Julhelgen som varit...

Julhelgen som varit kan mest beskrivas som rätt lugn, jag jobbade ju förmiddag på julafton och juldagen och resten av tiden har mest bestått av att äta, mysa och umgås. Hundarna har haft det skönt utan några större krav på sig. Ina ska ju fortfarande ta det lugnt och har haft tratt på sig mestadels av tiden men nu ser det riktigt fint ut så inatt ska vi se om hon kan få vara utan då hon inte verkar speciellt intresserad av att slicka och grejja längre. Tim har även han fått vila från träning och mest gått långpromenader med husse i snön och busat runt lite med Zingo.

Julhelgen i bilder  :)

Ina öppnar paket...


mums.... grisöra!


Tim och Zingo busar med sina presenter.... gosepipisar, skoj!


Lite julgottis måste man ju få smaka...


Jag fick prima presenter inför stundande hundträning, ett nytt koppel+ halsband till Ina att ha vid lydnadsträningen, två haglöfströjor så jag slipper frysa och en bok jag suktat efter :)  


Lite idrott har grabbarba grus även hunnit med, prima bandyspelare minsann ;)


Zingo visar hur man gör mål!


Tim var mer för att stajla...


Nu väntar john blund så jag kommer upp till jobbet imorgon. Husse är ledig nu i mellandagarna så hundarna får mysa med honom så länge medan jag jobbar så dom kommer nog ha det gott.

Önskar alla ett gott nytt år om jag inte hinner uppdatera bloggen innan dess!


GOD JUL!!!


Vi vill bara önska alla en riktigt god jul!


Det har gått lite trögt med bloggandet just nu, tiden vill inte riktigt räcka till med julbestyr, jobb, veterinärbesök och annat hundpyssel. Vi tog iallafall de sista av Inas stygn idag efter mycket pysslande, några av stygnen tog vi redan i måndags men då Inas  snittytor gått lite omlott ville dom avvakta tills idag med att ta de sista. Veterinären tog även en sista bakteriekoll som visade på få bakterier och många vita blodkroppar så Inas imunförsvar jobabr som det ska och läget är under kontroll utan någon större infektion, skönt! Nu hoppas jag bara att det sista ska läka fint nu eftersom det vätskar lite forfarande. Vill iallafall ge en eloge till Norsholms djursjukhus, så otroligt trevliga, lugna, lyhörda och ambitiösa!  Var så glad för djursjukvårdaren idag tyckte att Ina var riktigt duktig och tålmodig vilket värmer lite extra eftersom hon är lite osäker av sig. Inte som när vi var i väntrummet och Ina skällde lite pga stress och osäkerhet, medan jag sitter och klappar henne lugnande  kommer en hundägare och passerar oss med sin gnällande schäfer och vräker ur sig "det var då ett jäkla liv på den hunden, usch!" Tyvärr han jag inte svara gubbjäkeln innan han var ute från väntrummet men det känns rätt onödigt att man ska vräka ur sig en massa spydigheter när det tydligt syns att ens hund är stressad och uppe i verv, så roliga veterinärbesök har det ju liksom inte varit ur Inas synvinkel.

Oj vad jag babbar på som vanligt... Iallafall GOD JUL på er alla, ska kolla in till er framöver lite mer ordentligt, jobbar imorgon fm, samt fm på juldagen men sen är helgen ledig så då ska jag förhoppningsvis kunna läsa ikapp.

Ändrad veterinärtid och vinterpromenad

Idag var min enda jobblediga dag för veckan så tanken var ju att vi skulle åka iväg med Ina och ta bort hennes stygn. Nu blev det tyvärr inte så för i tisdags blev det en extra tur till veterinären då Inas sår hade börjar kladda lite och hon var ganska röd och svullen vid stygnen. Väl hos veterinären blev hon tvättad och då såg vi att såret/snittet egentligen var ganska fint och Ina hade ingen feber. Vi tog ändå ett litet prov av sårvätskan så de kunde kolla om det var mycket bakterier i men provet visade normal bakterieuppkomst med tanke på ingreppet. Vi valde därför i samråd med veterinären att avvakta med att ta bort Inas stygn tills på måndag så att det får läka lite till. Vi tvättar även av det morgon och kväll och nu tycker jag att det börjar se lite bättre ut även om det fortfarande är lite rött. Eftersom Ina är pigg, feberfri och beter sig som vanligt så verkar det som att läkningen har vänt till det bättre igen så nu hoppas jag att det ska vara fint till på måndag så vi kan ta stygnen och slippa några mer komplikationer.

Kan ju berätta att det inte varit helt lätt att hålla Ina lugn, utomhus har hon varit som en busig unghund så nu de senaste dagarna har hon faktiskt fått gå med nosgrimma på sig då det är det enda som dämpar henne utan att jag ska behöva tjafsa med henne. Hon behöver ju ta det lugnt för läkningens skull. Inomhus försöker jag sysselsätta henne med lite aktiveringsleksaker men för det mesta är hon duktig och ligger och vilar även om hon i mellan åt försöker dra igång Tim i lek så att man får gå in och bryta dem.

Hmmm... det ligger godis under klossen här...


På förmiddagen idag hade vi besök av en bekant till mig, Linnea S och Tim fullkomligt älskar henne så han var väldigt glad över besöket. Även Ina skötet sig fint, skällde bara till ett par gånger men sen var Linnea helt accepterad och Ina försökte få igång henne till att både leka och gosa.  För Tims del blev det sen en rejäl promenad i snön idag på eftermiddagen när Linnea skulle gå hem.  Helt underbart att vara ute och mysa tillsammans i det fina vackra vintervädret. Vi såg rådjur, hundar, skidåkare och cyklister men Tim skötte sig kanon där han gick lös och strosade. Vid ett tillfälle sprang det ett rådjur rätt över stigen där vi gick så då blev Tim lite snopen men höll sig snällt kvar hos mig även om han nosade en del på rådjursspåren efteråt.  blir en drös med bilder från vår promenad, tyvärr lite blåa och knepiga i färgen men solen höll just på att börja gå ner så det var lite svårt att fota.

Vinterpromenad....


Min vackra "vintervarg"


Njuter i snön....


Med munnen full av snö....


Jäkla snö och fastna i tassarna.....


Tim ligger och spanar efter rådjuret som skuttade förbi....


ett suddigt kort på "lilla bambi" när den hunnit iväg en bit....


Det som gömms i snö....




Rimfrost i "skägget"


Önskar alla en trevlig helg och 4:e advent! Själv ska jag jobba helg så dagarna kommer nog springa iväg som dom brukar utan att jag hinner häften av det jag tänkt ;)


Ina blir allt piggare...

Det fortsätter gå frammåt här hemma, Ina är som vanligt nu efter operationen och läkningen verkar gå som den ska. Det är lite svårt att dämpa Ina då hon börjar bli lite för pigg nu... inomhus går det skapligt även om hon ibland får små busryck då hon far runt men dom går oftast att bryta. Utomhus är det värre, vi fick ju snö nu och Ina blev helt stollig, hon hoppar och far fram som en känguru trots att jag försöker dämpa henne.... Idag lyckades hon få fatt i en pinne som hon slängde runt med innan jag fick henne att lugna sig lite... Blir nog inte helt lätt att försöka få henne att vara lugn ända tills fredag då stygnen ska tas men vi gör vårat bästa och rastar bara korta kissrundor. Är dock glad ändå,  hellre att Ina är lite för pigg och verkar må bra för det är ju ett tecken att det går åt rätt håll utan komplikationer som infektioner mm.

Ina bryr sig inte nämnvärt om tratten.... hon plöjer sig fram dit hon vill iallafall, tur den är gjord av mjuk följsam plast..... det här med att ta det lugnt utan aktivitet i flera dagar är inte Inas starka sida!


Knasfia på promenad... mer känguru än hund just nu.... vadå ta det lugnt???


Även Tim tycker det är supermysigt att det har kommit snö, vi tog en riktig myspromemad han och jag idag där vi mest bara busade runt i snön och hade roligt. Det märks att han tycker det är lite knepgt hemma just nu när Ina går med tratt och han verkade njuta av lite egentid med matte på tu man hand utan en massa krav.









Annars har det varit rätt lugnt här hemma, igår hade vi besök av bekanta som var här och bakade julgodis och efter det sedvanliga skällandet från Inas sida så gick det bra och båda hundarna låg nöjt i köket och kollade in vad vi pysslade med.

I lördags var jag med "tjejerna" på hund-09, kom såklart hem med massa hundgrejjer... bland annat ett aktiveringsspel av Nina Ottosson som Ina ska få sysselsätta sig med här hemma nu när hon ska ta det lite lugnt.


Trött tjej...

Ina mår efter omständigheterna bra och börjar piggna på sig så smått redan. Självklart är hon trött efter kastreringen men hon har orkat kissa ett par gånger och hon har ätit och duckit lite. Natten gick bra, hon sov i biabädden brevid mig på golvet nästintill helt däckad ända till kl 6 i morse, då började hon vakna till lite mer och var lite gnällig och orolig.

Så här såg lillgumman ut igårkväll när hon låg nerbäddad för att få vakna i lugn och ro hemma.... tröttare tröttast....


Ina  fick en dos metacam i morse enligt veterinärens rekommendation så hon slapp ha för ont och hon kommer att få det under några dagar till. Hon har varit vaken en del idag även om hon självklart vilar mycket och djupt imellanåt, då gärna nära mig... märks på henne att hon är lite tagen för hon vill gärna vara nära och söker kontakt. Hittils har hon accepterat att ha tratt även om hon tycker den är lite obehaglig, får väl se om hon accepterar den när hon väl piggnat på sig ytterligare. Vi plockade hem Tim nu idag och Ina blev glad över att se honom, tror han utgör en trygghet för henne här hemma.  Tim är väldigt duktig, först tyckte han det var lite läskigt med alla konstiga dofter och Inas tratt och ville nosa en del men han accepterade fort att han skulle låta henne vara och nu ligger dom och sussar en bit ifrån varandra.

Ina i sin gigantiska tratt...ingen risk att hon kommer åt sitt sår med den på sig...


Min och Inas tillfällliga sovplats på golvet i vardagsrummet.... inte lätt att vara nyopererad och småhängig....



Lite svullen men annars verkar snittet rent och fint, iallafall utanpå....


Hoppas på ännu en lugn natt och att allt fortsätter gå bra. Vi kommer att sära på oss inatt så att Ina får sova med mig på golvet i vardagsrummet med kompostgaller in dit så att Tim inte kan störa henne eller vara på hennes operationssår.

Nykastrerad...

Vill bara tala om att Inas kastration har gått bra även om de drog ut lite på tiden... Hon lämnades ju in av husse i morse  och eftersom Ina har en del rädslor och är ganska osäker inför nya människor hade hon morrat lite bla när dom skulle kolla hjärtljuden så efter det fick hon lite lugnande medan husse var kvar med planen att hon skulle opereras en timma senare. Tyvärr blev det inte så utan dom ringde mig vid 15:25 och berättade att dom var sena och att Ina opererades just då men att allt gick bra. Ina var därför knappt vaken när husse hämtade henne vid 16:30 och låg utslagen i bilen när jag blev upphämtad efter jobbet. Sedan dess har hon legat nerbäddad i biabädden under en varm filt och bara fått vara ifred. Inatt sover jag hos henne på golvet så att hon inte försöker hoppa upp till oss i sängen, vill vara nära henne och hålla ett öga på henne allt eftersom hon piggnar på sig... Tim har fått bosätta sig hos pappa så länge så att Ina får vakna till och komma igång i lugn och ro, mattes just nu något ynkliga hjärtegull!

Ina kastreras imorgon.

Imorgon (Onsdag) har vi fått tid för Inas kastrering på Norsholms djursjukhus. Husse åker in med henne på morgonen då jag tyvärr jobbar. Känns skönt att få det gjort eftersom det är ett ganska bra tag sedan jag bestämde mig för att det är det enda rätta för Inas skull. Hon har ju fått allt tuffare skendräktighetsperioder vart efter hon löpt nu och hennes rädslor och vaktighet eskalerar innan  och efter löp och eftersom hon löper så tätt (4½ månad imellan) så känns det inte rimligt att hon ska behöva ha det så. Blir liksom knappt att hon hinner repa sig mentalt innan det är dags för nästa löp. Nu hoppas jag bara att allt ska gå smidigt, visst är det en rutinoperation för veterinären att genomföra en planerad kastration men lite nervös är jag såklart ändå, känns alltid lite jobbigt när dom ska sövas och opereras.

Eftersom Ina kommer att behöva ta det lugnt efter kastrationen så tog jag ut henne idag på en rejäl runda där hon fick spinga lös och verkligen busa av sig. Jag hade planerat att tvätta henne ikväll efter jobbet  då jag jobbade em/kväll (veterinären ville att hon skulle vara nybadad vid op) men Ina hade andra planer.... Vid lunchpromenaden hann jag bara se hur hon slängde sig ner i backen innan jag kände en mindre trevlig odör... Ina hade glatt rullat sig i en stor koblaja, urk! Det var bara att stoppa in henne i duschen när jag kom hem och sen stressa för att hinna få i mig lite lunch innan jobbet, så mycket för den planeringen! Till råga på allt hade jag inte tillräckligt med hundschampo hemma utan det blev lite slattar från två olika hundschampoflaskor samt lite av mitt eget schampo så nu luktar Ina en suspekt blandning av syntetiska parfymblomsterdofter eller nåt sådant.... blir skoj för veterinären att ha i näsa under operationen ;)

Ina i sin prima kobajsinpackning.... blä!


Nybadad och fin.... om än lite sur på mig som släpade in henne i tortyrkammaren...




Nu väntar sängen, ska passa på och läggga mig och kramas lite extra med Ina... blir väl inte lika lätt sen när när hon är nyopererad med tratt och allt.


Freestylefilm

Här kommer filmen som Linnea tog på mig och Tim när vi busade runt och ringrostiga försökte oss på lite freestyle i fredags. Koncentrationen och planeringen är inte på topp då vi enbart inproviserar utan något inlärt program men bitvis har vi rätt roligt iallafall :)



Hoppas alla har en skön helg, själv jobbar jag så hundarna får en lugn helg med husse.

Vissa dagar ska man inte träna hund....

...Idag var en sån dag... Jag hade bestämmt träff med tjejjerna i valla för lite träning. På vägen dit var jag först på bra humör om än lite trött men efter diverste diskussiner med Ina om att inte leka gänguru eller draghäst i kopplet så började humöret dala, detta kände såklart hundarna på sig och den onda spiralen var igång... Väl i valla var humöret och tålamodet i botten och båda hundarna tyckte jag var en stor skit.... Lägg sen till att mitt humör gjorde att Tim konstant låg och pep och att Ina skällde och for runt över hela valla med endast ett intresse... att springa! Är iallafall ett under att mina träningsvänner inte sprang iväg när dom såg eller hörde mig... men som sagt, idag skäms jag över att kalla mig hundägare för jag var ingen bra sådan... Jag ber om ursäkt för mitt kassa humör och lovar att tvätta munnen med tvål tills vi ses nästa gång då jag SKA bete mig bättre!

Linnea tog en ganska talande bild på Ina idag under träningen.... springa, springa, SPRINGA!!!!!


Linnea lyckades även fånga en av de få sekunder av kontakt som fanns mellan oss...tro mig, dom var inte många idag...


På vägen hem hade jag så dåligt samvete så jag tog en omväg hem och släppte hundarna så dom fick springa lösa och slippa mig ett tag. Tror det var vad Ina behövde för hon hade bara spring i benen.... runt, runt , runt for hon och sen var hon lite lättare att ha i koppel sista biten hem.

Det enda positiva idag var ett kort freestyelpass med Tim, vi må vara ringrostiga men den hunden gör mig alltid på glatt humör där han skuttar runt utan kroppskontroll men oftast med stor glädje. Linnea var snäll och filmade lite så jag hoppas på att kunna lägga ut det vid tillfälle.

Frostigt!

Igår hade jag och hundarna en sån härlig dag, vädret var toppen med sol, klarblå himmel och gnistrande frost.... så underbart efter allt detta gråa blaskväder. Jag började dagen med att ta med Ina till valla där det var samträning med fokus på hundmöten. Det märktes att Ina varit ifrån träning ett tag nu när skendräktigheten varat för hon var väldigt skällig och taggad så vi stod mest still och bara befann oss bland de andra. Efter samträningen tog vi en liten promenad med Linnea och en väldigt glad Zumi som Ina ömsom ville fostra och ömsom busa med så hon uppförde sig lite som en virrpanna i kopplet. Efter det tog jag en rejäl omväg på promenaden hem så att Ina fick springa lös och busa av sig. Det var så härligt och se henne för hon vara bara så glad, full i bus men ändå kontaktsökande. Vi mötte folk, både gångare och joggare samt såg en hund på väldigt långt avstånd men Ina kom fint på inkallning så vi kunde glatt promenera på..... ibland flyter det på :)











När jag kom hem med Ina efter sammanlagt  ca 3 timmar ute i solen så bytte jag bara hund så att Tim fick komma ut en rejäl runda. Vi var nog uta ca 1½ timme aktiv promenadtid och eftersom Tim gick lös mestadels så hann vi avlägga en rätt lång sträcka (jag rör mig fortare när jag slipper koppel). Härligt att bara få promenera på och njuta av vädret. Tim var full i bus och bitvis passade vi på att leka lite och det var så roligt att se honom bjuda upp till kamp vid flera tillfällen och nästan hoppa efter mig, han som kan vara lite försiktig annars när vi leker.











Var så skönt att se hundarna sen, båda var riktigt nöjda efter att ha varit ute och jag tror dom uppskattade att få lite egentid med matte en och en.  Det är inte ofta jag lyckas få Ina att bli riktigt trött men hon sussade gott hela eftermiddagen, det tar på krafterna att vara ute och börja komma igång igen efter att vi har legat lågt ett tag.


Sammanfattning av förra veckan...

Dagarna går på och jag kan väl inte skryta med allt för mycket hundträning just nu. För Inas del har det ju varit en riktig viloperiod nu när hon skendräktat då detta varit hennes jobbigaste period hittils. Hon har samlat gosedjur, styrt katterna vilket har varit rätt svårt att bryta, skällt  på ALLT, stressat Tim och sig själv mm... är verkligen trist att se hur jobbigt hon har det under sina värsta hormonperioder. Hon styr det ju inte själv och man ser att det tar på henne krafter för samtidigt som hon vill vara tillags blir hon vaktigare, vassare och så otroligt mycket osäkrare under hormionperioderna vilket är en dålig kombination. Vi har bestämmt oss för att hon kommer att kastreras eftersom hon löpt med 4½ månaders mellanrum sen hon kom till oss och eftersom hon bara får kraftigare och kraftigare effekter av sina hormoner misstänker jag att hon har en hormonrubbning eller något. (Pia om du läser här och har några frågor eller funderingar om det så hör av dig, lovar att hålla dig informerad!)

Iallafall, veckan som gått har varit lugn med mestadels promenader och lite bus. I fredags var det middag med tjejjerna igen (Sara, Linnea, Frida). Trevligt som vanligt och prat om allt mellan hinmmel och jord, såklart en del hundrelaterat ;) I Lördags träffade jag några från när jag och Tim gick lydnadskursen för Anders så det blev lite träning i valla. Tim tyckte det var lattjolajban och skötte sig bra förutom platsliggningen där han bara ville gå till mig.... märks att vi inte tränat platsliggning sen vi fick ge upp våra tävlingsambitioner och som sagt, lydnad är en fäskvara. Var iallafall roligt att träffa de andra och jag ser fram imor att göra det igen.

Ina är ju som sagt nästintill ur sin skendräktighet nu och det börjar märkas rejält på henne, hon är mer kontaktsökande, öppen och social. Det var så roligt för i lördags kväll var vi och bakade pepparkakor hos Britta och Håkan, bekanta som har hund. Deras hundar fick dock sitta i ett eget rum då Tim och deras canecorsohane varit i luven på varandra vid ett tillfälle samt att Ina nyligen skendräktat och deras tik just höll på och skendräkta... inte optimalt att ha dom ihop för stunden med andra ord.

Iallafall, först när vi kom dit så släppte jag bara in hundarna, Tim hälsade glatt på alla som var där (var förutom våra bekanta en för Ina främmande man, Tim har träffat honom förut). Ina började med att skälla ut alla men eftersom det är folk som är vana vid hundar så blev hon bara ignorerad tills hon skällt klart och sen började det roliga.... min skruttgummam bjöd in till lek med Håkan och hon tyckte det var jättemysigt eftersom han sitter i rullstol och då kom närmare henne.... slutade med att dom båda satt på golvet och busade. Efter ett tag kom det även ytterligare en man förbi som Ina bara sett på håll en gång, först skälldes det såklart men hon blev ignorerad och det slutade med att Ina och Tommy som han heter låg och busade på golvet. Ina ömsom gosade, ömsom hade dragkamp med en gammal boll och hon verkligen klättrade upp i Tommys famn där han låg på golvet för att kunna vara med :) Så roligt att se att hon självmant tog kontakt och verkligen tyckte det var roligt med främmande folk, det värmde i hjärtat att se henne så avslappnad och nöjd i en social situation. Det var två trötta hundar som vi fick med oss hem sen efter all socialträning så resten av helgen blev lugn och skön.

Har varit dålig på att kommentera folks bloggar ett tag men vill passa på att tacka för alla adventshälsningar och önska alla en fortsatt trevlig nedräkning inför jul!


RSS 2.0