Samträning med Tim i rydskogen

Idag var vi några stycken som bestämt träff i rydskogen för lite träning på förmiddagen. Jag valde att bara ta Tim med mig idag eftersom Ina blir så låst av för mycket stoj runt ikring henne och det blev ganska många som slöt upp idag och jag ville inte riskera en dålig träningsdag igen för hennes del med tanke på gårdagen. Jag mötte upp Linnea med Zumi på vägen och Tim fick gå lös brevid mig utan att hälsa vilket fungerade bra. Vi slöt upp med de andra och började med en promenad i spåret där vi la in lite kontaktträning genom att vi en och en passerade alla andra, samt lite inkallning. Första biten ihop med de andra fick Tim gå kopplad men efter ett tag fick han gå lös brevid mig och han skötte sig fint även om jag såg på honom att han tyckte det var lite jobbigt att gå så tight på led imellan de andra hundarna. Förutom att Tim gjorde nån avstickare för att göra sitt behov då han var lite dålig i magen så höll han sig bra hos mig även om han gärna ville gå fram till Zumi vid ett par tillfällen. Efter ett tag avvek några och vi andra som blev kvar pratade lite. Jag passade på att låta Tim ligga platsad lite vilket han tyckte var riktigt svårt när de andra var närvarande och han vill gärna resa sig och gå fram till mig så vi har lång träning framför oss tills han blir stadig i att ligga kvar. För Tims del avslutade jag med ett par freestylerörelser vilket vi inte gjort på länge, han tyckte det var kul även om våran flamsighet och kroppshållning ihop har mycket att önska...nåja, kul har vi iallafall och det är det viktigaste.

Det var riktigt trevligt idag, flera härliga hundmänniskor som jag hoppas på att få lära känna lite bättre.Det blev även bestämt att ses igen nästa tisdag och då tar jag med Ina istället så hon får komma ut och socialisera lite för att avdramatisera andra hundars närvaro. Verkligen kanon att ha folk och promenera/träna med.

Vi var tre som fotade idag sammanlagt så jag fick en hel del fina bilder av Sara och Linnea på mig och Tim så här kommer en hel drös med bilder ;)... obs det blev många idag.....

Några av dom som var med idag


Vi började med gemensam promenad


Lite kontaktträning


Jobbig träning för Tim att gå lös när vi gick på led i spåret och ändå hålla sig hos matte (och bra för mig att tvingas lita på honom)


Inte lätt och fotografera och ha koll på hunden samtidigt....


Urgulliga Ozzy


Linnea och härliga Zumi


Tim fick ligga platsad lite...


Bitvis funkerar "haka i backe" men det är svårt i snön tycker Tim (som för övrigt ser ut som en korv där han ligger)


Lite lekavslutning med freestylemoment...man kan ju inte hålla på och tragla lydnad och så jämt heller  ...lite friare träning och lek är något som verkligen stärker Tim imellanåt....skoj har vi även om vi inte alltid är så graciösa ;)
Tack snälla Sara och Linnea för alla fina bilder ni tog på mig och Tim då, jättekul och ha!

















Tim sover sött efter dagens aktivitet. Ina har mest fått lugna promenader, gos och lite klicketträning idag, vi jobbar fortfarande med dessa eviga ingångar som inte vill sig...hon sätter sig snett för att kunna kolla mig i ögonen och det är jättesvårt att få henne att sitta rakt. Har även klickat gripande av apporten, hon griper om den iallafall, längre än så har vi inte hunnit men det är en start :)



Kommentarer
Postat av: Sara

En riktig Tim och Anna fest vad gäller bilder! Jag hade jättekul idag och ser verkligen fram emot att träffas igen, både för att träna och lära känna varandra bättre.



Vi ses på tisdag!

2009-03-03 @ 20:35:47
URL: http://www.ikarosochozzy.blogspot.com
Postat av: Sara

En riktig Tim och Anna fest vad gäller bilder! Jag hade jättekul idag och ser verkligen fram emot att träffas igen, både för att träna och lära känna varandra bättre.



Vi ses på tisdag!

2009-03-03 @ 20:44:48
URL: http://www.ikarosochozzy.blogspot.com
Postat av: Torsten

Hoppas jag blir bara hälften så duktig som Tim o Ina!

Vilka jättefina bilder du fick idag, ni verkar ha haft det kanon!

Hoppas ni alla sover gott inatt! Kram på er!

2009-03-03 @ 22:05:29
URL: http://www.prinstorsten.bloggagratis.se
Postat av: Marianne

Kul med sällskap på promenaden och det är alltid intressant med nya bekantskaper. Fina foton på alla och Tim gör sig verkligen som modell.

Ha det gott

2009-03-03 @ 22:59:36
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Kasper

Åh, vad skojigt tycker matte och jag! Och JAG tycker att Timsen är duktigaste maxiatyren som finns!!! Bara så att matte Anna vet... :-)

2009-03-03 @ 23:11:45
URL: http://www.belof.se
Postat av: Cavvetjejernas matte

Bra gjort att gå med Tim lös bland alla hundarna. Fint bildcolach när ni kör freestyle.

Kramis

2009-03-03 @ 23:24:19
URL: http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se
Postat av: Jeanette

Visst e´det trevligt att träffas och träna hund:-) Fina bilder som alltid. kram

2009-03-04 @ 07:59:26
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Åsa

Härligt att träffa så många olika hundar och promenera och träna lite!

2009-03-04 @ 09:10:59
URL: http://ettlitetkatteri.bloggagratis.se/
Postat av: Elenor och Zidane

Wow gå lös så där bland så många nya hundar är inte lätt. Bra!!!! Kul med en stående tisdagsträning.

Kram

2009-03-04 @ 12:52:25
URL: http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se
Postat av: lotta, Juni o Cola

oooh, så härlig dag..Å vilka härliga promenadbilder:)himlars vilket kul gäng med olika raser:)

2009-03-04 @ 13:10:48
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Ellen

Hej!

Vilket bra träningspass ni verkar ha haft! Ska ni träffas vid ryds motionscentrum nästa gång också? Får vi hänga på isf? Skulle vara superbra träning för mig och Nelson.

2009-03-04 @ 14:44:08
URL: http://ellenochnelson.zoomin.se
Postat av: lotta, Juni o Cola

haha ja nu har damerna att göra. de får ha dem när de ska vara ensamma hemma, för jag e alltid lite nervös när jag blir borta ett tag att cola ska tugga på fel saker hemma;)

2009-03-04 @ 20:30:10
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0