Träning och hundstörningsprat med instruktör

Idag träffade jag en instruktör för att få prata lite om Tims "problem" med andra hundar. Alltid skönt att få ställa alla sina dumma frågor och funderingar, är så lätt att trilla tillbaka i gamla spår och fastna efter ett bakslag. Fick även tipset att lära in ett nödkommando, frågan är bara vilket kommandoord jag ska använda som inte redan är missbrukat. Blir till att fundera och sen göra upp en inlärningsplan för det. Ska även försöka få tag i bra hundar/människor att träna hundmöten, störningar med för att komma frammåt. Om någon är intresserad av att träna tillsammans ibland på helger/kvällar så säg till så skulle jag bli jätteglad!

På våra promenader tidigare idag träffade vi sammanlagt på 6 olika hundar och Tim skötte sig jättebra, var lugn, tyst, reste ingen ragg och tog kontakt när jag bad honom. Ibland går det jättebra och ibland inte alls, får försöka göra upp en störningsplan för Tim så vi kan avancera i lagom takt för att få en trygghet bland andra hundar. Jag ska även försöka tygla mitt humör och vara förberedd på hur jag ska agera både i positiva och negativa situationer med Tim. Blev även lite fotgående, inkallning och hopp på en avsides grusparkering idag samt fasthållande, ingångar med apporten. Tim var riktigt duktig trots att han var lös, men just då hade vi turen att slippa andra hundar.

Förresten, Visst är det fint Tims nya halsband. Duktiga Tessan som sytt så bra :)
image371

image372

Lära in kryp...

Idag har jag klickertännat lite inomhus, börjat så smått med kryp, vilket inte var det lättaste. Kör jättekorta pass för att Tim ska orka tänka när det är helt nytt, hittils verkar han lite förvirrad över vad jag vill men kröp några steg iallafall så jag får vara nöjd. Blev även lite positionsträning och vändningar på stället, Tim var lite snubblig och hade lite dålig koll på baken men kämpade på bra med en trevlig vilja. Jag tycker Tim har börjat tappa lite ryggmuskler, vet inte om det är för att vi bytte från ett högenergifoder till ett lite mildare, ska se om vi inte ska gå upp till högenegrin igen nu när jag tänkte försöka muskla upp honom lite. Jag får erkänna att det har varit lite dåligt med Tims träning ett par dagar, mest vanliga promenader och lite hjärngympa/apporteringsträning. Måste komma igång och börja träna lite mer fysiskt träning med honom så han börjar bygga muskulatur.

Vi läntar efter ihållande vårväder och ännu ljusare kvällar så man ser och träna ordentligt. Bilderna är  från i helgen när man hinner vara ute i ljuset

Puss min trollunge!
image369

image370

Gripande och ingångar med apporten inomhus

Idag har jag fortsatt träna ingånger med apporten, samt gripande. Tränade i två pass, det första blev mest fasthållande i fotposition samt uppmuntra gripande från golvet. Andra passet la jag apporten mellan mig och Tim, kommenderade apport och det funkade! Tim grep apporten från golvet och gick in och satte sig fot med den tills jag tog den. Han är ju lite snabb att lämna av den när jag sträcker fram handen men annars tycker jag han blir säkrare och säkrare. Nu gäller det bara att träna samma sak utomhus i olika miljöer. Passade även på att göra en platsliggning inomhus samt lite ställande under gång i hallen då Tim börjat tveka vid det momentet. Tim var duktig och väldigt positiv.

Duktiga Tim håller fast apporten fint trots att det var den nya lite tyngre apporten som han inte riktigt gillar då han måste gripa den stadigare än den gamla.
image363

På väg och ska gripa apporten som ligger mellan mig och Tim
image364

Fokuserad....
image365

Sen in med den i utgångsposition till matte (halt med parkettgolv så Tim sitter lite snett)
image366

Apport!
image367

Jobbigt och vänta på att matte ska ta apportenimage368

Idag var Tim ganska trevlig när vi var ute och gick, vi såg en liten hund på håll men Tim brydde sig knappt, höjde svansen något men lyssnade på mig och satte sig medan de gick förbi en bit bort. Han är verkligen ojämn, vissa dagar/tillfällen kan han bli heltossig om han ser en hund även på långt håll medans han andra dar knappt bryrs sig. Har bokat en tid med en hundinstruktör  som jag tycker är bra för att få ventilera problemen med Tim och  andra hundar, eller egentligen är det väl matte som har problem och inte Tim eftersom jag säkerligen påverkar honom i fel riktning.

Ingångar med apporten

Tränat ingångar med apporten med Tim inomhus idag, samt även att han får sitta och hålla den längre stunder. Det går sakta men säkert bättre och bättre, det går att kommendera Tim både sitt och fot och han håller kvar apporten. Nu gäller det bara att han ska förstå att han ska plocka upp den och komma in, med den. Inomhus har han inget stort intresse att plocka upp den utan tar den om jag ger honom den och kommer in fot med den om jag ber honom, men vill inte ta upp den från golvet. Utomhus har han lite mer intresse av att plocka upp den men där flamsar han mer och vill inte komma in helt med den. Det är ett evigt pysslande för att få ihop apporteringbiten...
Annars har det inte hänt mycket idag, mest legat och gosat. Husse har tagit alla promenader idag så jag fick en dag ledig från eventuella hundmöten för att samla lite kraft så jag orkar ta nya tag....är fortfarande lite nere sen igår, är över lag trött på att det till och från ska vara så tufft med hundmöten/andra hundar. Nåja, nån gång hoppas jag att jag får ordning helt på min och Tims kommunikation så vi slipper lägga massa energi på bråk, stress och tjafs, jag vet ju hur underbart roligt vi ändå har när det väl klaffar i träningen... 

Jag behöver få bättre kroppskontroll...vadå dubbelkommando......
image361

Tim har kommenderats fot med apporten och håller fast...hmmm funderar på om det är radioaktiva ämnen i hundgodiset
image362

Ska det aldrig bli bättre....

Usch vilkan dag... Vi åkte till Frittfölj för att vara med på samträningen idag eftersom Tim behöver träna bland andra hundar. Tim gick upp i stress direkt när vi kom dit, ville till husse och flamsade runt. Han gjorde utfall mot flera hundar och vid ett tillfälle kröp han ur halsbandet och sprangbort till två hundar som låg bundna och började gruffa. Jag fick fatt i honom men han var väldigt stressig, spänd och osäker, så jag hade fullt sjå med att kunna hålla honom. Jag vet verkligen inte hur jag ska hantera honom då jag känner mig så maktlös vilket gör att jag blir irriterad, arg och besviken så det blir bara en ond spiral där vi triggar varandra....
Jag som tyckte att Tim gjort såna framsteg när det gäller andra hundar, men nu känns det som vi dom senaste dagarna är tillbaka på ruta ett vilket gör mig riktigt ledsen, jag skäms över mig själv och vet inte hur jag ska få ordning på saker och ting och hur jag ska bryta denna onda spiral.

Det enda som funkade någolunda bland de andra hundarna var att gå på galler
image354

Tim fick iallafall ligga i bilen när vi fikade och efter det så var han lite lugnare och trevligare så jag tränade lite till med honom då det bara var en schäfer där som störning. Då var Tim riktigt trevlig, brydde sig inte om den andra hunden knappt trots att den gjorde  utfall vid ett tillfälle. Han klarade av både inkallning och platsliggning. Husse kom ner och fotade lite efter att den andra hunden åkt hem, det blev lite hopp över hinder och fasthållande/gripande av apporten vilket gick skapligt trots att husse utgjorde en störning.

Försöker få upp lite kontakt genom slalom
image355

Tränar inkallning med korrekt sättande
image356

Hopp över hinder gick bra
image357

Fasthållande av apporten
image358

Full fart i gripandet kräver lite bakbenskontroll...
image359

Fokuserad Tim vid gripande, duktig kille!
image360

Just detta att Tim är så ojämn känns lite tufft, i ena stunden skiter han i det mesta för att sen bli helt tokig så fort det kommer en hund. Det känns som att jag måste lära mig att hantera Tims stress och hans osäkerhet mot andra hundar om vi ska komma någonstans för just nu känns det som att vi tar ett steg fram och tre steg tillbaks ju mer vi tränar. 

Lydnadsträning med husse

Idag var jag och husse ute med Tim tillsammans så jag passade på att fota dem medan de tränade lite lydnad i en igenväxt grusgrop. Tim gick bra och det var nyttigt för mig att se honom med någon annan i lydnaden. Fasiken vilka fina lägganden under gång husse får till imellanåt, mer fokuserade än när jag och Tim tränar. Tim blev lite distraherad av att jag var med men jag tycker ändå det gick bra eftersom husse håller sig så lugn och fokuserad.

Tim hade en härlig attityd i fritt följ
image346

Bäst och hålla koll på husse
image347

Läggande under gång
image348

Ställande under gång har Tim lite svårt för men idag var han duktig tillslut
image349

Inför inkallning
image350

Fullt fokus mot husse!
image351

På väg att vända runt rumpan...inte lätt att ha koll på alla ben
image352

fritt följ direkt efter inkallningen
image353


En seg fredag

Idag har det mest blivit vardagsträning med Tim, han var väldigt noncharlant när vi var ute, lyssnade bara när han själv ville...lite "jag ska bara"... Jag fick tänka på att vara nogrann med att få igenom det jag ville och se till att han reagerade när jag bad om något, efter ett tag gick det bättre. Troligtvis är han lite ifrågasättande för att han har en del överskottsenergi. Jag har lite dåligt samvete för att jag är så enormt trött och inte orkar aktivera Tim så mycket idag heller så jag gav honom en leksak i förskott (han skulle fått den när han fyller år). En fin "gosedjurskobra" som Tim tyckte var jättemysig att leka och gosa med.

Får jag den?
image342

Konsten att döda ett gosedjur...
image343

Aaahhhh...mördarhunden Tim
image344

 Tugg, tugg...Tim har insett att den piper uppe vid huvudet...
image345


Lite trixträning

Det har varit en lugn vecka för Tim med mestadels vanliga tråkpromenader då jag har varit helt slut sen jag började min praktik i måndags. Idag blev det lite kvällsaktivering med hjälp av klickern då vi repeterade lite olika trix, tasstarget och vändningar på stället. Tim blev ganska trött i huvudet då han var laddad och ville så mycket så han testade massor olika beteenden, det är riktigt kul och se honom då. Han kämpar verkligen och hade sån fart till tasstargeten så den gled längst hela golvet. Funderar på om man skulle kunna använda tasstargeten för att börja lära in rutan, men risken är att jag lär in nåt tokigt eftersom jag har så dålig koll på det momentet, men nån gång måste ju vara den första om man ska lära sig. Nu lockar sängen, ska ju upp kl 5 imorgon bitti, Zzzzz.....

Tim kan "buga"...
image337

Koncentrerad Tim påväg att "vinka" (se tassen)
image338

Mot targeten!
image339

Om man försöker göra allt samtidigt blir det balett (kanske freestyle?)...Tim va lite ivrig, här ska han egentligen vinka
image340

Bläää matte nu skiter jag i dig!
image341

Vilse i skogen...

Idag blev det ingen sökkurs då vår instruktör är bortrest så vi träffades några stycken för lite egen träning i skogen. Det blev lite uppletande för Tim med en paus imellan, först gick det ok även om Tim ville visa sina fynd för alla. Andra gången blev husse en för stor störning så då bröt vi. Jag måste få Tim att komma in bättre med sakerna och inte bli störd på vägen. Jonas hade även lagt ett spår åt mig och Tim, utan att märka ut det och sen följde han inte med oss ut när vi skulle gå. Visst är det nyttigt att lita på sin hund men idag gick det som det gick.... Tim tog in på ett annat spår (troligtvis ett av Åkes spår från i torsdags) vilket gjorde att jag vimsade bort mig i skogen så jag fick ringa efter Jonas för att fråga vart sjutton spåret var. Det slutade med att jag avbröt allt, släppte lös Tim och återgick efter att Jonas mött upp oss. Så nu är det bevisat, jag äger inget lokalsinne och utgör nog en rolig syn i spårskogen...

Uppletande, Tim på väg in med strumpan
image326

Tim har hittat trasan (bakom honom ligger en svamp som han släppte innan...)
image327

Duktiga Primo på väg in med en trasa
image328

Acke fotomodell...
image329

Undra vad Tessan hade i sitt kaffe?
image330

Kanske gav hon lite till åke också?
image331

Git har fullt upp med alla saker...
image332

Idag fick även Tim sitt fina halsband som Tessan sytt, kanonbra blev det. Ska lägga in en bättre bild på det senare.
Tim fick busa lite med söta Nova idag också, hon tyckte Tim var lite läskig men annars gick allt bra. Inte lätt för Tim att hänga med när hon sätter fart, jisses vad snabb hon är.

Vem är du...Nova och Tim kollar in varandra
image333

Nova tycker Tim är lite läskig
image334

Ska vi leka?
image335

Inte lätt att hinna ifatt en ridgeback
image336

Ridtur i solen

Tim fick följa med när jag skulle rida idag. Han skötte sig utmärkt trots att hästen var kanonpigg och testade mig en hel del. Tim blev ganska trött, tufft att hänga med i hästens tempo och hålla koll på allt. För en gångs skull blev det lite kort tagna under ridturen.

På väg ut på ridtur
image318

Trav i skogen
image319

Vid en fin sjö
image320

Vad vill du matte?...Kommunikation från hästryggen
image321

I galoppen får Tim springa på för att hänga med
image322

Full fart framåt på en väldigt pigg häst
image323

image324

Duktig kille, matte är nöjd över sin trollunge...
image325


Grattis Zingo 4 år!

Idag fyllde pappas hund Zingo 4 år så jag och Tim var förbi en sväng med en pipleksak till honom. Det bjöds även på kassler till hundarna och kaffe till oss tvåbenta. Zingo kom till pappa som en omplaceringshund från uppfödaren en vecka efter att jag hämtat hem Tim som valp då hon hade fått tillbakla Zingo efter en skada. Så Zingo har funnits i Tims liv till och från sen han föddes och det märks, dom talar exakt samma språk och fungerar kanon ihop, sen är det ju lite kul att dom är halvsyskon (kommer från samma tik).

Grattis Zingo ännu en gång på din födelsedag!

Zingo 15 månader
image313

Tålmodiga Zingo när Tim var valp
image314 

Zingo agerar barnvakt åt Tim
image315

Skitiga Zingo knappt 3 år har det bra i soffan
image316

image317

Långpromenad i solen

Idag blev det en längre promenad på Tinnerö med Tim. Passade även på att låta honom sitta lite med apporten samt bära den, idag var han lite flamsig men han tuggade ingenting så det var bra.  Annars fick han mest springa som han ville, blev några spontan inkallningar och så fick han gå vid sidan när vi träffade folk och bilar. Behövde bara koppla upp honom en gång när jag såg en hund på håll, visserligen brydde sig inte Tim om den men man vet ju aldrig. Nu blir det en lugn kväll för båda jag och Tim är trötta efter promenaden på nästan 2,5h.

Tim sitter högt uppe med jättefin utsikt bakom sig
image305

image306

Tim ville hellre hitta egna saker att bära och apportera
image307

Tränar och bära apporten i ny miljö
image308

Tim sitter otåligt med apporten.....ge mig bollen nuuuuu...
image309

Ett galet skogstroll?.....nää, det är det bara Tim med bollen....
image310

Jag gillar min boll!!!
image311

Vackert när solen börjar gå ner...
image312

Mina alla hjärtans dag älsklingar

Vad kan passa bättre på alla hjärtans dag än att lägga in några bilder på mina älsklingar här hemma...

image299

image300

image301

image302

image303

image304


En tur till stallet

Idag har det inte hänt så mycket, Tim fick följa med till stallet när jag skulle mocka. Blev ingen ridning för jag var helt slut, har vart en tuff dag med olika prövningar. Gick genom skogen hem så Tim fick gå lös, han  var lite nonchalant idag så jag fick skärpa upp mig lite och sätta lite krav på honom så att han inte fick göra precis vad han ville. Han fick gå vid sidan bitvis, gå bakom samt lite inkallningar för att se så han höll koll på matte vilket funkade så han blev mer med och alert igen. Han la iväg efter nåt djur idag (troligtvis en hare) men jag lyckades få honom att vända igen så det känns bra även om det tog lite längre sträcka än sist. Troligtvis för att jag själv var så seg och inte så snabb i reaktionerna samt inte tillräckligt rolig i berömmet. Inte lätt att försöka vara superrolig när man helst vill krypa ner i sängen. Kommer nog sova gott i natt hoppas jag....

Yes! klarat en ingång med apporten...

Tränat lite med den gamla apporten inomhus. Satte Tim ner och så fick han hålla apporten, det gick riktigt bra jag kunde till och med klappa om honom och klia honom lite på bröstet och han höll kvar. Lyckades även kommendera honom fot och han kom in och satte sig i position med apporten, äntligen! Berömde såklart massor men tyvärr vet jag inte om Tim fattade varför jag blev så glad för sen funkade det inte riktigt. Tycker forfarande han är lite låg när vi tränar inomhus med apporten även om det blivit bättre. Nåja ett steg i taget, hoppas det lossnar tillslut.

Tim sitter fint med apporten
image295

image296

Tröttsamt att träna...
image297

image298

Underbar träning i solen

Har haft lite mycket nu ett par dagar så Tim har mest fått vanliga tråkpromenader. Idag var jag dock ledig på fm så det blev en härlig promenad i solen samt en del träning. Gick till en övningskörbana här i närheten där det finns breda grusvägar samt en liten grusplan (ny miljö för Tim). Det blev lite fritt följ, platsliggning, läggande och inkallning. Tim var trevlig, lite okoncenterad först men det var nog mitt fel då det var en del människor en bit bort som distraherade mig. Dock skärpte jag upp mig och efter att Tim fått första bollbelöningen efter en inkallning blev det ett helt annat go i honom. Har fortsatt att ha extern bollbelöning allt mer (utom vid ff) vilket verkar fungera bra på Tim. Dock måste jag börja jobba mer på ställandet med honom, har varit för dålig på att träna det så där har vi en hel del kvar att jobba på, speciellt utomhus då det fungerar skapligt hemma i hallen.

Det blev även fortsatt träning ute med apporten, först fick han bära den medan jag gick baklänges, kunde även kommendera honom att gå fot och han höll fint kvar i apporten utan att tugga, kul! Dock är det svårt att få honom att komma in och sätta sig, då släpper han apporten. Idag provade jag att sätta Tim en liten bit ifrån mig och sen lägga apporten imellan oss så att han fick gripa den och komma in med den till mig rakt fram eftersom vi inte har fått till positionen än. Det gick jättebra så Tim fick göra det två gånger, han sprang och grep den riktigt målmedvetet så det var kul att se. Men jisses vad svårt det är att försöka klura ut så att alla moment ska kunna sättas ihop och fungera tillslut. Nåja, vi jobbar på sakta men säkert så gott vi kan. 
 
Platsliggning
image281

Väntar på iinkallning (inzoomad bild)
image282

Gripande av apporten
image283

En gång till...
image284

Sen in till matte
image285

Vad vore livet utan bollen som belöning...
image286

image287

Weeee....booollleeennn.....
image289

På väg hem....är jag en lite apa tro?
image290

Jag kan apportera utan att matte ber mig...
image291

Njuter i skogen
image293

Älskade  trollungen
image294

Sökkurs i ny skogsmiljö

Idag var det sökkurs ute på landet i en ny skog som låg brevid en sjö vilket var lite distraherande för de som har badglada hundar(Tim inkluderat), men det gick bra för alla. Ganska knivig terräng så vi fick jobba på bland taggbuskar och hala stenar så det var ett ganska trött gäng som åkte hem sen.

Idag fick vi fyra utplanterade figgar och jag är kanonnöjd över Tim, han gick som ett tåg utan att försöka finna spår. Han var enormt motiverad och sprang fint ut till figgarna trots frestande vattenhål och spännande dofter. Det var riktigt kul att se honom idag! Känns som att han börjar fatta lite vad det går ut på, bara att hoppas att det fortsätter i samma sitl framöver. Har fått i "läxa" att börja muskla upp Tim lite så att han orkar mer, det tar på krafterna att fräsa fram i skogen efter figgar, men kul är det :)

Full koncentration har duktiga Åke och matte
image269

Fina Nova i full fart
image270

På väg ut för att plantera första figgen
image274

Tjoff så var figgen hittad och vi är på väg in
image275

hmmm....Var ligger figgen gömd
image276

image277

Vad kan instruktören fundera på när timsevimse far runt i skogen..... 
image272

Tim...sök!...
image278

Full fart ut
image279

När man jobbat färdigt är bästa belöningen enligt Tim att plaska i ett äckligt vattenhål
image280

Lite lydnad samt träning för att skapa intresse för sökrullen

Idag var vi ute på Klubbarp då det var årsmöte så jag passade på att träna lite med Tim. Blev lite fritt följ, inkallning och läggande under gång med störning av hundar som var en bra bit bort, gick skapligt bitvis men Tim var lite distraherad av husse så han sprang dit ett par gånger. Dock brydde han sig inte om hundarna så det var bra.

Försöker få till lite fritt följ
image260

image261

Inkallning förbi husse (störningsträning)
image262

Belöning efter inkallning, tjoohooo...bolleeeeeen....
image264

Tillbakagång efter läggande
image263

Jag och husse gjorde två budföringar där Tim fick bära sökrullen mellan oss, gick kanon. Husse fick även gå ut ca 5 meter och sätta sig bakom ett träd med sökrullen för att se om Tim var något intresserad av den. Tim sprang fint och hämtade sökrullen och kom till mig, duktig kille! Sen fick även Eva (en bekant) gå ut så Tim fick hämta sökrullen från henne, då var Tim mer tveksam men sen kom han fint med den. Valde att inte ha några kommandon eller något idag eftersom jag inte ville lära in något fel utan bara se om han hade intresse av att ta sökrullen/ha den i munnen och hittils verkar han gilla den.

De sitter ju en person där bakom trädet...full fart på Tim
image265

Där är hon ju!
image266

Kolla vad jag fann hos henne...
image267

Ska du ha den matte?
image268

smått och gott

Har inte kunnat komma in och blogga på ett par dagar för sidan har krånglat.
Igår fick Tim följa med mig till stallet och sedan med ut på en kortare ridtur i skogen. Tim skötte sig bra och höll sig snällt bakom hästen. Lägger in ett par äldre kort eftresom jag så sällan fotas i stallet.

På väg ut i favoritskogen
image256

På väg tillbaka efter ridtur...
image257

I onsdags blev det promenad i regnet till valla med Tim där vi tränade lite fritt följ, läggande på blött underlag samt inkallning med fokus på ingångarna. Tim var duktig men ganska lättstörd. Han fick syn på en hare som han satte efter men jag kallade på honom och lyckades bryta jakten efter ca 8 meter. Första gången jag helt lyckas bryta honom efter att han fått upp farten så det kändes bra, skönt. Efteråt blev det en längre promenad bortanför vallaskogen så Tim fick springa av sig. Han var väldigt sprallig och roade sig med att rejsa runt i en stor lerpöl...vart tog min vita hund vägen.... Nåja, i Tims fall tror jag nästan att ju skitigare desto lyckligare...
Annars har det inte hänt så mycket, jag har massa plugg just nu så tyvärr orkar jag inte allt jag vill med Tim men han verkar vara rätt så nöjd ändå.

Sötnosen
image258

Tim ser fundersam ut...vad menar du nu?
image259

Köpt sökrulle och nytt täcke

For till stallbutiken med Jonas och Tim för att handla mat, en sökrulle och ett nytt täcke som Tim kan ha när han ska ligga still längre stunder efter ansträngning när det är kallt. Tim låg mellan två storlekar i täcke så vi valde det något större (80cm!) för att det verkligen skall gå ner och täcka bak/höfter för att värna om hans muskulatur eftersom han är röntgad med c/d höfter.

Tim poserar i sitt nya täcke
image253

Tim fick även prova på att bära sökrullen lite inomhus då vi skickade honom mellan oss likt en budföring, det gick jättebra. Tim tog den direkt och sprang stolt till husse, sen skickade husse honom till mig och han kom och gav mig den direkt i handen!  Jättepositiv var han, min duktiga trollunge. Blir till att prova om han vill ta den ute nu om husse går ut ca 5 meter.

Titta husse vad jag fick!....Katten Anton kollar fundersamt på...är dom galna?
image254

Tim springer fint mellan oss och lämnar sökrullen
image255

Sökkurs i blötsnö

Idag var det dags för sökkurs igen. Vi vallade av en ruta ca 50*100m på var sida om stigen. Tim var först ut med tre utplanterade figgar och ett avlutande "motivationsskick". Idag fick vi gå ut med hunden som såg när figgen gömde sig, sedan tillbaka och skicka ut hunden. Tim var lite osäker och tog upp spår, så jag fick kalla in och bryta honom och skicka om ett par gånger, sen gick det bättre. Ena figgen fixade han mycket bra! Han blev väldigt trött, trots det taggade han igång på motivationsövningen och höll bra fart. Idag brydde sig inte Tim alls om att husse var med utan hade fullt upp med att försöka hitta figgarna och förstå vad som väntades av honom. Han stannade även själv hos figgarna idag och var mer intresserad av deras godis/belöning än sist så det kan nog bli bra i längden hoppas jag. Det var kul att se hur fint alla hundar jobbar och försöker så gott de kan trots att det är helt nytt för en del.

Tim har legat och vilat sen vi kom hem, det märks att det tar på honom både fysiskt och psykiskt, men han verkar väldigt nöjd. Jag hoppas att Tim skall fatta tycke för sök för jag är redan helsåld :) Tycker det är underbart att få vara ute i skog och mark och verkligen låta hunden få jobba med kropp och knopp (och även jag själv, jisses vad varm man blev...).

På väg ut med Ann, första figgen
image240

Duktig kille!, belönas efter att ha klarat av att hitta första figgen
image241

Dags att hitta Tessan, andra figgen
image242

Fokuserad Tim iväg mot den gömda figgen
image243

Tim har hittat figgen och vi är på väg tillbaka
image244

Vadå sitt?....Tim är ordentligt trött efter att ha hittat tredje figuranten
image245

Men vid avslutande "motivationsskicket" var det full fart ut ändå...
image246

Full fart, fullt fokus, härligt!
image247

Tsavo (Savvo?) har full fart ut
image248

Ska figga för Nova, som gick som en kanon idag, superduktig!
image249

Duktiga Tambo kommer in med sökrullen i full fart
image250

En fokuserad Åke ska straxt ut till figgen
image251

Priomo på väg med rullen, lika duktig som sist
image252

Lydnad och agilityträning med andra hundar

Åkte ut till Klubbarp för att träna med Lotta och hennes schäfer Dina, samt en bekant till henne, Jenny som hade en dobermannkille Othello. Först blev det mest passivitetsträning samt lite lydnadsträning i långlina i form av fotgående, sitt/ligg kvar med störrning från de andra. Försökte mig på en korrekt platsliggning tillsammans med Lotta, dock gick Tim upp och var lite osäker, vet inte om vädret kan ha påverkat honom då det började blåsa och hagla/snöa massor. Gjorde en platsliggning senare då Lotta och hennes hund fick gå i en snäv cirkel runt Tim, det gick kanon, han låg stilla och fint med fokus på mig. Gjorde även en inkallning mellan deras hundar vilket gick utmärkt. Tim fick bära apporten lite idag medan jag gick baklänges, det gick riktigt bra utan att han blev låst av de andra hundarna.  Han var mer positiv och med idag och fjantade inte runt lika mycket. Trots det så är det fortfarande svårt ta i honom eller stanna utan att han släpper apporten men vi kämpar på.

Sitt stanna kvar med störning av Lotta och Dina
image226

Platsliggning (de andra är i närheten som störning)
image227

Tim och söta Dina sitter kvar fint (men ville egentligen leka istället)
image228

Platsliggning i blåst och hagel
image229

Avslutade med lite agility vilket Tim inte gjort på väldigt länge, han tyckte det var superroligt, ren lycka och full fart! Det var härligt och se honom :) Han skötte sig riktigt bra trots att de andra stod med sina hundar utanför, även om det blev ett par glädjesprång ibland. Är väldigt nöjd över Tim idag som trots massa störningar, andra hundar och tufft väder var väldigt fokuserad och lugn och försökte så gott han kunde. Min trollunge är bara för go ibland!

Jenny och Othello på väg in på agilityplan
image230

Dina på balanshindret, duktig tjej...
image231

Försöker bromsa Tim som har full fart på "gungan"
image232

Tim lugnar sig lite opch lyckas ha koll på benen på "balansen"
image233

Tim uppe på toppen av  "A.:et"
image234

Tim har koll på matte trots hagelskur
image235

Matte det snööaarrr...missnöjd Tim i vilopaus i blåst och snö...
image236

Duktig kille!
image237

Trångt i slalomet när man är stor...
image238

Hopp i full fart
image239


Kopplepromenad och hundmöten

Idag har det inte blivit någon direkt träning, bara en längre koppelpromenad borta vid spåret. Hade sällskap av Anna H. Tim var lite ofokuserad och dragig i kopplet men det blev bättre efter ett tag, vet inte var han hade tankarna idag. Misstänker att det går någon extra spännande löptik i närheten. Vi mötte tre hundar varav en drog mot oss,  Tim skötte sig utmärkt, gick fint med kontakt vid sidan om mig och brydde sig inte nämnvärt om dem, han kan ju...speciellt om man har köttbullar...

Annars har det inte hänt mycket, Tim ligger och gnager märgben och jag är trött. Tim verkar rätt nöjd ändå eftersom han fick vara med i stallet igår vilket tar en del mental energi av honom.

På väg ut på promenad
image220

Kolla vad jag hitta matte, ska vi leka...kom igen då!
image221

Söt trollunge får ställa upp som fotomodell under promenaden
image222

image223

Tröttsamt att promenera
image224

Märgben är smaskens!
image225

RSS 2.0