Midsommarhelgen....

Så har det hunnit med att vara midsommar då, inte klokt vad tiden rusar på. Härligt väder har det varit vilket man inte brukar vara van vid, underbart :) Jag jobbade till fyra på midsommarafton men efter det bar det av till bekanta i Boxholm för lite kvällsgrillning. Tyvärr började det inget bra då Ina blev enormt stressad när vi kom dit och hon såg folk och barn lite överallt, hon skällde och var jätteuppjagad och verkade orolig över att vi skulle lämna henne och det gick inte att bryta hennes stress. Jättetråkigt att se henne men ännu en gång blir jag påmind om att hon har en hel del stress och annat i bagaget och hur långt vi ändå kommit i de flesta andra situationer där hon fungerar bra, man blir lätt hemmablind när man inte är van vid att hon får såna bakslag längre. Slutade med att Jonas fick hålla henne medan jag tog Tim och hälsade på de andra, han lika cool som vanligt trots Inas beteende, skönt! Därefter tog jag Ina och satte mig på gräsmattan mitt bland alla så att hon fick kolla av läget, då äntligen lugnade hon sig när hon insåg att jag hade koll och var kvar hos henne och därefter var det som luften gick ur henne och resten av kvällen flöt förvånansvärt bra.

Hundarna fick varsit märgben och Ina fick ligga kopplad nära mig medan Tim fick vara lös eftersom han bara går undan om han känner sig trängd. Måste ge en eloge till barnen som var där som snällt lät hundarna vara ifred och tugga ben och hälsade lugnt och snällt på dom vilket gjorde att både Tim och Ina tillslut låg däckade i omgångar och sussade, helt avslappnade, härligt!

Dennis på golvet bland hundarna...


Ina låg lugnt och tuggade ben trots alla barn som rörde sig runt omkring


Dennis klappar på Tim


Roligast var nästan att se att ett av barnen, Melker,  som är lite hundrädd efter ett tag satte sig brevid hundarna och pratade med dom helt självmant och det slutade med att han satt brevid Tim och förde långa diskussioner kring allt möjligt... Tim som ju gillar barn bara dom är lugna låg nöjt brevid och tyckte det var rätt trevligt.

Melker i en av sina många diskussioner med Tim


På lördagen var Ina rätt så trött efter fredagens grillkväll så hon fick en lugn vilodag medan jag tog med mig Tim och mötte upp Linnea och Zumi för lite freestyleträning. Fick bra tips av Linnea ang belöningsposition för att få till slalomet så att Tim inte "fastnar" mitt i så det ska testas lite mer så kanske vi kan få ordning på det. Annars var vi väl inte speciellt tjusiga, Tim har ett bra positionsarbete vid sidan men klantiga matte lyckades med bedriften att trilla två gånger... inte lätt att göra rätt när matte inte kan stå på benen ;)

Fina Zumi!


Linena och Zumi i ett av sina snygga slalomarbeten....


Följande bilder nedan på mig och Timse när vi freestyletränar är tagna av Linnea Björk TimmSlalom med två klumpedunser...


Snurr med benen i kors....


Som sagt var... inte bara Tim som har svårt att ha koll på benen ;)


Sitter fint


Bus!


Kamphund ;)


Efter träningen blev det en genemsam promenad, Tim brydde sig inte nämnvärt om Zumi som snällt gick hos Linnea utan han hade mest fullt upp med att strosa runt och roa sig med bad och eget bus. Är ganska roligt att se honom just nu för hans livsglädje är så stor, han bjuder en på många skratt där han skuttar runt så full av liv.... Är fortfarande så oändligt tacksam över att hans kropp håller och att han inte visar smärta eller problem i sin höft eller muskulatur trots att han nu varit fri från medicinering ca 1½månad.

Tim väntar på att....


...Få bada!


Busunge!
Idag tog jag med mig Ina ut i skogen där vi strosade runt och hade det gott, eller ja... jag tog det lugnt och Ina busade väl runt som vanligt.... När jag tyckte hon var för långt bort passade jag på att gömma mig så hon fick hålla lite bättre koll vilket gav bra resultat. Nu går hon ju sällan utom synhåll men jag är ju bortskämd med Tim som nu för tiden självmant håller sig nära. Men med tanke på hur mycket tid jag lagt ner på att ha en bra löslydnad på Tim så är det ju inte så konstigt att Ina kanske inte riktigt har samma följsamhet eftersom jag inte haft henne från början och därför inte lagt samma grund som Tim ju fick som valp. Vi hade iallafall en skön stund i skogen jag och Ina och nu ligger hon och sussar gott.

Bilder från skogen...

Inget är som väntans tider.... ack så små ännu men förhoppningsvis växer dom om det inte torkar helt...


Får passa på att önska alla en skön kommande vecka!

Tisdagsspår :)

I tisdags var jag och Jeanette iväg och spårade med brudarna. Ina fick dels ett kort fältspår med tre apporter i och sen ett längre skogsspår med en tennisboll i och sen slutbelöning i form av godisburk. Ina hade väldig fart fältspåret men gick ändå fint i spårkärnan och markerade apporterna om än väldigt snabbt....dock hade hon sån fart och var så ivrig att vi inte fick till något bra avslut då Ina inte bara ville fortsätta spåra där Jeanette gått av spåret. Skogsspåret gick bättre med lite mer sansad fart även om hin bitvis låg på, hon strulade lite vid vinkeln med Jeanette hade varit smart och inte markerat ut den så att jag inte kunde gå in och styra Ina vilket är så lätt hänt.... kanonbra för efter en del snurr löste Ina situationen och kom på spåret igen och fann sitt slut. Slutet blev även det riktigt bra då jag selade av Ina och sen blev det lång belöning i slutet med mumsig kattmat i godisburken och även bus med tennisbollen i den mån Ina ville. Ina var riktigt nöjd efteråt och jag tror att detta verkligen är bra för att öka hennes självförtroende och stärka henne ännu mer samtidigt som det är nyttigt för mig att lita på henne i en aktivitet där hon styr :)

Påklädning


Hittat spårapporten


Skogsspår


Hitatt tennisbollen


Spårslut...skynda och öppna matte...


Smaskens!


Nöjd Ina efter dagens prestation :)


Sly hittat en spårapport


Enya belöning efter avslutat jobb


Annars har dagarna rullat på, Ina har fått sig en joggingtur med husse igen och i måndags tog jag en långpromenad med hundarna bortåt Slaka bland härlig frodig grönska. Det är verkligen vackert ute nu, så grönt och fint.

Timse njuter av sommaren :)
Hoppas att alla får en härlig helg och midsommar, själv jobbar jag midsommarafton men är ledig på helgen så det ska bli skönt ändå.


Hänt i veckan...

Som vanligt flyger dagarna iväg känns det som, har just haft en riktig jobbvecka då jag bara var ledig i fredags och även jobbar nu under helgen. Under veckan som varit har jag i alla fall hunnit med lite träning då jag i söndags hade med mig Tim till valla för lite träning och umgänge med Sara och Linnea. I måndags blev det lite träning för Ina ihop med Jeanette i valla där det blev lite tragglande med apporten samt början till rutskick. I onsdags fick Ina följa med husse ut på en rejäl joggingtur vilket hade fungerat riktigt bra med tanke på att det var premiär för hennes del och hon var nöjd och urladdad efteråt.

Igår blev det en riktig hunddag då jag först hade en simtid med Tim på morgonen där han fick simma 10+10 minuter varav 3 minuter med motstånd under andra passet. Efter det blev det hem och vila lite innan vi träffade Sara på eftermiddagen för en gemensam tur då vi tog vår bil och lastade in hundarna och for ut till hundungdom för lite träning. Båda mina fick träna apportering på olika nivå och Tim tycker jag var duktig som bjöd på en del fina gripanden och härlig attityd och vilja. Ina är fortfarande osäker och bitvis går det bra, bitvis sämre men vi fick i alla fall till en bra avslutning där hon gjorde en jättefin ingång med apporten, jippie :) Jag och Ina tog även en kort tur inne på agilityplan men hon var så påverkad av värmen så jag fick bryta efter ett tag då det inte kändes schysst att kräva mer av henne.

Tims hittade en fin utkiksplats..


Tunnlarna på agilityplan är skojjiga tycker Timse...


Timse tveksam apportering av metallen....


jaja, jag håller....


Jäkla metallgrunka!!!!... hoppas matte blir nöjd nu....

Sara och Ikaros


Sara ocg Ozzy


Ina undrar vad vi ska hitta på....


Det va ett jäkla tjat om att hålla i den här dumma metallpinnen....


Jaja, jag sitter väl här och håller då.... utan att tugga...äckliga metall...suck...


Efter att alla hundar fått träna lite packade vi in oss i bilen igen och for och lät hundarna bada lite. Ina lyckades ta sig lös innan jag hann med... klantigt av mig men hon skötte sig bra så jag gick iväg med mina och lät dom bada en bit ifrån Saras hundar. Efter en stund fick hundarna nyttja hela ytan ihop då Ina höll sig fint i skinnet och lyssnade när jag bad henne att hålla avstånd till Saras hundar. Kändes bara så härligt att se alla fyra hundarna mysa vid vattnet men ändå hålla respekt/avstånd till varandra och avslappnat bada sida vid sida utan tjafs eller försök till lek. Dels att se att Ina lyssnade på mig och höll sig hos ”sin flock” men även se att Tim inte visar några tendenser alls till att skydda ”sin tik”. Det ger hopp inför framtiden och jag hoppas på att successivt få njuta av en alltmer fungerade och harmonisk flock i alla lägen.

Fullastad bil....


Jippie bada! Tim gjorde mindre graciösa hopp ut i vattnet.... busunge!


Ina simmade nöjt omkring med en tennisboll utan tjafs och kokurrens....


Söta Ozzy simmar omkring....


Grabbarna grus nöjt spankulerande... Tim och Ikaros har börjat få en väldigt skön relation, dom kan gå sida vid sida utan tjafs och utan intresse av att leka och hälsa, dom liksom bara "är"....


Fina Ina trivs i vattnet... tycker hon höll sig skapligt lugn utan allt för mycket stress, härligt!


Timsegubben som är underbar att se just nu, så full av glädje och liv och än så länge utan smärta... vågar knappt tro att det är sant...min fina älskade busiga skitunge!Urladdade och nöjda!

Efter en riktig tråkperiod när jag varit kass och hundarna haft ack så tråkigt så är vi äntligen på gång så smått igen och det känns härligt! Idag blev det ett besök i spårskogen tillsammans med Jeanette och en bekant till henne, Kicki. Jättetrevligt att komma ut och verkligen välbehövligt... mina juveler var som sagt något övertaggade och jag hade ingen större förväntan på deras prestationer med tanke på utgångsläget. Trots det överraskade Ina och bjöd på ett riktigt fint spår med bitvis härlig noggrannhet... visst snurrar hon fortfarande en del men det går framåt och idag hade hon inte alls lika bråttom vilket gav bättre spårupptag och bitvis fin djup näsa :) För Tims del gick det sämre, visst spårade han bitvis jättefint med bra apportmarkeringar men han känns väldigt osäker och vill gärna be om hjälp om han blir störd. Mot slutet tappade han bort sig helt så jag valde tillslut att avbryta då jag inte hade koll på vart spåret gick och Tim bara vinndvittrade utan resultat... Tror jag ska backa lite med honom och försöka stärka honom mer så han verkligen får lyckas.

Trots allt kändes det ändå som en skön dag, kanske just för att jag inte hade så höga förväntningar vilket gjorde att jag inte blev besviken vare sig på mig själv eller på vår träning. Visst finns det saker att jobba på, vi har alla våra styrkor och svagheter både jag och hundarna men det kanske är just det som är tjusningen... att lära sig stärka och ta vara på det positiva och stötta och hitta strategier för att hantera det mindre positiva. Känns som att varje upplevelse (både positiv och negativ) och varje dag tillsammans med min underbara fyrbenta kamrater ger mig lite mer kött på benen till att utveckla vår relation så att vi blir att team som genomsyras av ömsesidig tillit, trygghet och harmoni.

Efter spårandet blev det en tur till en sjö ihop med Jeanette så våra vovvar fick turas om att rasa av sig lite.... härligt att bara låta dom få vara lite utan krav på en massa annat... bara få vara hund helt enkelt.... Dom sov sött sen när dom kom hem, skönt att se dom urladdade efter all ofrivillig vila som varit.

En drös blandade bilder från dagen kommer här nedan... som vanligt alldeles för många ;)

Taggad Timse


Jeanettes söta brudar....


Kicki med sina goa damer....


Annie stolt bärandes på sin kamptrasa efter fint spåarbete


Jag och mina juveler....


Älskade busungar....


Tim spårar


Hittat en apport...


Kolla matte... varsågod!


Jeanette och hennes damer efter bus och mys vid sjön


Jippie livet är härligt!
Ina tog sig en liten simtur...


Tim njöt av att busa loss...


och jag njöt av att se hur jämt han rör sig med bra bakbensdriv i alla gångarter...härligt!


Ina njöt hon med av att få rejsa loss lite...


Min fina gumma!
 


Börjar stå på benen igen...

Blir ett kort inlägg.... vill bara tala om att jag så smått börjar komma igång igen. Tyvärr blev jag inget klokare av läkarbesöket då dom inte hittade något uppenbart fel, dock har yrseln börjat klinga av självmant och även huvudvärken börjar bli bätttre. Ska väl inte påstå att jag mår helt ok ännu men jag börjar orka vara igång lite iallafall och igår lyckades jag faktiskt jobba även om det gick lite segt imellanåt. Skönt att det går åt rätt håll igen, jag hoppas bara att det inte kommer tillbaka för det var riktigt otrevligt att må så dåligt som jag gjorde.

Hundarna har varit små änglar som stått ut med en kass matte, nästintill ingen aktivering förutom hussepromenader och allmännt trista dagar. Ina har blivit riktigt mattig av att jag varit dålig och på något konstigt sätt tror jag att detta kan ha stärkt vår relation ytterligare för jisses vad trevlig och mysig hon har varit när vi släpat oss runt på promenader. Tim tycker det är skönt att jag börjart piggna till lite eftersom han slappnar av mer då... han är ju så känslig och vill ju gärna ha koll på sin matte. Nu hoppas jag att vi kan börja komma igång allt mer, dock tar jag det skapligt lugnt och känner mig för allt eftersom då jag fortfarande får bakslag (huvudvärk mm) om jag tar i för mycket.

Önskar alla en fin helg så ska jag läsa ikapp hos er nu framöver, har inte orkat tidigare.

Tur man är en mästare i att slappa när matte varit en riktig soffpotatis....

Tillfälligt avbrott...

Just nu är det lite stiltje på bloggfronten.... jag har haft problem med yrsel och kännt mig allmännt ur form sen i onsdags och i fredags blev det ännu lite värre så det har varit stillasittande aktiviteter som gällt för mig, dvs inget jobbande, inga hundaktiviteter eller annat kul.... Nu mår jag något bättre men yrseln och känslan av att vara "konstant påverkad" vill inte släppa helt så imorgon väntar ett läkarbesök så hoppas jag att det snart ska bli som vanligt igen. Inte helt lätt för hundarna just nu, Tim är ju "mattes vovve" och otroligt känslig över hur jag mår så han vill mest ligga nära, nära mig och hålla koll medan Ina tycker det är jobbigt när det är obalans hemma och blir lite oroligare än vanligt. På det stora hela tycker jag dock ändå dom tar det hela bra och snart hoppas jag att vi är igång helt igen!

Önskar alla en skön vecka så kikar jag in sen när jag blivit ytterligare lite stadigare på benen, nu väntar soffan och en bok.... tur man kan hitta något att sysselsätta sig med ändå.
Timse hela dagen :)

Igår fick Tim en riktig egendag med matte... är så ofta som Ina har fått all träning så jag tyckte Tim kunde få en dag där han fick vara i centrum. Vi började med att promenera bort till Anita för en fika, tog ca 45 min att gå och Tim njöt av att gå lös utan större krav. Tycker Tim skötte sig ganska fint bland Anitas vovar även om han hade lite svårt att komme till ro helt men det var ju länge sedan vi sågs så det kan jag förstå. Sen fick vi sjuts hem och Tim fick vila lite medan jag tog en promenad med Ina ihop med Anita och hennes vovvar. Ina skötte sig ganska bra tycker jag med tanke på att hon varit ensam en stund på förmiddagen, lite skall i början men sen lugn.

På kvällen blev det lite träning ihop med Linnea, Sara och Jeanette i valla. Även denna gång fick bara Timse vara med och vi roade oss med något som förhoppningsvis ska bli ett freestyleprogram i slutänden... Har funderat en hel del över låtval och eftersom jag och Tim inte är så graciösa så skulle jag vilja ha något lite skojjigt så idag provade vi att känna lite på vår tilltänka låt... pippi långstrump ;) Tänk er Timse som "lilla gubben" och mig utklädd till Pippi, kanske kan funka? Nu har vi inte satt ihop något program utan jag ville bara känna på tempot i låten och se hur Tim rör sig mm... bjuder därför på en något flummig film med en halvtrött Timse i värmen och en något klumpig matte ;) Som syns på filmen är slalom ett av dom moment vi har minst flyt i så där heböver jag träna om för det ser inte snyggt ut... trist eftersom det är ett obligatoriskt moment i klass 1 ;) 
Det var iallafall roligt att ha lite umgänge och inte så komplicerad träning i värmen.. Tim njöt av fulla drag och Linnea tog en massa härliga bilder så nu blir det ett rent ego-bild inlägg av henns bilder på min härliga Timsepojke ;)

Killen har koll :)


Slalom är inte vårt graciösaste moment... speciellt inte om man ser till den tvåbenta av oss....
Snurra!


Positionsarbete
Weeee bollen!!!!


Ahhhh... äta kamptrasa ;)


Livet är härligt när man rullar runt, runt, runt!

Uppletande och lite allmänna tankar....

Idag på förmiddagen var jag lite småtrött men tyckte hundarna skulle få sig lite aktivering eftersom jag skulle iväg och jobba kväll sen, vad passar då bättre en lite uppletande.... tankevärksamhet för hundarna men inte så jobbigt för  matte....perfekt!

Började med att låta hundarna värma upp musklerna genom en promis och sen rasa av sig lite  innan jag band upp dom och vallade en ruta i högt gräs. Ina fick två pass med färre föremål (2+3 st) och Tim fick ett pass med 6 föremål varav två riktigt kluriga som låg djupt i rutan gömda i högt gräs. Roligt att se att hundarna fixade det bra och Tim som kan vara lite försiktig av sig förvånade idag då han hade ett jättefint driv och nästan kastade sig på föremålen när han fann dom och grep med full kraft, härligt att se att även han kan tända till lite :)

Uppletande Tim:


Ina är ju lite mer explosiv och for runt lite innan hon samlat sig så första föremålet fick sig en extrarunda i rena ivern men sen kom hon faktiskt in skapligt med resterande grejjer, roligast var att hon lämade sista föremålet direkt i min hand.... en ren slump kanske men för min del kändes det som en vinst eftersom Ina gärna "äger saker" så då blev det jakpott med extra bus och belöning av matte.

Uppletande Ina:


Efter det blev det en lugn promenad hem och lite vila innan jag skulle iväg och jobba. Är så skönt att se att Tim fortsätter röra sig som han ska, det syntes extra tydligt idag när jag kunde studera honom när han letade föremål. Hela han verkar må så gott just nu både fysikt och även psykiskt i och med att han jobbas lite mer och det känns härligt. Idag är det 3 veckor sedan vi satte ut hans smärtlindring helt, jag hoppas att vi får en fortsatt bra period nu där han fortsätter hålla ihop och kan vara igång och ha ett riktigt bra hundliv med allt vad det innebär.

Älskade Timsegubben!


Igår var det avslutning på lydnadskursen jag gått med Ina, trevligt värre med lagtävling och glada skratt. Tycker Ina skötte sig bra trots vissa missar både från hennes och min sida. Hon bjöd bitivs på fint fokus och med tanke på de störningar som fanns (bla kubbspelare, hundar, hästar mm), mycket passivitet och nästan ingen uppvärmning så kan jag inte begära mer av henne i nuläget, hon gjorde så gott hon kunde min lilla skruttgumma  efter dom förutsättningar jag gav henne. Känns ändå som hon utvecklats en hel del sedan vi började kursen och förhoppningsvis har all träning gett vissa reslutat. Det känns som att dom senaste månaderna överlag börjat bli en vändpunkt för Ina och mig både i vardag och träning och framförallt känns det som att vi faktiskt börjar få en mer solid, trygg och ömsesidig relation.

Min fina Ina galenpanna ;)


Nu ska jag och vovvarna gå och sussa, vi har hela sängen för oss själva då husse är iväg med jobbet över natten... kan berätta att Tim redan sträckt ut sig för fullt över hela husses sänghalva ;)

RSS 2.0