Utomhusbus och inomhusträning

Idag tog vi med hundarna och pappa med Zingo och for iväg en bit och lät hundarna busa omkring och ha det skoj i snön. Ina har ju inte varit lös med grabbarna sen hon kastrerades så jag tror det var lite skönt för dom alla att både få vara lösa och röja loss lite. Det var varmare idag men det blåste och snöade så efter ett tag for vi hemmåt då vi tvåbenta var frusna... hundarna däremot hade nog gärna varit kvar ute om dom fått.

Tre bustroll :)






Ina och Zingo


Ina på spaning....




Min fina Timsegubbe!




På eftermiddagen passade jag på att träna lite med dom inomhus, för Inas del blev det gripande av träapporten och "haka i backe" träning där vi skyndar långsamt. För Tims del fick han nosa lite på metallapporten. Film följer nedan för den som vill se



Försökte mig även på några ingångar och stegförflyttningar senare på kvällen med Ina men hon var för taggad och tränger, ljudar och hoppar bara så jag vete katten hur jag ska få ordning på vårat fotgående. Problemet är att jag belönat hennes ögonkontakt lite för bra så nu vill hon gärna gå för långt fram och tränga/ploga likt en ostbåge för att kunna se mig "ordentligt i ansiktet". Har försökt börja om men så fort jag tar ett kliv frammåt ligger Ina på för långt fram och börjar tvära och korsa min väg.... Någon som har något tips om hur man börjar om, alternativt får ett större bakåttänk hos hunden? Har provat att belöna enbart bakåt och visst hjälper det lite men hon är ändå för het och pushig...

På kvällen fick vi besök av en kompis till mig, Linnea http://willspirit.blogg.se/ då tanken är att hon framöver ska hjälpa mig lite med hundarna och rasta dem när jag jobbar länge på dagarna. Hon känner ju Tim sen han var liten valpis då vi haft häst ihop under en period och varit i samma stall och även Ina verkar gilla Linnea. Känns väligt skönt med någon man känner som är hundvan så jag hoppas och tror att det ska gå bra framöver.

Kommentarer
Postat av: Anita

Härliga vinterbilder på fina hundar. Skönt att Ina kan vara ute och sprinag Äntligen/kram

2010-01-11 @ 10:10:03
URL: http://www.anitahundsport.se
Postat av: Gunbritt och Giah med flock

Va skönt dom ser ut att ha det alla tre :) Härligt att Ina kan va med igen...

Toppen att du hittat någon som kan hjälpa till med rastningen av vovvarna när du jobbar...Inte det lättaste alla ggr ;) måste ju va någon man litar på, det gäller ju ens fyrfota barn ;)



Kramar från oss.

Gunbritt

2010-01-12 @ 00:16:26
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: Torsten

Skönt med ett riktigt vinter-bus! Syns att dom trivs, alla tre!

Kramar

2010-01-12 @ 07:43:15
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Johanna & Max

Vad roligt att se på filmen med Ina :). Gud vad ni har utvecklats.

2010-01-12 @ 15:35:21
URL: http://jareback.com
Postat av: Kasper

Precis så där ska livet vara, det tycker jag också. Helst alltid. Springa och busa i snön med kompisar. Jag skulle också vilja ha en "Ina" här, skulle vara toppen att ALLTID ha en bustjej i närheten!

Matte är nämligen inte alls mycket till bustjej, ska jag säga er. Nähej, det är hon INTE. I synnerhet inte ute i djup snö...

2010-01-12 @ 21:30:23
URL: http://www.belof.se/Kasper-index.htm
Postat av: Cavvetjejernas matte

Härligt att se alla tre rasa runt i snön!

Och vad duktiga dom är med apporterna! Kul med filmen.

Kram

2010-01-12 @ 23:59:55
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Tessan

Sötproppar!

haha jo du fotoproffs, kyss mig;) Men kul är det!

Så skönt att du har hittat ngn som kan ta hand om vovvarna när du jobbar länge...

Kramis!

2010-01-13 @ 12:23:29
URL: http://minahundarochjag.blogg.se/
Postat av: malte o snokas

larvigt! det där var ju alldeles för lätta övn för dig! du är ju superduktig! vi hade studsat studsat o pussat pussat o lite annat! Va duktiga ni är!!

härliga busbilder i snön dessutom!

massa pussar på alal snyggingar!!

2010-01-15 @ 18:23:19
URL: http://www.cybertaxarna.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0