Återbesök hos veterinären

Idag var det ju dags att träffa veterinären Arne igen, dagen började inte så bra för jag har fått feber igen och var väl inte helt alert vid besöket men jag försökte få fram mina funderingar så gott det gick. Arne kände iallafall igenom Tims rörlighet i bakdelen, tog bakbenen i alla möjliga vinklar och bände och vred, gjorde svanktest och sen fick Tim trava omkring utomhus. Tim fann sig snällt i alltihopa och visade ingen smärtreaktion på någonting och Arne tyckte han kändes rörlig och fin så det var ju jättebra :)

Tim har ju dock fortfarande ett glapp i sin högra höft och Arne betonade vikten av att Tim bygger mer muskrer runt höfter och bakparti för att stabilisera höften eftersom han har början till små små pålagringar och det gäller att försöka mota olle i grind så mycket det går. Eftersom Tim börjar komma igång och inte visar någon stelhet så beslutades att vi succesivt under två veckor skulle börja dra ner Tims rimadyldos för att sluta helt så från och med imorgon kommer Tim inte att få sin morgondos (½tabl) längre. Vidare sa Arne att vi skulle jobba vidare med att muskla Tim genom simning, att gå i uppförsbackar, ojämn terräng och liknande samt att det var bra att jag så smått börjat låta Tim vara lös och röra sig mer fritt. Målet enligt Arne är ju att Tim ska bygga såpass med muskler att hans höft håller för högre belastning så Tim klarar av mer tvära rörelser och mer aktivitet (vilket han behöver för att må bra psykiskt). Därför var det viktigt att vi höll igång honom så hans muskler får jobba samtidigt som vi skulle fortsätta jobba med förebyggande stretching och massage. Vidare sa även Arne att vi troligen fick räkna med att Tim ibland får bakslag och smärta/stelhet efter aktivitet men att det var oerhört viktigt att det släppte fort igen annnars skulle vi höra av oss omgående till dem igen.

Efter veterinärbesöket passade vi på att boka lite nya simtider till Tim, känns viktigt att han får simma och så nu när medicinen ska sättas ut så får vi se hur mycket simning det blir framöver för honom. Det beror ju mycket på hur jag lyckas att muskla honom hemma genom rätt form av fysisk aktivitet utan att överbelasta leden.

Känns som det blev ett lite rörigt inägg idag, skyller på feberfrossa och att huvudet känns som om det vore fyllt med bomulstussar....

Kommentarer
Postat av: Kasper med matte

Bomullstussar eller inte, vi förstod alltihop. Matte och jag är glada, för det ser ju verkligen ut som om Timsingen får leva ett riktigt gott och bra liv, trots allt. Och matte också, när bomullstussarna gett sig iväg. Tänk, så mycket skojiga saker ni kommer att göra tillsammans! Söta, goa fina Timsen, nu blev jag glad!

2008-10-21 @ 23:31:32
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: malte o snoken

stackars matte som har feber, dumma feber, ge med sig nu!! va bra det lät ändå för timsingen!! hoppas att det kommer gå riktigt bra trots nedtrappningen av rimadyle nu, vi tycker ni är så duktiga o det har ju verkligen gett resultat!

baconost-pussar!!

2008-10-22 @ 10:07:36
Postat av: Tanten

Skönt att prognosen är god så här långt. Hoppas att det går bra att sätta ut smärtlindringen och att han håller för att röra sig livligare.

Din krake, bädda ner dig och försök att sova bort förkylningen!

2008-10-22 @ 10:14:03
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Frans matte

Åhh... Fransen och jag saknade dig massor på valpkursen. Dumt att vara så sjuk juh =( Du ligger väl bara inne med Tim och myser och tittar film? Typ Lassie och sånt? Frans ska iväg på trimmning nu och jag lovar före och efterbilder i min blogg sen så får du något roligt att se fram emot. ;) Krya på dig!! Jag och husse kommer utan valp på kursavslutningen iaf så då får vi ses även om Fransingen redan är i Norrland då.

2008-10-22 @ 12:23:46
URL: http://uglybird.blogg.se/
Postat av: lotta

låter ju ganska bra för timsevimse trots allt :)

Krya på dig matten :)

2008-10-22 @ 17:03:01
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Låter ju kanon att Timsevimse gör framsteg! Men stackars lilla matte som åter har fått feber! Ta det lungt och låt kroppen bli frisk...



Kramis från oss!

2008-10-22 @ 21:21:48
Postat av: Tessan och "pälsbollarna"

Låter ju kanon att Timsevimse gör framsteg! Men stackars lilla matte som åter har fått feber! Ta det lungt och låt kroppen bli frisk...



Kramis från oss!

2008-10-22 @ 21:23:14
Postat av: Ulrika Jönsson

Krya på dig! Roligt att Tim gör framsteg!

2008-10-22 @ 21:23:54
URL: http://lagottotito.blogg.se/
Postat av: Sigge

Vad skönt Tim att det går åt rätt håll!!!!!!

Hoppas att det fortsätter så du kan greja med allt du vill.

Stackars dinmatte inte skoj att vara sjuk.

Ta väl hand om henne

2008-10-23 @ 07:25:56
URL: http://svamphunden.bloggagratis.se
Postat av: malte o snoken

hoppas matte mår bättre idag du får dela med dig av baconosten till henne så piggnar hon till!!

2008-10-23 @ 09:10:41
Postat av: camilla

Va härligt att det så bra hos vet!!!

Hoppas det håller sig när du minskar medicinen!!



Jag säger som övriga....en klick baconost och en varm vit herde på fötterna gör nog susen för matte ;-)



Krya på dig matte!

2008-10-23 @ 09:16:40
URL: http://www.bentleypojken.se
Postat av: S

Vad härligt att läsa att han göra sådana fina framsteg med tillfrisknandet! Hoppas det fortsätter så här nu så han slipper all medicin och får leka runt massor =D

Se till att bli frisk snabbt nu gums så vi kan hitta på ngt med hundarna! Pöss!

2008-10-23 @ 09:31:25
URL: http://babedeluxe.blogg.se/
Postat av: Annicka

Tack för inlägget :=) Hoppas du kan komma nästa år



Du gör ett fantastiskt fint jobb med din hund. Lycka till och hoppas det går som vi alla hoppas.



Annicka med ala vovvar

2008-10-23 @ 12:43:49
URL: http://vitherdehudregister.se
Postat av: Kasper med matte

Tittar in igen och önskar god bättring! Och för en extra nos-gos på Timsingen!

2008-10-23 @ 18:59:00
URL: http://www.belof.se
Postat av: Cavvetjejerna

Skönt att Tim kan trappa ner på medicinen. Simträningen gör säkert mycket nytta också.

Hoppas det inte är årets influensa du åkt på.

Krya på dig nu!

2008-10-23 @ 21:44:38
URL: http://cavaliersajten.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0