Veterinärkoll på Norsholm med Tim

Idag for vi till Norsholms djursjukhus för att träffa vår ortopedveterinär Arne för att jag ville kolla av hur Tim är i sin höft/bakparti. Jag var lite orolig att Tim hade spänt sig lite för mycket nu under Inas löp och därmed riskerade att ha ont igen men Arne kände igenom honom grundligt, gjorde böjprov och palperade och det såg fint ut :) Tim är lite stelare på vänstersidan vilket kan bero på att han spänt sig nu vid löpet men annars rörde han sig bra och visade inga smärtreaktioner (förutom att han protesterade vid djupgående palpation av höftböjarna men det förstår jag då Tim alltid är lite spänd där och har lätt att bli kort i musklerna bak). Eftersom han inte visar någon smärta så ansåg Arne att den Rimadyldos han äter är nog och förhoppningsvis kanske vi kan sänka den ytterligare något framöver, nu går ju Tim redan på en låg dos (1½ tablett om dagen) så vi får se hur det blir. För säkerhets skull valde vi att kolla Tims lever och njurvärden eftersom han ätit Rimadyl en längre tid nu och även om dosen är låg vill man ju veta att allt är ok. Värdena var dock helt normala så det var skönt! Sist Arne träffade Tim i slutet av mars var ju Tim i en riktig svacka och hade tappat oerhört i både muskler och vikt så han blev rejält överraskad att se Tim nu då Tim gått upp från ca 37kg till hela 43,8kg. Vi fick ett varningens tecken att han inte fick gå upp mer i hull nu då Arne tyckte han låg på sin toppvikt, däremot är han forfarande lite tunn i muskulaturen bak så det får vi fortsätta jobba med.

Tjejen i receptionen skrattade gott efter invägningen i väntrummet då "lillkillen" promt skulle sitta i mattes knä....


Lite konstigt först att bli rakad på benet tyckte Tim men själva blodprovstagandet gick så bra så bara man får luta sig lite mot matte där bakom medan dom pysslar med en....


Vi talade även om våra tankar kring att kastrera någon av våra hundar då löpperioderna är oerhört påfrestande på dem båda och Arne avrådde starkt från att kastrera Tim, både för risken för viktökning men även för att han är så pass välmående som han är nu. Därför ansåg han att det var mer rättvist att i såna fall kastrera tiken då så täta löp ofta ändå innebär onödigt stora påfrestningar både fysikt och psykist vilket ju stämmer väl med Ina. Tål som sagt att fundera på men samtidigt känns en kastrering allt mer lockande, Ina är verkligen en annan hund mellan sina löp och skendräktighetsperioder. Det märks på henne redan nu när hon är på väg ut ur löp att hon blir mer kontaktbar, mjukare och riktigt inte lika osäker och stressad.

Vi passade även på att köpa ett simkort till Tim på 10ggr, dock hann vi inte boka in några tider idag utan det får jag ta över telefon framöver. Känns iallafall oerhört skönt att Tim mår bra i kroppen och att allt ser positivt ut just nu. Vi fick beröm för att Tim var en väldigt trevlig och social hund och sånt känns ju allltid extra roligt, mattes gosegubbe!

Nu väntar ryggläge i sängen med en bokstund för min del, varit fullt upp idag med veterinärbesök och sen jobb, får kolla in till er andra imorgon efter jobbet eller i helgen då jag är ledig :)

Kommentarer
Postat av: Sara

Nämen vad skönt! Visst är det kul att få beröm för sin hund och jag är inte förvånad att han tycker om Tim för han är bara för söt.



Kram!

2009-09-17 @ 22:28:30
URL: http://www.ikarosochozzy.blogspot.com
Postat av: Torsten

Vad roligt att allt är så bra med allas vår Timse-gubbe!!! Att han är en sån knähund...;)

Ha nu en härlig helg!

Kramar

2009-09-18 @ 07:15:07
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Linnea

Vad härligt besked att Timse mår fint i kroppen! Jag kan gissa att det var ett riktigt skönt besök för din del att få bekräftat att det ni har arbetat med fungerar och att han mår bra och inte har ont någonstans :)



Jag fnittrar fortfarande över "simkortet", för det första jag tänkte var telefonkort - "eh, vad ska Tim med ett sådant till...? Så han kan ringa hem?"

2009-09-18 @ 07:38:25
URL: http://dory.nu
Postat av: Cavvetjejernas matte

HAHA... Tim är då för söt! Vilken knähund :-)

Skönt att han verkar så bra nu och har bra värden.

Ha en fin dag!

Kram

2009-09-18 @ 12:14:52
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Kasper

Jag tycker det är tufft att vara en mattegris! Att våga visa känslor, alltså! :) Sån är jag också, fast jag inte gillar just knäsittning. Men att sitta på golvet och trycka sig hårt mot mattes ben - DET gillar jag! Och hon.

Så härligt att vetten tycker att du är fin och fräsch och har sån där lite lagom trivselvikt :D

(Att det dessutom tydligen blir Ina som får ligga på opertionsbordet en stund, det är ju skönt för dej, även om du förstås helt ädelt själv hade tagit det på dej om du blivit tillfrågad...)

Du är en sån fin maxiatyr, Timsen!!!

2009-09-18 @ 15:35:33
URL: http://www.belof.se
Postat av: Marianne

Du verkar ha en mycket vettig veterinär. och så gott att Tim mår bra. Kastrering är ju alltid både för och nackdelar. Har ni frågat om kemisk kastreing eller kastrering med chip på Tim? Man kan ju prova om det hjälper.

Men visst kan det vara en bättre ide att kastrera Ina.

Lycka till och ha en trevlig helg

kram

2009-09-18 @ 16:29:26
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: malte o snoki me matte

man talar inte om en timsings vikt...hrmpf! han är en hund i sin bästa vikt! ; )

matte försvann dock lite bakom timsen, men vi skyller på päls o stort skelett...

va bra att det går åt rätt håll, slafspussar

2009-09-19 @ 10:06:34
Postat av: Sigge Svamphund

Sååååå skönt att dina värden är bra Tim!

Men stackare som hamnade i tortyrkammaren!

Postat av: Jeanette

Söta Tim:-) han litar verkligen på sin matte. Ha en härlig helg!

2009-09-19 @ 20:23:03
URL: http://www.starsweepers.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0