigges matte för att jag börjat plocka blek taggsvamp, mums :)

Efter vår tur i skogen  hoppades jag på en lugn kväll men hundarna piggnade snabbt till och var fulla i bus. Dom försökte dra igång varandra att leka här hemma med en "gosedjurspipis" som dom fick häromdagen av pappa så jag fick påminna dom om att man inte busar en massa inomhus. NU väntar sängen, ska kika lite nogrannare hos er andra imorgon när jag är piggare. Zzzzzzz....nattinatt.

Buskillar!


Va? Nä men vi leker inte....vi bara ligger här...


Kolla vad fin den är matte!

Då var det torsdag igen...

Idag var det dags för simm i Norholm, Tim fick simma tre pass 5min+4½min+6min. Först fick han simma med lina men sen tyckte de att vi skulle prova att låta Tim simma utan lina. Det gick faktiskt bra, han försökte ta sig upp vid något tillfälle men insåg ganska fort att det var lika bra att lyssna på matte/husse för då fick man simma efter skojjiga leksaker. Idag var Tim lite ivrig då vi hade med en av hans egna leksaker till simmet, han plaskade och lekter en del (jag blev dyngsur...) och var inte helt fokuserad, mot slutet gick det dock bättre och bitvis simmade han fint. Det blir ju ett helt annat tempo på Tim när han får simma efter saker, han tar i mer och har bråttom. Det gäller att hitta en bra balans så att han simmar aktivt utan att han går upp i stress. Tim kändes iallafall fin i bakpartiet, dock var han lite tjurig när Lotta (personal) skulle stretcha frambenen så vi skulle hålla lite koll så att det inte var något. Troligtvis var det nog endast Tim som inte gillade att ha någon som hängde "över" honom då han kände sig lite underlägsen. Jag skulle fortsätta springa med honom i 500 meters intervaller ett varv runt spåret 3 gånger i veckan så länge Tim kändes pigg och fräsch samt ha kvar honom på samma smärtlindring (½ tablett morgon och kväll).

På kvällen kom pappa på besök och åt lite. Vi har fortfarande kvar Zingo då pappa är helt kass i ryggen ännu så han klarar inte av att promenera honom. Det fungerar bra iallafall, dom sköter sig bra och jag tror att Zingo trivs skapligt hos oss då han verkar rätt glad och trygg.


Hej hå jogga på....

Får börja med att säga att visst var det Tim som var till höger på bilden i förra inlägget, många som gissade rätt :) Vi har fortfarande Zingo här hos oss, han får nog stanna till imorgon iallafall så pappas rygg hinner bättra sig lite till. Måste säga att Tim och Zingo är riktigt duktiga, det fungerar bra att ha dem ihop och även att ta båda på promenad samtidigt trots att dom är stora. Har gjort så att där jag har bra sikt frammåt har Tim fått gå lös så att jag bara behöver ha Zingo i koppel, blir lättare eftersom Tim då snällt går bakom mig och strosar och Zingo vid sidan så jag slipper en massa koppeltrassel. Vågar inte ha båda lösa eftersom dom nog gärna skulle dra igång varandra i vild lek då.

Grabbarna grus på morgonpromenad
Nu vild lunch gav jag mig ut på så kallat självplågeri igen....en runda med Tim i spåret där vi sprang i intervaller som sist. Idag mötte vi en del människor, hundar och en man med skottkärra i spåret och Tim skötte sig riktig bra. Hör och häpna men jag vart faktiskt inte riktigt lika trött idag, fortfarande rejält flåsis men förhoppningsvis något graciösare än sist. Vem vet kanske har jag gått från elefant till kylskåp i smidighet? :)  Efteråt stretchade jag Tim utomhus innan vi gick den sista biten hem. Han börjar bli riktigt duktig med stretchingen nu, även bakbenen "frammåt under magen" fungerar bra i stående för det mesta, något som inte alls gick i böjan.

Nu hoppas jag det blir en lugn eftermiddag här hemma, grabbarna ligger och har det bra i soffan och verkar rätt nöjda.
(kolla ögonen....undra om jag har radioaktiva djur?)

hundvakt

Idag har vi två vita lurvtussar här hemma då pappa ringde och bad oss ha Zingo hos oss då han åkt på ryggskott. Det är rätt trångt att dela soffa med två 40kg klumpar men ganska mysigt... Dom funkar ju så himla bra ihop Tim och Zingo så det är rätt kul att se dem, dom har precis samma språk och signaler. Men sen är om ju "halvsyskon" också så det kanske har lite med saken att göra att dom fostrats av samma tik sina första levnadsveckor.

Två bustroll, Ser ni vem som är vem?


Egentligen skulle vi åkt och simmat med Tim idag men vi var tvugna att avboka den tiden då husse hade ett möte på jobbet som han var tvungen att gå på så Tim får klara sig till på torsdag då vi har nästa tid.

Joggat...pust och stön!

Jaha, idag bar det ju ut i 2,5km spåret här hemma för att jogga i intervaller om 500meter med Tim fastsatt i ett midjebälte med expander och sele. Tim var så duktig! Sprang snällt vid mig utan att dra det minsta, han verkade mest undra vad jag höll på med. Vi hade tur och mötte endast ett par joggare och ingen hund så vi slapp en massa störningar. Men oj oj oj vilken dålig kondis jag har, sista etappen vi sprang så lät jag så flåsis så att Tim sprang och buffade på mig och undrade varför jag var så konstig...ha ha ha, han tror nog matte är tokig som tar sig fram som en mindre elefant bakom honom glatt ropande "ja kom igen då!, före killen...jajamensan...det är  bra!..." Kan säga att det blev en väldigt långsam promenad hem från spåret sen då jag var rätt trött, Tim däremot repade sig snabbt och var pigg och alert igen. Frågan nu är ju bara hur jag framöver ska kunna hålla jämna steg med Tim allt eftersom han kommer igång, han har ju en enormt bättre grundkondition än mig trots att han vilat och tagit det lugnt under en period.

Förresten, Tim gjorde ett fynd häromdagen då han hittade en fin spade som han bar omkring på. Den var väldigt fin enligt honom och var värd att bära en bra bit. Tyckte han var rätt söt :)


Jaha, då har man lyckats skämma ut sig för en hel hoper folk....

Har varit iväg och hjälpt till som inropare på fritt följs utställning i vidingsjö, det gick bra, var trevligt och massa fina hundar. Hade Tim med mig så han fick låna en bil med bur att ligga i då husse sprang omkring och fotade på utställningen. Tim fick hälsa på världens sötaste hoffevalp Ester, hon tyckte nog Tim var en kul prick men han var mest intresserad av omgivningen och allt runtikring än henne. Träffade lite folk jag kände så det var roligt och husse blev lite smått förälskad i en Tibertansk mastiffkille. Tyvärr tyckte Tim det var pest att husse sprang omkring utan att bry sig om honom så han hoppade och for en del i kopplet, det slutade att jag halvlåg i gräset och höll på att tappa Tim vilket gjortde att jag  vrålade mindre snälla ord åt Tim  smått i panik för att jag ville få honom att stanna. Folk som inte känner mig måste ju trott att jag är tokig och en hemsk hundägare och jag skämdes rätt bra, men jag orkar faktiskt knappt hålla Tim när han är som mest stissig just nu så det är svårt.  Han är ju så enormt understimulerad just nu och han går upp i stress något enormt när flocken delar på sig. Tim slocknade när vi kom hem vilket är helt förståligt eftersom han fick väldigt mycket intryck och gjorde av med en hel del energi i sitt stressande. Bävar lite för morgondagens springtur med Tim, jag hoppas att han inte drar omkull mig i spåret men har jag tur är han lite lugnare eftersom han fick utlopp för en del mental energi idag i och med alla intryck och dofter.

Tim med Topas en bekants ena cockerspanielhane som Tim alltid har gillat trots att de är nästan jämngamla och enbart träffats några gånger under årens lopp.

Det går frammåt igen...

Har varit på Norsholm igen med Tim för ett simpass. Tim verkade röra sig som vanligt idag igen och Marie trodde inte att det var någon fara utan att det är att jag troligtvis är mer observant nu än innan och att vi kanske får räkna med att Tim vissa dagar kommer få bakslag. Det viktigaste är att det inte håller i sig och att vi kan anpassa oss efter hans dagsform.
Idag fick jag och husse simma lite själva med Tim medan Marie kollade till oss med jämna mellanrum. Det fungerade riktigt bra, Tim fick simma fyra korta pass, sammanlagt 15 minuter med två leksaker. Han var väldigt pigg och positiv idag och återhämtade sig snabbt i pauserna. Efteråt stretchade Marie honom och han kändes fin baktill så det var bra :) Känns väldigt bra att det går så fint att simma Tim nu, blir ju kanon om vi kan simma honom själva framöver.  Marie tyckte att Tim skulle äta samma dos smärtstillande i två dagar till eftersom jag tyckte han rörde sig lite annorlunda igår, sen ska vi sänka rimadylen till ½ tablett morgon och kväll. Då ska vi även få börja springa med Tim, gissa en kille som kommer bli glad!!.... Vi ska springa i motionsspåret (2,5km) i intervaller där vi springer ca 500m, sen går en intervall, springer igen mm. Tim ska springa i expander och sele och det gör inget om han ligger på lite då han tar ut steget bättre, tur jag äger ett midjebälte med expander redan. Frågan är ju bara hur jag som inte har någon kondis ska klara detta... nåja, det blir igångsättning både för matte och hund...

Inte lätt och veta...bakslag?

Idag har Tim mest fått vanliga lugna promenader men på eftermiddagspromenaden strosade Tim lös lite i lugn och ro och då tyckte jag att han rörde sig lite konstigt. När vi kom hem kände jag igenom honom och kollade rörligheten men hittade inget. Nyss när han rörde sig igen  här hemma tyckte jag att han verkade lite stel i höger bakben/höft men efter ett par steg gick det över och jag hittade inget. Det är så himla svårt och veta om det är inbillning eller nåt tillfälligt eller att han faktiskt har ont, han visar ju inget när man väl känner igenom honom och efter en stund verkar han ju röra sig som vanligt igen. Nåja, imorgon har vi simtid på norsholm igen så jag får be att dom känner igenom Tim lite extra ifall det är något eller inte. Usch vad trött jag är på att inte veta hur Tim själv känner det, han verkar ju pigg och glad iallafall och har svårt att hålla sig i skinnet bitvis på promenaderna.

Vadå gå lugnt i koppel, jag är ju en vit känguru med massa enegi...


Matte ska vi göra nåt? nu, nu, nu.....


Trött Tim vid simmet idag

Idag var det dags för ett simpass på norsholm igen och husse fick prova att vara med. Tim fick simma 3*3 minuter, så samanlagt 9 minuter så det var lite kortare tid än förra gången då han simmade 12 minuter. Idag blev Tim väldigt trött av simmet och han var lite otålig vid stretchingen efteråt, verkade nästan som han var lite övertrött. Troligtvis tog det rätt mycket på Tim psykiskt att vara med igår hela dagen eftersom det blev myckat passivitetsträning och nya intryck vilket kräver mycket av Tim eftersom han lätt går upp i stress. Resten av dagen har varit lugn, Tim har mest legat och vilat, gosat med mig och fått korta promenader därimellan.Fiskeexpedition till Överum

Idag klev vi upp tidigt för att husse och en bekant skulle fiska. Jag och Tim hakade på och det blev en heldag ute i det fina vädret. Tim fick strosa lös en del då det fiskades från brygga och vi var dom enda där så Tim höll sig skapligt lugn. Tim passade på att plaska lite i vattnet men jag lät honom hållas så länge han inte började simma eller busa en massa. Jag tog med mig Tim på en kortare promenad i skogen och hittade en del kantareller och trattisar men efter en stund blev Tim för yster då han ville rusa runt och och bort till husse så jag fick gå tillbaka med honom så han fick ligga bunden hos dem istället för att han inte skulle ta ut sig och förvärra sin rehabilitering. Tim var iallafall duktig överlag och han blev rejält trött i huvudet av att vara med en hel dag och träna mycket passivitet på nytt ställe. När husse fått sin kvot med fisk, 3 st regnbågar och jag fått ihop nästan 4 liter trattisar och 2 liter kantareller (jag som nästan aldrig hittar svamp var jätteglad förstårs) så tyckte vi det räckte. Vi avslutade med korvgrillning och Tim låg mest och sov då, skönt att se honom trött för en gångs skull.

Tim ligger och spanar från bryggan


Vadå inte simma?...jag bara står här ju.....


Tim ute på en av de andra bryggorna


Tim bland de första trattisarna som hittades


Vad är det där? Tim inspekterar fisken husses kompis fick...


Tim verkar inte riktigt lika imponerad som husse av fångsten


Eftermiddagsgrillning


Fredagskram!

Jag och Tim önskar alla bloggvänner en skön och avkopplande helg med massa mys och roligheter.

Fredagskram på Er!


och nospussar från Tim såklart :)


ok jag erkänner...det är liiiiite tungt med 42kg Tim i knäet....


Puss på dig min trollunge!

Norsholm igen

Varit iväg och simmat med Tim idag igen. Idag var pappa med för han ville kika lite så han och husse fick vänta utanför och titta på genom fönstret in till basängen för att Tim inte skulle bli för distraherad. Vi började som sist med dubbla linor men rätt snart fick jag träna att simma honom själv med en lina då han var relativt lugn och fin. Efter en stund la vi till leksaker som Tim fick simma efter för att få till lite tempoväxlingar då han anstränger sig mer då. Tycker det gick riktigt bra och Tim klarade av att bada med leksak utan att gå upp i för mycket stress. Det blir ju klart mycket roligare för honom när det dyker upp skojjiga leksaker i vattnet och jag blir mer intressant att lyssna på när jag kan belöna att han simmar. Sammanlagt simmade nog Tim aktivt omkring 12 minuter. Efter simningen fick jag själv duscha och stretcha Tim så att Marie skulle se att det fungerade. Tim skötte sig riktigt bra, lite skönsång mot slutet men annars gick det bra. Jag fick även lite papper och vi gick igenom städrutiner. Eftersom målet är att jag ska ta simkörkort för att få simma Tim själv framöver så tyckte Marie att husse skulle få vara med och simma honom nästa gång så att han får känna på lite hur det fungerar så vi förhoppningsvis kan hjälpas åt att simträna Tim ihop.Marie tyckte Tim kändes fin och sa att vi kunde länga kvällspromenaden med Tim till ca 30-40 minuter aktiv gå tid (vi har gått ca 20-25min innan), samanlagt ca 1½ aktiv promenad per dag. Annars är det som vanligt, inga tvära kast men enklare lydnadsträning utan precisionskrav/fart och spår i blandad terräng (ca 30 min då istället för promenad). Dock tycker jag det är svårt att träna lydnad och göra det roligt när jag inte kan belöna med boll/kamp eller lek då det blir för intensivt för Tim men lite fritt följ fick han gå ikväll ute, jisses vad kul han tycker det är...ögonen tindrar och han verkligen dansar fram. Han har till och med börjat trängas för att han är så ivrig, det gör nästan lite ont att se honom eftersom det ännu är det svårt att säga exakt vad Tim kommer att klara av framöver med sin höft men vi hoppas på det bästa. Det tråkiga är att jag nog troligtvis får ge upp sökträningen med honom för gott, det kommer nog helt enkelt bli för tufft. Jättesynd eftersom det är något både jag och Tim tycker är enormt mycket om, det passade verkligen Tim. Det känns bara lite jobbigt just nu att inte veta vad jag ska våga tro på även om de på Norsholm är väldigt positiva till Tims framtid, det märks på Tim att han börjar bli less på att vara så inaktiv och även jag börjar snart klättra på väggarna. Både jag och Tim är ju lite av träningsnarkomaner och vi har oftast väldigt roligt ihop, känns tufft att hela tiden behöva bromsa honom så fort han aktiveras då han mer eller mindre exploderar av glädje så fort det händer något oavsett om det är spår, lydnad eller nåt annat. Det viktigaste är ju att Tim mår bra och jag hoppas att vi får många aktiva år ihop framöver men oron finns ju alltid där, facit är ju fortfarande att han har en d-höft med början till pålagringar.

Blev visst lite gnälligt inlägg idag men jag vet inte...det har bara varit en sån där dag idag där jag suttit med Tims huvud i knäet och bara insett hur otroligt mycket han betyder för mig och vilken stor del han är av mig. Tim läser ju mig som en öppen bok, han  känner nog mig bättre än vad jag själv gör ibland.. ja herregud vad jag älskar min hund.....

Träffat sökgänget

Idag var det dags för sökkursens sista gång, Tim får ju inte delta men vi följde med ut eftersom vi fick skjuts av snälla Git. La ett kortare spår till Tim med hela 5 spårapporter i för att träna markeringar, han var riktigt duktig och tog alla apporterna i munnen. Måste säga att det var roligt att se alla andra hundar i söket idag, vad duktiga dom blivit! Jag fick även se Anitas ursöta hoffevalp, jisses...man blir ju som smör i solsken när man ser henne. Helt bedårande. På kvällen var jag med igen vid Kicki och Evas valpkurs, väldigt trevliga och fina valpar som var med.

Tim envisades med att sitta i framsätet i Gits bil när han trodde ingen såg...bustroll...


Tim ville gärna ha Åkes godis som matte Git höll i handen


Såg att vi fått en award av sacco, tack snälla :)
Enligt reglerna ska vi nominera 7 andra bloggar.

1. The winner can put the logo on her blog.

2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least 7 other blogs.

4. Put links of those blogs on yours.

5. Leave a message on the blogs of the girls you've no


Jättesvårt men dom nominerade är,
http://www.ackebus.se/
http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
http://kickifohlin.blogg.se/
http://uglybird.blogg.se/
http://malteochsnoken.bloggagratis.se/
http://svamphunden.bloggagratis.se/ 
http://anitahundsport.se/


Simm, simm...

Idag fick Tim simma igen, den här gången med en annna personal, Lotta. Han var mycket lugnare idag även om han försökte ta sig upp ett par gånger. Sammanlagt fick han simma 8½ minut med ett par pauser. Han blev relativt trött så vid dusch och stretchingen var han lugnare än sist och "sjöng" bara litegrannn för personalen. Det märks att han börjar vänja sig så smått nu. Det positiva var att han fortfarande käns rörlig och fin och att hans inflamation helt gett med sig nu :) så vi blev ombedda att sänka rimadylen till 1½tablett per dag mot 2½ som han fick förut.  Nu gäller det bara att fotsätta få honom att röra sig rätt, sätat igång honom sakta och bygga muskler eftersom han har en d-höft. På torsdag ska vi träffa Marie igen på simmet.

En filmsnutt från simmet idag


Efter simmet fick Tim träffa en massör, Tim var väldigt taggad efter simmet så hon gick mest igenom lite grepp för mig och visade hur jag kan massera hans bakparti (och vad jag ska undvika) så det ska vi försöka göra lite nu på kvällarna så han vänjer sig. Innan vi åkte hem fick Tim lite godis av massören så han tyckte nog att hon var rätt mysig även om han hade väldigt svårt för att slappna av.

Helgen som sprang iväg...

Var några dagar sedan jag bloggade, vet inte riktigt vart tiden har runnit iväg. I fredags hade Tim en lugn dag efter torsdagens simmande och igår skulle vi bort så då fick Tim vara hos pappa och hans hund på kvällen. Idag fick Tim gå ett klurigt spår som husse lagt som tog ca 30 minuter för Tim att spåra i varierande terräng. Husse hade gjort en del spetsvinklar, korsat vägar, olika avstickare och lagt ut fyra spårapporter. Tim var väldigt taggad i början av spåret och det duggregnade så han lyckades slita den hala spårlinan ut händerna på mig så jag fick gå in och lugna ner honom innan jag släppte på honom i spåret igen, efter det så spårade han fint, noggrant och markerade apporterna bra genom att ge dom till mig. Han är väldigt duktig när han väl koncentrerar sig men skulle behöva ta det lite lugnare bitvis. Idag vart han iallafall rejält trött i huvudet av spåret så det var skönt att han fick ladda ur en del av all den energi han har. Imorgon är det dags för besök på djursjukhuset igen för mer simträning och eventuellt massage.


Simmat igen

Idag var det ju dags för andra simgången på Norsholm. Tycker Tim var lite mindre stressad när vi kom ner dit även om han gick upp lite i förväntan när han såg vattnet. Idag fick Tim träna vändningar...eller ja...det var ju lika mycket träning för mig om inte mer att hålla koll på lina, fötter och hund. Dock är ju Marie väldigt lugn och pedagogisk så det gick ändå bra på det stora hela tycker jag. Idag fick Tim komma upp och vila en stund och han gick nästan i helt själv andra gången. Vid dusch och stretchingen var han förstårs rätt otålig och sjöng för hela bygget...auuu, auuu,auuu....Nåja, förhoppningsvis slutar han med sin "skönsång" förr eller senare annars får jag nog ta med öronproppar till personalen. Efter simningen gick vi en promenad med Tim innan vi åkte hem, jätteskönt i de vackra omgivningarna. Resten av dagen har varit lugn och Tim har mest legat och myst i soffan, han är ju ett stort gosetroll.

Förväntansfull Tim inne på simmet


Komsi komsi ner i vattnet...


Simma, simma


Paus vid kanten med lite prat


Årets badpojke? :)

Skogstur

Idag blev jag och Tim utskjutsade i skogen av husse för att jag skulle kolla om det fanns några kantareller på ett ställe. Eftersom det rör sig om en liten yta med rätt skaplig terräng tyckte jag Tim kunde få följa med och strosa lös så länge han höll sig lugn. Jag var noga med att lägga in ett par pauser för Tim så att han inte skulle bli för ivrig och det fungerade bra. Visserligen försökte Tim slå dövörat till vid ett par tillfällen och försökte börja dra igång mig att leka genom att ta upp pinnar, kottar etc men jag bara ignorerade honom så då gav han upp. Jag hittade en del kantareller på första stället jag var men sen gick det sämre, var dock skönt att bara sitta en bra stund på en stubbe medan Tim låg och myste brevid. Tim passade på att lägga sig i lervatten när jag var upptagen med att plocka en kantarell, gissa om han vart snygg efteråt....tur att det mesta försvinner när han väl torkar.

Fikapaus i skogen


Mattes smörgås var god...


Myyysigt...


Vadå skitigt, va menar du matte?


Skitgris!


Imorgon är det dags för besök på Norholms djursjukhus igen, ska bli intressant och se hur Tim tycker att det är att simma då nu när han provat det en gång tidigare. Tror iallafall det var bra att han fick vara med en stund i skogen idag så att han fick se nåt annat än bara närområdet här hemma, det blir ju inte så stor variation på promenadvägarna när man inte får gå så långa stunder.

markera spårapporterna

Idag fick Tim gå ett kort spår  där jag lagt ut tre små spårapport och en slutapport för att se om han markerade dem ordentligt, han var lite ivrig och sprang förbi en liten spårapport men markerade de andra tre genom att lyfta upp dem och komma in med dem till mig så jag är nöjd ändå. Visserligen ska han ju inte slarva som han gjorde med den första idag men med tanke på att han är så taggad nu när han får jobba lite så tycker jag inte att jag kan kräva fullt så mycket som jag brukar med nuvarande omständigheter.

Spårar


In med spårapporten till matte...


sniff, sniff...


En till spårapport matte!


Kolla matte, jag hitta slutapporten...


Min älskade trollunge njuter i det fina septembervädret...


På kvällen fick Tim vara hemma med husse och ha det lugnt och skönt då jag var iväg och var med när Kicki och Eva började sin valpkurs ute hos Anita. Nu blir det nog sängen, vart trött bara av att se på...natti, natt!

Inte hänt mycket...

Tim vid tangenterna idag (med viss hjälp då...) för matte säger att hon är aldeles flamsig och vimsig idag efter nån massage hon fått som visst släppte massa spänningar. Iallafall så har det inte hänt mycket dom sista dagarna, mest fått vanliga promenader där jag fått gå en del lös så länge jag är lugn. Idag fick jag iallafall följa med när matte skulle fika hos en bekant som har två hundar så det var mysigt, fast matte var lite taskig som inte lät mig busa en massa med dom... nåt om att jag visst ska vara lugn, suck! Jag vill inte alls vara lugn, har massa energi nu och så fort matte försöker träna nåt litet med mig så säger hon att jag formligen exploderar av ivrighet att jobba och att det mest slutar med flams och trams...Förstår inte alls vad hon menar... Ikväll fick jag iallafall göra en kul grej, matte gömde en spårapport som jag fick leta upp och komma med till henne, det gick visst bra för jag fick massa goda köttbullar. Sen tyckte jag att det var så kul så jag försökte göra flis av spårapporten, det tyckte matte var mindre roligt, otacksamm är vad hon är!

Här sitter jag med spårapporten framför matte så att hon ser att jag hittat den


Sen säger matte att jag visst fick ett stolleryck och försökte dra igång matte att leka vilket inte gick så bra...


Matte hälsar att jag mer och mer börjar tycka om stretchingen även om jag inte riktigt förstår vitsen av att stå still medan hon pillar och donar med mina ben...Men det är ändå ett evigt pysslande tycker jag, frammåt och bakåt och utåt med benen....men men matte säger ju att det är bra för min rörlighet så jag får väl ha tålamod med henne och ska jag vara ärlig så är det rätt skönt imellanåt.

Frambenen


och bakbenen


Gonatt!

RSS 2.0