Freestyleträning och skogsbus...

Idag tog jag med mig Tim och träffade  Linnea med Zumi för lite freestyleträning. För min del var det mycket fokus på att få ihop en skiss till vårt program och nu tror jag att det börjar arta sig rent teoretiskt... dock måste jag själv lära mig det och börja länka ihop det mer med Tim för att se så det fungerar i praktiken utan allt för många missar och hakningar. Så dagens film blir lite av en sammanfattning av senaste tidens flamsande och testande för att få ihop något som ska sluta i ett helt program.... Vi har mycket kvar att jobba på men grovskissen känns färdig bara jag får in det i huvudet och sen är det belöningsvariation som gäller för att få Tim att utföra alla rörelser på att säkert sätt. Märtkte idag att han var mycket tveksam vid snurrar som ju brukar vara hans paradnummer men troligtvis har jag slarvat med att bekräfta att han gör rätt och bara belönat andra i mitt tycke svårare rörelser och därför erbjuder Tim hellre dom. Gäller verkligen att hålla ordning på sig själv, ord, röstläge och kroppen om vi ska få det att funka.... Nåja, vi får kämpa på, skoj brukar vi ju ha iallafall och Tim var riktigt nöjd och ganska trött när vi kom hem.

En film från dagen med fusklapp och allt....som sagt, det var det där med minnet ;)Ett jättetack till Linnea idag för bra feedback och tankar kring "programihopsättandet" och hjälp med filmning/musik :)

För Inas del blev det en träningsfri dag idag, hon fick följa med till skogen med mig, pappa och Zingo istället och bara busa loss och ha det mysigt.... jag hittade några få kantareller, kanske 0,5 liter men dom var fina iallafall så jag hoppas på att det ska bli mer av skogens guld framöver.

Annars kan vår skogstur mest sammanfattas med bilden nedan, Ina och Zingo som njuter av att få sträcka ut i full fart...

Trevligt besök på "Belgarhuset"

I fredags packade vi in oss själva och vovvarna och for upp till Gunbritt och Benny på Belgarhusets kennel där vi skulle stanna över natt i deras fina gäststuga. Var jättetrevligt att träffa dom igen och otroligt kul att få se deras fina hundar, speciellt roligt att träffa "valpisarna" nu när dom hunnit bli riktiga unghundar och stora personligheter. Dom var så härliga, pigga, glada, sociala med klös i, precis så som det ska vara :)

När vi kom upp på fredag runt lunchtid blev det en promenad med mina hundar då Gunbritt följde med och visade oss till en bra skog där hundarna kunde få busa loss lite efter att ha suttit i bilen.

På väg till skogs


Efter det blev det lunch och tid att hälsa ordentligt på deras härliga vovvar.

Spanar in nykomlingarna....


"valpisarna" (eller jag unghundarna...) plaskar omkring i lilla poolen


Fina härliga Dahro


Resten av dagen flöt fort som brukligt när man har trevligt och på kvällen blev det mumsig grillning och prat om ditt och datt.


Jag följde även med Gunbritt när hon först promenerade med Giah och sen Dahro, dom fick varsit upplet och det var härligt att se vilket fint föremålsintressse och arbetsglädje dom har.

Giah väntar på att få leta...


Gunbritt och Dahro


Ina fick en koppelpromenad med husse tillsammans med Benny och Acke vilket hade gått bra. Vi avslutade sen med en gemensam promenad jag och Gunbritt med Tim och deras ungtik Alyza och dom trivdes bra där dom fick stora omkring och ha det gott.

Övrig tid turades vi om att ha hundarna inne i och utanför gäststugan samt i stora inhägnanden. Ina fick även vara en stund i bilen och varva ner när jag såg att hon blev rejält trött av miljöombytet och alla intryck. Trots att det var lite bök med att ha koll på sju hundar då mina hölls för sig samt deras för sig utom Giah som var på väg i höglöp och hölls separerad från Dahro så tycker jag det flöt förvånansvärt bra. Visst blev det en del skall imellanåt speciellt mellan unghundarna och Ina när dom hörde och såg varandra på håll men jag tycker faktiskt dom var duktiga ändå. Ina skällde nog mest för att hon ville ha koll på oss så det var nog inte så mycket riktat mot hundarna i sig. 

Tim och Ina i inhägnaden utanför gäststugan


Ina ville gärna stå och spana... fröken som vill ha koll på ALLT!!!.... iallafall om hon själv får bestämma....


Spanar in stora inhägnaden... mycket dofter av alla hundar, löptik mm....


Ina undersökte poolen....
Mina busungar!


Natten blev lugn och våra hundar sov hela natten utan att påverkas av att dom var på nytt ställe, skönt! Morgonen började sedan med en skön promenad där jag tog Tim och Ina och gick en sväng själv och mös omkring i en skogsdunge i närheten. Dom njöt av att traska runt och bara vara medan matte vaknade till lite. På förmiddagen tog sen jag och Gunbritt med oss Ina och Ayax på en promenad bort mot skogsdungen där dom fick strosa omkring lösa och bara vara vilket fungerade utmärkt.

Ina och Ayax


Även Tim och Alyza fick en tur ihop igen och Tim trivdes med att lufsa runt och bara vara....mysigt :)
Efter det bjöds det på smaskig lunch och mina hundar fick vila lite inne i gäststugan, eller ja Tim vilade nog medan Ina satt och kikade ut genom fönstret.... hon har ju lite svårare att varva ner den damen även om det var mycket nyttigt träning för henne och bitvis var hon faktiskt skapligt lugn.... Med risk för att låta skrytig måsta jag faktiskt ge Tim en enorm eloge över sitt uppförande medan vi var där!  Trots höglöpande tik i närheten samt andra hundar, folk, ny miljö mm så var han väldigt lugn och det var inga problem att ha honom på olika platser utan han låg lugnt ner och mest bara var utan skall eller pip. Han svarade inte när dom andra skällde och drog heller inte igång vid dom tillfällen Ina taggade igång lite.  Han börjar verkligen bli en riktigt cool hund min stora lufs!

Innan hemfärd tog jag och Gunbritt en promenad med mina hundar och sen fick dom komma ut en kort stund på deras fina klippta plan... Ina fick bara träna lite kontakt och sen ett ställande, läggande och med tanke på miljön tycker jag hon gjorde ett fint jobb. Tim fick visa några frestylerörelser och var lite småflamsig imellanåt men var iallafall glad och positiv, märktes dock att han var trött så det blev inga stora krav på honom utan vi lattjade mest runt lite.

Ett jättetack till Gunbritt och Benny för att vi fick komma! Det var en fröjd att se Era hundar igen och jag hoppas verkligen att ni är nöjda över er fina kull... som jag sa förut, hade jag inte haft tillräckligt fullt upp med mina hemma så hade jag nallat med mig en under armen ;)


Lydnadsträning och onsdagsvallning

Igår var det en riktig hunddag för min del, började med att på förmiddagen ta med mig Ina och följa med Jeanette till Åtvidabergs hundklubb för lite träning ihop med Malin. Hade inga större förväntningar på Ina eftersom vi var i en helt ny miljö så efter en gemensam promenad fick hon ligga och vänta medan Jeanette och Malin körde igenom Sly och Nova i klass 2 med kommendering. Nyttigt att se för en annan som fortfarande kämpar med att få in momenten i klass 1. När det väl blev Inas tur fick hon två pass med paus imellan där hon fick ligga bunden vid mig. Det hela fungerade över förväntan och trots ny miljö så bjöd Ina bitvis på ett riktigt fint fokus och det bästa av allt var att hon inte skällde speciellt mycket vare sig under träningen eller när hon låg bunden, kändes bra!

Vi blev kommenderade lite och visst finns det massor att jobba på, framförallt positionen i ff/linförigheten och ingångar måste vi lägga extra krut på. Men Ina verkar skilja bra på ställande, läggande nu och står/ ligger stabilt stilla så det känns kanon. Hoppet har vi knappt tränat så det måste vi ta oss an när vi är på ställen där det finns tillgängligt. Överlag är jag ändå riktigt nöjd med tanke på att det var helt ny miljö. Ser fram emot att börja länka lite mer framöver och försöka programträna lite mer med kommendering för att få upp fokus och uthållighet. Annars får vi fortsätta jobba vidare på belöning som framförallt brister i nya miljöer och är det är mycket yta att latja runt på, där jag MÅSTE lära mig att inte titta på Ina och ha tålamod för att vi inte ska få tillbaka all vår konkurrens... skam den som ger sig! Även träna ingångar på pallen ska vi ta tag i igen då vi fick en pall av gulliga Jeanette så nu är vi rustade :)

En film från dagen blir det mest för att det är väldigt bra för mig själv att kunna gå tillbaka och kika på vad vi har att jobba vidare med...Ina ligger och väntar på sin tur...


Malin och Nova tränar pallen


Jeanette och Enya


På kvällen var det Tims tur att få lite aktivering så vi åkte ut till Nina med familj på Fätorpets kennel där det var avslutning på deras öppna onsdagsvallningsträningar. Tyvärr ska dom sluta med fårnäring så idag var det sista gången helt hos dom så har jag otur kanske jag inte kommer att kunna valla något mer med Tim men jag ska kolla runt lite ifall det går att hitta något ställe där vi är välkomna. Största fokus får våran del låg i att passa på att titta på alla andra samt träna passivitet med Tim... en åsikt min herre inte riktigt delade då han högljutt talade om hur otroligt synd det var om honom som var tvungen att ligga ner.... kan iallafall inte klaga på att han inte har intresse för fåren men jag hoppas inte dom andra åkte hem med skavsår i öronen därifrån...

Taggad Timse vill in till fåren....
Var riktigt roligt att se dom andra och jag som bara sett fårvallning någon gång förut tyckte det var kul att få se både får, nör och ankor samt olika raser i arbete. Lägger in ett par biler på Ninas och henens fina hundar, jätteroligt för en annan att se dom valla....

Ankor...


Nöt...
Härligt att se glädjen mellan matte och hund!


Tim fick iallafall två korta pass i 25:an, första passet var han väldigt taggad så då fick jag hålla tillbaka honom en hel del, positivt var dock att han var lätt att få att byta håll utan att han skulle flamsa runt och han gick ut fint åt sidan/kanten och jag slapp frustrationskall trots att vi var så nära fåren. Andra passet tog vi mot slutet innan vi for hem och jag var lite rädd att Tim skulle vara övertrött efter att ha legat och laddat så länge men det visade sig nästan vara tvärtom. Han hade en lugnare attityd, jättefint fokus på fåren utan att nosa eller hitta på en massa annat (ex äta fårbajs...) och vi fick til en fin avslutning med ett bra sug på fåren där jag bröt och kallade honom tilll mig så det kändes bra.Föutom vallningen blev det fika och korvgrillning och det var verkligen trevligt att få vara med även om det såklart är väldigt tråkigt att det är slut nu. Det var en vit herre som sov sött hela vägen hem sen.... tycker trots allt att han skötte sig skapligt fast att han pep en del med tanke på alla störningar som fanns med hundar, folk, kor, får, ankor, dofter mm... Inte lätt när man inte är van att vistas i en sådan miljö men väldigt nyttig träning.

Tim tyckte det var otroligt synd om honom som måste ligga still.....

Fårvallning, tredje gången

Idag blev det en tur till Nina igen på Fätorpet för ytterligare en lektion i fårvallning... gäller ju att passa på de få gånger vi har möjlighet :) Idag var Tim mycket hetare på fåren och bitvis smått övertaggad vilket resulterade i att första passet mest bestod av en studsande känguru på två ben som for runt.... Tycker dock att jag hade något lättare att hålla reda på linan idag och vågade släppa efter när Tim gick lugnt så det kändes bra. Efter en vattenpaus och vila medan den andra tjejen vallade var Tim lite lugnare så då gick han bitvis riktigt fint och lugnt, ibland ganska långa sträckor men när han kom tillräckligt nära fåren blev han lätt för het så jag fick hålla tillbaka honom och då snurrade han omkring en del. Sista passet var han riktigt trött och tappade fokus men jag tyckte han verkade ganska nöjd när vi bröt och avslutade trots allt. På det stora hela tycker jag han var duktig idag ändå för att bara vara tredje gången. Är faktiskt roligt att se att han visar ett sådant stort intresse för fåren, sen att han inte vet vad han ska göra och blir lite övertaggad det är en annan historia.

Lite bilder från dagen blir det såklart ;)

Första passet med något övertaggad Timse....


Vattennpaus...


Pass två var Tim något lite lugnare....


Omklappning efter sista passet...


Nöjda och småtrötta innan hemfärd...

Morgonspårning och härlig eftermiddagspromenad

Idag startade jag morgonen med att ta med mig Ina och möta upp Jeanette för att gemensamt ta oss ut till skogarna på Tinnerö för lite spårning. Vi la spår åt varandra och Jeanettes tjejer fick rätt taskiga svåra spår av mig i eländig terräng men som tur var slapp jag få allt för dåligt samvete för dom klarade det hela med bravur! Inas spår gick i bättre terräng och förutom att hon var rätt övertaggad och hade ack så bråttom så jobbade hon på fint. Hon spårar bra med låg nos och klarar vinklar mm bra men själva markeringen av spårpinnarna ska jag lära in vid sidan om på nytt då dom är alldeles för ointressanta för damen som endast vill fortsätta spåra utan onödiga avbrott. Ina var iallafall mäkta nöjd efteråt då hon fick gå lös glatt bärandes på sin tennisboll.

Får jag bara ner farten på Ina till en hanterbar nivå och får upp ett intresse för pinnarna så tror jag nog hon kan bli riktigt duktig vad det lider, spårintresse saknas iallafall inte på damen som idag visade prov på mindre uppskattade ylningar medan hon väntade på att få gå sitt spår...hmm... får kanske ta tag i att träna passivitet lite extra men det är en svår balansgång för en viss förväntan ser jag som positivt bara det är hanterbart och inte leder till skadlig stress eller överslag.

En bild säger mer än tusen ord eller hur var det ;) ... Ina tycker jag ska sluta fippla med alla grejjer och släppa på henne på spåret NU!!!


Trots lite galen start spårade hon dock fint om än i lite högt tempo...


Min fina Ina galenpanna som bitvis ger mig rätt mycket huvdbry men samtidigt lär mig massor hela tiden, hon är trots allt otroligt rolig att dela sitt liv med, Tack för det lilla skruttgumman!


Efter spårningen blev det gemensam lunch hemma hos mig och efter det kände jag mig smått seg men senare på eftermiddagen fick jag en ny enengikick och gav mig ut på en långrunda med Tim. Kände för att fota lite så Jonas fick köra oss till en skog och sen bar det av vidare till "blåa" så Tim fick bada och plaska lite innan vi promenerade hem igen... sammanlagt var vi nog ute omkring 3½timme och Tim var mycket nöjd när vi kom hem... Är verkligen härligt att bara strosa omkring och vara ibland, Tim skötte sig utmärkt och tyckte det var lajbans att ha matte helt för sig själv så mestadels av tiden hade jag honom glatt skuttandes vid min sida nöjd av att bara få vara med... han är för go den grabben!

Eftersom jag var på fotohumör så blev det ohyggligt mycket bilder tagna på min Timsegubbe... här kommer en drös... alltså mer än vanligt och  säkerligen alldeles för många men idag är vi rent egoistiska eftersom Tim för mig är något av det finaste jag kan vila ögonen på så ni får väl blunda om det blir för mycket av det goda ;)

Nu väntar snart sängen för min del... två dagar kvar till semester :) Jag längtar.... Ha det gott alla!


Fårvallning för andra gången med Tim

Igår var det dags för Tim att få besöka fårhagen igen, dvs det var dags för vår andra lektion i fårvallning. När vi kom till Nina på Fätorpet så hade hon planerat att vi skulle vara i stora fållan med långlina på Tim. Vi började med att Nina fick hålla i linan och styra upp Tim så jag slapp fokusera på det då jag hade fullt upp med allt annat eftersom vi ju är totala noviser jag och Tim. Efter ett tag fick jag sen ta över linan och tanken var att få Tim att hålla ett lagom tempo där han fick gå på om han gjorde rätt och vi höll in eller kortade linan när han var för yster eller agerade på ett sätt som vi inte ville. Med tanke på att det bara var andra gången han träffade får så tycker jag han var duktig, visade fint intresse av djuren och bra fokus även om han ibland blev lite frustrerad och yster när han inte förstod vad vi ville och det tog emot i linan.

Det kändes som att jag inte sabbade lika mycket för Tim denna gången om man jämför med första gången men visst blir det lite rörigt ibland eftersom jag ju inte kan ett skvatt om vallning och får och bitvis strular till det men samtidigt om man inte övar kan man inte lära sig ;) Var i alla fall väldigt roligt och Nina är en mycket pedagogisk instruktör som förklarar på ett sätt så även oerfarna jag förstår. Jag tycker det är otroligt roligt att få se Tim i sitt ”rätta” element och jag är verkligen tacksam för att vi fått möjlighet att nosa lite på vallningvärlden som ju för oss varit totalt okänd.

Jonas var med och filmade vårt första pass för dagen så här kommer en liten snutt från det om någon vill se:Även lite bilder från andra passet blir det:

Tim förstår inte vitsen med paus och vila....


Dom snälla fina fåren vi vallade på...


Taggad Timse vill till fåren...


Korta stunder visade Tim en härlig fokuserad och lugn attityd


Trötta och nöjda och klara för dagen....


Omklappning efter dagens pass.... Mattes duktiga pojke!Dagarna rullar på....

Dagarna tuffar på här hemma i ett rasande tempo känns det som.... har varit ganska slut av värmen vi haft eftersom jag ju jobbar som jag gör och det ofta blir ganska fysiskt tungt, speciellt när det envisas med att vara 30 grader i skuggan.... Trots det har det i alla fall blivit lite hundträning främst tidig morgon eller kvällstid. För Tims del har det blivit lite olika freestylerörelser och jag har utmanat honom i att be honom utföra dom både under promenad, på ”plan” och hemma inomhus just för att inte få det platsbundet och lära honom lyssna på vad jag ber om utan att han erbjuder ”allt” samtidigt. Han blir ju lätt lite ivrig så det gäller att vara noga med att bara belöna rätt beteende vid rätt tillfälle och bryta honom om han erbjuder allt för mycket felaktiga rörelser. Känns som att vi går framåt trots allt och jag skissar för fullt på ett program som jag hoppas ska funka.

För Inas del har vi träffat Jeanette för gemensam träning både i fredags då vi åkte till bruks, samt i söndags och idag då vi var på HU. Alltid roligt att se när Jeanette tränar sina vovvar som ju kommit lite längre och se hur hon lägger upp träningen inför moment som jag inte kan ett dyft om hur man lär in, många tankeställare inför framtida träning blir det :) För vår egen del har vi mest fokuserat på gripanden av träapporten samt lite ff. Känner att just apporteringen är ett moment där vi skyndar långsamt och låter det ta tid eftersom jag jobbat hårt för att minska vår konkurrens. Roligast för min del är att se att vi allt mer successivt får till ett bra belöningsarbete och att jag allt oftare lyckas undvika att vi hamnar i dålig konkurrens eller att jag sätter Ina i konflikter hon inte reder ut. Visst är det fortfarande bräckligt men det känns som att vi allt oftare hittar rätt nu för tiden.

I söndags passade jag även på att avsluta med lite agility med Ina där hon fick köra hopp, tunnel, släp, långhopp och jag tyckte Ina bjöd på ett trevligt fokus och bra ”styrbarhet”. Vad gäller balanshindren så kommer jag att börja om med dessa eftersom Ina av någon anledning blivit mkt osäker på dessa så just där gäller det bara att stärka henne och få henne att ta det lugnt och belöna kontaktfält.

Annars har det varit lugnt för hundarnas del, det har blivit någon längre promenad i skogen kvällstid men oftast har det varit för varmt för att ge sig ut på några långturer.

En drös blandade bilder från veckan som gått:

Gripandeträning Ina
Ina kör agility...


Min trasa!!!


Mina skogstroll....

Timsegubben :)

Ina pussnäsa!
Nu väntar snart sängen så jag tar mig upp till jobbet imorgon, skönt att det i alla fall är lite svalare ute just nu efter dagens åskurladdning. Hoppas alla får en fortsatt skön vecka!


Freestyleträning med flyt :)

Igår träffade jag Linnea och Zumi på kvällen för lite freestyleträning. Fokus för min och Tims del var främst slalomet eftersom det är ett obligatoriskt moment i klass 1. Tidigare har vi inte fått något flyt alls i det då det dels är lite klurigt eftersom Tim är så stor samt att jag upptäckt att mina handhjälper mer stjälpt än hjälpt Tim som blir väldigt fokuserad på mina händer och helt glömmer vad han ska göra. Nu har vi börjat om och jag har händerna i sidan istället samt belönar frammåt och nu känns det äntligen som det börjar lossna lite... visst, graciösa kommer vi aldrig bli men det blir allt mer flyt och bättre fokus från Tims sida, kul!

En liten film från gårdagens träning blir det... gillar Tims attityd och fokus även om vi bitvis tappar varandra och trasslar lite men det känns helt klart som ett av våra bättre freestylepass just för att vi hade ganska roligt och jag flaxar omkring mindre än vanligt ;)
Vårt träningsällskap för dagen, Linnea och Zumi i positionsarbete


Härligt att se dom två glatt busa loss efter fint jobb :)


Linnea tog även lite bilder på oss så här kommer några av dom då jag tyckte dom var ganska fina.

Slalom


mera slalom....


ehhh...vart tog hunden vägen.... ;)


Mot bollen!!!!!


Glada och allmännt knasiga ;)

Helgen bjöd på soligt besök i Gryt och lite träning

Vi har haft en riktigt skön helg, igår lördag åkte vi ner och hälsade på Jonas mamma och hennes sambo i Gryt där dom har en otroligt fin sommastuga som ligger så vackert med vattnet nedanför och skogen precis bakom huset. Vi hade även med min far och hans vovve Zingo så sammanlagt var det ganska fullt med tre vovvar. Även Jonas bror och hans sambo kom dit. Härligt att få vistas i vacker miljö, få jättegod mat och känna sig allmännt bortskämd. Passade på att ta årets första dopp i värmen, inte illa för att vara mig... jag är en riktig badkruka.

Tycker hundarna skötte sig skapligt när vi var där även om det alltid blir lite stökigare när dom är ihop alla tre eftersom dom lätt drar igång varandra. Tyvärr hittade Ina lite delikatesser i form av kobajs och annat mindre trevligt så vi hade en del mindre roliga diskussioner kring att hon skulle ge fasiken i det då hon försökte smita iväg flera gånger... vet inte vem som är envisast av oss ibland...vi är nog tjurkärringar båda två ;) Annars tycker jag hon var ganska duktig, inte alls så himla skällig och hundarna njöt av att få gå fritt och strosa, bada,busa och mumsa ben.

En hög med bilder från vårt besök i gryt...

Ingen dålig utsikt....


Fina stugan


Badsugna hundar på väg till vattnet....


Alla på en gång!


Bildbevis på att även badkrukan...dvs jag... tog mig ett dopp


Ina


Tim är helt klart vattentokig!....


Zingo ser ut som en knubbsäl eller nåt...


Mina busfrön!


Ina njuter :)


Tim gillar läget...


Zingo myser


Annars har det varit en lugn helg för hundarnas del, dom var rejält trötta men otroligt nöjda igår när vi kom hem efter allt bad och bus. Tim har fått en vilodag idag eftersom han sprang och badade så mycket igår för hans musklers skull men han visar inga tecken alls på att vara det minsta påverkad eller stel. Helt otroligt att han håller ihop så bra som det är nu, Underbart!

För Inas del blev det lite träning i morse då jag träffade Jeanette kl 8:00 för lite lydnadsträning innan värmen blivit outhärdlig. Var rätt trött och mör men i trevligt sällskap piggnar man till och jag tycker vi fick ihop riktigt bra pass med alla hundarna. Jag och Ina tragglade vidare med apporten, fokus är enbart at få upp glädje, vilja att gripa och få henne att börja inse vinsten av att komma in till mig. Med tanke på att Ina tidigare antingen helt velat "äga" apporten och dragit stora repor med den eller blivit låg pga mina krav och inte velat gripa alls så tycker jag vi fick till ett strålande pass idag. Rent tekniskt en katastrof kanske men Inas attityd var jättehärlig! Kändes som hon höll ihop utan att få stressöverslag eller börja roa sig själv och vi fick till lagom korta pass där vi fick till bra avslut och positiv känsla. Till och med belöningarna flöt ganska bra idag, visst har vi att jobba på men det känns som att det går frammåt och Ina till och med lämnade tennisbollen hos mig vid några tillfällen utan konkurrensskapad konflikt mellan oss.... en skitsak för andra kanske men ett stort steg för mig!

Blir en liten film från dagen träning, visst har vi mycket kvar innan vi har något som kan liknas vid apportering men jag gillar som sagt Inas positiva attityd trots värmen och att hon börjat tänka till lite...bara det är ett steg i rätt riktning :)
"Premiär i fårhagen"

Idag har jag fått göra något jag drömt om ända sedan jag skaffade Tim.., vi har träffat får och fått oss en första lektion i fårvallning... Eller ja, det handlade ju mest om att se hur Tim reagerade bland fåren och se om han visade något intresse alls. Tim överraskade mig positivt då han efter en stunds tvekan faktiskt tyckte att fåren var riktigt intressanta och tyckte det var rätt lajbans även om det var het nytt för honom. Efter en stund fick han vara "lös" med släpande koppel för att vi skulle se hur han reagerade och jag tycker han var duktig för att vara helt grön då han inte visade tendenser till att nafsa efter fåren eller så (vilket jag visserligen inte trott heller) men ändå visade ett ganska stort intresse av dom.

Lite bilder från vårt första möte med fåren:


Efter det fick Tim en vattenpaus och sen blev det ett litet pass till, tycker Tim jobbade efter bästa förmåga för att vara premiär men tyvärr kan jag vare sig läsa fåren eller Tim i vallningssammanhang så jag mer stjälpte än hjälpte honom då jag höll in honom på tok för mycket och hindrade honom när han gjorde rätt... men, men inte lät när man aldrig satt sin fot inom området innan och jag är jättetacksam för att jag fick möjlighet till detta. Något jag hoppas att få göra om då det var jätteroligt även om jag mest framstod som en förvirrad matte med något överkokt hjärna i värmen.... 

En liten nästintill oredigerad film från idag blir det på min duktiga Timsegubbe och en mindre duktig matte ;)Ett stort tack till Nina på Fätorpets kennel som tog emot oss!

RSS 2.0