Kvällsträning på HU

Idag blev det lite träning på kvällen för hundarnas del då vi var borta ett tag under dagen medan dom fick vara hemma. Dom var såklart lite taggade så det var nog skönt för dom att få göra av med lite energi.

Började med Ina som fick träna lite agility, vi tränar det enbart för skojs skull och väldigt sällan så med tanke på vår ringrostighet och min okunskap inom sporten så tyckte jag att Ina är duktig. Det som glädjer mig mest är att Ina faktiskt knappt skäller i agilityn, det kan bli några skall innan och precis vid start men annars är hon ofta tyst och har fullt upp med att ha koll på hindrena och var hon ska... sen att jag är en urkass handler det är ju inte Inas fel ;)

En liten film från vårt agilitypassEfter det var det Tims tur, fokus var freestyle med musiken till, tyvärr hade klantmatte glömt att ta med "rätt handduk" så Tim blev lite förvirrad... sen blir han även ganska låg när Ina sitter och skäller (hon fick vara i en tygbur medan vi tränade då vi inte fått upp våra grindar i bilen ännu). Förutom det var jag iallafall glad över att Tim struntade i husse som filmade och att han kändes pigg och glad... tyvärr blev det tekniskt sätt inte något bra pass och vi känner oss inte så säkra inför vårt tävlande men, men... Jag kommer delta ändå på söndag och satsa på att hitta rätt känsla hos Tim oavsett om vi kommer sist rent tekniskt/poängmässigt, får se det som bra träning inför framtida prestationer.

Blir en liten oklippt film från vårt freestylepass just för att jag själv behöver klura och analysera lite hur jag ska jobba vidare.Ina fick även ett avslutande pass med lite frittfölj, några apporteringar samt ställanden. Hon bjöd bitvis på en härlig attityd och genom hela fria följet var hon helt tyst, yes! Dock trängde hon lite så vi har en del att jobba på men gjorde fina vändningar och en bra språngmarch trots att det var "rakt mot husse". Det härftigaste är att se att Ina helt struntar i husse, Tim mm när vi tränar, när hon väl VILL så är hon inte alls lika miljökänslig som Tim vilket är jätteskönt. Dock gäller det att hela tiden sitta på en bra belöning när det gäller Ina för hon jobbar verkligen enbart för belöningen medan Tim har en större vilja att "göra matte till lags" vilket kan vara både positivt och ibland svårt då det ställer extra krav på mitt uppförande. Märker Tim att jag blir minsta irriterad, nervös eller beter mig lustigt enligt honom så blir han lätt låg, samtidigt som det gör att han ofta är ganska lättpeppad bara jag "är som vanligt".

Kommentarer
Postat av: Kasper

BRA, Tim och Ina, där lyckades ni minsann träna matten riktigt ordentligt! Väldigt bra för hennes kondition!

2010-11-21 @ 23:24:18
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: Ann-Margret & Vinja

Vad läckert det ser ut med freestyle :) Är det du som har hittat på programmet själv?? Kan tänka mig att när allt sitter ordentligt kommer det se jätte läckert ut :)Vad bra ni har en inomhus hall att vara i. Är det någons privat eller är det någon hundklubb som har den. Bra det även finns en massa agility hinder där också :)

2010-11-22 @ 00:07:14
URL: http://heratorpetsvinja.webs.com/
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Halloj, kul att du fick en träning med båda hundarna ute på HU. Hedersmedalj åt husse;)Ina lät rätt ynklig i bakgrunden till Tims program, nyttig träning att få vara med men inte i fokus;)Det där blir kanon! Kramiz

2010-11-22 @ 10:07:18
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Sara

Jag känner som du inför tävlingen, det får gå som det går helt enkelt. Jag är inte alls så förbered som jag skulle vilja vara. Men vi finns ju där för varandra och kan stötta. Jag kom på att jag har en fråga, skulle det gå att lösa så att ni kan filma oss med er kamera när vi kör? Det hade varit kul att ha vår härliga debut på film :D Kram!

2010-11-22 @ 11:18:02
URL: http://www.sarashundar.com
Postat av: Susanne o Pebbels

Vilken arbetsglädje! En fröjd att se, bra jobbat!

2010-11-22 @ 11:44:44
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Malin

Så underbart att kunna åka o träna på HU för er och även bli filmad av husse. Ni kommer fixa det där. :)

Superhärligt att ni gör framsteg du o Ina. Tror att hennes skall minskar ju bättre fokus ni får i er träning:)

Ha en skön vecka!/Malin

2010-11-22 @ 16:10:52
URL: http://www.goldenspicypeppers.se
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Hej!

Tyckte det såg bra ut idag!

Kram

2010-11-23 @ 18:37:08
URL: http://www.starsweepers.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0