Idag har det varit en seeg dag...

Idag kan jag inte skryta med att jag gjort sådär jättemycket, har känt mig småseg och trött hela dagen så hundarna har fått nöja sig med vanliga promenader. Jag var förbi pappa en sväng på fika och tog hundarna med mig så de fick socialisera med Zingo lite. Efter det följde pappa med hem till oss med Zingo och lämnade honom då vi ska ha honom över natten så för tillfället är det tre lurvtussar här hemma.

Igår fick Ina följa med till stallet då jag slog följe med Britta (hon som äger hästen jag hade hand om häromdagen) samt en stallkompis till henne. Även Brittas hund, en spansk vattenhundstik var med. Det var lite spänt först mellan tikarna men vi styrde upp det och sen gick dom lösa båda två  utan att bry sig nämnvärt om varandra. Ina tyckte det var supermysigt att få gå lös och busade runt för sig själv och pysslade, dock fick hon vara kopplad uppe vid stallet eftersom hon tyckte hästarna var lite konstiga. Det positiva var att hon knappt skällde någonting vare sig på människorna i stallet eller hästarna så det var riktigt bra....hon ville mest äta hästskit om jag ska vara ärlig, något jag inte riktigt uppskattade, urk! När vi kom hem sov ina som en stock efter alla intryck och dofter och hon har varit ganska slö idag också.

Nä, nu väntar lite fredagsmys med räkor, gott bröd och kanske lite vitt vin. Ha en skön fredag allihopa!

Första oredigerade amatörfilmerna på just ingenting ;)

Igår fick Tim följa med mig till stallet då jag skulle hjälpa en vän med stallsysslorna. Han tyckte det var såååå mysigt att komma dit, vi var ju ofta där när Tim var yngre och han älskar att få gå och strosa på stallplanen. Jag passade självklart på att pussa lite extra på min före detta sköthäst som står där medan Tim satt utan för staketet och undrade vad det skulle vara bra för. På hemvägen passerade vi "blåa", ett ställe där Tim bruka bada på somrarna som ligger precis brevid stallet. Jag var ju tvungen att testa filmkameran lite så det blev ett par riktiga skakiga filmer som dom som vill får kika på...om ni orkar och står ut :)

Tim frustrerad över isen på "hans" sjö...
 

Jag valde att gå genom skogen med Tim på hemvägen och självklart var jag ju tvungen att filma lite då med :) Var så glad för Tim har verkligen börjat att skvallra ordentligt på saker, något vi tränat länge. Han skvallrade klockrent på två hundar (alltså stannar upp, kollar, tittar på matte...kommer in till matte för belöning) På filmen medan i slutet syns hur Tim skvallrar, då på en människa samt en skogsmaskin inne i skogen...hellre att han skvallrar för mycket än för lite....sötnosen.

Skogspromenad hem....svårt att filma en hund som inte är still samtidigt som man går...


Nät jag kom hem fick Ina en egen promenad där hon mest roade sig med att spriinga med pinnar och allmännt flänga runt och roa sig på egen hand....jaja, matte kan ju inte vara intressant varje dag...

Ina roar sig med en pinne

Ina är trött idag....

...för hon har varit på kurs igen på frittfölj där vi går vardagslydnad. Ina var faktiskt jätteduktig idag, hon skällde mycket mindre än förra gången och hade bitvis fin kontakt med mig utan att dra i kopplet eller hoppa omkring. När det gäller henne måste jag tänka på att inte locka/tjata för mycket utan istället vänta ut henne och tajma belöningen rätt för att stärka henne i de beteenden jag vill ha...inte helt lätt eftersom jag gärna pratar lite för mycket när jag tränar hund men idag tycker jag ändå att jag skötte mig ganska "bra" om man nu får ge sig själv beröm nån gång... ;) Vi tränade iallafall kontakt av olika slag, inkallning, pratade om belöningar och variationer av dessa m m. När vi kom hem var Ina bra trött och hon har sovit mer eller mindre resterande del av dagen.

Togs inga bilder idag på kursen så det får bli en bild från i helgen ute på klubben


Tim har fått en lugn dag med lättare promenader och lite klickerträning då jag troligtvis ska ha med mig honom imorgon då jag ska vara "hästvakt" (fixa stallsysslorna) vilket innebär att vi promenerar till stallet och hem och då är det bra om han fått ta det lite lugnare idag eftersom det blir en ganska rejäl promenad sammanlagt imorgon även om vi tar det i hans takt. Vill ju inte överanstränga honom nu då han är så omusklad så då får man planera lite mer för att han ska må optimalt och jobbas lagom. Positivt är att han äter bra av den nya maten och verkar "mättare" av den samt har mindre avföring så jag hoppas på att det är ett tecken på att han tillgodogör sig den bättre, vi får väl se med tiden. Har även bytt glukosaminpreparat på honom till ett mer koncentrerat preparat som jag hört mycket gott om, dock tycker Tim att tabletterna smakar pest så det är lite trugande att få i dom men allt går med köttbullar :)

Matte envisas med att träna "haka i backe"....undrar om "haka på tass" är lika ok??


Jag fick en försenad födelsedagspresent av pappa och sambon idag, en videokamera!!, jippie :)  Jätteliten och smidig var den så nu kan jag roa mig med att filma alla tokigheter hundarna hittar på (och förhoppningsvis träning också...). Ska bara lära mig hur den fungerar, kanske bli att testa den lite imorgon på promenaden till stallet med Tim, får väl se om jag lyckas, ska bli skoj iallafall att kunna filma en del saker.

Nu väntar  sängen...jag blev nog lika trött som Ina av kursen idag...mycket att tänka på när man tränar med Ina eftersom hon är ganska olik Tim i vissa avseenden men ack så nyttigt att få tänka på olika sätt och hitta rätt träning/belöning mm för att nå fram.

Samträning på fritt följ (bildbomb...oooops...)

Idag for vi iväg och deltog på samträningen ute på hundklubben. Tim fick vara med först och det blev enklare kontaktträning och så ihop med de andra och sen lite lätt lydnadsträning i form av fritt följ/linförighet, något läggande, sitt/ligg stanna kvar och och fasthållande av apporten. Tim var riktigt duktig bitvis och han utför alla moment (mer eller mindre bra) utan att tveka så jag tror inte att han har ont av sin höft så det känns bra även om han är läskigt omusklad. Men jag kör korta lättare pass med mindre krav så han får jobba med huvudet lite iallafall för det behöver han. Efter det var det dags för fika och lite prat och så med de andra och sen tog jag ut Ina en sväng. Ina och jag var själva på plan först så då fick hon testa hopp över hinder vilket hon tyckte var jätteskoj och utförde förvånansvärt bra för att vara första gången. Det blev även något sitt/ligg stanna kvar och nån inkallning samt början till fasthållande av apporten Sen fick vi sällskap av Jossan och hennes pinscher så då blev Ina lite distraherad så då tränade vi mest att gå med kontakt vilket bitvis gick bra.

Som vanligt blir det alldeles för mycket bilder tagna....så här kommer en hel drös...vill ni inte se dem får ni väl blunda ;)

Samträningen började ute på fältet efter en gemensam promenad


Tim ligger platsad medan jag går och hälsar på husse som störning, duktig kille!

Gå med kontakt tränades flitigt


Jag och Anette tränar på att hälsa med hundarna lugna vid sidan


Undra vad det här är för moment???


Förväntasfull kille väntar på nästa kommando...


Smalt slalom med lös hund utan att välta konorna är klutrigt....


Min boll!!!


Ina testar hopp över hinder


Sitt stanna kvar går bra när det inte finns någon störning runt ikring


Ina ligger platsad med sån energi att det rycker i hela henne.....


Slalom tyckte Ina var ganska kul....


Tränar fasthållande av apporten


Min leksak, bara min!!!!


Va ska vi göra nu då matte?


På hemvägen släppte Jonas av mig och Tim vid "grusgropen" så att jag kunde gå ett par vändor med Tim där i skritt så att han fick jobba lite med bakbenen och ryggen. Tim var duktg men såg ut som ett lertroll när vi kom hem så det blev avduschning för hans del. Det är en svår balansgång med Tim i hur mycket aktivitet (både muskelträning och annan träning) som är lagom och hur mycket han ska vila för att må optimalt och anstränga sig lagom. Han behöver ju få jobba med huvudet och han behöver muskla sig samtidigt som jag är rädd att överanstränga honom nu när han känns så tanig....suck och bläää... Nåja, jag gör mitt bästa så hoppas jag på att det ska bli lagom tillslut.

Nu har vi precis haft besök av pappa och Zingo som kom förbi en sväng så nu sover vovvarna sött efter en händelserik dag.

Fysträning är svårt!!!

Usch vad jag är trött på muskler just nu!.....min älskade Timsetuss har börjat tappa muskler igen, både över ryggen och bakpartiet, vilket är riktigt illa eftersom han verkligen behöver sina muskler för att inte få ännu mer problem med sin höft eftersom leden redan är försämrad till viss del :( Jag misstänker att han inte tillgodogör sig det foder som han äter just nu och det är därför som han tappat muskler då han för övrigt verkar röra sig som han ska och han visar ingen smärta. Tim åt ju färskfoder tidigare men pga platsbrist var vi tvugna att gå över till ett torrfoder och efter det tappade han i muskulatur, dock byttes fodret i samband med att han rehabiliterades som mest för sin svaga höft så en del beror säkert på att han inte är igång lika mycket som han var i våras innan han fick sin muskelinflammation. Idag har vi iallafall efter mycket klurande köpt ett nytt foder som innehåller mer protein som vi ska testa att ge Tim samtidigt som jag börjat lägga in lätta muskeltränande pass i Tims vardag då han genom ren lydnad  "tvingas" att skritta i kuperad terräng och då lyfta ordentligt på benen. Jag misstänker nämligen att Tim (eftersom han går så mycket lös) fuskar lite när han tar sig fram, han travar gärna och blir det jobbigt  i ex backar "drar" han sig fram genom att galoppera och därigenom använder han inte bakbensmuskulaturen på samma sätt. Ja jisses....det är verkligen mycket att fundera över när man har en hund som Tim med en d höft som är riktigt svårmusklad och ganska tanig (har han alltid varit), samtidigt som han håller igång i full fart även om han är trött bara för att han har en sån vilja.

Nog tjatat om det....hundarna har som sagt fått skogspromenad idag en och en där Tim fick träna bakbensmusklerna och Ina fick träna kontakt med matte. Ina är nämligen ganska självupptagen när hon blir lös då hon tycker det är så kul att bara få springa så hon håller inte riktigt koll på mig hela tiden så idag gömde jag mig i skogen när hon inte såg. Ina blev rätt förvånad över att matte försvann och efter att hon hittat mig var hon  bra mycket mer kontaktsökande trots att hon var lös.  På eftermiddagen fick hundarna vara hemma ensamma ett tag när vi åkte och handlade lite och när vi kom hem fick dom lite fredagsgodis i form av varsit märgben.

Lite bilder från dagen som vanligt.....

Vadå skritta....jag har ju ben som är gjorda för att springa ju!!!


Jaja ok då matte...jag ska ta det lugnt....dumma muskelträning....


Undra hur länge jag måste vara still innan matte tagit det där förbaskade kortet....


Gottit märgben jag fick du matte...slurp!


Nu får det vara färdigtuggat för stunden....slickelislafs!


Man blir bara äldre...

Idag väcktes jag med kaffe på sängen av husse och en stolt Tim som hjälpt (eller stjälpt) till i köket medan Ina och jag låg och sussade i sängen. Det är lyxen med att fylla år...att väckas och njutningsfullt få dricka sitt kaffe uppkrupen i sängen med två pälsbollar tätt intill sig. Efter morgonmys gick jag och lämnade Tim hos pappa och sen blev jag upphämtad av Anita (instruktören)som skulle träffa en av deltagarna på vardagaslydbnadskursen som inte var med sist och då kunde Ina och jag få vara med. Det blev passivitetsträning på hög nivå för Ina då hon och jag satt och kikade på när det provades belöningar, tränades kontakt och annat. Ina var faktiskt riktigt duktig, det är så himla bra för henne att bara kunna vara hos mig och sitta lugnt och avslappnat trots andra hundar/folk och rörelse runt oss. Avslutade med att gå lite med henne och sen en inkallning som gick kanon. Verkligen kanon att vi fick vara med idag, tack Anita! På hemvägen mötte vi en stor man med en golden i flexi och Ina valde att lugnt ta kontakt med mig istället för att bry sig om dem trots att de var nära oss så det kändes verkligen bra. Jag tog med mig Ina direkt och hämtade upp Tim hos pappa och när vi kom hem somnade Ina med detsamma....jobbigt att passivitetsträna.

Annars har det inte hänt så mycket idag, Tim har fått en vilodag eftersom han rörde sig ganska mycket igår.  Jonas kom hem med en fin bukett tulpaner till mig (jag älskar tulpaner!!) så nu ska jag nog laga lite mat och lägga mig och slappa i soffan.

Promenadbilder blir det idag

Idag har hundarna fått vila från psykisk aktivitet, däremot har de förutom kisserundor fått två rejäla promenader där de fått gå lösa, leka och bara vara. På förmiddagspromenaden såg vi en hund  komma på håll när de var lösa och jag blev lite nervös att dom skulle dra dit men hundarna vände snällt när jag kallade in dem och höll sig hos mig, jippie!

Busiga hundar på förmiddagspromenad


Inte helt lätt att fota dem....


Lättare när dom står still...
Mitt på dagen fick hundarna passa lägenheten ett tag då jag blev upphämtad av Sazsa då det var möte på hundklubben. När jag kom hem och tog ut dem på en längre promenad var solen framme, jättehärligt. Vi fick en kanonmysig långpromenad förutom att Tim drog efter en hare (Ina var kopplad just då som tur var) och gav blanka fasiken i mitt brytkommando...illa.. Nåja, nu vet jag att vi behöver jobba mer på det igen och han märkte att jag blev ganska förbaskad, efter den incidenten skötte sig dock Tim som en liten ängel och lyssnade klockrent och var lyhörd och trevlig. Vi mötte ett par hundar och ingen av dem skällde även om de blängde lite, nu tar jag ju lite extra avstånd när jag går med båda hundarna så att de slipper bli trängda och det verkar fungera bra....sen att folk undrar om jag har rabiata hundar eller är knäpp när jag stövlar ut i dikeskanten i en stor halvcirkel runt mötande hund, ja de får jag ta......

Vackert ljus på eftermiddagen


Ina smälter in i omgivningen med sin gulavita päls


Tim vilar påklädd sitt täcke efter att ha busat runt


Härligt syn tycker jag...att bara få gå och njuta av naturen och glada nöjda hundar

Kurs med Ina idag :)

Idag började jag och Ina våran vardagslydnadskurs, vi var ett litet gäng idag bara 4 st så det var precis lagom för Ina att börja med. Jag och Ina höll oss lite vid sidan om först eftersom hon blir ganska stressad av för mycket stimuli och skällde en del på de andra ekipagen. Efter en promenad lugnade hon sig dock lite och  jag tycker det gick över föräntan. Vi kunde vara med och träna lite kontakt och sitt/ligg stanna kvar. Ina är riktigt rolig för hon vill verkligen jobba även om hon blir lite låst av omgivningen. Positivt var att hon glatt hälsade på en kursdeltagare samt instruktören, är skönt att hennes osäkerhet släpper såpass att hon vågar sig fram och tigga godis ;) När vi var klara lånade jag Anita (instruktören) så att hon fick hålla Ina så jag fick avsluta med en inkallning vilket gick jättebra så det blev bus och lek med trasan som Ina sen stolt bar omkring på en bit. När jag kom hem tog jag ut Tim för en egen promenad så han fick gå lös lite och ha det gott, passade på att låta honom göra ett par lättare freestylemoment (snurr, spinn, front, fot, work) vilket han glatt utförde trots störningar av cyklister och annat.

Inga bilder blev tagna idag så ni får stå ut med en bild ifrån förra veckan....

så har denna vecka passerat

Oj vad det känns som denna veckan försvann, man tappar verkligen tidsuppfattningen när man är sjuk.... Nåja, nu börjar vi pigga på oss allt mer även om vi hostar och fräser lite imellanåt.

Idag var jag på introduktion/teori på den spårkurs som jag ska hjälpa till på, den samkördes med en annan spårkurs (kickis) och hölls på stallbutiken idag som hade specialöppet bara för det, jättetrevligt! Kul att träffa så många man kände igen sen tidigare. När jag kom hem var jag lite trött i huvudet så hundarna fick varsin gottissak att tugga på för att sysselsätta sig lite.

Kolla Inas blick....där snor inte vem som helst grisöron ostraffat (Tim låg en bit bort...)


Gotti gotti.....


Annars har det varit en ganska lugn dag, jag har klickertränat lite med vovvarna inomhus. Ina har fått börja nosa på spårapporterna inomhus där jag bara belönar att hon plockar upp dem/visar intresse. Hon var jätteduktig idag men blev så glad när hon gjorde rätt att hon fick ett litet tokfnatt...lillgumman då :)

Matte du dräller såna här pinnar på golvet...här får du!!!


Ina fick lite väl mycket beröm av mig vilket resulterade i ett litet tokfnatt.....


Med Tim har jag börjat träna in "haka i backen" igen när han ligger platsad för att få honom att ligga mer aktivt, vi skyndar långsamt och han är hittils riktigt duktig och fokuserad även om han trasslar ihop framtassarna lite ibland när han ska ner med hakan. Igår fick Tim även köra ett litet lätt lydnadspass utomhus med moment från ettan, han var så glad och rolig att jobba med även om han ibland utförde momenten hellre än bra då han var lite övertaggad. 

Hakan i backen va det ja.....hur länge ska jag ligga så här då???


Nu väntar sängen, huvudvärken har kommit smygande igen...får kika in hos Er andra imorgon när jag är lite piggare....Tim ligger redan och väntar i sängen, vi har som rutin att alltid gosa en bra stund innan jag somnar.

Kommer du matte?

Står på benen idag...

Idag mår jag lite bätte, är fortfarande trött och har huvudvärk men jag står på benen iallafall. Jag lyckades samla kraft och ta med mig mina huliganer ut till en tom kohage med bra sikt här i närheten där det inte var några andra så att jag kunde släppa dem lösa så att de fick rasa av sig. Nu kanske det inte är den bästa aktivering man kan ge sin hund men de fick iallafall rasa av sig en del energi utan att jag behövda jobba ihjälp mig eftersom vi var ensamma på plats och det är inhägnat. Efter att de sprungit av sig lite roade sig Ina med att strosa omkring, tugga pinnar och bara vara. Tim däremot höll sig runt mig med en blick som sa "ska vi inte jobba matte....nu,nu,nu...." Gjorde ett par inkallningar med Tim och lite lätta trix så han blev lite nöjd min lilla arbetsmyra (det var vad jag orkade med). Passade på att låta hundrana hoppa upp på lite stenar, berömde spontaninkallningar och spontan ögonkontakt så jag fick upp lite intresse för mig igen. På hemvägen skötte dom sig som änglar och gick snällt på slakt koppel vid sidan utan tjafs, dock mötte vi inga hundar men väl cyklist och stavgångare utan problem så det var skönt.

Två huliganer på lösen ;)


Ja, ja matte vi sitter väl här på stenen då...är du klar snart?
Pinntokiga Ina.....Matte titta vilken fin pinne!!!


hepp...skit i det då matte!.... får väl roa mig själv då...gnaga gnaga....


Kolla jag kan apportera utan att du bett mig matte, vill du ha den här?


Om jag ligger här och är söt då....får jag inte en godis då????


Efter promenaden var jag helt slut, dock verkade hundarna rätt nöjda för de har legat och sussat lugnt hela eftermiddagen så det känns bra. Bara jag piggnar till ytterligare lite så ska jag försöka komma igång och klickerträna hundarna igen, behöver träna mer kontakt och positioner så att jag har något att utgå ifrån sen. Nu blir det nog lite vila igen, egentligen borde jag plocka undan alla julsaker men jag orkar inte riktigt ta tag i det....bläää...

Du matte....vi behöver nog en ny biabädd för vi får inte plats...


sängläge...

Inte mycket att berätta...har mest tillbringat dagen såhär omgiven av vovvarna som vaktar sjuklingen...


Goseligos Ina, min lilla varulv.....


Har fortfarande lite feber och har mest vilat först i sängen och sen hasade jag bort till soffan och fortsatte vila framför tv:n. Nu mår jag lite bättre för stunden mest tack vare panodil och kopiösa mängder te. Hundarna håller på att krypa ur skinnet trots att husse tar ut dem på promisar så gott han kan då han börjar piggna till lite. Tim har börjat vakta Ina lite utomhus, vill gärna visa alla att det är hans tik och att ingen ska komma nära....suck... Tim börjar ju gärna med såna saker när han är understimulerad och så det blev väl lite extra nu eftersom dom var ifrån varandra och oss en vecka. Nåja, får se hur mycket som ger med sig bara dom kan börja aktiveras igen snart, annars får jag ta ett par extra egna promenader med Tim och träna allmännhyfs igen (och ev brytkommando) för just nu beter han sig lite som en huligan min lilla sprättpelle!

Lite småskruttig...

Blir ett halvdant inlägg idag, husse är sjuk och jag har börjat må lite småkass jag också med ont i halsen och frossa  så hundarna har fått en lugn dag :(

På förmiddagen var jag på teori på en vardagslydnadskurs genom frittfölj som jag ska gå med Ina, kommer nog bli kanon eftersom jag gillar instruktören (Anita) skarpt och tycker hon har en bra hundsyn med många kloka tips och ideer. Efter det följde jag med henne på en trevlig promenad när hon rastade sina hundar, härligt att se hur kontaktsökande och glada dom är hennes juveler. Min egna juveler var inte lika trevliga idag, tog en längre kvällsrunda med dem och träffade på ett par hundar som dom verkligen vrålade på och betedde sig som rena monster :( Tim tyckte han skulle vakta sin tik och Ina hjälpte till efter bästa förmåga...suck...ibland är dom billiga.... Märks på Tim att jag varit borta en vecka, jag är inte så värdefull för honom och han tar väldigt mycket egna initiativ, vill vakta och gå på. Bara jag piggnar till lite så ska jag ta ut dem på varsin redig aktivitetsrunda med massa roligheter på så jag får upp intresset för matte igen för just nu verkar de tycka att jag är en tråkmåns utomhus och allt annat är mer intressant än lilla mig. Positivt är att dom iallafall går skapligt i koppel när det inte är för mycket störningar och är genommysiga inomhus, inte lätt när dom samlat på sig lite för mycket energi lagom tills både jag och Jonas går och blir sjuka... Nåja, nu ska jag krypa ner i soffan och gosa loss med hundarna, är det nåt vi är bra på så är det att gosa iallafall, där är vi ena riktiga mästare ;)

Inte ett hundinlägg...

Jag har försökt att hålla mig till hundarna vad gäller den här bloggen eftersom de utgör en sån stor del av mitt liv men dom var ju inte med på våran skidsemester så nu blir det hgelt enkelt ett "hundfritt" inlägg. Vi (jag och Jonas) åkte ju till stöten ihop med två kompisar, Britta och Håkan. När vi kom dit förra söndagen var det -25...brrrr....när vi åkte hem var det +2, snacka om temperaturskillnad. Vi hade iallafall tur med vädret, lite blåsigt någon dag och isig snö men annars kanon. 

Jag sitter och läser infomation efter att vi kommit till vår lägenhet där vi skulle bo


Vårat lilla sovrum


Jag började min skidkarriär i nedre delen av "haren", en fin grön barnbacke där jag nog mest såg ut som bambi på hal is ;) Redan första dagen blev jag upplurad i "Halkotrikken" av de andra i en vad de trodde snäll, blågrön backe från toppen, då slog min höjdrädsla i för först stannade ankarliften mitt i backen och jag fick nästan svindel, sen när vi kom upp visade det sig att backen enligt mig mer eller mindre startade med ett stup! Det slutade med att jag gjorde ett par rediga vurpor i full fart och slog mig rejält på höft/axel och fräste en hel del mindre fina ord åt mitt sällskap. Sista delen av backen gick bra och Britta fick mig att göra massa konstiga lekfigurer för att träna balansen, det var köttbulle och prinskorv och gud vet vad...vi såg nog rätt tokiga ut.

Barnbacken där jag började min skidkarriär


Jag, Britta och Håkan uppe på toppen innan vi ska åka "mormors störtlopp"


Jag har precis åkt stolslift och står och samlar mig lite, visst är jag snygg i den vackra lånehjälmen ;)


Jag kan nog inte skryta med några superprestationer i skidbacken men jag klarade iallafall av att svänga, stanna och åka några gröna backar utan att trilla även om det gick otroligt sakta och försiktigt ner. Längsta backen jag åkte var mormors störtlopp på 2,4km vilket resulterade i en hel del träningsvärk efteråt, tur det fanns bastu och cider att tillgå på kvällen för att mjuka upp kroppen :) Jag är lite stolt ändå att jag med min höjdrädsla klarade av att åka stolslift till toppen efter ett par dagars övertalning från de andra, väl därifrån tog jag och Jonas oss ner via en opistad avstängd backe (björnspåret) med massa lössnö, det var roligt för då vågade jag åka lite snabbare och ta i mer i svängarna.

Det är en konst att lära sig bära skidor utan att snava...


Efter skidåkningen blir man hungrig...


Trötta gänget :)


Jag kände mig stel som en gammal pensionär


Förutom skidåkning var vi en dag på afterskin, samt en kväll på puben och tog ett glas. Annars var vi för trötta för att orka med något stort galej, blev mest lugna middagar hemma i lägenheten vi hyrde ihop med de andra och bastumys och slöande.

Jag och Britta på afterskin


Avslutningsvis en film på mig på skidor i slutet av veckan stel som en pinne, ni kan ju gissa hur det såg ut första dagen...


Pipet i slutet av filmen är när jag håller på att göra en av mina fina vurpor :)

Hemma igen med träningsvärk i kroppen...

Nu har vi kommit hem från Stöten, vi kom hem runt 18 tiden och sen for vi och hämtade hundarna. Tim var ju hos pappa så jag hämtade honom först och sen fick han följa med när vi hämtade upp Ina. Tim var överlycklig och se oss igen och även Ina verkade riktigt glad att vi kom, om än lite osäker på vart hon skulle vara. Tycker Ina verkar ha tagit det riktigt bra ändå, det har ju varit lite omställning för henne att först komma till oss och sen tillbaka tillfälligt till sina förra ägare och nu hit igen. Hon verkar ta det med ro att vara tillbaka hos oss ändå så jag hoppas det är en indikation på att hon har trivts de veckor hon hann bo hos oss innan semestern.

Var kul att se hur lätt Tim och Ina fann varandra igen efter att ha varit frånskilda en vecka även om de konkurrerar lite om min uppmärksamhet just nu. Tim vill gärna vakta mig lite här hemma och ha koll på var jag är samtidigt som Ina vill ligga där jag är så det är lite fullt upp runt benen just nu. För tillfället verkar dock Tim funnit sig tillrätta i sängen medan Ina ligger brevid mig i datarummet, ingen risk att man går obemärkt förbi här hemma just nu. Väldigt skönt att vara hemma igen, har saknat hundarna en del speciellt mot slutet av veckan.  Är öerhört tacksam över den  hjälp vi fått med hundvakt och kattskötsel av pappa samt Inas förra ägare, Ni är guld värda som ställer upp med trygga hem åt hundarna annars hade det inte blivit någon semester för våran del.

Nu väntar sängen...får kolla allas bloggar imorgon... Är trött efter att ha försökt åka skidor i en vecka, många muskler som fått jobba trots att jag åkt i snigelfart i de snälla gröna backarna, nåja inga brutna ben blev det iallafall. Uppdaterar mer imorgon från stöten med lite bilder och kanske en film på mig där jag ser ut som bambi på hal is i skidbacken ;) Nattinatti!

Imorgon far vi iväg en vecka

Jaha, nu är det packat och fixat för imorgon då vi far till Stöten en vecka. Jag lovar att vara försiktig och försöka att undivka att bryta benen av mig, tycker mest synd om de stackare som ska vistas i samma backe som mig,...jag som inte ens vet hur man bromsar...hihi, blir nog en vacker syn om jag ens klarar av att stå upp ;) Hundarna är kvar hemma än så länge, de lämnas bort imorgon bitti då Ina hämtas av förra ägaren och vi går över med Tim till pappa.

För hundarnas del har det varit en lugn dag idag eftersom vi mest packat, handlat och grejjat. Vi fick besök av pappa och Zingo en stund då pappa ville kolla av lite saker eftersom han även ska ha hand om kissarna här hemma när vi är borta. Var och hämtade ett halsband till Ina idag som jag beställt då det var färdigt, det blev verkligen jättebra på henne.

Ina vill inte posera i sitt halsband utan ser mest irriterad ut över att det ska fotas innan det blir promenad....


Nu ska jag ta och lägga mig och gosa med vovvarna en stund innan john blund väntar, om jag får plats vill säga....


Får önska er alla bloggare en fin vecka då jag inte kommer ha tillgång till dator så blir det ett blogguppehåll tills jag är hemma igen. Kram!

Underbara väder :)

Det har varit riktigt fint väder idag också så vi tog med oss hundarna samt pappa och Zingo och tog bilen bort till ett före detta grustag. Jonas la spår åt hundarna medan jag och pappa tog en promenad med dem, de skötte sig bra och lekte fint ihop.

Ina och Zingo i full fart


Inte lätt att fota tre glada hundar....


Omgiven av vitingar :)


Tim den lilla kelgrisen skulle såklart sitta närmast mig...kan ju finnas nåt gott i mattes hand....


Tim och zingo fick sitta i bilen sedan medan Ina fick gå ett kort nybörjarspår med en boll i slutet som belöning, hon var väldigt på och tyckte det var lite för lätt så det blir att börja avancera så smått så hon måste börja tänka lite mer. Hon markerade slutet genom att titta på bollen och sen lyfte hon upp den och bar den glatt tillbaks till bilen, duktig flicka :)

Ina i spårslutet...kolla det ligger en boll här!


Tim fick ett klurigt spår på ca1km, bitvis jobbade han kanonfint men på ett par ställen snurrade han lite och missade två apporter, dock är jag nöjd ändå för han klarade ut spåret tillslut och kämpade på fint.

Tim hade som vanligt lite bråttom i sitt spår först


genom skuggiga dalen


Jobbar på fint


sniff, sniff...nu blev spåret klurigt tycker Tim...


Ge hit min boll!!!.....Efter fint spårarbete får man äntligen belöning och bus med bollen!


Nu ligger vovvarna och sover gott efter dagens bus och spårarbete. Pratade med Inas förra ägare idag, dom ska vara hundvakt åt Ina en vecka från och med söndag då vi ihop med två kompisar åker till stöten på skidsemester. Lite dumt att lämna bort Ina så tidigt efter att vi övertagit henne men resan var redan bestämd när vi tog henne och det känns ändå bättre att hon är hos dom som hon känner än någon helt ny person eftersom vi inte kan ta med henne. Tim kommer att få vara hos pappa så för hans del blir det nog rena semesterveckan med lugna promenader och umgänge med Zingo. Jag kommer att längta mig fördärvad efter hundarna säkert men samtidigt ska det bli roligt att komma bort....dock kan jag inte stå på ett par skidor utan är total nybörjare (med höjdskräck...hmmm fin kombination va!....) så jag hoppas jag kommer hem utan brutna ben och så.

Nu blir det en lugn kväll, imorgon ska det handlas och förberedas inför att vi åker...pyssel är vad det är.


Nya året inleds med en härlig solskenspromenad!

Åh vilket härligt väder det var idag när jag vaknade, gav mig ut på en längre runda med hundarna så dom fick busa av sig lite och vila huvudet efter alla intryck igår. Var så härligt att kolla på dom när som lyckligt skuttade omkring i solens glans. Tim får fortfarande ha sitt täcke på promenaderna eftersom han verkar hålla sig mjukare då, går han "hårt"/arbetas tas det av just då men på "vanliga promenader" och lite bus så får det sitta på så länge det är minusgrader ute. Känns så skönt att det verkar som han håller för lite bus med Ina och så bara han är uppvärmd ordentligt innan, det är ju ändå lite fart och tyngd när de busar ihop. Han kändes jättefin när jag stretchade honom så året börjar bra för hans del iallafall, skönt! :) Förundras fortfarande över Inas smidighet när vi är ute, hon far fram som en liten vessla bland stock och sten, kvick som attan är hon, sprallgumman!

Nu har jag dig fast Tim!


Nää, de har du inte alls det!


Fina älsklingarna!
Vad funderar du på Timse lilla?


Hoppeliskutt...gummibollen Ina!


Här kommer jag!!!

Gårdagens nyårsfirande

Jaha, då var det 2009 nu...hoppas på ett bra hundår med friska och glada hundar.

Igår blev det ett mycket lugnt nyårsfirande här hemma med sällskap av bekanta då David och Angelica med sin som Dennis kom hit. Hundarna skötte sig riktigt bra, var lugna och fina och trivdes med att bli kliade och ompysslade av alla och knölade ner sig i soffan för att få vara riktigt nära imellanåt. Vid elvatiden på kvällen fick de varsit märgben då det smällde en del ute, Tim bryr sig ju inte alls men Ina lystrade och undrade lite vad det var som lät så det var bra att kunna avleda henne en stund. Vid tolvslaget låg Ina brevid mig i soffan, hon fick lite gotter att sysselsätta sig med och  tog det riktigt bra. Tim låg vid mina fötter och struntade helt i smällandet som vanligt vilket även det hade en lugnangde effekt på Ina.

Trångt i soffan imellanåt....
Finns det hjärterum så....Hundarna knölade ner sig för att få plats i soffan med oss andra...


Vi åt en bit mat


och hundarna fick märgben...som självklart skulle ätas på mattan...hmmm....
Önskar alla en bra start på det nya året!


RSS 2.0