Avslutning på lydnadskursen

Idag var det avslutning på lydnadskursen med "tävling" där vi delades in i två lag. Först var det platsliggning för alla, Tim reste sig rätt snabbt tyvärr så jag fick lägga om honom och även om han låg resterande stund så var han väldigt ofokuserad så där måste vi jobba en hel del mer och ta nya tag med "haka i backen". Tandvisningen gick ok. På linförigheten vete katten vad som hände, brukar vara ett av Tims bättre moment men jag fick formligen släpa runt honom på plan och redan efter de första stegen insåg jag att det var kört :(....något jag inte ens varit med om vid träning, brukar det bli fel så brukar han snarare gå för långt fram. Läggandet fungerade dock, gissa om jag blev förvånad...kanske börjar all träning så smått ge resultat...hoppas :) Hoppet funkade ok och även inkallningen förutom att Tim sätter sig snett men jag kräver inte att han ska sitta perfekt eftersom hans dagsform får avgöra lite pga hans höft. Eftersom vi var i lag så slapp jag apporteringen och ställandet och efter det blev det lite ingångar/vändningar åt vänster på stället och trix som avsutning där Tim fick snurra. Avslutade med teorifrågor vilket gjorde att mitt lag "vann" med knapp seger. En väldigt trevlig och glad avslutning och för hoppningsvis kommer några av oss nu att fortsätta att träffas och träna ihop vilket skulle vara kanon. Är så nyttigt att diskuttera träningen och få nya infallsvinlar i hur man kan lära in/förbättra moment så denna kursen har verkligen gett mig många nyttiga tankar och tips kring framtida träning, kul! Tim var nog rätt nöjd han med då det bjöds på ett stort kex och Tim smaskade i sig sitt så fort han bara kunde och låg sen länge och suktade efter mer så hans lycka var gjord när han bjöds på ytterligare ett giganstiskt kex. Tim fick även en tennisboll så då var lyckan total, bra med en ny boll eftersom dom lätt blir lite slitna. Nu sover Tim sött, nöjd efter kursen och promenaden dit och hem.

Kommentarer
Postat av: kicki

Kul att du gillade Anders kurs (för det var väl Anders Svensson du gick för?)

Jag gillar också honom även om jag bara gått en valpkurs och en lydnadshelg för honom.

Vi ses på söndag i Askeby klockan 8 på morgonen! Ja vi kanske ses på lördag också såklart!! Då vi har utställningen i Vidingsjömotionscentrum.

KRAAAM Kicki

2009-05-14 @ 00:00:19
URL: http://www.rexago.se
Postat av: cattis

Halloj hittade din sida via anders gästbok! jag säger detsamma vad hände med min och lukas linföriheten och läggande under gång. Nu hoppas jag att vi kommer i gång med våran tränings grupp! ses cattis och beardisen Lukas

2009-05-14 @ 00:29:34
URL: http://http://cattis.webb.se/
Postat av: Torsten

Det är roligt med kurser som man tycker ger en nåt.

Ni är ju så duktiga på att träna och Tim kommer snart att göra allt utan att blinka!

Ha en bra dag!

2009-05-14 @ 07:18:12
URL: http://www.prinstorsten.bloggagratis.se
Postat av: Therese & Fara

Vad roligt att ni vann ;D Vi struntade i att komma till kursen igår, då Fara har inflammation och infektion i öronen men det låter som ni hade skoj och kursen har verkligen varit givande.



Säg till om ni ska träffas och träna någon gång, vi hänger gärna på :)



2009-05-14 @ 08:42:15
URL: http://www.hundbiten.net
Postat av: malte o snoki

klart, tennisbollar är ju kuligt!

på vår länk heter ni nu " de goaste hängkinderna i cybervärlden"!!!! det är timses vi talar om...

slafspussar

2009-05-14 @ 10:00:02
Postat av: lotta med juniocola

bra att Tim verkade nöjd efteråt iallafall:)DET e ju det viktigaste:)

2009-05-14 @ 18:59:41
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Pebbels

Kul avslutning! Vilken kurs har du gått? Är det ettan eller tvåan? Håller med Lotta, det viktigaste är ju att man har kul :-)



KRAM

2009-05-14 @ 19:37:06
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Åsa

smyger in och vinkar Åh vad härligt med alla vackra vita hundar här! Håller på att titta in hos alla, sedan ska jag presentera vem som hållit mig upptagen sista tiden ;)

Kramis

2009-05-14 @ 19:52:27
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Hello!



Ja dagsformen gör ju mycket ...och även våran;) Tim kommer fixa allt med bravur när han är på det humöret...ni är så duktiga på att träna så där finns inga ledsamheter! Vi syns på lördag, goa och glada:)

Kramis!

2009-05-14 @ 22:51:24
URL: http://lagottokrullisarna.bloggagratis.se
Postat av: Elisabeth och Sacco

Vilken rolig avslutning! Grattis till lagvinsten - bra jobbat!



Det är alltid lika roligt att titta in här på era fina bilder, blir lika imponerad varje gång. En fröjd för ögat!



Kom på att man i LKII har momentet apportering vilket vi inte har tränat sedan appellen. Har koncentrerat oss på att hålla utan att tugga och att vilja hålla apporten. Skulle därför testa en riktig apportering vilket visades sig vara en katastrof. Provade därför knepet du använde med Tim. Att springa och knycka apporten. Måste ha sett roligt ut för Sacco satt som fastjuten i backen och tittade på när jag sprang som en galning till apporten. Omvända roller så att säga:)

2009-05-14 @ 23:06:23
URL: http://www.bjorkmannarna.se
Postat av: Sigge Svamphund

Grattis till lagvinsten!

Jag har ju inte hunnit hit på några dagar.

Fullt upp i mitt hundliv.

2009-05-15 @ 08:18:58
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: Pebbels

Tack snälla! Jag är ju inget proffs men jag tror att jag skulle backa bandet och börja om med klossen. Har du tränat klossen förut?

Sedan kanske jag skulle testa att gå bredvid en vägg för att få henne i rätt position.



KRAM

2009-05-16 @ 09:25:55
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Anna & Thuja

Hej på er! Det ska bli kul att fortsätta lydnadsträningen framöver! Just nu har vi lite paus från det mesta eftersom vi väntar Thuja-syskon ;-) Dom är beräknade om ungerfär en vecka. Men när allt har lugnat ner sig på valpfronten ska vi nog komma iväg och träna lite!

Ha det bra! Thuja hälsar till favoriten Tim!

/Anna

2009-05-16 @ 18:49:51
URL: http://web.comhem.se/piggelin/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0