Flockkänsla...

Jag och hundarna har haft riktigt härliga promenader de senaste dagarna där det verkligen känns som att vi är ute och går tillsammans, det är en skön känsla när man känner att man verkligen ingår i en "flock" och att det viktiga är varandra och inte det runt omkring. För många kanske det låter som en självklarhet men för mig har det inte alltid varit så.... Visst är våra promenader ofta mysiga, det är inte det jag menar men ofta tycker jag att mycket energi går åt till att styra upp hundarna och få allt att flyta på. Jag har ju en del regler på mina promenader som jag av säkerhetsskäl vill ska fungera (ex inte jaga mm), följer hundarna dessa så ger det i sin tur större frihet för dom och mer utrymme att roa sig själva.

Med Tim flyter det ju oftast på, han vill gärna kolla av saker med mig vilket såklart är smidigt eftersom han då blir lätt att lotsa till att agera som man önskar. Ina däremot är ju mer självgående, klarar sig ganska bra utan mattes inblandning och roar sig gärna själv. När vi är ensamma fungerar det oftast ganska bra men med båda hundarna har jag fått jobba hårt för att faktiskt få till en gemenskap och "vi känsla" ute. Nog tjatat om det men det härliga de senaste dagarna har alltså vart känslan på promenaderna...

Hundarna har varit helt underbara, läst av mig innan jag ens hunnit säga något och vi har verkligen varit ute och promenerat tillsammans, med känslan av att det som händer inom "flocken" är intressant, det som händer utanför är inget att lägga energi på. Igår hade vi en människa med hund som gick paralellt med oss i skogen, bitvis väldigt nära men vare sig Tim eller Ina brydde sig nämnvärt, dom skvallrade på olika sätt om att den befann sig i närheten men annars gick dom nöjt lösa nära mig. Roligast är att se Inas föränding, hon har mer eller mindre vänt i luften när jag kallar på henne och istället för att bara komma inlufsandes så har hon rusat till mig med en blick som säger "åh vad kul matte vill nåt!", det är en underbar känsla att få till i vardagen då vi lätt hamnar i tjatträsket imellanåt.

Mina älskade skitungar :)











Kommentarer
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Vilken härlig känsla, för mig betyder det att de har tillit till att du fixar alla situationer. Det är inget man få gratis så en stor elogé till dig Anna! Härliga bilder på lyckopillrena som alltid:) Kram från oss

2010-12-09 @ 10:16:56
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Susanne o Pebbels

Härligt att ni verkligen börjar kännas som en flock och att intresset ligger jus i flocken! Bra jobbat får man väl säga till matte :-)



Bildena är jättefina, om jag var du skulle jag ha gjort en header av den längst ner. :-)

2010-12-09 @ 15:39:12
URL: http://hundtraningen.blogspot.com
Postat av: Kasper

Härligt att läsa, säger både matte och jag!

Visst är ni en "flock"!!

Visst hör ni ihop!

Visst är just ni de allra viktigaste varelserna som finns! För varann!!!

Ser väl jag, Kasper!!!

2010-12-09 @ 16:27:48
URL: http://www.belof.se
Postat av: Ann-Margret & Vinja

Vad härligt när promenaderna funkar så bra :) Riktigt kul att dom inte jagar heller för det är inte alls roligt :(



Härliga bilder på dina vovvar :) Räknas dom som vita bägge två fast det skiljer i färgen på dom eller finns det även olika "vita" färger också?



Sv. Ja Vinja är en pärla som är så snäll med andra hundar som kommer. Vaktar inte ens bilen utan det är helt okej att andra också är där om hennes matt säger det :)

2010-12-09 @ 21:57:19
URL: http://heratorpetsvinja.webs.com/
Postat av: Kicki

...härligt med en sådan känsla...den kan man ha i åtanke länge...min lilla har skött sig riktigt bra i skogen den sista tiden utan linan på...men igår stack hon iväg...inte långt men hon drog iaf på nått spår....sen fick jag förklaringen av grannen...de gick en älgko med två kalvar där tidigare på förmiddan...så nu får vi kämpa vidare på detta...tur Annie inte bryr sig om vilt...hoppas du får en underbar helg!! kramiz

2010-12-10 @ 16:18:21
URL: http://gammtackan.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Vilka vackra hundar i den fina snön! Vad är det för en ras?

2010-12-18 @ 18:06:59
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0