Norsholm igen

Varit iväg och simmat med Tim idag igen. Idag var pappa med för han ville kika lite så han och husse fick vänta utanför och titta på genom fönstret in till basängen för att Tim inte skulle bli för distraherad. Vi började som sist med dubbla linor men rätt snart fick jag träna att simma honom själv med en lina då han var relativt lugn och fin. Efter en stund la vi till leksaker som Tim fick simma efter för att få till lite tempoväxlingar då han anstränger sig mer då. Tycker det gick riktigt bra och Tim klarade av att bada med leksak utan att gå upp i för mycket stress. Det blir ju klart mycket roligare för honom när det dyker upp skojjiga leksaker i vattnet och jag blir mer intressant att lyssna på när jag kan belöna att han simmar. Sammanlagt simmade nog Tim aktivt omkring 12 minuter. Efter simningen fick jag själv duscha och stretcha Tim så att Marie skulle se att det fungerade. Tim skötte sig riktigt bra, lite skönsång mot slutet men annars gick det bra. Jag fick även lite papper och vi gick igenom städrutiner. Eftersom målet är att jag ska ta simkörkort för att få simma Tim själv framöver så tyckte Marie att husse skulle få vara med och simma honom nästa gång så att han får känna på lite hur det fungerar så vi förhoppningsvis kan hjälpas åt att simträna Tim ihop.



Marie tyckte Tim kändes fin och sa att vi kunde länga kvällspromenaden med Tim till ca 30-40 minuter aktiv gå tid (vi har gått ca 20-25min innan), samanlagt ca 1½ aktiv promenad per dag. Annars är det som vanligt, inga tvära kast men enklare lydnadsträning utan precisionskrav/fart och spår i blandad terräng (ca 30 min då istället för promenad). Dock tycker jag det är svårt att träna lydnad och göra det roligt när jag inte kan belöna med boll/kamp eller lek då det blir för intensivt för Tim men lite fritt följ fick han gå ikväll ute, jisses vad kul han tycker det är...ögonen tindrar och han verkligen dansar fram. Han har till och med börjat trängas för att han är så ivrig, det gör nästan lite ont att se honom eftersom det ännu är det svårt att säga exakt vad Tim kommer att klara av framöver med sin höft men vi hoppas på det bästa. Det tråkiga är att jag nog troligtvis får ge upp sökträningen med honom för gott, det kommer nog helt enkelt bli för tufft. Jättesynd eftersom det är något både jag och Tim tycker är enormt mycket om, det passade verkligen Tim. Det känns bara lite jobbigt just nu att inte veta vad jag ska våga tro på även om de på Norsholm är väldigt positiva till Tims framtid, det märks på Tim att han börjar bli less på att vara så inaktiv och även jag börjar snart klättra på väggarna. Både jag och Tim är ju lite av träningsnarkomaner och vi har oftast väldigt roligt ihop, känns tufft att hela tiden behöva bromsa honom så fort han aktiveras då han mer eller mindre exploderar av glädje så fort det händer något oavsett om det är spår, lydnad eller nåt annat. Det viktigaste är ju att Tim mår bra och jag hoppas att vi får många aktiva år ihop framöver men oron finns ju alltid där, facit är ju fortfarande att han har en d-höft med början till pålagringar.

Blev visst lite gnälligt inlägg idag men jag vet inte...det har bara varit en sån där dag idag där jag suttit med Tims huvud i knäet och bara insett hur otroligt mycket han betyder för mig och vilken stor del han är av mig. Tim läser ju mig som en öppen bok, han  känner nog mig bättre än vad jag själv gör ibland.. ja herregud vad jag älskar min hund.....

Kommentarer
Postat av: Berit Elisabet med Kasper

Klart att du är bekymrad, och att Tims träningsframtid ser lite annorlunda ut mot vad ni tänkt er. Men han är en i övrigt frisk och glad och positiv hund, och samspelet er emellan är så vackert! Och på Norsholm är de ju positiva.



Det ÄR underbart att ha en hund att älska och som älskar tillbaks. Förstår precis hur du känner det när du och Tim sitter tillsammans och ser in i varandras ögon.

Så har vi det här också, då och då. Det känns så mycket att det nästan gör ont! Jag tycker så synd om de människor som säger sig "inte tycka om hundar". Tänk, vad de går miste om.

Goa, sköna, vackra Tim med sin fina matte – ni ska se att ni trots allt småningom hittar aktiviter som ni båda kan känna er tillfreds med.

2008-09-12 @ 01:25:43
URL: http://www.belof.se/
Postat av: malte o snoken me matte

å söta du va du e gullig, förstår så väl din oro! ja tycker ni kommit så långt tillsammans redan nu, du ska se att det löser sig på bästa sätt. Pussa timsingen hårt o länge från oss!

2008-09-12 @ 09:11:19
Postat av: Tanten

Så klart att du funderar och oroar dig. Tim har tur som har en så engagerad och mån matte! Jag håller tummarna för att allt ska bli så bra som möjligt. Ha en mysig fredag kväll nu!

2008-09-12 @ 20:35:36
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0