Lättad mitt i alltihopa...

Är totalt slut, har varit jättenervös hela dagen, men inser verkligen vad ens djur betyder för en när dom inte mår bra. Får väl säga att jag är lättad över de besked vi fått även om en del rehabilitering kommer krävas framöver. Tim ligger groggig och utslagen och sover, har vart en tuff dag för honom.

Dagens veterinärbesök då, jo Tim fick tillbringa nästintill hela dagen på djursjukhuset med rörelsetester och röntgen. Tack och lov fanns inga diskförändringar i ryggen och kotorna såg fina ut, det fanns lite små pålagringar i höfterna men inget som borde ge upphov till smärta. Däremot kunde det konstateras att Tims smärta och ovilja till att utföra viss rörelser/svanka i ryggen beror på inflamation i böjarmusklerna som utspringer från bäckenet ner mot magen. Tim har troligen under en tid gått under sig med bakbenen och därigenom inte byggt de muskler han behöver bak på rumpan för att stabilisera höfterna som ju är lite glappa  (c+d) och därigenom inte tagit ut bakbensrörelserna ordentligt och då felbelastat. Nu ska Tim i 2 veckor äta Rimadyl (smärtlindrande och inflamationshämmande) och glukosamin (fast det åt han innan också). Han skall gå relativt täta men lugna promenader (inga rusningar/bus) ca ½ timme per gång på skapligt slätt underlag, han får inte leka med andra hundar, hoppa, krypa etc, dvs sådant som kan belasta och öka inflamationen. Om två veckor, tisdag 19/8 är det återbesök då på rehab avdelningen där vi kommer kolla hur Tim verkar och lägga upp en rehabiliteringsplan, troligtvis med stretchingövninger och annat.

Veterinären uppgav att det var tur att vi kollade upp Tim nu så att han inte hunnit gå längre med sin inflamation och kanske ådragit sig ytterligare värre skador genom felbelastning. Känns skönt att veta hur utgångsläget är med Tim nu även om rehabiliteringen säkerligen kommer ta sin tid, bara och hoppas att utfallet blir bra så han framöver musklar och rör sig på rätt sätt. Nu blir det till att planera om ett tag då vi får ställa in mycket av det vi planerat, bla en lydnadskurs som nu inte blir aktuell för oss  samt mindre medverkan i söktränandet (fär hjälpa till och figga mer istället).

Tim var iallafall så duktig idag, följde villigt med veterinären och hade varit snäll att hantera förutom att han sjöng lite vackert för att visa sitt missnöje i att sitta och vänta i buren efteråt. Min älskade plutt, alltid lika envis...

Om någon har tips på olika sätta att aktivera hundens hjärna men inte kropp så mottages det tacksamt eftersom Tim behöver få utlopp för sin energi på annat sätt nu när vi inte kan träna som vi brukar.


Kommentarer
Postat av: Kasper med matte

Så skönt att det var något övergående! Även om det tydligen blir en lite annorlunda tid framöver.

Några speciella aktiveringstips har inte matte, säger hon, men JAG tycker att det där med att leta godis är allra bäst. Låååånga spår med godis! Halvtimmeslånga. Fast nu tycker visst min matte att jag pratar stunt...

2008-08-06 @ 22:38:58
URL: http://www.belof.se
Postat av: Cavvetjejernas matte

Åh... vad skönt att det gick att åtgärda Tim med medicin. Han blir säkert helt återställd om han bara får ta det lite lugnare ett tag framöver.

Nosbuffar

2008-08-06 @ 23:03:27
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se
Postat av: Tessan

Åhh så bra att det kommer "fixa" till sig med Timsingen!! Vi kan ju lägga honom som "figge" vid söket;) hi hi.... Ska luska i hjärngympa grejjor....

Men jag tror det finns mycket på nätet, vet att jag var in på ngn sådan sida en gång.

Massor av kramar till er alla!

2008-08-06 @ 23:40:49
URL: http://www.ackebus.se
Postat av: Tanten

Vilket bra besked trots allt, jag har kollat in här flera gånger i dag för få reda på hur det gick. Nospuss till Tim från oss alla!

2008-08-07 @ 00:12:57
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Anita

Vad skönt!!

Hör av er så kan vi lägga upp en "plan" för Tim med olika tankeövningar.

Ha det riktigt GÖTT nu

Kramar

2008-08-07 @ 09:42:41
Postat av: malte o snoken me matte

va bra att du fick honom undersökt! du ska se att han blir som ny!

leta godis är alltid roligt när man ska vara still inne...pussattacker är ett annat sätt o kollra bort en med ett par minuter...

puss på timsingen så han blir en vimsig´en

2008-08-07 @ 11:43:28
Postat av: camilla

Vilket skönt besked!!!

Medicin och gymnastik kommer att göra susen.

Kontaktövning är väl bra träning nu ;-)

Jag brukar hålla fram en godis till Bentley och då ska han titta på mig och inte på godiset till jag säger varsågod. Det har funkat kanon för oss. Eller bara att han sitter vid min sida och tar ögonkontakt.

Lycka till!

Kram till er!!!!

2008-08-07 @ 14:05:19
URL: http://www.bentley.dinstudio.se
Postat av: Elisabeth

En sten föll från mitt hjärta, man blir ju lite orolig när släktningarna drabbas.

Ha det gott och skönt om din underbara kille.

Nospussar från syrran Thira

***kramizzar Elisabeth & gänget

2008-08-07 @ 15:57:39
URL: http://www.whitethira.se
Postat av: Sigge

Vad skönt att det gick bra!

Jag ser till att bada och greja i spagropar åt dej nu när du inte får.

Ta det lugnt så är du snart tillbaka i form som ny ska du se!

2008-08-07 @ 20:15:58
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0