Sammanfattning av förra veckan...

Dagarna går på och jag kan väl inte skryta med allt för mycket hundträning just nu. För Inas del har det ju varit en riktig viloperiod nu när hon skendräktat då detta varit hennes jobbigaste period hittils. Hon har samlat gosedjur, styrt katterna vilket har varit rätt svårt att bryta, skällt  på ALLT, stressat Tim och sig själv mm... är verkligen trist att se hur jobbigt hon har det under sina värsta hormonperioder. Hon styr det ju inte själv och man ser att det tar på henne krafter för samtidigt som hon vill vara tillags blir hon vaktigare, vassare och så otroligt mycket osäkrare under hormionperioderna vilket är en dålig kombination. Vi har bestämmt oss för att hon kommer att kastreras eftersom hon löpt med 4½ månaders mellanrum sen hon kom till oss och eftersom hon bara får kraftigare och kraftigare effekter av sina hormoner misstänker jag att hon har en hormonrubbning eller något. (Pia om du läser här och har några frågor eller funderingar om det så hör av dig, lovar att hålla dig informerad!)

Iallafall, veckan som gått har varit lugn med mestadels promenader och lite bus. I fredags var det middag med tjejjerna igen (Sara, Linnea, Frida). Trevligt som vanligt och prat om allt mellan hinmmel och jord, såklart en del hundrelaterat ;) I Lördags träffade jag några från när jag och Tim gick lydnadskursen för Anders så det blev lite träning i valla. Tim tyckte det var lattjolajban och skötte sig bra förutom platsliggningen där han bara ville gå till mig.... märks att vi inte tränat platsliggning sen vi fick ge upp våra tävlingsambitioner och som sagt, lydnad är en fäskvara. Var iallafall roligt att träffa de andra och jag ser fram imor att göra det igen.

Ina är ju som sagt nästintill ur sin skendräktighet nu och det börjar märkas rejält på henne, hon är mer kontaktsökande, öppen och social. Det var så roligt för i lördags kväll var vi och bakade pepparkakor hos Britta och Håkan, bekanta som har hund. Deras hundar fick dock sitta i ett eget rum då Tim och deras canecorsohane varit i luven på varandra vid ett tillfälle samt att Ina nyligen skendräktat och deras tik just höll på och skendräkta... inte optimalt att ha dom ihop för stunden med andra ord.

Iallafall, först när vi kom dit så släppte jag bara in hundarna, Tim hälsade glatt på alla som var där (var förutom våra bekanta en för Ina främmande man, Tim har träffat honom förut). Ina började med att skälla ut alla men eftersom det är folk som är vana vid hundar så blev hon bara ignorerad tills hon skällt klart och sen började det roliga.... min skruttgummam bjöd in till lek med Håkan och hon tyckte det var jättemysigt eftersom han sitter i rullstol och då kom närmare henne.... slutade med att dom båda satt på golvet och busade. Efter ett tag kom det även ytterligare en man förbi som Ina bara sett på håll en gång, först skälldes det såklart men hon blev ignorerad och det slutade med att Ina och Tommy som han heter låg och busade på golvet. Ina ömsom gosade, ömsom hade dragkamp med en gammal boll och hon verkligen klättrade upp i Tommys famn där han låg på golvet för att kunna vara med :) Så roligt att se att hon självmant tog kontakt och verkligen tyckte det var roligt med främmande folk, det värmde i hjärtat att se henne så avslappnad och nöjd i en social situation. Det var två trötta hundar som vi fick med oss hem sen efter all socialträning så resten av helgen blev lugn och skön.

Har varit dålig på att kommentera folks bloggar ett tag men vill passa på att tacka för alla adventshälsningar och önska alla en fortsatt trevlig nedräkning inför jul!


Kommentarer
Postat av: malte o snoken

skitmatte som inte låter äta/jaga katt, det som är så kul... ; )

slafspussar

ps! ina du är välkommen ner til oss när du vill

ds! helst när du löper!!

2009-12-01 @ 15:22:15
Postat av: Kasper

Klart man måste skälla lite på nya människor - gamla också för den delen. Håller helt med dig, Ina!

Jaså, kastrering. Kan berätta att det säkert blir väldigt bra. Det blev det för mig. Livet är liksom lite mindre komplicerat, och man kan ägna sig åt sånt som man FÅR göra i stället för tvärtom, så att säga. ;)

2009-12-01 @ 19:52:11
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: camilla

Låter jobbigt med dom där löp perioderna ...kastrering är nog ett bra alternativ.

Va härligt att Ina bjöd upp till lek, å till folk han knappt sett ens.

Duktig tjej!!

2009-12-01 @ 20:03:29
URL: http://www.bentley.bloggagratis.se
Postat av: Torsten

Det kommer säkert att bli jättebra med en kastrering, särskilt när hon löper så himla ofta.

Så kul att det funkade så bra för Ina med nytt folk, det gör ju kanske att du kan slappna av lite mer när ni ska vara 'sociala'...:))

Kramar till er!

2009-12-01 @ 20:51:23
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Cavvetjejernas matte

Stackars Ina som dras med så täta löp! Blir nog lugnast för henne att bli kastrerad. Väntar på att mina ska börja löpa,(det händer bara 2 ggr/år) så jag kan tänka mig hur du har det. Jag hoppas dom startar samtidigt, det är så skönt när det är avklarat på en gång.

Ha det gott!

Kram

2009-12-01 @ 22:12:27
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Pia

Anna Jag följer givetvis eran blogg. Det är klokt att hjälpa Ina med en kastrering.

Härligt att hon kan slappna av så bra med männen :) som hon knappt känner. Som sagt har det varit ett bekymmer ända sedan hon var valp.

Hör av er om ni vill Kram Pia

2009-12-01 @ 22:46:26
Postat av: Gunbritt

Hej!!!

Tack för hälsningen i vår blogg...

Tror oxå på sterilisering eftersom hon löper så tätt och blir sååå påverkad...

Giah löpte oxå så första åren...Trist!!! Men när det var dags för parning så blev det för första ggn. nästan 6 mån emmellan...

Få se hur det blir nu???



Toppen att det gick så bra för Ina under besöket...Vilket bra jobb ni gör med henne!!!



Hoppas Timse mår bra!!! Ge vovvarna en kram från oss...



Ja nog händer det mycket tok här :( sjuka djur är inge skoj...Tycker sååå synd om dom!!!

Alyza är bättre nu...Peppar peppar...

Kisse ska till vet. igen på torsdag, samtidigt som Azca ska vet. besiktas igen...Hon flyttar till Linköping på Torsdag om allt går som det ska :)

Sturefors hette stället utanför stan där dom som köper henne bor...

Så ni kanske träffar på henne på stan någon gång :)



Kram Gunbritt

2009-12-02 @ 00:01:47
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: Ludde

Hej! Jag ville bara säga att jag tassade förbi. Kul att se alla bilderna från besöket hos Giah. Fina bilder de andra med. Puss på flocken!

2009-12-02 @ 00:03:49
URL: http://hundenluddesblogg.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0