Fredagsträning

Idag blev jag upphämtad av Jeanette och så tog vid med alla hundar till hundungdom för lite träning. De var mycket folk där så först blev det en promenad så hundarna fick värma upp lite. Ina fick gå kopplad och Tim fick gå lös och jag tycker han skötte sig bra trots hundmöte även om han bitvis var lite studsig och mest ville latja runt i snön men så länge han inte går fram till andra hundar får han hållas till viss del.

Väl inne på hundungdom blev det träning på övervåningen där det var ledigt så jag började med Tim som mest fick latja med lite platsläggande och agera störning åt Sly. Därefter kommenderade jag Jeanette i ettan med Sly och det var riktigt härligt att se vilket fokus och driv den hunden har nu trots störningar av konstig miljö, olika hundar och ljud. Därefter blev det lite stadgaträning i sitt, springa genom släptunneln och lite belöningsfokus för Tim, allt utan större krav eftersom han ju nu är högre smärtlindrad men lite kul måste ju även han få. Han var så nöjd över att få vara med lite :) För Inas del blev det lite agilityträning där det egentliga fokuset låg på belöningsbiten. Bara jag håller tungan rätt i mun och är tydlig så tycker jag att det börjar fungera riktigt bra, Ina har börjar få till ett bra släppande och ger verkligen gärnet imellanåt för att få sin belöning... Nu ska jag bara lära mig att fortsätta vara tydig, inte missbruka hennes namn och fortsätta jobba vidare. Det bästa av allt var att hon struntade i alla ljud från nedervåningen där det var folk och hundar och när hon väl hängde med i mina flummiga dirigeringar klarade hon fint en svängd hoppkombination och släptunneln+långhoppet i följd. Visserligen efter måttot fullt ös medvetslös men sån är ju Ina lite i allt hon tar sig till ;) 

Under Inas träning fick Tim ligga i Jeanettes tygbur vilket verkligen fungerade kanon, han pep lite först men sen låg han snällt trots att jag och Ina busade runt bland agiltyhindren. Jag ska ta och införskaffa en stor tygbur, tror det kan vara bra att ha ibland vid träning så jag slipper ha Tim bunden, dels för att Ina inte kommer åt att dra igång honom i en bur om hon springer fram men även för att han nog lättare kopplar av om han är begränsad.  Tror även det kan vara bra hemma när jag tränar dem enskilt inomhus,  även Ina skulle nog kunna lära sig med träning att koppla av en stund i en stor bur. Sen att det är lite bökigt att transportera med sig är ju en annan sak, men ibland kanske det går att knöla in buren bland allt annat som man har med när man tränar.

Efter träningen blev det god lunch hemma hos Jeanette där vi som vanligt delade av med kompostgaller. Mina hundar fick vara med oss och jag blev förvånad över hur bra Ina tog det att komma till en ny miljö trots att Tim var lite rastlös. Visst kollade hon läget och snälla Jeanette gav henne ett tuggben att roa sig med. Trots att hon hörde en del ljud och såg Sly och Enya var hon inte speciellt vaktig och en stund låg både hon och Tim utslagna, härligt!.  Det enda negativa var att Tim av någon knepig anledning tyckte att trappen upp till Jeanettes lägenhet var jätteläskig så när vi skulle hem blev det lite bök innan vi kom ner, knepigt värre eftersom han inte brukar reagera på olika underlag, trappor mm Exempelvis kliver han ju över galler och färister utan problem..... Nåja, ibland vet man inte vad som försigår i deras lilla huvud.... hem kom vi iallafall och resten av dagen har varit lugn med nöjda, trötta utslagna vovvar och en lika nöjd matte :)

Nu ska vi ägna oss åt.....Fredagsmys!
Då var det dags för rehab igen med Timsegubben....

Idag var vi iväg på förmiddagen till Norsholms djursjukhus med Tim för en koll då jag tycker att han varit ganska ojämn under en period vad gäller hans bakparti. Ena dagen kan han studsa fram som en unghund för att nästa dag vara lite utav en grinig gubbe vilket jag tror beror på att det varit svårt att få till en jämn fysisk aktivering med all snö som är överallt. Det ger ju inget muskel och träningsmässigt att gå på plogade vägar och snön är djup och tung nu även för Tim trots att han är stor...

Nåväl, på vårt beök på Norsholm fick vi tyvärr inte träffa vår ordinarie veterinär Arne som vi haft hela tiden till Tim utan en annan veterinär. Tyvärr blev jag väldigt besviken, visserligen kändes hon kunnig och trevlig MEN hon känner ju inte Tim sen innan och kunde således inte se om han tunnat ur/tappat muskler mm. Hon tyckte iallafall att Tim rörde sg bra och var väldigt rörlig i bakpartiet utan att protestera och visa smärta men samtidigt spjärnar han emot lite och vill inte riktigt slappna av på vänstersidan så lite smärta och muskelansträngning har han nog. Hon påpekade även att Tim gärna skulle gå ner något kilo vilket jag är medveten om men samtidigt har jag problemet att han har svårt att gå ner utan att tappa i muskulatur så det är en svår balansgång. Hon tyckte trots allt  inte att det verkade som om Tim hade några stora smärtor eller bekymmer men efter vad jag beskrev om hans ojämnhet och eftersom han ändå är lite stelare på ena sidan så ska vi under en period av ca 10 dagar höja Tims rimadyldos till "max" (150mg) för att få bukt med eventuell muskelinflammation på vänstersidan samtidigt som han får röra sig som vanligt för att bibehålla de muskler han har. Visst ska vi fortfarande undvika hopp, hård lång lek med andra hundar mm men annars behöver han ju röra på sig får att behålla rörlighet och styrka.

Tim skötte sig jättefint och fick beröm av veterinären som tyckte han var en tålmodig och snäll hund även om han pep och gnällde en del för att han var uttråkad och hellre hade velat busa i bassängen än bli klämd på i ett tråkigt undersökningsrum 


Vi bokade in ett återbesök till fysioterapeuten Marie på rehabavdelningen den 8 mars så fram tills dess får Tim äta full dos medicin. Känns bra att det blir Marie som ska känna igenom honom då hon är otroligt kunnig och känner Tim sen innan och har varit med från början vad gäller Tims höft/muskelproblematik.  På återbesöket blir det även simning och därefter planerar jag att försöka simma Tim igen förhoppningsvis ca 1 gång i veckan.

Det är ett pyssel med höfthund och jag är inte jätteglad över att behöva höja Tims smärtdos men jag hoppas att det bara är tillfälligt och att vi snart kan sänka hans dos bara vi får börja simma och den jäkla snön försvinner så man kan röra sig bättre. Jag kanske är överkänslig som rusar till veterinären för minsta lilla, Tim rör sig ju för dagen bra, är pigg, glad och igång men samtidigt vet jag att han är duktig på att dölja smärta och ger gärnet om han har möjlighet bara för att han har en sån vilja och älskar att jobba och göra saker. Jag vill ju bara att han ska få må bra, min skräck är att han ska gå med en massa smärta eller må dåligt utan att jag faktiskt förstår hur han känner sig, min älskade trollunge!


Vikten av bra träningsfolk och vänner....

Vad vore hundträning utan bra träningssällskap/vänner? Är så tacksam för möjligheten att få träna med folk som både vågare ge och ta och framförallt som vågar vara ärliga. Idag blev det kvällsträning ihop med Jeanette på hundungdom och det började inte så bra för min och Inas del. Under uppvärmningen var min tanke att försöka hålla Ina lugn och samlad så att hon inte skulle tagga igång och skälla, tyvärr resulterade det i att hon tyckte jag var pisstråkig med min trista godisbelöning och började fokusera på omgivningen istället. Det slutade med att Ina stack iväg till Jeanettes hund Enya där det ju var betrydligt roligare belöningar mellan hund och matte. Tack och lov verkade Enya ta det skapligt trots Inas gruff och Ina vände när jag väl rya i men det är såklart helt oacceptabelt! Jag tappade allt fokus efter det och blev väldigt besviken på mig själv och att jag inte hade koll och att jag och Ina inte kan få till ett bra sammarbete.

Efter ytterligare en liten stund var jag på väg att ge upp och sätta Ina i bilen för att vi inte skulle hamna ännu mer i någon ond träningspriral då jag inte tyckte något fungerade men då ryckte Jeanette in och gav mig en spark därbak! Trots att jag tjurigt stod och hävdade att allt var lönlöst så gav sig inte Jeanette och med lite hjälp fick vi till en bra början på belöningsträning. Det är väl ungefär så som jag till viss del jobbat hemma men problemet är att jag blivit så låst av att Ina skäller när vi är i andra miljöer där hon taggar igång mer vilket gjort att jag mest gett upp och felfokuserat på att försöka dämpa utan att lyckas vilket lett till tjat och stress.

Jag skulle ljuga om jag hävdade att jag inte fortfarande till viss del känner mig frustrerad, det ser så lätt ut när andra jobbar med ens hund och man känner sig rätt kass när man inser att varje gång jag öppnar munnen börjar Ina skälla men är matte tyst är Ina tyst.... Känns lite som att börja om helt från början men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppas på att det ger resultat i framtiden.... Är glad att jag har vänner som inte springer iväg trots att man fräser åt dom imellanåt även om det egentligen är riktat till en själv och inte mot dom....

Min och Inas relation har aldrig varit lika självklar som med Tim, Tim är formad av mig från början och är mattes hund ända ut i svanroten och han är i dagsläget otroligt förlåtande och trygg i vår relation medan jag verkligen får kämpa för att förtjäna Inas uppmärksamhet och totala tillit. Ett rätt flummigt inlägg men hjärnan är lite överkokt, inte lätt att vara känslomänniska ibland.... Jag vill så mycket men vägen är lång och bra krokig imellanåt men skam den som ger sig ;)

Avslutar med en liten film från i helgen på Ina när vi försöker oss på att träna någon form av bakdelskontroll ;)


Snöigt värre ;)

Nu är jag äntligen uppe helt på benen igen, fortfarande blir jag lätt flåsig och lite småtäppt men skönt att börja komma igång lite mer. Imorgon väntar jobbet så då återgår vardagen till det normala igen. Passade på att gå en lugn förmiddagspromenad med husse och hundarna upp till kohagen här hemma men det är ju så mycket snö så det slutade mest med att jag satt och vilade i snön medan hundarna busade runt. Har inte så mycket annat spännade och berätta så istället blir det en drös med egobilder från vår vintriga promenad...

På väg ut på promenad....


Får vi leka nu?


Bus!


Mycket snö är det... pust!


Vilopaus.....


Mattes gosegubbe!


Busar med husse....
Snömys :)
Fina Ina


Nöjda hundar på väg hem med husse i täten...

Soffläge....

Vi ligger lågt här hemma då jag är sjuk och småfebrig.... soffläge som gäller och Tim gör sitt bästa för att ta hand om matte och agera värmedyna...
Gosegubben.....

Ett steg bakåt och två frammåt?....

Två dagar i rad jag jag och Ina varit med Jeanette och hennes tjejer och tränat på hundungdom. Gårdagen vill jag mest glömma då det träningspasset mest kan beskrivas som katastrof fär vår del. Ina var övertaggad, stressad, skällig, lättdistraherad, ofokuserad och det slutade med att både jag och Ina var frustrerade där jag mer stjälpte än hjälpte henne. Märktes tydligt att vi fortfarande behöver lära oss få till belöningsbiten bättre (suck!) och sen behöver jag jobba på att få Ina att klara av att behålla koncentration och fokus så att hon väljer mig framför allt runt omkring. Hon kändes väldigt splittrad, hon vill så mycket men klarar inte av att kanalisera sin energi på rätt saker. Efter vår taskiga träning som filmades av Jeanette satte jag mig igårkväll och kollade igenomn allt och försökte bena ner och analysera alla felkällor, framförallt vad jag själv gör för tokigheter.

Idag blev det som sagt ett nytt träningspass och kanske är det som Jeanette så fint uttryckte att "det är dom dåliga passen man lär sig av" för idag hade nog jag och Ina vårat bästa pass för i år. Blev en del fokus på att Ina skulle vara lugn och vi backade med hjälp av Jeanette till ren kontakt och fokusträning där Ina belönades för spontankontakt och fick sitta vid sidan. Blev även lite träning av pallen med fokus på att hon skulle förstå att kliva upp med båda framtassarna. Belönade med godis och avslutade med att göra ett ställande där jag belönade genom att vi tillsammans sprang bort till väskan och tog fram och busade med kamptrasan, skojjigt värre tyckte Ina. Provade även belöning i fork av en bytta med lock med godis i och jag tror nog att det kan komma att fungera framöver sen när vi fått upp koncentrationförmågan lite mer.

Vi har fortfarande mycket att jobba på men istället för att fastna i ren momentträning känns det som att  fokus just nu ett tag framöver behöver vara på att:

-Träna upp Inas koncentrationsförmåga och fokus (framförallt i passiva "tänka moment"/kroppskontroll)

-Bryta när Ina fladdrar iväg och hittar på annat och träna på att hon ska välja att jobba med mig istället (bli mer nogrann, bryta så hon får ligga/alt paus om hon taggar igång för mycket)

-Träna på att få till bättre belöningar och INTE ha synliga belöningar på mig som kan trigga Ina, jobba vidare med slutbelöning och få ner konkurrensen samt succesivt få till externbelöning (ex typ gå till väskan alt burk)

-Träna stadga i ex sitt, ligg för att få ner intresset av miljön runt omkting och få en "lagom förväntan"

Sist av allt  så behöver jag lära mig att sätta upp mer rimliga mål och inte vara så otålig utan låta det ta sin tid även om viss träning känns "tråkig"och självklar"

Många tankar blir det men skam den som ger sig, ;)

Två galenpannor i farten....


Även Tim fick lite träning igårkväll då han fick följa med till samträningen ute vid OG plan. Det var ganska mycket hundar där och en del liv så Tim blev lite låg då det var trångt och en hund bla gjorde små utfall så jag fokuserade mest på lite positionsarbete och backa övningar med fokus på att få igång Tim. Blev en del belöningsträning och kamp och efter ett tag svarade Tim bra och tyckte det var rätt skojjigt, speciellt efter att jag försökt busa lite med Ronja vilket drog igång Tim rent konkurresmässigt. Efter det blev det fika och sen en promenad med Anita och Ester så hundarna fick gå lösa och ha det mysigt. Tim var rätt nöjd över lite egentid med matte, är ganska skönt att ha med honom för han är oftast väldigt okomplicerad även om han kan vara lite full i bus imellanåt.

Önskar alla en fin alla hjärtans dag!


Stadspromenad

Idag blev det stadspromenad för Ina och mig tillsammans med Jeanette och hennes bc tjejer Sly och Enya. Vi blev upphämtade så snällt och körda till stan. Det hela började sedan med en hisstur ner från parkeringshuset vilket Ina tyckte var lite konstigt och trångt men det gick bra. Väl ute blev det först en promenad genom domkyrkoparken så hundarna fick möjlighet att göra ifrån sig innan vi närmade oss innerstan. Ina var lite småstressad och frustrerad först och skällde lite både på Jeanettes hundar och förbipasserande men efter en liten stund lugnade hon sig och sen skötte hon sig över förväntan. Trots en massa folk, lite hundar och trängsel så skällde hon väldigt lite och tog en hel del spontankontakt med mig och kändes skapligt lugn och positiv. Hon fick hoppa upp på lite bänkar/statyer/stenar mm vilket även Enya glatt tog efter ;) Vi mötte även Frida på stan och hon fick sig en utskällning av Ina som nog blev förvirrad över att jag började prata med en människa men då hon inte fick något för det gav hon sig relativt fort och fick sen hälsa när hon lugnat sig lite.

Jeanette med sina tjejjer...


Sly och Enya sitter och poserar fint på en bänk...


Ina förstod inte riktigt vitsen av sitta på en trist träbänk....


Nyttig träning att hålla kontakt trots allt folk runt omkring....


Tänk vad fint man kan gå för lite korv, duktig tjej....


Ge mig godis NU då matte!!!!


Överlag en härlig stadstur trots blåst och kyla... tänk vad lite trevligt sällskap kan göra :) Vet dock inte vem som blev tröttast av Ina och mig, jobbigt att gå på stan och sicksacka bland folk och hålla koll på sig själv och hunden utan att göra någon stor grej av det.

Efteråt blev det en välförtjänt fika och lite vila hemma hos mig. Måste bara lägga in en bild på Jeanette och hennes Sly i mitt kök, så goa dom är ihop!


Efter det tog jag och Tim en mysig runda här hemma där han fick gå lös och strosa. Vi mötte hundar, joggare, cyklister mm men Tim var så nöjd över att bara strosa omkring så han skötte sig kanon. Är faktiskt en väldigt härlig känsla att bara gå och mysa ute med honom när han är som idag, cool och väldigt lyhörd och nöjd över att umgås med sin gamla matte ;)

Nu blir det märgben för hundarna och vila för min del, har en jobbhelg som väntar så det blir till att lägga sig i vettig tid.


Snömonster!

Idag tog jag och hundarna en förmiddagspromenad innan det var dags för mig att jobba. Underbart väder med strålande solsken och glada hundar, det är balsam för själen det...Mina älskade snömonster!
Back on track....

Efter lördagens humördipp blev resten av helgen träningsfri och ägnades åt vila och annat än hundaktiviteter. Husse var snäll och rastade hundarna så jag fick vila ordentligt och få en liten paus. Var nog precis vad jag behövde för nu hoppas jag på att vi är på väg åt rätt håll igen....

Igår efter jobbet blev det kvällsträning med Ina tillsammans med Jeanette och hennes tjejer. Ina var väldigt övertaggad och hade svårt att inte skutta omkring i snön och busa men efter ett tag varvade hon ner såpass att vi kunde nosa på lite vändningar, framförallt åt höger och tasstarget. Fick bekräftat min egen tanke att jag rör mig annorlunda och förbereder högersvängarna sämre så det är inte bara Ina som behöver träna kroppskontroll ;)

Idag jobbade jag kväll så det blev förmiddagsträning för Ina och mig tillsammans med Anita ute på ortsgruppens plan. Tränade framförallt vändningar, lite ställande samt tasstarget. Ina var väldigt leksugen och jag fick bryta henne flera gånger när hon skuttade iväg i snödrivorna eller fokuserade på Anita när hon belönade sina hundar. Trots det så tycker jag att Ina hade en bra attityd då det var mycket störningar av folk, bilar, traktorer mm som passerade. Hellre att hon har en lite för hög förväntan än tvärtom. När hon väl taggar ner lite så kämpar hon verkligen för att göra rätt även om hon tränger en hel del, men det är inte lätt heller för henne med min bristande kroppskontroll.... positivt var att vi hade roligt ihop, sen att det känns som att det är ljusår bort till att få henne tävlingsklar det är en annan sak....

Filmade lite idag, riktigt amatörmässigt men ändå nyttigt att se, iallafall för mig själv....

Blev även lite fika inomhus och Ina var skapligt lugn och tyst så det går frammåt även med passivitetsträningen, gäller bara att fortsätta lära henne varva ner och göra ingenting.

När jag och Ina kom hem blev det Tims tur att få lite träning innan jag skulle iväg och jobba. Tog med honom bort till en parkering här hemma vid närbutiken där det var skottat. Mycket störningar av folk, bilar mm men han fokuserar bra för det mesta, han är ju inte lika miljökänslig som Ina utan är rätt nöjd över att ”vara hos mig”. Blev lite tasstarget träning samt ff/vändningar där jag mest ville få upp en vilja och ett intresse hos Tim då han varit lite låg sen vår taskiga träning i helgen. Det gick lite segt bitvis men Tim kändes nöjd och motiverad och vi hade roligt vilket känns viktigast.

Bjuder på en film från mitt och Tims pass också :)
 

 


Out of order....

Är slutkörd just nu.... är bara att inse att det är till och lägga sig i soffan och ta det lugnt, eller iallafall försöka stressa ner...  Var i valla idag för träning med hundarna, kan sammanfatta det hela med att jag borde ha stannat hemma! Vill rikta ett tack till de snälla stöttande människor jag har runt mig som peppar mig även när jag inte riktigt orkar. Ambitionen och viljan finns där  men idag var huvudet fullt och prestationsångesten hög och allt blev pannkaka....

Tänk vilka förlåtande djur hundar är trots allt, man gör en miljon misstag och trots det står dom där vid ens sida redo för nya tag och nya äventyr. Älskar dom så det gör ont även om det blir tokigt ibland.... Nu försöker jag stryka ett sträck över dagen så blir det till att vila ikväll och komma igen med nya tag och bättre förutsättningar.


Dålig hunddag....

Vissa dagar går saker och ting sämre än andra... idag var en sådan dag.... Det hela började med att hundarna fick en tråkig vilodag då jag jobbade och på morgonpromenaden som husse tog med Tim så kom grannhunden (nån pudel/softisliknande sak) framspringande lös till Tim och började smågruffa/skälla. Tim svarade tyvärr upp då Jonas inte hann gå imellan och han ju blev trängd då han var kopplad. Jonas slet bort Tim och matten fick tag i sin bjäbbande vovve så det var väl inte så farligt men väligt onödigt eftersom Tim redan tycker den här hunden är lite läskig av någon anledning och lätt spänner lite mot den om man inte passar honom... typiskt :(

När jag sen kom hem från jobbet, trött, hungrig och inte på topp så tog jag ut hundarna för en kortare kissesväng. Jag hann inte mer än ut så ser vi samma hund (tack och lov kopplad) med matte en bit bort och jag tänker mest "skit också jag orkar inte just nu" vilket hundarna såklart känner av. Tim spänner sig direkt och bli osäker, jag bryter honom innan han hinner varva upp mer men tar i alldeles för hårt och Tim blir platt som en pannkaka medan Ina tar på sig rollen som "flockvaktare" och gör ett rejält långt utfall för att försöka skrämma bort "faran". Vid det laget tappar jag all ork, ryar i åt hundarna och stövlar ut i den meterhöga snön på sidan för att släppa förbi matten med hunden. Kan säga att matten såg rätt orolig och bestört ut så nu tror hon nog att vi är totalt livsfarliga, trist men samtidigt kanske hon ser till att henens hund inte springer fram någon mer gång när den är lös.

Kan inte annat än att sammanfatta det med att vissa dagar är sämre än andra och att jag för stunden agerade som en kass hundägare och försatte mina hundar i en för dom onödigt jobbig situation pga mitt egent obefintliga tålamod. Nu ska vi lägga oss i soffan igen och gosa och "bygga relation"... suck!

Störnings och passivitetsträning

Idag har det blivit mycket mental träning för Ina med fokus på passivitet samt att klara av att ha kontakt. Vi började dagen med att ge oss ut för att prova att åka buss. Eftersom jag ville kunna fokusera helt på Ina då hon aldrig åkt buss vad jag vet så samåkte vi med min pappa så att han kunde betala och fixa åt oss medan vi bara klev på. Ina var jätteduktig och sa inte ett knyst när vi klev på bussen, lite otäckt tyckte hon det var men satt/låg snällt vid mig. Vi satt längst bak i bussen där det var gott om plats och inga människor och efter 5 hålllplatser borta i mjärdevi (ca 5 minuters restid) valde jag att hoppa av med Ina medan pappa fortsatte in till stan. Ina fick rasta sig lite och sen tog vi nästa buss som gick hem och trots lite krångel vid biljettautomaten samt en taskig sittplats där folk passerade nära och glodde på Ina så var hon tyst hela hemresan och satt/låg ner vid mina fötter så jag blev verkligen positivt överraskad. Min duktiga skällmaja skötte sig perfekt :)

Väl hemma blev det till och rasta Tim innan jag skulle ut med Ina igen och promenera bort till ortsgruppens träningsplan där jag mötte upp Anita och Git för lite träning. Vi började med en kaffeslurk inomhus då Ina fick vara med och träna på att bara vara still och lugn. Hon skällde lite av frustration först då hon ville komma åt Anitas godisficka men tji fick hon, inget godis ges av andra än mig framöver så Ina fick ge upp. Sen var hon lugn ända tills Gits glada unghund Gudrun fick komma in, det tyckte Ina var ganska jobbigt och hon svarade först upp rejält på håll då Gudrun skällde men efter ett tag gick det bättre och hon la sig ner.

Efter det begav vi oss ut för lite träning men "planen" var full av snö, plogmaskin, bilar och folk som kom och gick ut ur byggnaden brevid så jag insåg rätt fort att störningarna var bra stora för Ina så vi tränade enbart att sitta vid sidan/gå med kontakt. Först var Ina ganska osäker och skällde en del av frustration både mot mig och hundarna men fick inget för det så efter en stund valde hon mig och kampleksaken och satt fint med bra kontant. Efter det blev det lite fotgående med släpande koppel med bara fokus på attityd/vilja och på köpet fick vi till ett par fina vändningar. Vid ett tillfälle skällde Ina ut en människa som kom bakom oss men annars höll hon tyst trots att det rörde sig en del folk.  Avslutade med en inkallning och lite bus bara för att stärka att det är "roligt hos matte".

Ina sitter och funderar och smälter alla intryck som fanns på "plan"


Vårat träningssällskap idag, här Anita med Alice


Git med Gudrun


Jag var helt slut efteråt och även Ina var ganska trött när vi satte oss en stund inomhus igen innan det var dags för hemfärd. Jag och Ina slappade i "hundvänliga soffan"... (jag är inte sur, bara lite trött...)


Matte det är TRÅKIGT med passivitet.... suck... stackars mig som bara får ligga här....


 Fick skjuts av Anita hem så Ina fick sitta med mig där fram medan Ester var i baksätet, trots att dom hamnade nära varandra och det var trångt var Ina tyst och satt lugnt vid mig. Tror hon "stänger av" lite när det väl blir för mycket runt henne och klarar hon bara av att fortsätta lita på mig så kommer det nog bli bra framöver. Vi måste bara träna på och inte undvilka att succesivt både jobba och vara passiva i mer och mer socialt stökiga situationer.


Trötta hundar...

..... Det är vad jag har här hemma just nu.... Började dagen med att träna lydnad med Ina på hundungdom ihop med Jeanette. Rent momentmässigt var det en katastrof då vi försökte oss på lite ställande/gripande av metallen/kontakt och Ina antingen trängde, nosade, missförstod mig pga min dåliga timing mm men trots det tror jag att vi faktiskt hade ett genombrott idag. Jag var jättefrustrerad och stackars Jeanette fick stå ut med mig när jag spydde galla över ställandeträningen och våra belöningsproblem...MEN....idag började Ina tänka! Kan låta lite konstigt kanske, men idag såg jag verkligen hur hon tänkte och "ville göra rätt" trots störningar av dofter, mitt dåliga tålamod, Jeanette och hennes hundar mm. Tränade en del att ha Ina vid sidan sittande och bara få hennes uppmärksamhet och fokus samt satte mig även en stund i början med Ina brevid och bara kollade på när Jeanette värmde upp sina hundar och Ina var TYST!, och lugn, och valde själv att kolla av mig istället för att jag hela tiden "pockar på hennes uppmärksamhet".....

 Efteråt blev det en tur i stan innan vi åkte hem till mig och fikade, kollade film från träningen och tjattrade. Ina var helt slut och efter lite smågruff mot Jeanettes hundar bakom gallret så valde hon att ge upp och gå och lägga sig då hon inte fick någon respons vare sig av mig eller de andra. Ina har aldrig blivit så trött efter ett träningspass som idag, hon har varit utslagen hela kvällen, nöjd men jättetrött så jag tror att hon verkligen fick tänka idag trots att jag mest tyckte det blev flams och trams av träningen pga min egen frustration.

På kvällen var jag med Tim på öppen träning med freestyletema som Anita ordnade på ortsgruppens plan. Tim skötte sig i mina ögon utmäkt även om han ibland nosade runt lite i snön efter goda dofter. Han var lös nästintill hela tiden och brydde sig inte nämnvärt om de andra hundarna förutom Zumi och Ronja då som han känner sen innan, dit hade han gärna krypit om han fått. Vi tränade lite fritt följ och sen  snurr/spinn/runt/slalom/åttan och en massa backande från olika positioner. Tim tycket var skojjigt värre och han kämpade på fint och vi fick till bra belöningar både med kamp, bus och godis, skoj!

Efteråt blev det fika inomhus och Tim skötte sig fint förutom att han försökte tigga till sig lite av Linneas smörgås den lille ögontjänaren. Annars låg han mestadels och vilade och halvsov vid mina fötter. Tim verkade väldigt nöjd när vi kom hem och nu ligger båda hundarna och sussar djupt i sängen, jätteskönt när dom båda är aktiverade och trötta och man kan lägga sig med gott samvete :)


Award

Vi har fått en award av Susanne med Pebbles ( http://hundtraningen.blogspot.com/ ) samt Elenor med Zidane(http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se/), tack snälla för det!

[award.jpg]


Awarden går ut på att skriva ner 7 saker om sig själv och dela de med andra på sin blogg. Här är 7 mer eler mindre "intressanta" fakta om mig:

1, jag har jättedålig fantasi när det gäller estetik, musik och rörelser och har därför mycket svårt att ex sätta ihop ett freestyleprogram till Tim vilket jag jobbat med länge nu, däremot gillar jag där moment och ordning redan är färdigställd och älskar därför lydnaden med dess förutsbästämmda ordning och moment i varje klass.

2, Jag är en riktig humörmänniska på gott och ont...

3, Jag älskar gelehallon, extra sugen blir jag när jag har feber av någon konstig anledning??.

4, jag har svårt att inte ifrågasätta allt nytt jag lär mig och analysera alla problem jag stöter på vilket ibland driver folk till vansinne, speciellt märks detta inom hundträningen där jag ofta vrider och vänder och analyserar även småsaker i allt för stor utsträckning

5, Jag är som skalman, har en inbyggd mat och sovklocka och fungerar verkligen inte när jag är huungrig eller har långt blodsocker vilket tyvärr min kära familj ibland får erfara....

6, Jag har inget lokalsinne, skulle nog kunna gå vilke i mitt eget badrum ;)

7, Jag kan inte tänka mig ett liv utan hund och min stora skräck är att bli allvarligt pälsdjursallergisk/asmatisk...

Eftersom de flesta bloggar jag läser redan verkar ha fått awarden och för att jag är lite lat av mig så får den som känner sig manad gärna hämta den här ;)

RSS 2.0