Vilken härlig helg :)

Jag måste säga att jag verkligen haft en härlig energigivande helg, igår blev det ju träning med Sara (se inlägget nedan) och idag träffade jag Jeanette för lite spårning. Hade med båda hundarna idag med då Jonas körde ut oss, jättehärligt att kunna aktivera båda och komma hem med nöjda trötta vovvar. Jag la spår åt Jeanettes damer idag och hon åt mina och medan spåren låg till sig blev det en gemensam promenad och sen lite fika.

Vi började med att låta Jeanettes damer spåra, tycker dom gör framsteg varje gång jag ser dom. Roligt att stå brevid och kika för man ser så mycket mer än när man spårar själv och har fullt upp med att hänga med.

Enya syns knappt där hon spårar i det höga gräset...


Visst är hon väl söt!


Sly har hittat en spårpinne


Glad Sly efter väl utfört fältspår


För Inas del blev det ett längre spår än hon är van vid vilket jag tror var helt rätt då hon hinner landa mer i spåret och bitvis spårade hon otroligt bra idag, härligt driv och en enorm spårvilja har hon... gäller bara för mig att hinna hänga med då det bitvis går attans fort. Hon kom av sig rejält vid ett ställe men trots mitt strul med linan som fastnade lite så löste hon det självmant, min duktiga skruttgumma! I spåret låg två apporter och Ina missade första apporten i rena ivern men markerade den andra fint genom att nosa på den och puffa till den med nosen. Ska börja träna "plockepinn spår" med Ina tror jag framöver och försöka få till en tydlig markering, funderar på liggmarkering då hon ju gärna har rätt brått i spåret.

Ivrig Ina väntar på att få börja jobba....


Ina spårar
Hittat spårslutet och den mumsiga godisburken....


Tim fick ett spår i riktigt knivig terräng med mycket sly, våtmark och taskig sikt vilket gjorde att jag trasslade in mig en hel del i linan och bitis trodde att han gick åt fel håll... men man lär sig av sina misstag för vem hade rätt i slutänden, jo Timse såklart som envist jobbade på även om han blev rejält störd av flamsiga mig imellanåt. Han missade första spårapporten då han blev bajsnödig precis när jag släppt på honom, aj, aj... inte bra men så kan det gå... suck... Efter det markerade han dock pinnarna fint och även om han är lite speciell i sitt sätt att spåra så tycker jag det är kul att se att han ändå löser uppgiften efter lite "ringande" och inte bara "ger upp" när det blir klurigt. Märks dock att han är ringrostig och inte van att gå spår lagda av andra men jag tror Tim växtre rejält idag när han efter mycket jobb hittade sina spårpinnar och sin belöningsburk och slutligen fick njuta av sin tennsiboll efter väl genomfört arbete.

Tim spårar


Tim har hittat sin godisburk i spåret


Härligt att se att han faktiskt fick kämpa lite idag, jag lägger ju ofta aldeles för lätta spår och jag tror att han behöver utmanas ibland för att stärka sitt självförtroende, han är ju trots allt en kille som nästan slår knut på sig själv för att försöka vara till lags om han kan.

Trött matte och trött Tim efter spåranet som tog sin lilla tid :)


Men oj vad nöjd han var grabben efter sin prestation och mattes jubel...


Jag och Timse vilar lite innan vi väntar på sjutsen hem
Det var två trötta med väldigt nöjda hundar som en väldigt glad matte som blev upphämtad av husse efter spårandet. Är så härligt när man vet att hundarna fått jobba och använda huvudet och man ser hur dom växer med uppgiften på olika sätt. Innan hemfärd blev det promenad med husse vid "gropen" där vovvarna bara fick strosa och mysa omkring lite.... helt enkelt en skön avslutning på en skön helg.

Nu sussar vovvarna sött och jag ska snart göra detsamma.... nu är det slut på min härliga ledighet och jobbet väntar som vanligt imorgon. Hoppas jag kan behålla lite av den energi jag känner för stunden för just nu känns det rätt gott :)

Hoppas alla får en fin vecka!

En härlig dag :)

Idag har jag haft en härlig energigivande dag. Kom nyss hem från att ha varit på bio och sett Robin Hood med Jeanette, inte illa att faktiskt boka in en aktivitet som inte är hundrelaterad ;) Tror det är bra att göra lite annat imellanåt så man får ladda upp sig och fokusera på nåt som inte är hund eller träningsrelaterat, det tjänar både jag och vovvsingarna på.

På dagen idag var det dock hund för hela slanten då jag träffade Sara med vovvar för lite gemensam träning och umgänge. Trevligt värre och vi hann med både enskild träning, lite agility samt promenad trots att tiden flög iväg.

Ina fick träna lite frittfölj men var väldigt "off" idag i värmen samt ganska nosig. Positivt var dock att hon struntade i att det tränades en hund på fältet precis brevid och även tandvisning för Sara gick kalasbra så det kändes gott. Sara filmade oss lite och trots att jag tyckte vårt pass var ganska dåligt så är det bra att se att det ändå finns korta bitar där Ina jobbar riktigt bra. Viljan finns och jag tycker hon kämpar på fint med tanke på att hon aldrig varit ute på hunungdoms gräsplan innan och tränat (vi har bara varit inomhus) så det doftade ju massa spännande.För Tims del blev det lite lättsam freestyleträning då vi är ack så ringrostiga men skoj det har vi iallafall. Sen att jag rör mig som en klumpig elerfant och att Timse bjuder på allehanda beteenden samtidigt ibland, det bjuder vi på ;)Vi lät även hundarna köra lite agility var för sig, eller ja för Tims del blir det ju mest trunnlarna eftersom han inte ska hoppa en massa. Dock bjöd han självmant på att stå på bordet så lite kommer han ihåg från när vi gick agilitykurs när han var ung. Ina tycker jag bara blir allt bättre på att kunna styras mellan hindren med bra fart utan att hon skäller eller verkar stressad,dock har jag svårt att hänga med ibland och vara tydlig... hon är ju rätt snabb mot klumpiga mig.
 
Avslutningsvis följde Sara med mig halvägs hem så vi fick en skön gemensam promenad med Tim och Ikaros lösa snällt strosandes utan att bry sig om varandra. Sista biten när jag sen gick själv fick även Ina vara lös och gick lugnt utan att försöka dra igång Tim i en massa lek, skönt och avslappnat helt enkelt. 


Som vanligt  en drös bilder från dagens träning ;)

Sara och Ikaros
Ozzy
Tim
Ina


Nu ska jag och vovvarna sussa gott, lagom nöjda och slappa.

Håller mig på benen ;)

Dagarna rullar på här hemma, i måndags var det simning för Timses del och lydnadskurs för Ina. Var regnigt och blött men Ina låg fint hela platsliggningen utan en massa pip och annat, visserligen gick jag bara knappt halvvägs men det känns bra ändå :) Igår fick hundarna en lugn dag med lite enkel inomhusträning då jag jobbade på kvällen och började känna av träningsvärken efter vurpan i söndags. Hundarna har dock skött sig riktigt bra när vi varit ute trots att vi mött flera hundar som gort utfall så det finns nog hopp om att jag slipper landa på ändan igen. Ina är ju fortfarande lättriggad men Tim har skött sig lika bra som han brukar så det känns skönt att han inte gruffat nåt mer.

Nu är jag ledig resten av veckan så idag blev det träning med Ina ihop med Jeanette och Malin. Vi var på en nya plats vilket märktes på Ina som pysslade med att roa sig själv en hel del (hon fick bla tag i en fotboll...hmmm) Bitvis tycker jag dock hon kämpar på fint men jag måste bli bättre på att köra KORTA pass och lägga in pauser även under ett pass för jisses vad trött hon blev idag lila gumman. Tycker hon har blivit lite extra trött på sistone med jag tror det är en kombination av värmen med tanke på den tjocka päls Ina satt efter kastreringen samt mitt fel då jag nog ställt upp kraven lite för fort emellanåt. Det bästa med dagen för min del var i alla fall att Ina var ganska tyst under träningspassen och att hon inte skällde en massa på Malin eller försökte dra bort mot hennes bil så lite mer tolerant mot nya människor har hon allt blivit om man jämför med hur hon var i vintras på träningarna.

Efter träningen käkade jag och Jeanette lunch ihop och sen tog jag med mig Tim ut för lite aktivering. Han fick köra uppletande (fyra föremål)) med fokus enbart på att peppa honom då han lätt blir lite försiktig. Han jobbade dock fint och metodiskt och väl in hade han jättebra fart och glädje och kom hela vägen in med sakerna så det var riktigt roligt att se. Efteråt blev det lite lättsam lekfylld träning av gripandet av träapporten med enda fokuset att Tim skulle gripa snabbt utan att tveka. Han är ju lite försiktig även där så idag drog jag upp honom lite extra genom konkurrens och bus vilket visade sig vara ett vinnande koncept för oj vilka fina gripanden han bjöd på bitvis och ändå bra fart in till mig för att få den älskade tennisbollen :) Det var en grabb som verkligen tyckte det var skoj att få jobba idag så vi njöt gott på promenaden hem sen, nöjda över vår insats.

Lite bilder på Tim från idag blir det... eller ja, ganska många bilder som vanligt när jag inte kan bestämma mig vilka jag ska ta med... ni får väl blunda om det blir för många ;)


Vissa dagar slutar sämre än andra....

Idag känner jag mig lite smått less.... vad som kunde ha blivit en underbar promenad med hundarna slutade mindre lyckat med att jag slog mig rejält efter att ännu en gång blivit omkull dragen av mina odjur. Vi hade gått en helt underbar långpromenad där hundarna skött sig exemplariskt, kommit när jag kallat, struntat i omgivningen och bara njutit. På hemvägen kopplade jag upp båda som lugnt strosade jämte mig. Vi möter då en hund på håll och Ina börjar spänna lite men sköter sig när jag ber henne gå ordentligt. Då gör den andra hunden ett rejält utfall och Ina svarar såklart upp, tyvärr hakar även Tim på vilket är mycket ovanligt och jag som var helt oförberedd på det och hade min uppmärksamhet riktad mot Ina far i backen med en smäll. Lyckas med nöd och näppe hålla hundarna och bränner upp ena handen rejält innan jag lyckats få ordning på hundarna.

Jag blev så otroligt besviken och fick så ont i hand och nacke av händelsen så jag började helt sonika att grina.... något mina hundar inte är vana vid så dom blev väldigt låga och resten av promenaden hem gick dom som små änglar trots att vi mötte några hundar till. Jag hoppas verkligen att det var en tillfällighet att Tim svarade upp och att det inte händer igen, jag misstänker att han kände sig trängd när han var kopplad men det ursäktar verkligen inte beteendet... Vill verkligen inte att hundarna lär sig att dom kan dra omkull mig, händer det en gång till så får jag överväga att använda halti eller något annat hjälpmedel under en kort träningsperiod för jag kan inte riskera att slå mig sönder och samman på det här sättet. Nä fy vad ledsen jag är, har ett knallrött brännsår som löper över handen, börjar få rejält ont i höger axel och känner mig som en usel matte just nu som inte ens kan hantera hundarna :(

Nåja, får försöka släppa det hela och ta nya tag, det är väl kanske det som är utmaningen just med att ha djur. Man blir aldrig färdig utan det finns hela tiden nya utmaningar att ta tag i, vissa mindre trevliga än andra.

Innan jag for i backen hade vi i alla fall en jätteskön promenad och jag fotade en hel del så här kommer en rejäl drös bilder från det:
Veckan kom och gick...

Har varit dålig på att blogga under veckan, har jobbat hela veckan och ska straxt iväg och jobba mitt korta sista pass. Det märks att jag inte riktigt har ork till att vara superaktiv när jag jobbar 6 dagars vecka eftersom det flesta passen är rätt långa (omkring 9,5 timmars pass) där man måste vara tillgänglig och förhoppningsvis alert hela tiden (jobbar som personlig assistent). Första delen av veckan kantades av lydnadskurs  och träning med Jeanette för Ina och ett simpass för Tim. Annars har det mest bara blivit vanliga promenader och ganska mycket vila då orken inte riktigt velat infinna sig helt. Dock blir jag ledig ett tag nu så jag hoppas på att vila lite och landa i helgen och ta nya tag nästa vecka. Är iallafall härligt att solen tittat fram flera dagar och bjudit på härlig värme.

Måste iallafall berätta att Tim fortsätter må prima utan sin smärtlindring och det är en fröjd att se hur glad, stark och rörlig han är... precis så som en frisk hund är! Är så glad och tacksam för all stöttning vi får och har fått genom norsholms underbara rehabpersonal och jag hoppas på att Tim får fortsätta må bra nu så han kan fortsätta leva livet som han gör med stor aptit och glimten i ögat :)

Vill bara önska alla en riktigt härlig helg!

Trötta hundar efter en dag ute i solen

Idag på förmiddagen åkte vi till frittföljs utställning då jag tyckte det var ett ypperligt tillfälle att passivitetsträna hundarna. Tog med båda och gick först en promenad och kollade runt lite, pratade med folk och mest var innan jag bänkade mig vid ena ringsidan och satt och slappade. Förutom att hundarna i sin iver när i mötte upp husse bjöd mig på en åktur så jag föll med näsan rätt ner i backen och fick dyngsura brallor som följd så tycker jag faktiskt att dom skötte sig mestadels fint. Tim la sig lugnt tillrätta ganska snabbt och mest slappade som han brukar och även Ina låg lugnt ner även om hon bitivs skällde eller gnällde lite men för att vara henne tycker jag hon tog det hela riktigt bra. Efter ett tag slöt Jeanette upp och sen följde jag och Ina med henne till bruks medan Tim fick följa med husse hem för lite utomhusmys och grillning. Sammanlagt var vi nog på utställningen ca 2½ timme, lite lagom för hundarna som ofta blir rätt trötta av alla intryck.

Lite bilder från utställningen:

Inte lätt att ha koll med två pigga glada hundar....


Sådär ja.. lite bättre....


På plats vid ringsidan och försöker få koll på allt....


Ahhh... äntligen lugn och ro...


Jeanetts söta damer


Väl på bruks började det inget bra då Ina i sin iver lyckades dra omkull mig igen och det gjorde rejält ont så jag tröttnade och agerade så som man inte ska och det hela blev pannkaka. Valde att ta en time out och sätta Ina i bilen och sen blev det nya tag då vi provade lite tasstarget men Ina var mest intresserad av att busa runt på egen hand så det blev nån inkallning och lite kort fotgående istället. Eftersom det kändes rätt misslyckat ville jag att Ina skulle få med sig någonting positivt så jag avslutade med att peppa upp henne lite och belöna enkel kontakt innan hon fick gå in på agilityplanen och hoppa en rak trekombination och ta tunneln vilket nästintill är självbelönande för Ina som ju älskar att springa och hoppa. 

Jag är ju inte så glad i agility när det går över styr och hundarna bli allt för stressade med som belöning eller aktivering så länge hunden klarar av att inte gå upp i för hög stress tycker jag det är helt ok. Tycker det fungerar bra med Ina, hon älskar att vara på agilityplanen men jag tycker hon håller ett bra fokus utan att börja varva upp såpass att det blir skadligt.

Lite bilder från dagens besök på bruks:

Jeanettes  Enya apporterarSly likaså


Jeanette fotade mig och Ina lite så här kommer en hel drös egobilder bara för jag tycker det var så härligt med soliga bilder och all grönska...


Kvällen här hemma har varit lugn, hundarna har varit ganska trötta efter dagens intryck, speciellt Ina som ju bli väldigt påverkad av att träna passivitet och vistas i "stökiga" miljöer.

Tävlingsträning en möjlighet till lärdom och utveckling....

Ikväll har jag och Ina varit på bruks och tävlingstränat i lydnadsettan... Med tanke på alla störningar, ny miljö och en för Ina helt ny situation så hade jag inte speciellt stora förväntningar, kan inte annat än att konstatera att det inte var mycket som höll måttet då Ina var väldigt splittrad och påverkad av omgivningen, dofter mm. 

Jag märkte redan innan platsliggningen att hon kändes lite "avslagen" och var svår att få igång. Valde att stå precis framför henne under platsen men tyvärr skällde hon lite pga osäkerhet och åt harskit som var allt för lockande för att låta bli :( Hon reste sig iallafall inte om man ska se något positivt i det. Tandvisningen tycker jag dock gick över förväntan, visst skällde hon lite och reste sig för att kolla av vem det var som kom imot henne men själva "pillandet i munnen" var inga problem. Ännu en gång blir det tydligt att hon mest vill kolla av läget när folk kliver in i hennes personliga sfär, är dom väl nära henne så har hon oftast lättare att acceptera dom.

Vi fick startnr 6 så efter platsen var det en hel del väntan och jag valde att ha med mig Ina och sitta och vänta då jag tänkte att det kanske skulle avdramatisera allt folk, dofter mm om hon fick kolla in allt, tyvärr visade det sig vara helt fel taktik då Ina bara blev totalt slut av alla intryck så när jag skulle väma upp inför vår tur var hon rätt off och svår att få ett riktigt gensvar av. Trist såklart men samtidigt nyttigt att få möjlighet att få testa sig fram för att hitta framtida strategier för hur man ska agera, hur mkt man ska värma upp mm. Nästa gång kommer hon nog att få ligga i bilen om det bli lång väntan så hoppas jag att hon kan stänga av lite mer.

Inne på plan kan jag inte skryta med några större prestationer, ett skapligt ställande och bitivs ganska ok linförighet men annars var det mycket som inte klaffade. Märkte att jag inte fick upp Inas fokus och att hon helt enkelt var för trött och påverkad av omgivningen. Trots allt tycker jag att hon är duktig min lilla skruttgumma med tanke på att det var helt nytt för henne med svår miljö, mkt folk och en matte som inte lyckades peppa igång henne ordentligt. 

Det mest positiva för mig var att Ina verkade ta det ganska bra med folket på plan och när vi var färdiga innan vi gick av plan bjöd "testledaren" henne på godis så jag hoppas att hon har har en positiv bild från det iallafall även om hon för övrigt var ganska full i huvudet av alla intryck.

Jeanette filmade oss och det var nyttigt att se för mig, dock inte så mycket att kika på med alla tokigheter som blev så det behåller jag för mig själv....

På skoj kan jag ju delge våra inte så vackra poäng ;)

Platsliggande 0 (pip, skall) Jag gick bara ngn meter och Ina var mkt osäker
Tandvisning 10
Linförighet 7 (skäller, sitter långt ram, lukt, drar i koppel)
Läggande 0 Ina ställde sig istället
Inkallande 0 (tjuvstart)
Ställande 9 (strul framf.)
Apportering 0 (tar före kom, släpper) Ina drog ett ärevarv med apporten så vi bjöd på en fin uppvisning ;)
Hopp över hinder 9½ (sent sättande) Ina mkt nosig innan
Helhetsintryck 10

Summa 94p

Nåja, någonstans måste man ju börja och om inte annat väldigt nyttigt att se hur Ina reagerar i miljön med alla intryck. Bra att veta var vi står någonstans och förhoppningvis kan det bara bli bättre med träning och erfarenhet, inte lätt när både hund och förare är noviser på lydnadsbiten med allt vad det innebär.

Spårat med speedad dam :)

I morse bar det av till skogs ihop med Jeanette för lite gemensamt spårande för hennes tjejer och Ina. Vi la spår åt varandra så idag fick Ina för första gången gå spår som någon annan lagt (nyttigt för mig att inte kunna styra upp henne för mkt). Det blev ett fältspår som avslutades i skogen och ett rent skogsspår med en spårapport i. Vid första spåret (det på fältet) var Ina ganska övertaggad så hon for runt och gjorde massa annat, bla rullade hon i en komocka så jag var väl inte så värst kalsnöjd men när hon väl sansat sig och fått upp spåret så gick hon fint. Andra spåret gick bättre då jag försökte varva ner henne lite innan hon släpptes på. Hon spårar nogrannt när hon väl får fäste och även spårapporten markerade hon (om än lite väl kvickt). Det största problemet är hastigheten, det går i rasande fart när Ina spårar men jag tror att det kommer att kunna bli bra bara hon får lite spårvana samt att jag lär mig hitta rätt energinivå på henne när hon släpps på, för kul tycker hon att det är så motivationen att spåra kan jag iallafall inte klaga på.

Första spårslutet och Ina har funnit sin godisburk


Försök till lite passivitet och lugn innan man släpps på nästa spår...


Ina i spår nr 2

Hittat slutet :)


Nöjd Ina som får beröm efter dagens jobb...


Var även roligt att se Jeanettes hundar spåra, dom jobbade på  fint och nogrannt med bra driv. Jag tycker man lär sig mycket av att titta på när andra hundar jobbar.

Enya i sitt spår
Sly


För Tims del har det varit en lugn dag, han var med efter spårandet då vi tog en avslutande promenad men annars har han fått nöja sig med lite lätt inomhusträning. Vi satte ut hans smärtlindring helt från och med idag och ska simma imorgon bitti så jag tyckte inte att det gjorde något att han fick en skapligt lugn dag rent fysiskt.


Träning som gav mersmak :)

Jag har haft en rätt tuff jobbvecka då jag fått gå in och jobba extra pga sjukdom så när helgen kom var den extra välkommen eftersom allt annat gått lite på halvfart. I lördags var det simning med Tim igen, han är nu uppe i 7 minuter på ett pass och det känns som han bara blir fysiskt starkare hela tiden, jippie! Vi planerar att helt sätta ut han smärtlindring från och med tisdag eftersom han äter en så låg dos nu och verkar må riktigt bra. Hoppas verkligen det ska gå vägen. Efter simmet träffade jag Jeanette för lydnadsträning ihop med Ina vilket gav mersmak framförallt då Ina succesivt bjuder på mer fokus och säkerhet i platsliggningen (körde två pass så hon fick ligga plats med både Sly och Enya). Visst återstår en hel del jobb med platsläggandet men det känns som att vi går åt rätt håll.

Idag blev det träning för båda vovvarna ihop med Jeanette på HU. Trots rejäla störningar fick vi till bra pass med alla hundarna och för min del var det riktigt peppande och självförtroendehöjande. Tim som ju knappt tränat någon lydnad på riktigt länge fick mest på skoj köra igenom en etta (förutom platsen) där Jeanette kommenderade oss och efter det blev det lite kort ff till. Med tanke på hans ringrostighet så var det ändå kul att se att lite grann sitter kvar och jag tycker han var duktig och kämpade på fint efter förutsättningarna.

Roligast av allt var nog ändå att se Ina där jag så smått börjat länka lite, så idag blev vi kommenderade genom fotgåendet/läggande/inkallning/ställande och jag är så nöjd över hur bra hon ändå höll ihop. Känns som att vi så smått tagit ett rejält kliv frammåt och hon var så nöjd och glad när vi "klev av planen".

Vi passade på att hjälpas åt att filma varandra, oerhört nyttigt att få se hur det faktiskt ser ut och stämma av lite för att se vad man har och jobba med. Dock var det ett himla slit med att försöka redigera filmerna för att dom inte skulle bli hur långa som helst, tack Jeanette (och även min sambo) för stöttningen när jag höll på att kasta ut datorn genom fönstret ;)

En film från dagen för den som orkar kikaSå idag gott folk tänker jag kort notera det som behöver förbättras men riktigt njutta och gotta mig i våra framsteg :)


Hundvänlig helg...

Det är vad vi har haft.... Igår var det simning med Tim igen, han simmade 6,5+6+5minuter och var mjuk och fin vilket känns extra skönt eftersom vi ju sänkt hans rimasyldos. På kvällen var jag sen på middag hos Sara med Linnea och Frida, jättetrevligt som vanligt och en hel del hundsnack men även en hel del prat om annat :) Det blev rätt sent så efter det var det bara att stupa i säng.

Idag var det dags för lydnadskurs med Ina igen, denna gång var det inkallning på schemat och vi hamnade i Anders grupp. Tycker Ina skötte sig bra, inte alls så fokuserad på de andra när vi väl tränar och vid inkallningsträningen brydde hon sig knappt om att Anders stod nära och kikade på. Känns som att hon succesivt blir allt mer tolerant mot folk omkring oss när vi "jobbar". Hon visade ganska bra stadga i sitt stanna kvar idag så det går frammåt, en tjuvstart men annars bra stadga och fokuserat sittande. Farten är hög och bra men hon behöver lära sig hantera ingångarna då hon lätt har för hög fart och tacklar mig.

Förutom det blev det lite egen träning och jag valde att fokusera på lite frittfölj, först var Ina lite ofokuserad då det var mkt störningar runt oss i form av hundar, folk som spelade fotboll mm men efter att ha "väckt henne" med en språngmarch så var hon med mer och bjöd på bitivs härlig position, flera bra vändningar och en härlig attityd. Jag tänkte mycket på belöningsplacering, blick och hur jag gick och vid ett tillfälle fick vi till en språngmatch som helt klart måste varit vår bästa hittils, Ina höll position hela tiden (även vid insaktningen) och det bara flöt, inte ofta jag känner "flow" med Ina men idag fick jag en glimt av vad vi kanske kan komma till bara vi tränar på... riktigt härligt att känna!

Under teorin var Ina ganska störkig, käkade mossa och hade svårt att varva ner men det är som det är, något vi helt enkelt behöver träna på separat... att vara passiva. Mot slutet var hon dock lite bättre när hon ladddat ur lite. Det hela avslutades med platsliggning och tandvisning. Ina låg hela platsen och vad jag hörde bara ett pip, dock vred hon på huvudet lite så jag gick inte mer en ca 5 meter som längst och när hon visade tecken på att bli osäker gick jag ännu närmre... tror på att skynda långsamt även om det ibland känns frustrerande.. är iallafall glad att Ina hittils inte har rest sig på någon platsliggning (inte fått möjlighet att misslyckas) med andra hundar även om hon fortfarande känns väldigt lättstörd. På tandvisningen tränade vi bara att gå runt Anders utan att Ina ska skälla/fokusera på honom. Känns som att det ändå går frammmåt om en långsamt... vi får helt enkelt kämpa på och jag försöker redan nu förbereda Ina på momentet genom olika signaler så att hon ska känna igen situationen och kunna hantera det.

Efter kursen blev vi upphämtade av Jeanette och hemkörda för en gemensam långpromenad. Hade först tänkt att bara ta med Timse som ju varit hemma medan vi var på kurs men valde att ta med båda då jag behöve träna att gå med båda och Ina behöver lära sig att kunna sköta sig även i vardagen när vi inte tränar. Jag tycker överlag att alla hundar skötte sig mycket bra, Ina struntade i folk, kossor, bilar och cyklister även när hon gick lös. Tyvärr sprang Ina bort till Jeanettes hundar vid ett tillfälle när vi stod stilla vilket självklart inte är ok men både jag och Jeanette ryade i och hon vände fort. Tack och lov verkar Jeanettes hundar ha tagit det skapligt med ro men det känns alltid jobbigt när man riskerar att ställa till det för andra. Jag vill ju att Ina ska förstå att jag har koll på läget så att hon inte behöver kolla av omgivningen eller så utan överlämna det till mig. Timse skötte sig som vanligt bra, han är ju över lag rätt okomplicerad även om jag bitvis kan bli lite trött på hans nosande och kissande men samtidigt tycker jag han egentligen är en pärla som knallar lös hos mig utan större protester trots att Jeanettes Enya löper och luktar ack så gott.


Lite promenadbilder:

Väl hemma från promenaden blev det lite gemensam mat och vila för hundarna. För min del var det välbehövligt med mat då min energi bokstavligen tog slut innan vi var hemma och humöret dalade med tålamodsbrist som följd.... suck att man ska vara så beroende av födointag för att fungera normalt.... Det är iallafall två nöjda hundar som ligger utslagna här hemma.  Ina som ju hållt igång många timmar totalt med både kurs och långpromenad är för en gångs skulll helt utslagen så hon sussar nog gott inatt.

RSS 2.0