Så nära döden... har aldrig varit så rädd i hela mitt liv....

Jag kan inte riktigt fatta att jag sitter och bloggar just nu, kanske är det någon form av terapi för min egen del... Idag var jag otroligt nära att förlora min älskade Tim och kanske även mig själv... tack och lov hade vi änglavakt men chocken har inte lagt sig och tårarna rullar ner när jag försöker bearbeta vad som hänt, händerna darrar och hela jag frossar...

Tim höll på att drunkna idag då han skulle dricka vatten ur ett ställde där bla dagvatten rinner ut.. han har busat i det vattenbrynet massor av gånger men idag höll det på att sluta i katastrof! Tim trillade i när han skulle dricka och pga all snösmältning var vattnet så strömt så Tim åkte iväg och fastnade vid en massa bråte och drogs ner under vattenytan och fastnade... allt gick så snabbt och när jag väl insåg vad som hänt handlade jag i panik och kastade mig i med kläderna på och insåg att vattnet var så djupt att jag inte bottnade... fick efter lite paniskt grävande fatt i Tim under vattnet och drog upp honom till ytan... då fick strömmen tag i oss och drog iväg oss in i en tunnel som går under vägen... då tappade jag taget om Tim och min enda tanke var att ta mig ut på andra sidan, var livrädd att både jag och Tim skulle fastna i bråten i tunneln där det knappt fanns någon luft så jag slog mig fram och försökte bana väg och andas genom kallsuparna och kom tillslut ut på andra sidan tunneln... Hade då tappat känseln i fötter och armar och såg inte till Tim först, var skräckslagen då jag insåg att jag inte orkade hjälpa Tim mer utan min enda tanke var att jag var tvungen att ta mig upp. Tack och lov såh jag att Tim kom ut straxt efter mig i tunneln och jag lyckades kravla mig upp med Tim straxt bredvid mig... Ina kom farande då hon stått och mer eller mindre skrikit vid strandkanten under hela tumultet... Efter lite återhämtning insåg jag att mobilen dött av badet och både jag och Tim var nedkylda så jag drog av mig en del av de blöta kläderna och sen släpade vi oss hem... Tack och lov var vi inte så långt hemifrån och vi kom hem någorlunda välhållna om än nedkylda och chockade.

Ett rörigt inlägg men på något sätt skönt att skriva av sig... Var rädd om era hundar där ute och er själva, en olycka händer så lätt och jag var idag helt säker på att Tim skulle dö (och kanske även jag själv)... den tacksamhet jag känner för att både Tim och jag klarade oss välhållna är obeskrivlig... för oss har uttrycket ”en nära döden upplevelse” fått en helt ny innebörd....


Kommentarer
Postat av: linnea

oj hjälp! jag fick gåshud av de första raderna och i slutet kom tårar! JAG är glad att allt gick bra. usch vad otäckt :S kramar

2010-03-30 @ 15:32:09
URL: http://willspirit.blogg.se/
Postat av: Jeanette, Sly & Enya

Vilken otroligt obehaglig upplevelse! Är så GLAD att det gick bra för både dig & Tim. Livet är bra skört ibland. Jättestarkt av dig att klara av situationen så bra! STOR KRAM

2010-03-30 @ 15:56:47
URL: http://www.starsweepers.se
Postat av: Therese

Åh fy vad hemskt! Vilken tur att det gick bra. Många kramar till er!

2010-03-30 @ 16:01:40
URL: http://www.hundbiten.net
Postat av: Berit Elisabet med Kasper

Sitter här och fryser, känner hur hela mitt skinn knottrar sig!!!

En sådan fasansfullt skräckfylld upplevelse, hoppas nu att ni hämtat er någorlunda.

Jag kan tänka mig den enorma tacksamhet som du, Anna, känner över att allt slutade som det gjorde!Och nu önskar jag er alla en riktigt varm och skön kväll.

2010-03-30 @ 19:13:43
URL: http://www.belof.se
Postat av: Sigge Svamphund

Matte har läst flera gånger för att ta in vad du varit med om.

Livet är välidigt skört och ni hade alla era skyddänglar med er!

Hoppas att ni fått upp värmen nu och att värsta chocken börjar släppa.

Nu förstår jag varför matte håller mej kopplad vid strömmande vatten.

Det är livsfarligt på många ställen nu.

Sköt om er!!!!!!!!!!!!

2010-03-30 @ 21:35:28
URL: http://svamphunden.bloggplatsen.se
Postat av: Cavvetjejerna med matte

Tack och lov att ni lever! Vilken fruktansvärd upplevelse ni varit med om! Vilken lättnad att höra att ni kom välbehållna hem, om än genomvåta och frusna.Tänk så lätt en olycka kan vara framme! Hoppas ni fått värmt upp er ordentligt nu, och att du får bearbeta din otäcka upplevlese ordentligt.

Stor kram och en varm klapp till Timsen!

Passar på att önska en Glad Påsk också då vi är bortresta över påsken.

2010-03-30 @ 21:58:32
URL: http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se
Postat av: Gunilla med tre golden

Men USCH vilken fasansfull händelse!!!! Så illa det kunnde slutat.Beundrar din styrka, ditt mod och din sinnesnärvaro.Kram och hoppas ni får en lugn och TRYGG påsk.

2010-03-30 @ 22:36:41
Postat av: Marina

Oj, vilken riktigt otäck historia! Vilken tur ni hade mitt i allt. Jätte läskigt.

Hoppas ni har återhämtat er.

Ha en bra kväll och hoppas som sagt att ni mår bra nu!

2010-03-30 @ 22:46:44
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/
Postat av: Elliot Kung af Upphärad

Men vad fruktansvärt. Tänk vad fort allt kan förändras.. JAg beundrar oxå ditt mod och tror nog att vi alla skulle gjort likadant, men vilken tur att det slutade lyckligt. Ha en jättefin Påsk och krama Tim lite extra från oss.

Värmande kramar från Kulan och Elliot

2010-03-31 @ 02:28:08
URL: http://www.kulan.bloggplatsen.se
Postat av: Torsten

Men oj, oj....TUR

2010-03-31 @ 08:04:25
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Torsten

....tryckte på fel knapp i all upprördhet....

Skulle säga TUR att det gick bra!!! Du är en modig människa, men det sägs ju att man får oanade krafter i nöd, det har nog du bevisat!

Hoppas att chocken har lagt sej och att ni fått sova inatt! Ta hand om varandra!

Kraaaaam!

2010-03-31 @ 08:06:55
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Stella och Doris matte Lotta

Åh fy fan, här sitter jag och bölar, fy vilken upplevelse!!! Ja nog hade ni era skyddsänglar med er, ta nu hand om er och jag hoppas att ni slipper bli förkylda, men som sagt ibland är man bara glad över att vara vid liv!!En jättekram till er och jag hoppas att du förstår vilken hjälte du är!!

2010-03-31 @ 08:20:25
URL: http://www.blondinstella.bloggagratis.se
Postat av: Sara

Tack och lov att ni klarade er. Jag kan inte ens förställa mig skräcken och jag får ytterligare respekt för dig när jag läser hur klar du var i huvudet trots en sådan kris. Snacka om att ni måste ha en skyddsängel och Tim har tur som har en så fin och handlingskraftig matte som du!Kram på er!

2010-03-31 @ 10:45:41
URL: http://www.ikarosochozzy.blogspot.com/
Postat av: liz, livetpåIrland

Usch, vad hemskt, livet hänger ibland på en skör tråd. Tänk så fort det kan gå och så är olyckan framme. Ni hade världens tur i otur, att ni klarade er bägge två, det kunde ha varit för trångt i tunneln och då hade ni inte kommit ut på anda sidan....Usch

Du ska ta god hand om dig själv och om Tim och Ina idag och ta det lugnt ett tag, så att du återhämtar dig.

kram på er allihopa

liz

2010-03-31 @ 12:05:11
URL: http://barazile.blogspot.com
Postat av: Anna och tollarna

Men usch vad ni har råkat ut för! Ta hand om dig och Tim (och Ina förståss). Vi ser fram emot lite träning igen när ni har återhämtat er! Ta det lugnt nu!

/Anna

2010-03-31 @ 13:20:28
URL: http://www.arbetsviljans.se/
Postat av: Maja

Vilken tur att det gick bra!

Jag tycker Ina var fantastisk som stannade kvar. Du kan vara stolt över henne! Glad Påsk.

2010-03-31 @ 13:32:25
Postat av: Gunbritt med hela flocken

Ja jag gråter oxå :( Tänk vad nära att vi förlorade både dig och Tim!!!

Om inte du gjort som du gjorde hade inte Timse varit hos dig idag...Vilket jag är jätteglad för att han är :)

Men bara tanken på vad du utsatte dig själv för gör mig tårögd!!!!!

Tack alla goda makter att det gick bra...Och att du kunde vara så STARK och klartänkt när du hamnat i vattnet och upptäckte faran för dig själv med...

Ta hand om er allihop!!!

Stor kram till er från oss!!!

Gunbritt och Benny.

Ps Ina var oxå jätteduktig.

2010-03-31 @ 16:14:05
URL: http://www.belgarhuset.com
Postat av: Eleni (Tidus matte)

Herregud här sitter man med hjärtat i halsgropen till ditt inlägg! Åååå vad glad jag är att läsa att det slutade bra, söta ni vila nu och ta det lugnt ett tag. Jag ska verkligen minnas er upplevelse och beakta er varning nu när snön smälter här uppe och islossningen går.

Glad påsk och ha en trevlig kväll! kram

2010-03-31 @ 19:24:17
URL: http://www.tidus.bloggagratis.se
Postat av: Ludde

Vilken tur att du lyckades rädda Tim, och att ni kunde ta er både upp och hem utan hjälp. Nu har ni all anledning att fira påsken ordentligt... Kramis, Ludde

Postat av: Hillman & Illerson

Vi hittade hit från Sigges blogg, när matte läste så rös vi i hela familjen. Tänk vi som bor bredvid en stor å, matte är rädd att vi ska gå dit när vi är lösa så hon har järnkoll på oss. Vatten är farligt på våren, här brukar det svämma över så ån blir till en älv.Bra att ni klarade er, ta nu tass om varandra och ha en bra helg.Glad Påsk taxkramisar.

2010-03-31 @ 22:47:48
URL: http://taxar.bloggagratis.se/
Postat av: Kajsa & Co

Hej & Voff! Hittade hit via Sigges blogg. Fasansfull upplevelse för er båda, tack gode gud att ni klarade er båda två. ser man vad fort det går när olyckan är framme, usch hemska tanke.

Hoppas ni klarar er från att bli sjuka & få feber efter vinterdoppet.

Jag kom på att man bör nog lägga mobilen i en tätslutande påse & ha i fickan, turligt nog kunde ni ta er hem på egna ben.

En sån här kan vara bra att ha :))

http://www.getout.se/item.asp?item=7613Ha en jätte bra påskhelg & rå om varandra ordentligt :))

Tass & svansvifft från oss!

2010-04-01 @ 01:56:59
Postat av: joan frodi

Vad helt fruktansvärt det som Ni du och Tim varit med om. Stackars stackars Ni. Vad tacksam man måste vara att livet inte slutade så och så innerligt lätt det kan hända. Själv är jag oerhört rädd för vatten - is och hundar. Känner med Er och förstår mer än väl att Ni nu bara är tacksamma och helt slut av upplevelsen.

Ha en skön och lugn påsk och krama varandra.

Detta önskar vi er verkligen.

Stor kram från skotten Alice och hennes matte Joan

2010-04-01 @ 12:03:04
Postat av: Torsten

Många påsk-kramar från oss!

GLAD PÅSK!!!

2010-04-01 @ 14:41:15
URL: http://prinstorsten.blogg.se/
Postat av: Marianne

Det måste varit en riktigt hemsk upplevelse. Det är bra att skriva och prata av sig obehag och hemska saker man varit med om.

Kram

2010-04-01 @ 22:48:52
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: Marianne

Det måste varit en riktigt hemsk upplevelse. Det är bra att skriva och prata av sig obehag och hemska saker man varit med om.

Kram

2010-04-01 @ 22:49:54
URL: http://www.ekoxenskennel.se
Postat av: kicki fohlin-svensson

Glad att ni klarade er. Såg att det hänt något med er på tessans blogg. Hua vad hemskt, duktig du var som handlade helt rätt och klarade livet på Tim och även dig själv.

Skickar lite värmande energi och tack gode Gud för att allt gick bra!

Kram Kicki

2010-04-02 @ 16:29:57
URL: http://www.rexago.se
Postat av: Åsa

Men milde himmel! Jag gråter när jag läser. Så iskallt gjort av dig ibland reagerar bara reptilhjärnan liksom. Vilken oerhörd tur att ni klarade er båda två. Fy vilken hemsk upplevelse, jag förstår att du, ni behöver tid att bearbeta det som hänt.

Jag är mycket glad och tacksam att ni båda överlevde och hoppas att ni får må bra trots nedkylningen och allt.

Många kramar

Åsa

Postat av: Johanna & Max

Men gud vad hemskt!! Skönt att allt gick så bra som det gjorde. Massa kramar.

2010-04-03 @ 09:49:24
URL: http://jareback.com
Postat av: Jonna & Svante

Usch vad hemskt! Vilken tur att det gick bra för er båda!

2010-04-03 @ 11:34:12
URL: http://www.jonna.nu
Postat av: Ingela

Vilken fasansfull upplevelse. Vilken matte han har!!! Vilken tur, otrolig tur ni klarade er!!

Fina herdar du har. Vart är de från?

Mvh Ingela

2010-04-06 @ 18:00:00
URL: http://ostanvindens.se
Postat av: I D A :)

sv. uchwe gud vad läsgit. tur att du och tim lever!!!! <3

2010-04-06 @ 18:15:32
URL: http://idaelfs.blogg.se/
Postat av: robin hood.

Hejsan hörru, en liten snabb fråga kommer här till dig om du orkar svara, Vad heter din favorit artis/band?

Kram på dig! / Robin Hoooood.

2010-04-06 @ 18:36:54
URL: http://robinhoods.se
Postat av: Wille

Men fy vad otäckt ! Jag satt och kikade igenom lite i din blogg eftersom jag inte varit här förut, och hamnade även på det här inlägget. Vilken tur att det slutade bra. Ni hade skyddsänglarna med er den här dgaen. Det är otäckt med vattnet nu, jag har själv ramlat i, men det var inte så strömt så jag kom upp igen utan problem. Efteråt satte jag världens fart och började springa för att få upp värmen. Ha en skön helg allihopa.

Nu lägger jag din blogg till favoriterna så jag kan hitta hit igen. Hoppas det är ok.

2010-04-24 @ 12:21:44
URL: http://willebus.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0