Besök i vackra Gryt

Igår åkte vi och hälsade på Jonas mamma och sambo i deras sommarstuga i gryt. Det är alltid lika rogivande att komma dit, så vackert, tyst och fridfullt. Ina löper ju men som tur var för oss så var inte grannen som har hund där igår så jag slapp passa Ina utan hon och Tim kunde få lufsa runt nästintill som dom ville. Självklart har jag en viss koll på dom så dom inte drar utom synhåll när Ina löper men annars går dom fritt.  Måste säga att Tim är en pärla, visst vädrar han lite efter Ina men han sköter sig bra och försöker inte hitta på några dumheter. När det blir lite väl jobbigt kommer han oftast och lägger sig vid oss istället och söker stöd eftersom han vet att han inte får ha några intima stunder med Ina iallafall. Tycker även Ina skötte sig ganska bra trots löp, hon skällde inte speciellt mycket när vi kom fram och höll sig skapligt lugn. Tyvärr skällde hon ut ett par förbipasserande människor vid ett tillfälle då jag inte hann få tag i henne (jag var inne i huset) men det var inte något argt skall utan hon var mest nyfiken och undrade vad dom gjorde här. Sen är det ju såklart inte ok att hon springer fram men jag var inte beredd på att det skulle komma folk precis där och dom verkade iallafall inte blir så skrämda utan stannade mest och frågade om det var ok att fortsätta gå eller om dom skulle vänta tills vi fick tag i henne. Positivt för oss alltså att Ina inte fick någon uppmärksamhet alls för sitt skällande av dom som kom utan det gav ingenting, vare sig negativ eller positiv respons. Förutom det så flöt dagen på utan andra incidenter, hundarna badade lite (trots att Ina löpte fick hon sig ett litet kort dopp), busade, dom fick märgben, hjälpte till med disken efter maten och låg mest och hade det gott.

Som vanligt en drös med bilder :)

Först måste man kolla av folket som var där...


och kolla in omgivningen.....


Utsikten är ju helt fantastisk!


Mysigt i solen på terassen....


Timse sitter och har det gott....


Kom nu matte, vi ska ju gå och bada!


Får jag bada lite.... snäääälla....


Jippie!


Myyyysigt!


Badbusar!


Timse på väg ut i full fart...


Ina står och spanar på....


... ett stycke bustroll nedanför....


Björnbärsplockning....


Märgben är ju aldrig fel....


Mmmmmm.... gottigotti.....


Ahhhh.... river gott....


Det var två väldigt nöjda hundar vi hade med oss hem som sussade gott här hemma på kvällen. Idag blir det en lugn dag för dom, jag ska jobba nu i em/kväll så hundarna får en vilodag då Tim mår bra av att återhämta kroppen lite efter att ha busat runt och Ina är ju mest i sin egen lilla värld när hon löper.

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka, eller ja... jag kom hem redan i onsdags em men var så trött så jag orkade inte blogga. Får börja med att tacka för alla kommentarer jag fått efter mitt sista inlägg om Inas beteende. Var faktiskt bra att vara borta ett par dagar hemifrån och få lite perspektiv på saker och ting. Gårdagen ägnades mest år lite pyssel hemma samt storgos med hundarna.

Idag träffade jag Anita (http://anitahundsport.se/) för en privetlektion med Ina angående hennes beteenden och vår relation. Anita är ju lite av min "coach" eller var jag ska kalla det, hon lyssnar alltid på mina funderingar och vågar komma med ärliga och raka svar vilket är så skönt! Är verkligen glad att jag har henne att bolla ideer med och att hon verkligen säger vad hon tycker och vågar ge konstruktiv kritik vilket gör att man får sig många tankeställare trots att mycket av det hon säger känns självklart så här i efterhand. Det är alltid lätt att läsa sig till saker i teorin eller önska att man var på ett speciellt sätt men att få det att fungera praktiskt är en helt annan sak. Man måste ändå hitta sin egen väg och sitt eget sätt och ibland får man acceptera att vägen dit kan ta längre tid en man trott eller ser annorlunda ut. Jag behöver mig en spark i baken ibland och en påminnelse om att behålla mitt tålamod, lugna ner mig och vara konsekvent, tydlig och behärskad i det jag gör. Är verkligen guld för mig att Anita står ut med alla mina frågor och funderingar som jag haft hittils gällande båda mina hundar trots att jag vet att jag kan vara en liten ettermyra.

Jag tyckte Ina var duktig idag men jag upplevde henne som väldigt osäker imellanåt och lite mer flamsig än hon brukar med en sämre relation än normalt till mig men jag fick förklaringen i att hon nu ikväll gick in i löp. Inte konstigt att hon var lite off då hon blir väldigt speciell när hon löper, mycket hormoner och lite mer reserverad och ofokuserad imellanåt. Samtidigt var det nog bra att Anita fick se henne när hon var sån här eftersom jag har en del funderingar kring hennes hormoner och hennes stressnivå. Positivt var ändå att både jag och Anita inte kan se att Ina egentligen är aggressiv eller så utan i grund och botten verkar hennes utfall vara en kombination av stress,osäkerhet/rädslor och frustration där vi behöver jobba på att stärka vår relation. Fick en hel del att jobba vidare med och lite annat tänk kring följasamhet i vardagen kontra "ren kommandolydnad" även om det får bli lite lugnare just nu eftersom Ina går rätt mycket i sin egen värld när hon löper.

Min gosetjej som alltid blir lite extra kelig när hon löper....


Löptider betyder enorm fällning.... hon ser snart ut som en nakenhund kraken....


På eftermiddagen tog jag en längre tur med Tim där han fick gå lös och strosa och vi gick mest och hade det mysigt. Funderade en hel del över hur jag hanterar Tim jämfört med hur jag hanterar Ina och grunden vet jag är att jag har en annan tillit till Tim då vi har en annan relation. Med Tim är det oftast han som söker mig och jobbar för att få min kontakt medans det med Ina är jag som pockar på hennes uppmärksamhet eftersom jag inte litar lika mycket på henne. Det är även så att Tim mer tar åt sig både av mitt beröm men även av mina "korrigeringar" eller vad man nu ska kalla det, jag har helt enkelt ett större värde för honom och en bättre grundrelation. Nu är det ju svårt att jämföra dom eftersom Tim bott hos oss sen han var valp och han läser ju mig som en öppen bok samtidigt som jag ju lagt en annan grund hos honom träningsmässigt vad gäller socialisering, miljöträning mm. Iallafall hade vi en riktigt härlig promenad jag och min vita tuss där vi mötte hundar, folk, katter och fåglar och han skötte sig exemplariskt och gick snällt lös och strosade hos mig.

Timsetuss på promenad
Oj vilket rörigt inlägg det blev... nåja... nu ska jag nog lägga mig och slappa, känner mig lite småseg och trött. Får ta och läsa ikapp hos er andra nu under helgen.

Dr Jekyll & mr Hyde.... och bloggpaus

.... Jag funderrar onekligen på om Ina är lite som Dr Jekyll & mr Hyde... häromdagen tyckte ag ju att det kändes rätt bra, vi gjorde små framsteg i lydnaden och hon hade börjar visa en bra attityd i många situationer för att igår hamna på ett stort bakslag igen då Ina bet en av mina vänners hundar :( Jag skulle nämligen möta upp Sara med sina hundar samt Linnea för en fika hos mig och tog med mig båda hundarna för en promenad först. Vi mötte upp och hundarna skötte sig skapligt, Ina gick kopplad brevid mig och Tim gick lös bakom mig brevid Linnea strosandes i sin egen lilla värld som han brukar. När vi gått en bit gör Ina ett utfall mot Saras hundar och jag tröttnar och går in och korrigerar henne rätt bryskt då jag tröttnade vilket säkerligen inte var så bra men hon gav sig och gick sen snällt hos mig. När vi gått en bit till så slänger sig Ina plötsligt fram i kopplet och hugger Saras äldsta hane, Ikaros, i baken! Stackars Ikaros blir helt överumplad och skriker till då han lugnt gick rakt fram och inte gjorde det minsta för att provocera Ina.... vi andra blir även vi förvånade men jag får tag i Ina iallafall och får loss henne från Ikaros. Efter tumultet fortsätter vi hem till mig utan fler incidenter men mitt förtornde för Ina har ännu en gång fått sig en rejäl törn.

Jag funderar såklart på vad det är som trigggar henne, hur jag ska få bort det, om det är jag som sätter henne i nån situation son hon inte klarar av utan att jag förstår det eller vad det är???.... sen finns funderingen på om det till viss del kan vara hormonstyrt och om det skulle hjälpa något att sterilisera henne, Ina har precis i dagarna börjat storfälla och tode börja sätta massa hormoner för att framöver gå in i löp. De gånger hon har försökt/ lyckats gå på andra hundar har det ju alltid varit i anslutning till, innan löp/under löp/ skendräktighet... Hon får ju väldigt mkt hormoner och blir riktigt grinig/uppjagad imellanåt då men tidigare har hon mest visar det gentemot andra tikar så att hon gick på Ikaros som hon känner och är van att träffa blev lite droppen för mig. Jag måste få bukt på hennes utfall, frågan är bara hur?.... för förutom det så är ju Ina i grund och botten en väldigt trevlig hund, arbetsvillig, go och en stor del i familjen.

Jag är iallafall lycklig över att jag har såna förstående och lugna vänner som inte lägger benen på ryggen när något sådant här inträffar. Vi hade en trevlig fikastund hemma hos mig ändå där Saras hundar fick vara med oss i köket och skötte sig gudomligt medan mina busar fick vara i datarummet bakom kompostgaller. Tim var lugn som vanligt medan Ina skällde lite men imellanåt var hon riktig duktig, husse satt hos dom en del och kunde berömma när det var lugnt och fint.

Fikadags (tyvärr missade vi att få med Linnea på kort som vanligt då hon höll sig bakom kameran...)


Jag är en söt kille som heter Ikaros men lite sur är jag nog för Ina bet mig rumpan....


Jag fjäskade in mig hos Saras killar med en tub viltost


Förutom det har helgen varit ganska lugn, i fredags var jag med pappa i skogen ihop med Ina och pappas hund Zingo. Det blev lite fika, svampplockning och massa hundbus.

Zingo och Ina passar svampkorgarna


Fikadags... Ina fick smaka av pappas korvsmörgås....


Det kommer att bli en bloggpaus nu under nästa vecka då jag ska iväg med jobbet över natt och stannar antingen till onsdag eller troligtvis till fredag.... kommer att sakna hundarna något grymt som får stanna hemma hos husse men samtidigt kanske det kan vara nyttigt att få vara ifrån dom ett par dagar. Då får jag ju en chans att hitta lite nytändning och ny energi att jobba med hundarna igen, framförallt nytt tålamod till att jobba med Ina i vardagssituationer.

Önskar alla en skön vecka!

Film från gårdagen

Igår tränade jag lite lydnad med Ina här hemma borta vid en fotbollsplan. Bitvis var hon rätt duktig men sprallig, sen har hon ju väldigt svårt för att koncentrera sig så fort det händer något runt ikring henne. Hon behöver verkligen miljötränas och lära sig att kunna koncentrera sig även om det kommer folk/hundar etc. Vi hade bara störning av ett par människor som gick förbi vilket hon klarade av även om hon kollade till på dom trots att de var en bra bit bort. Sen behöver jag även hitta en bättre balans i hur jag ska belöna henne då hon har svårt att komma in med saker, gärna leker själv utan matte och är lättriggad överlag. Jag passade iallafall på att filma lite, är alltid bra att kunna sitta och värdera det man gjort efteråt. Nu är en hel del bortklippt så ni slipper se hennes värsta tokryck när hon bla smet med apporten två varv runt plan och lite andra busryck.... som vanligt är det husse som står för musikvalet och filmfixandet :)Nåja skam den som ger sig... ska försöka komma igång mer med lydnadsträningen framöver nu och försöka få upp en bättre koncentration hos Ina så att vi framöver kan få till ett såpass bra samspel att vi kan gå en lydnadskurs till och börja med.

Härlig dag med fikabesök och hundträning

Idag fick vi besök av Anita med vovvar som kom på en fika, alltid lika trevligt att få sitta och pratas vid... Ina fick sitta i datarummet bakom kompostgaller eftersom hon inte är riktig glad i hundar som kommer på besök, framförallt inte tikar. Tycker dock hon skötte sig ganska bra, visst skällde hon en del men det var ingen skärpa i det utan hon tyckte mest det var trist att ligga "instängd". Tim fick vara med ihop med Anitas hundar och det gick bra även om han tycker det är lite jobbigt när Ester blir för närgången så då muttrar han ifrån och lägger sig vid mig.  Väldigt nyttigt (och trevligt) att få träna på att det kommer folk med hundar på besök utan att det ska bli en massa tjafs och gap.

På em/kvällen blev det en promenad bort till valla med Tim för lite hundträning ihop med Linnea och Sara. Jag kom dit lite innan de andra så först fick Tim ett litet dopp i bäcken på vägen dit vilket han uppskattade.

Tim myser i vattnet med sin tennisboll...


Jag hann även träna lite platsliggning och fritt följ och Tim var riktigt trevlig och taggad så det var kul med tanke på att han varit lite låg när vi tränat ett tag utan någon riktig glöd. När dom andra kom körde vi ett uppletande, tyvärr ville inte Tim riktigt så jag måste nog börja om med honom. Nu var det visserligen fullt med folk då det verkade vara nollning som pågick så det vällde in folk allt eftersom vilket säkerligen störde Tim en del då ljudnivån var rätt hög imellanåt. Det gick bättre för dom andra så det var kul iallafall. Tränade även lite positionsarbete och avslutade med lite freestyle. Då kom Tim igång ordentligt och bjöd mig på en hel del goa skratt.... Han for runt och snurrade och hade sig allt han kunde vilket resulterade i att folk som passerade oss stannade till och bara stod och kikade på Tim som for omkring som en mindre graciös ballerina ;)

Ozzy och Sara med härlig kontakt


Linnea och Zumi pussas :)


Fick massa härliga bilder av Linnea så nu blir det en måååånga bilder.....gillar dom verkligen för de spegar verkligen Tims personlighet....älskade Timsetussen!

Va ska vi göra nu matte?....


Bus med bollen....


Inför uppletandet


Hittat en grej...


Jag försöker visa hur jag tränat in avlämnande av föremål med klickern... tror mest jag förvirrade alla inklusive Tim ;)Hallå det är tråkigt att ligga här och vänta..... suck....


Käkar en pinne sålänge då....


Jippie nu blir det freestyle...


Flytta på dig matte jag snurrar ju!


Va garvar du åt matte.... vadå mig?


Man får inte roligare än man gör sig....vadå ingen kroppskontroll ;)


Kom igen då matte... shake that body!!!


Vi fick ett åskådarpar....


...men så har vi ju rätt kul också....


Älskade Timse!


Var verkligen härligt att träffas och träna hund idag, både jag och Tim njöt ordentligt och hade riktigt roligt. Tror Tim uppskattade lite egentid med matte för han var full av bus idag och på hemvägen då vi slog följe med Linnea och Zumi en bit sprallade han mest runt och tyckte livet lekte, mattes bustroll!!!

Tim njuter av sitt promenadsällskap, tänk att få ha en fin shibatjej så nära....

Härlig måndagspromenad

Idag var jag ledig eftersom jag jobbade helgen så det blev en härlig tretimmats tur med hundarna i skog och mark. Passade på att gå förbi en gräsplan och träna ett kort pass frittfölj med Ina med fokus på enstaka stegförflyttningar. Hon var rktigt duktig och hade fint fokus imellanåt och härlig attityd så ibland finns det iallafall glimtar av koncentration :) Tim fick bara göra nåt läggande under gång, en inkallning och sen träna på att sitta still utan att hitta på bus en längre stund, har varit lite slö på det så han går gärna upp eller börja pyssla med annat om jag bett honom sitta still ett tag. Uppe vid en skogsglänta passade jag även på att göra ett kort uppletande med ett par föremål vardera, båda hundarna var lite flamsiga så jag misstänker att dom var lite för trötta för att jobba fokuserat efter att ha sprungit och busat och haft sig. Innan vi gick hemmåt satte jag mig ner och bara mös en stud medan Tim låg och slappade hos mig och Ina strosade runt brevid...mysigt att bara sitta och vara en stund och titta på hundarna och deras kommunikation. Dom har verkligen funnit varandra Tim och Ina, det märks att dom trivs ihop och är en flock så det är rätt härligt att bara studera dom imellanåt.

På hemvägen stretchade jag av Tim och sen mötte vi pappa så vi slog följe in med honom för att jag skulle få en kopp kaffe vilket slutade i en hel  lunch. När vi kom hem var hundarna bra trötta efter att ha varit igång flera timmar så nu har dom mest sovit och slappat så det är skönt, blir en lugn kväll med mys i soffan nu.

Bilder från promenaden blir det som vanligt och som alltid på tok för många när jag ska välja.... hoppas ni orkar.... ;)

Får vi leka nu?


Det fick vi!!!


Nananananana...du kan inte ta mig.....


Attans hon hann ikapp....


Kom igen då!


Nu ska du få Tim!


Jäkla kärring!


Nu drar vi till skogs....


Tim jobbar i sin egen takt i uppletanderutan


Ina färdig med sitt uppletande och rejält trött


Du och jag Tim....du och jag.....


....och så några extra bonusbilder bara för att jag tyckte dom blev lite roliga med alla knäppa miner hos dom så jag kan inte låta bli ;)

Gladaste Timsetuss!


Gäller och hålla in tungan....


Ina gumman


Surtant?


Slurp!

Ledig fredag = långpromenad :)

Veckan har gått fort, i tisdags fick hundarna ett kvällsdopp och simmade och hade det gott annars har det mest blivit vanliga promenader och lite klickerträning av trix och positioner inomhus. Jag har jobbat en del och haft det lite rörigt då jag avslutat mitt sommarvik och nu ska jobba hos en ny person och då blir det alltid lite nytt och rörigt i början.

Idag var jag iallafall ledig då jag ska jobba hela helgen så jag passade på att ta med hundarna på en långpromenad bort åt tinnerö till. Var riktigt härligt att vara ute och gå i solen och mysa. Gjorde lite inkallningar och tränade lite på att få Ina att gå hos mig även när hon är lös och hålla sig närmare, gick bitvis riktigt bra och belöningen blev att hon och Tim fick busa loss imellanåt. Annars gick vi mest och strosade på grusvägar och i skogen, eller ja egentligen strosade jag och Tim på i lugn takt medan Ina rejsade runt som en toka... spring i benen som hon alltid har. På hemvägen gick vi på kanten av ett fält samt i hjulspåren där det redan var nertrampat, helt plötsligt märkte jag att Ina inte var med oss längre... gissa om jag fick panik!, jag hade ju inte ens märkt att hon vikit av då hon sekunden innan gick precis bakom Tim som gick bakom mig. Iallafall så tog det ett bra tag innan hon kom tillbaka trots att jag kallade på henne så jag hann bli ordentligt orolig. Det visade sig att hon hade sprungit en runda på fältet själv men att jag inte såg det då hon försvann bland växtligheten på fältet. Först trodde jag hon dragit efter något djur men jag såg inte till något och hon verkade springa utan något direkt fokus så hon fick nog mest ett busryck... Efter det blev det iallafall koppel på för Inas del, var lite besviken då hon varit så duktig innan på promenaden och hållit sig nära och kommit när jag ropade. Måste helt enkelt få till ett större intresse för mig hos Ina, är svårt att få henne att vilja lyssna när just springa är det roligaste hon vet, är lite svårt att vara mer intressant än det.

Här kommer en drös bilder från vår promenad och bortsett från Inas avstickare så hade vi det riktigt mysigt.

Tjoho nu ska vi på långpromenad!


Inkallning är kul...mot matte i full fräs!


Ina trött efter allt bus...ingen koll på tungan då inte....


Mot skogen!


Skogsmullen Tim


Glada hundar på hemväg!


paus....


mmmm....gnugga gnugga....


Timse var inte sämre han...tokiga knasrullningar är hans grej...


Gäller att ha alla tassarna i vädret...


Färdigrullat och åter på hemväg....


Om jag räcker ut tungan åt dig matte slutar du fota då?

Gena över fältet...


Buskillen!


Ina blev nästan kamoflerad på fältet


Det var två trötta hundar som kom hem så resten av dagen har dom mest vilat och legat på balkongen och mysit med mig. Nu väntar snart lite bokläsning och sen sängen, blir upp tidigt till jobbet imorgon så då får hundarna umgås med husse som har "normala" arbetstider och är ledig.

Önskar alla en trevlig helg!


Helgen som gick

Helgen som gick har mest bestått av vila, grillning och härliga promenader. Jag har varit ute och plockat lite klantareller medan hundarna fick busa omkring i skogen, vi har ett ställe där vi nästan aldig möter folk så det är rätt skönt då hundarna kan få gå fria utan en massa kommandon över sig.

Timse i skogen


Han började med en omsorgsfull lerinpackning....


Ina sprang mest omkring så fort benen bar... har aldig träffat en hund som är så tokig i att konstant springa som hon...


Vilopaus


Igår tog jag och Jonas en gemensam längre promenad med hundarna på kvällen vilket inte händer så speciellt ofta då vi oftast turas om med promenaderna. Dom kan vara rätt småstörkiga att promenera med när vi är alla, speciellt Ina som då får lite överslag i att hålla ihop flocken. Det gick dock bra och var mysigt, nyttigt för hundarna att sköta sig trots att vi gick ihop. Jonas tog Ina och jag Tim och bitvis fick dom busa omkring lösa och bitvis fick dom gå fint där Ina var kopplad. Tim gick lös för det mesta utom mitt i bostadsområdet, han är ju nästan lättare att hantera utan koppel tycker jag då han aldig drar långt bort på samma sätt som Ina gör. Vi såg en hare som skuttade iväg över ett fält och Tim stod snällt stilla vid mig trots att han var lös och Ina stod och sen satt och kikade uppkopplad brevid husse, skönt att se att dom kan sköta sig utan att trigga varandra till harjakt.

Det är lite roligt att studera hundarna när vi går ihop för Ina tycker verkligen om sin husse,  sen kanske hon inte lyssnar så bra jämt men oj vad hon tyr sig till honom allt efter vad tiden går. Jag  kommer på en definitiv andraplats där och vi har inte riktigt samma naturliga relation som dom har även om vi självklart trivs ihop, jag är mest intressant då vi tränar eftersom jag är den av oss som regelbundet tränar med vovvarna. Tim däremot är en riktig mattegris och det är egentligen först nu som han börjat fungera bättre även med husse, förr var han en riktig ögontjänare och även om han funkade bra med mig så kunde han vara rätt jobbig om Jonas skulle gå ut med honom eller så. Det är verkligen husses flicka och mattes kille i våran familj ;)

Ina och Jonas


Timse som mest strosade omkring


Hundarna fick en badpaus


Härligt att bara gå och strosa medan hundarna fick springa av sig


Ina trött efter dagens promenader och bus


På led efter husse....


Trötta men nöjda var vi efter dagens promenad


Tack för idag...hejdå....

Uppletande och lite annat...

Jag har varit dålig på att blogga det sista, tiden och orken räcker inte riktigt till så mycket som jag skulle önska. I söndags firade vi min pappa som fyllde år så då kom han och Zingo hit på besök och det blev fika med jordgubbstårta.


Förste vispdiskare... Tim hjälpte till att provsmaka grädden till tårtan...


Ina likaså :)


Efter det tog jag en mysig skogspromenad med Tim och kom hem med ett par liter kantareller och sen träffade jag sökgänget för träning på kvällen. Ina gick ut snabbt, fokuserat och rakt på sina två första skick men sen kom hon av sig. Vid tredje skicket kom det en ryttare där hästen var lite spänd och jag blev lite nervös att Ina skulle dra dit så jag kallade in henne och jag fick skicka om ett flertal gånger innan Ina gick ut, tro att hon kände av min tveksamhet helt enkelt. Vi avslutade med att husse fick springa ut som motivationsfigge vilket Ina tyckte var skojigt, full fart ut och sen bus med husse.


I måndags tog jag med båda hundarna och träffade Sara med Ozzy för lite uppletande, alltid lika trevligt! Tycker alla hundar var duktiga även om det var nytt för Ozzy men ha har ett bra föremålsintresse i grunden så det bådar gott. Ina var lite dålig med att komma in med sakerna, bitvis jobbar hon fint och fokuserat men hon är så lättstörd och energisk så det är lätt att hon drar ett extra varv i rena ivern. Behöver jobba på byteshandeln med henne en del så att hon har mer driv in till mig. Tim jobbar på bra när han vill men han släpper gärna sakerna någon meter innan mig, där är det lite tvärtom, matte är mer intressant än sakerna. Nu var det väldigt länge sen Tim fick ett uppletande så det kan ju spela in också. Jag lånade även Sara så hon fick gå ut en bit bakom en sten och sätta sig med Tims sökrulle då jag ville se om Tim kom ihåg något från söket eftersom det är mer än ett år sen han var aktiv i sökträningen. Tim var så duktig, ut som ett skott och in med rullen utan tveksamheter och sen påvis, inga problem där inte så det var roligt att se och himmel vad Tim tyckte det var roligt. Ska se om jag inte kan låta Tim få lite lätta sökskick hemmavid ibland i lätt terräng bara som aktivering, han tycker ju det är riktigt skoj.


Ina har hittat ett föremål i uppletanderutan


Tjoho min trasa var här!


Ozzy har hittat sitt föremål


Hallå är det aldrig min tur undrar Tim....


Tim på väg in med ett föremål


nämen hej Sara sitter du här....


Kolla hon hade min rulle!


här får du matte!


Annars har det inte hänt så mycket, jag jobbar min sista inplanerade vecka just nu så får vi se hur mitt schema framöver ser ut. Hade tänkt träna med hundarna igår men jag hade en riktigt tuff huvudvärk så jag somnade tidigt så ibland blir det inte som man tänkt sig. Idag var vi en sväng till skänninge marken (utan hundar), det blev torkade grisöron och fötter till hundarna samt en superbra underullskam (furminator kopia). Nu ligger hundarna och smaskar torkade grisfötter för glatta livet och jag ska nog krypa ner i sängen med en bok innna john blund väntar.


Lörsdagsmys!

Idag har det varit en ganska lugn dag för hundarna, Tim har fått ett kortare spår efter husse mitt i vårt bostadsområde på asfalt och gräs. Han började fint och nogrannt men sen snurrade han bort sig en hel del och missade slutet (och husse som satt gömd). Nåja, det kan inte gå bra jämt. Ina har fått ett par korta klickerpass inomhus med fokus på ställandet där hon äntligen börjar få ett bakåttänk precis som jag vill :)

Annars har det varit en slö helg hittils ur hundträning sett, dom fick rejäla märgben igår och mycket tid har gått åt att mysa och vila lite efter arbetsveckan då jag har haft tejält ont i ryggen idag.

Timse tyckte det var smaskigt med märgben...


Jag och Ina har ägnat oss åt lördagsmys delux :)


Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

RSS 2.0