Onsdagens agilitytränig

I onsdags var jag, Sara och Frida på hundungdom för lite agilitytränig. Kan väl inte påstå att Ina var på topp direkt, hon var mer intresserad av att springa runt, nosa, dra bort till husse mm än att samarbeta med mig. Innan de andra kom provade vi släptunneln med Ina vilket gick bra, hjälpte henne igenom de första gångerna men sen sprang hon själv på utan att tveka så det var kul. Ina lyckades dock dra sönder sitt halsband så det var lite rörigt precis i början... suck...


Jag hade planerat en liten bara vi skulle köra men precis när vi skulle börja kom det ett gäng med hundar och gick in på andra planen bredvid vilket utgjorde en för stor störning för Ina. En av hundarna på den angränsande planen satt och vrålstirrade och spände så det resulterade i att Ina drog dit :( Tack och lov hoppade hon inte över staketet utan dom stod på varsin sida om gallret och gruffade tills jag fick fatt i Ina och kunde ta henne därifrån. Valde att bryta och sätta in Ina i bilen ett tag medan de andra körde så hon fick vila.


De andra vovvarna var riktigt duktiga, Ikaros cool som vanligt på sitt eget sköna sätt, Ozzy är en riktig hejare på att vara orädd och tog både vippbrädan och A- hindret utan problem. Ronja bjöd på en fin kontakt och glädje.


Ozzy hoppar fint genom däcket


Ronja likaså


Ikaros och Sara jobbar på


Efter att Ina haft en paus tog jag ut henne på nytt och då tyckte jag det gick lite bättre, fortfarande flamsig och ganska låst på omgivningen men imellanåt tog hon ett par hinder fint. Fick några bilder av Sara på oss:

Gäller att ha tungan rätt i mun på vippbrädan....


Långhopp!


Balanshindret gick inte lika säkert som det brukar utan idag var Ina mer tveksam


Hoppeliskutt!


Nä, nu väntar jobbet några timmar, sen är det äntligen helg...jippie!


Samträning och lite annat

Som vanligt så springer dagarna iväg..... ikväll var jag iväg med Ina till ryd för lite samträning. Tycker det gick skapligt förutom att hon härjade en hel del under den gemensamma promenaden och var ganska i gasen idag. Vi fick iallafall till ett par fina lägganden under gång där hon är snabbt ner i backen så det känns som det börjr sitta så smått även med störning nu. Anars blev det lite träning med apporten, mest fasthållande både i rörelse och stillhet. Bitvis går det skapligt även om hon gärna vill tugga men imellanåt har hon lätt att antingen börja kampa med apporten eller dra en repa på egen hand så jag måste få mer fokus på att apporten bara är ett moment och göra belöningen viktigare så att hon inte ser apporten som en leksak.

Sara och Ikaros tränar freestyletrix


Fina terven Zorro


Jag och Ina tränar fasthållande av träapporten


nananananana du kan inte ta mig...MIN apport!!!...... Ina i ett busfnatt mitt i apportträningen... (gissa varför långlinan behövs....)


Loss.... (här syns det att Ina gärna vill kampa om apporten men samtidigt vill jag ju inte att hon ska bli för slapp och tugga massor istället, svårt det där...)
Annars har det inte hänt så mycket, jag jobbar för fullt just nu så Jonas tar hand lite extra om vovvarna eftersom han har semester. Idag gick ha en långsväng med Tim borta vid gropen där Tim även fick leta upp sin boll. Bra för Tim att få gå ordentligt lös i kuperad terräng och jobba på med bakbensmusklerna även när matte jobbar. I söndags var även Jonas på sökkursen med Ina då jag behävde sova då det lätt blir ganska sent. Det hade gått skapligt även om hon var rätt trött sen lördagens heldag utomhus. Annars har jag mest tränat lite inomhus med vovvarna, korta klickerpass  med apporten för Inas del och börja till freestylens "om" med Tim.

Nu väntar snart sängen för min del, ska upp tidigt och jobba så jag får kolla in till er andra vid tillfälle när jag är lite piggare.

Heldag i Överum

Igår följde jag och hundarna med Jonas och pappa till Överum där vi spenderade dagen vid en fiskesjö. Vi var ensamma där vilket gjorde att hundarna kunde få gå lösa så det blev mycket bad, bus och skogspromenad för dom. Jag hade med båda hundarna en sväng och letade svamp men Ina var lite stökig då hon gick upp i stress då hon bara ville simma omkring i sjön hela tiden. Tillslut bröt jag henne och satte henne i bilen då hon behövde varva ner och vila då hon höll på att ta ut sig totalt fysiskt. Tim skötte sig utmärkt men för att han inte skulle ta ut sig helt fick han imellanåt  ligga på bryggan med Jonas och vila medan jag gick ytterligare en tur i skogen. Jag hittade ett par liter kantareller så det var inte så mycket men bättre än inget, lyckades även med bedriften att gå vilse i skogen.... i vanliga fall ber jag ju hundarna gå tillbaka till husse om jag går vilse men nu gick jag ju själv så jag fick vackert ringa efter Jonas och be honom hojta så jag kunde ha en aning om vart jag skulle.... Efter en lång promenad på en grusväg hittade jag iallafall tillbaka. Jag är verkligen hopplös, skulle nog kunna gå vilse i en skokartong ;)

Tyvärr blev det ingen fisk förutom en liten abborre som vi tog med hem till kissen. Innan vi åkte hem blev det korvgrillning och jag passade på att rensa den lila svamp jag fått ihop. Hundarna fick ett par korvar dom också och sen var det två trötta vovvar som sov hela bilfärden hem. Väl hemma fick dom kvällsmat och sen sov dom sött igen.... jobbigt att vara ute en heldag i friska luften.

Dagen i bilder:

Jippie här kan man springa!


Tim lycklig över att få bada!


Badglada hundar....


Timse simmade nöjt omkring med en pinne han fick fatt i


Ina var som en utter i vattnet...konstant simmandes....


kommer du eller?.... Jag och Tim gick runt sjön....


...medan Ina simmade tvärs över den för att komma till oss....


Bustroll!


Ina myser i skogen


Fiskegubbar :)


Tim fick en mört av pappa vilket han tyckte var lite konstigt....


Timse och husse ute på en av bryggorna medan Ina låg i bilen och vilade


Tim passade på att bada lite tilll.... kul ju!


Tjolahopp!


Myyysigt i vattnet!


Finaste Timsetuss!


Jag och Timsegubben


Härligt att sitta vid elden och vila innan man for hem


Ina vill smaka av husses korv...


Vår katt Anton fick dagens lilla abborrfångts när vi kom hem...


Agilityfilm :)

Här kommer  filmen på mig och Ina från agilityträningen i måndags när vi körde vår "lilla bana" ifall någon vill se, som vanligt är det husse som redigerat och valt musik.Filmerna på Saras vovvar finns här om någon vill kika:

http://www.youtube.com/watch?v=CWftbkG2B_g

http://www.youtube.com/watch?v=Wi8Y2OMuRa4

 


Agilityträning

Igår skjutsade Jonas mig och Sara till hundungdom på eftermiddagen för lite agilityträning med Ina, Ikaros och Ozzy. Vi körde en i taget medan de andra fick ligga i bilen så att vi kunde hjälpas åt om det behövdes och hundarna fick bra pauser. Alla hundarna var duktiga och jobbade fint. Ozzy var väldigt orädd och positiv på plan så där har Sara en bra grund till framtida agilityträning.


Ina har ju inte kört agility speciellt mycket utan ett fåtal gånger med mig och det var länge sen så jag blev verkligen positivt överraskad av henne. Först fick hon bekanta sig med "a-hindret" då hon inte träffat på det förut vilket gick galant. Ina tog det utan att tveka men det var ju nästan väntat, hon är ju oftast totalt orädd när det gäller höjder/ främmande underlag mm. Efter det fick hon ta de andra hindren utom slalomet vilket vi inte har börjat med ännu, sen fick hon en paus. Andra passet fick Ina hoppa en liten bana, visst gör vi en hel del missar men med tanke på att det var vårt första försök till en bana någonsin så är jag super nöjd.


Det roligaste av allt var att se att Ina hade en helt annan grundkontakt med mig, visst är hon lite sprallig och flamsig men hon vill ändå jobba ihop med mig på ett annat sätt nu. Vi fick störning av en tjej som kom med två sheltisar och gick in och tränade på den angränsande planen (staket imellan) och visst försökte Ina dra iväg dit först men jag lyckades bryta henne och sen kunde vi fortsätta utan att hon blev helt låst av de andra hundarna, härligt! Kanske börjar alla samträningar vi går på ge resultat så smått och allt jobb jag lagt ner, det blev så tydligt för sist vi var på en agilityplan så sprang mest Ina runt och roade sig själv och struntade i att jag stod där.


Ett gäng bilder från träningen:

Ina på balansbommen


Tjoho matte vart ska jag nu då?


Premiär upp över a-hindret


Gäller och fälla bak öronen så man får plats genom däcket ;)


Ina har full koll på mig efter tunneln...


vippbrädan är klurig


Sara med Ozzy som tuffade upp på hindren utan att tveka


Ikaros på väg ut genom tunneln


Det filmades även lite på agilityträningen när jag körde vår lilla  "bana" med Ina men den är inte redigerad ännu, hoppas på att få upp den imorgon. Idag har hundarna fått en vilodag, det har regnat och jag har jobbat så vi nöjde oss med mys och husse gömde lite godis åt dom inomhus så dom fick turas om att leta. Nu väntar nog sängen och en stunds bokläsning om jag orkar innan ögonlocken faller ihop... Zzzzzz....


Gårdagens aktiviteter...

Igår morse var det dags för sökkurs för Inas del och det gick riktigt bra. Hon gick ut som tredje hund och vi fick till riktigt fina raka snabba skick med fullt fokus så det märks att hon börjar ha ett annat driv ut nu och börjar ha mer koll på vad hon ska göra, kul! Hon visade ingen tendens till att försöka ta spår och stannade kvar utan tvekan hos figgarna, även hos Micke vilket var extra kul eftersom hon har lite sociala rädslor i bagaget vilket kommer fram ibland, famförallt mot män. Blir inga bilder från söket då husse satt kvar i bilen och vilade medan vi körde vårt sök.

Efter söket var Ina bra trött och sov sött när vi kom hem så då tyckte jag att Tim skulle få sin beskärda del med matte så vi tog en promenad ihop med pappa och hans vovve Zingo. Det blev en tur bort till en fotbollsplan där hundarna latjade lite och sen in i skogen. Tanken var att vi skulle gå genom skogen och hem men hundarna hittade ett riktigt sumpdike som dom drog ner i vilket resulterade i att vi ändrade planerna och valde att gå bort till blåa för att dom skulle få sig ett välbehövligt renande dopp. Efter det ringde jag husse som fick komma och hämta upp oss då hundarna var trötta och jag ville inte övaranstränga Tim med att gå hem också eftersom det är en bra bit att gå. Det var två väldigt nöjda killar som hoppade in i bilen efter dagens strapatser.

En drös med bilder från promenaden kommer här:

Tjoho vi ska ut på långpromenad!


Kommer ni eller?


Buspojkar!


Vilopaus....


Kom igen matte vi busar!


Zingo (till höger) blev lite förvirrad över Tim som busade med mig så han gick in och försökte medla lite...


Zingo i en sunkig bäck dit han och Tim smet iväg


aldrig hade vi kunnat ana vad som komma skulle av det besöket..... gråa herdehundar!


Tim visar stolt upp sin prima  lerinpackning....


Det här är livet du matte..... ni kanske förstår varför vi valde att gå till sjön efter det här ;)


efter ett renande dopp var dom tack och lov vita herdehundar igen...


Zingo njuter i vattnet med en pinne som han hittade....


Tim såg inte så missnöjd ut han heller....


Idag har hundarna haft en lugn dag, det har mest regnat hela tiden och dom har varit rätt nöjda med att bara ta det lugnt efter gårdagen. Nu väntar sängen för min del så jag kommer upp till jobbet imorgon någolunda pigg och utvilad.

Dagarna går...vi börjar med torsdagen och fredagen :)

I torsdags träffade jag Sara med vovvar för lite träning och umgänge. Med Tim blev det mest några få freestylemoment, lite bus och mys. För Inas del var koncentrationen inte på topp men ett par snabba lägganden lyckades vi träna samt nåt läggande under språngmarsh vilket fungerade :) Annars blev det mest fokus på passivitetsträning och kunna sitta nära Sara och hennes vovvar utan att det ska grejjas med annat. Framför allt Ina har svårt att bara vara still utan att börja hitta på egna saker som att gräva, äta mossa, försöka dra igång Tim mm men jag tycker ändå att det går allt bättre. Jag tror att hon så smått börjar inse att jag startar och bryter aktiviteter och jag hoppas på att få det att fungera allt mer eftersom jag ser att hon stressar av bättre när hon inte får möjlighet att grejja med en massa hela tiden. Hundarna var bra trötta när vi kom hem, just att bara vara och få "kravet" att man ska koppla av är något som tar på dom (framförallt på Ina).

Fick några bilder som Sara tog då jag inte hade med mig någon kamera.

Ina låg bitvis relativt lugnt utan tjafs


Timse var lite småflamsig mot vad han brukar och ville mest böka och grejja hos mig


Kan ha och göra med att Ina gärna ville störa Tim så fort han lagt sig.....


Bättre att ligga i mattes famn en stund då ... lillla Timsevimse tramshund ;)


I Fredags blev det en lugn dag för hundarna men på kvällen gick hussse iväg och gömde sig en bit bortanför där vi bor så att Tim fick spåra upp honom efter ca 15 minuter. Spåret gick mitt i bostadsområdet på både asfalt, hårt grus , gräs och lite berg och Tim var riktigt duktig. Två små husseluktande skinnbitar hade lagts ut i spåret och Tim stannade till vid dessa och markerade (även om han ej lyfte upp dem). Nyttigt för Tim att få gå på så olika underlag med störningar av folk som korsade vägen framför honom. Sen tror jag på att ibland låta husse sitta i slutet bara för att få lite extra driv på Tim i spåret då han ofta kan tappa intresset för spårslutet, han ska ju ändå inte tävlas (eftersom han räknas som dopad pga sin Rimadyl) så då kan man ju ta ut svängarna lite extra för att få en rolig aktivering.

Idag har vi haft sökkurs med Ina och på em tog jag en härlig promenad med Tim och pappa/Zingo men mer om detta får det bli imorgon eller nåt för nu är jag aldeles för trött för att orka blogga mer......Zzzzzz...

Trött tröttare tröttast....

Skulle ha samtränat idag men valde att ställa in då jag helt enkelt inte orkar.... har haft huvudvärk i ett par dagar nu och lite frossa och känner mig halvseg, inget kul samtidigt som man ska jobba men det får gå. Trist bara att hundarna blir lidande, tur att husse iallafall tar lite promenader med dom.

I söndags var jag på middag hos Frida ihop med "träningstjejerna" (alltså var det jag, Frida, Sara och Linnea). Jättetrevligt att träffas ännu en gång utanför träningen och umgås och som vanligt massa  hundprat i olika former ;) Dagens charmpoäng gick helt klart till Fridas pinscherflicka Ronja som jag hade svårt att låta bli att pilla på så fort hon kom i närheten. Bilderna är tagna av Linnea så tyvärr ingen bild på henne....

Frida sysselsatt med matlagningen medan jag och Sara sitter till bords och har det gott


Frida och Sara


Jag tar till mig av den goda röda currygrytan...mums!


Innan middagen på förmiddagen i söndags passade jag och husse på att åka ut med hundarna till "gropen" där det blev uppletande för Inas del och spår för Tim. Ina var lite flamsig imellanåt och ville inte riktigt komma in med sakerna till mig så idag blir det en redigerad film på hennes upletande så ni slipper all dötid. Som vanligt är det husse i familjen som redigerat och valt musik då jag är en teknisk katastrof på sånt ;)

Ina uppletande:


För Tims del blev det ett spår med fyra apporter i, bitvis tappade han fokus och vid två ställen höll han på att byta spår då det var uppbökat av vildsvin. Vi såg även harspår och andra störningar i spåret vilket störde Tim en del, det märks att det var länge sedan han spårade för han var inte så uthållig som han brukar. Markeringarna av apporterna blev dåliga vilket var väntat men jag ville ändå se Tims reaktion. Det var nämligen så att sist Tim skulle lyfta en spårapport för rätt länge sedan så låg det en huggorm jämnsides den så jag vrålade nej samtidigt som Tim skulle gripa apporten eftersom jag inte ville att han skulle bli huggormsbiten. Detta gjorde såklart att Tim flög bak och därför är numera spårapporterna lite läskiga :( Vi får helt enkelt börja om med dessa från början och vi behöver även spåra oftare för att behålla Tims spårglädje och bättra hans nogrannhet.

Tim spårar


Nu ska jag ta och vila lite och se om jag kan få bukt med min huvudvärk....bläää!


Trevligt besök idag och den gångna veckan

Idag tog jag med mig hundarna och mötte upp Sara med sina vovvar i valla, därefter tog vi en promenad hem till mig för lite fika och umgänge.... Trevligt! Måste säga att alla hundar skötte sig riktigt fint, visst skällde Ina lite både när vi mötte dom och sen inomhus men det gick ändå riktigt bra. Vi lät Saras hundar vara med oss inne i köket och delade av med kompostgaller  medan mina fick vara i resten av lägenheten. Tim gick och la sig och struntade fullständigt i att vi hade besök så det kändes riktigt bra medan Ina låg och pep lite utanför gallret  men ändå höll sig skapligt lugn. Väldigt nyttigt att få hundbesök hemma utan att det ska busas eller gruffas eftersom mina hundar oftast är vana att vara själva hemma. Tyvärr tog jag inga bilder på våra härliga besökare, hade fullt upp med att fika ;)

Resten av veckan har mest sprungit iväg, har jobbat och nu är min introduktion slut, nästa vecka jobbar jag själv men det känns som det kommer flyta på bra. Jonas har ju semester då så hundarna får ju iallafall sällskap och slipper vara ensamma några längre stunder alls så det är skönt.

I onsdags jobbade jag em/kväll så Jonas fick åka själv på sökkursen med Ina med det hade gått bra för dom och Ina hade jobbat fint så det var roligt. Bra att Ina kan jobba även ihop med husse :) Fick några bilder av Tessan från sökträningen på Ina och husse, tack för dom!

Var är figgen Ina...sök!


Tjoho tjohej vad det går...
Annars har det mest kännts som om veckan har regnat bort, skulle ha tränat ihop med tjejerna i torsdags men valde att avstå då jag var så trött efter jobbet och regnet öste ner så motivationen var väl inte på topp. Nu väntar nog sängen, hundarna är trötta sen dagens besök och ligger redan och slumrar.

Jag har en riktig skälltant!

Igår var jag i Ryd med Ina och samtränade. Förutom dom vanliga tjejerna (Sara, Linnea och Frida) så var det även en trevlig tjej med en flatvalp där. Att det var en ny hund med satte lite fart på Ina och hon visade sig väl inte från sin bästa sida...hon var enormt taggad, skällig som tusan och allmännt i farten. Var bara att vackert sänka kraven och fokusera på att få henne att varva ner/ inte dra i kopplet och våga slappna av. Väldigt nyttigt att se hur mycket hon reagerar när det kommer in nytt folk/hundar, behöver verkligen träna henne bland nya människor och andra hundar, det är så nyttigt för henne att få träna på att klara av även det. Vi tränade lite passeringar/hundmöten samt nån inkallning. Efteråt satte vi oss en stund på gräsplanen och då varvade faktiskt Ina ner riktigt bra en liten stund, troligtvis för att alla andra hundar också gick ner i varv. Passade på att träna några fasthållanden med apporten också, hon har så smått börjar förstå att man kan sitta ner och hålla i apporten, dock tuggar hon nåt förskräckligt så vi har en lång väg kvar tills hon håller stadigt och säkert.

Jag och Ina sitter och väntar på dom andra ( jag lovar, jag stryper henne inte även om det ser så ut...)


Samträningsgänget i skogen (fick tyvärr ingen bra bild på urgulliga flattevalpen)


Ina i ett nötskal ;).... jäkla skitmatte jag vill inte sitta här, hallå!!!! Blääää!!!!!


Frida och Ronja


Ikaros och Sara


Linnea och Zumi


Ina håller span på omgivningen


Bitvis kan även skälltanten slappna av ;)


Trött tjej!


Innan jag gick hem stod jag och Linnea och pratade ett tag, trevligt samtal och nyttigt för hundarna att bara vara stilla utan att få så stora möjligheter att börja triggas igång av varandra eller omgivningen. På hemvägen märktes det att Ina gjort av med lite energi för då var hon riktigt trevlig. Passade på att stanna till och göra ett par ställanden med bollbelöning bakåt vilket fungerade riktigt fint. Det blev bra fokus på ett snabbt ställande och hon helt stilla då hon fick en tillräckligt hög förväntan vilkett resulterade i härlig attityd från Inas sida :)

Idag har hundarna hittils bara fått en gemensam längre promenad och lite mys, jag ska iväg och jobba nu och sen är det sökkurs på kvällen.... full fart ;)

Skogspromenad och simning är vad helgen har bjudit på

Det har varit en ganska lugn helg då jag började lördagen med en grym huvudvärk och därför fick avstå dagens sökkurs med Ina. På eftermiddagen piggnade jag till litegrann så då blev det en skogspromenad med Tim och pappa och hans hund. Grabbarna grus tyckte det var mysigt att få latja runt i skogen på tu man hand, dom trivs verkligen ihop.  Dom hittade ett riktigt dyhål att plaska i så dom var inte speciellt fina efteråt...urk!

Zingo i full fart påväg mot sin husse, jag och Tim skymtar i bakgrunden....


Så här vacker var Tim efter sitt besök i gyttjehålet, kan berätta att det blev ett dopp i sjön innan vi åkte hem....


Idag for jag och husse med Ina till skogen för jag ville kolla om det kommit någon svamp. Hittade inga svampar men väl en mysig skogstur med fika och mys blev det. Ina njöt av att få springa fritt mer eller mindre obegränsat utan en massa måsten och krav, skönt och bara få vara ibland och ha det gott. Det märks att hon blir allt mer följsam och har lättare att varva ner imellanåt så det känns bra. Nyttigt för henne att få lite egentid med oss utan att Tim är med.

Ina hittade som vanligt massa pinnar och annat att roa sig med


Fikapaus


Livet på en pinne?... eller ja stubbe ;)


Men hallå kom nu då matte!


Jobbigt att busa i skogen...


Fin flicka!


Senare på eftermiddagen fick Ina vara hemma och vila medan vi tog med Tim för att han skulle få simma lite och jobba med bakbensmuskulaturen. Han simmade på riktigt bra tycker jag, sen blir det ju lite mycket bus imellanåt när han badar utomhus men det fungerar skapligt ändå. Efteråt blev det som vanligt stretching och lite promenad innan vi for hem.

Min pipis ligger ju där ute i vattnet....


Bäst jag räddar den!


Jippie här kommer jag!... ibland gå det lite för vilt till vid badandet....


ok då matte...jag ska ta det lite lugnare...simma, simma....


Kolla vilken fin pinne jag hitta!


Ge hit min pinne...dumma matte!


Jag vill bada mer ju!!!!


Hepp... då tar jag väl med min nya fina pinne upp på land istället....


Nu ligger hundarna utslagna och sover här hemma och jag ska nog snart göra detsamma, ska jobba en hel del nu i veckan eftersom det är sista introduktionsveckan innan jag jobbar själv. För husses del är det sista veckan innan semester så han har lite slappare tid framöver att vänta.

Gårdagens träning, en lyckträff :)

Igår var jag och Ina i valla och tränade lite ihop med Linnea och Zumi. Började med att jag tog en promenad och Ina fick svalka sig lite uppe vid universitetet för att ladda ur lite av den västa energin innan vi gick vidare upp mot valla.

Fört ett litet svalkande "dopp", det är ju aldrig fel......


Ina gjorde ett djupdykning i min ryggsäck i ett obevakat ögonblick och snodde "trasan", hon vet att hon inte får ta saker ur väskan därav hennes knasiga blick.....busunge!Jag var lite rädd att Ina skulle vara riktigt bitchig på samträningen med tanke på att sist vi sågs så betedde sig ju Ina inte så trevligt...  dock har jag ju verkligen kanonfolk att träna med så det blev riktigt trevligt, tack för det Linnea! Vi började med att bara stå och prata ett tag och sen satt vi och pratade och det gick över förväntan då Ina var väldigt lugn för att vara henne. Sen tränade vi lite i omgångar och Ina var riktigt trevlig, nu fick hon ju vara kopplad förutom vid något läggande och en inkallning då jag ville ha lite extra koll på henne men hon skötte sig bra. Tränade en del ingångar/vändningar och imellanåt är Ina med och verkar ha koll men sen ibland så snurrrar hon till det... jag tror att hon förknippar fotgående med att titta på matte och inte fullt lika mycket på positionen i sig. Det är ju helt mitt eget fel då jag fokuserat mest på hennes attityd och kontakt än själva positionen eftersom hon är så lättdistraherad av omgivningen. Igår hade hon dock små glimtar av riktigt bra position och en härlig atttyd även om hon gärna vill tränga lite och försöka sno belöningen då jag fortfarande ofta har den synlig. Ina var även riktigt kelig igår och kunde slappna av såpass att hon imellanåt kunde ligga hos mig och ha det gott. Bara det i sig är en stor seger eftersom Ina brukar ha svårt att varva ner så fort vi är stilla eller sitter ner.

Linnea och ZumiHärliga Zumi har stenkoll på sin matte!


Fick massa härliga bilder av Linnea på mig och Ina så idag blir det en hel drös med egobilder på oss;)

Tränar linförighet....
Bitvis hade hon riktigt härlig attityd!


ingångar är svårt när man i ivern tappar kroppskontrollen ;)


Min boll och jag tänker aldrig släppa!!!


Ge mig min boll!


sitt stanna kvar...


Inkallning med fokus på farten....


Läggande under gång gick riktigt bra :)


Ina var riktigt lugn och avslappnad imellanåt när vi hade paus


Klia magen är mysigt!


Gosetjejen!

Dagarna går och värmen består....

Det händer inte så jättemycket just nu om dagarna, jag har jobbade några timmar igår och i mångdags så hundarna har fått vara hemma och vila men dom verkar inte tycka att det gör så mycket i vämren...dom reagerar knappt när jag går och sover när jag kommer hem.... Ina har blivit riktigt duktig på att inte skälla av glädje varje gång man kommer hem utan oftas ligger hon och slappar så det är skönt att se.

Eftermiddagen igår spenderades mest här på balkongen då jag mådde lite halvkass och hade ont i hvudet efter att ha varit igång och jobbat i värmen och sovit dåligt...skönt att sitta ute och ta det lugnt


I förggår (tisdags) var jag ute på kvällen och gick en tvåtimmarstur med bara Tim på tinnerö medan husse fick vara hemma och sällskapa med Ina. Var riktigt mysigt att bara strosa omkring, göra en del pauser och vila och mest bara vara. Tim skötte sig som en pärla och gick lös nästan hela tiden och tyckte det var jättemysigt att bara få ha det gott, plaska lite i bäcken vi passerade och busa i ett sandtag. Vi passerade sjutbanorna på nära håll där dom sköt en massa men Tim brydde sig inte, han tittade bort för att kolla vart smattrandet kom ifrån men annars tuffade han på som vanligt, jätteskönt att se att han fortsätter vara så skottfast och oberörd.

Vid ett tillfälle gick vi över ett gräsfält längst kanten och Tim började helt plötligt att vrålstirra på mig och gå upp snett bakom mig med en blick som sa "kolla matte vad jag kan..kolla...kolla" jag fattade först inte vad han höll på med utran skrattade mest åt honom och sa att han var söt...Tim fortsatte envist att kolla på mig så då började jag se mig omkring och ett par meter snett framför oss satt en hare, det var ju den Tim skvallrade på, gissa om det blev belöning och gos då. Sen hade vi haren skuttades helt orädd några meter framför oss en bra bit och Tim var helt lugn och brydde sig inte, riktigt kul att se hur bra det fungerar imellanåt med Tims svallerträning och hur tydligt det syns att han verkligen har kopplat ihop att hare= gå till matte och säga till. Sen vet jag ju inte om det kommer att funka i alla situationer men för varje gång han lyckas så stärks ju mitt förtroende för lita på honom även vid viltstörningar. Nog pladdrat om det... lite (eller ja ganska mycket) bilder från promenaden blir det som vanligt ;)

Varmt ute så först måste man ta sig ett dopp uppe vid universitetet innan man orkar promenera vidare


Sitta och svalka sig lite är skönt...


Tjoho.... efter svalka får man massa ny energi...


Kom nu då!


Tim spanar ut över nejderna...


Mysig sand här...måste gräva lite...


Luktar nåt spännande här matte.....


Timsevimse bustroll!


Tim har fått syn på nåt....


Matte kolla det sitter en hare där framme!... jag väntar på dig...


Bläää dom är blommorna var inte goda.... urk!!!!


Paus vid en gammal byggnad straxt innan sjutbanorna


Vackraste Tim!... okej jag vet att jag är partisk men för mig är han finast i världen ;)
Vackert i kvällsskenet...


På hemväg var vi båda trötta men nöjda efter en härlig tur....
RSS 2.0